Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jest mi strasznie przykro to oznajmić , ale niestety nikt po ogloszeniu nie zainteresowal sie chlopakami...byly 3 telefony z czego 2 byly od wariatek a jeden byl w miare ale niestety Pani szukała mniejszego psiaka i zrezygnowala...:( ja juz nie wiem co robic...:(

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem Leszek/Jarek, długo żyłem sobie wolny. Zamieszkałem razem z przyjacielem, takim samym kundelkiem jak ja, na ogromnych łąkach... które po krótkim czasie okazały sie terenem prywatnym. Właściciel nie życzył sobie mojego sąsiedstwa, zabronił karmić, ganiał mnie i straszył, kilka razy dostałem po grzbiecie.. Jego starania nie zniecheciły mnie, bo był to mój dom- jedyny dom, który znałem i mimo trudności kochałem.. Gospodarz nie chciał mojej miłości, wiec zrobił pierwszą rzecz jaka przyszła mu do głowy: wyciągnął telefon, chwile rozmawiał, na końcu krzyknął: "zabierajcie go stąd!"
Zabrali...
Dziś siedze z innymi takimi jak ja- niechcianymi kundelkami i co noc marze o powrocie do domu... mimo głodu, strachu i nienawiści jaką okazywał mi mój gospodarz... Był jedynym Panem jakiego miałem...
Jeśli potrafisz dać mi wiecej niż on, pomyśl jak bede kochał Ciebie..

Posted

A ja dziś uratowałam psa przed śmiercią z głodu pod domem rodziny na wsi:-(
Gdyby nie uroczystość na którą byliśmy do innej rodziny zaproszeni, nie byłoby mnie tam i nie wiedziałabym, że pod ich płotem głoduje pies:-(
Ile by jeszcze przeżył bez jedzenia mając kosteczki na wierzchu....
I to jest męża rodzina:-(

Posted

[quote name='Awit']Bliższe kontakty z berecikami zawierasz, dzięki Jarkowi i Leszkowi.
Mam nadzieję, że ja na stare lata aż tak nie sfiksuję.[/QUOTE]

ja myślę, że psia mądrość i wierność jest tak wielka, iż to nie ujma - te imiona... jesli akurat wszyscy je tak politycznie kojarzą...
...nie interesuję się polityką, ale pies będzie dla mnie zawsze symbolem dobra, wierności i wszelkich POZYTYWNYCH cech....
jak tak pomysleć - przeganiane, niechciane... chyba dobry wybór imion, bo Donek i Bronek... nie, to nie pasuje do nich...;)

Posted

[quote name='mtf zalesie']okolice piaseczna,za tydzien bede jechala do w-wy to moge podrzucic.klatke pozyczlam dla szczeniakow z wolomina imion nie pamietam .[/QUOTE]

Wiem, że klatka byla pozyczana dla Zuzy. Klatke odbieral jej mąz z kolega chyba czy jakos tak. Dopytam sie czy na pewno jej nie oddawali Tobie.

Posted

[quote name='obraczus87']Wiem, że klatka byla pozyczana dla Zuzy. Klatke odbieral jej mąz z kolega chyba czy jakos tak. Dopytam sie czy na pewno jej nie oddawali Tobie.[/QUOTE]

hmmm a chodzi o Zuzę nick Gryzelda, klatka z czasów Pchełki i Felka? jeżeli o tą to my ją odebraliśmy od Zuzy i została zwrócona pod przychodnią osobiście do samochodu, ale to było daaawno temu...

Posted

[quote name='tripti']hmmm a chodzi o Zuzę nick Gryzelda, klatka z czasów Pchełki i Felka? jeżeli o tą to my ją odebraliśmy od Zuzy i została zwrócona pod przychodnią osobiście do samochodu, ale to było daaawno temu...[/QUOTE]

Tak, dokładnie. I własnie była pewna, że klatka zostałą zwrócona. Dzieki Tripti :)

Posted

[quote name='Awit']Gdzie ten bazarek, chcę na bazarek i nie widzę u obraczus podpisu!!
Czy tylko ja nie widzę??:-)[/QUOTE]

wiesz co bazarek był, ale nim się obejrzałam, to już bileciki na kabaretk były zakupione w opcji kup teraz :) szybka decyzja była wskazana, bo to na Skarbusia.

Posted

[quote name='mari23']ja myślę, że psia mądrość i wierność jest tak wielka, iż to nie ujma - te imiona... jesli akurat wszyscy je tak politycznie kojarzą...
...nie interesuję się polityką, ale pies będzie dla mnie zawsze symbolem dobra, wierności i wszelkich POZYTYWNYCH cech....
jak tak pomysleć - przeganiane, niechciane... chyba dobry wybór imion, bo Donek i Bronek... nie, to nie pasuje do nich...;)[/QUOTE]

mari23- kocham Cię.

Posted

[quote name='DIF']

To może ja 10 zł stałej zadeklaruję, ale od października. Poproszę o dane do przelewu na pw, zrobię zlecenie stałe...[/QUOTE]

Zadeklarowałam 10 zł a w pierwszym poście jest 20 zł :oops:

[quote name='Kinia1984']
[COLOR=Green][B]Deklaracje stałe:
kinia1984 - 30 zł
emilak - 50 zł
Ania-Tygrysiczka -10 zł
Aga-33-76 - 20 zł
Mój TZ - 20 zł
Awit - 20 zł
Vasco - 40 zł
AgataSonia 30 zł
Magda_K - 10 zł
Yana - 20 zł
_Goldenek2 - 50 zł
[B]DIF - 20 zł (od 10.10)[/B]
Razem 310 zł

[U]Brakuje 100 zł!! oraz pieniazki na karmę!!!![/QUOTE]

Żeby nie wprowadzać zamieszania w rozliczeniach w tym miesiącu przekażę 20 zł, ale proszę bardzo o sprostowanie pierwszego postu, ok?;)