Lionees Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Syla,dawaj no tu wieści o Dziuni,bo aż mnie skręca z ciekawości:talker: Quote
danka4u1 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Syla nie wyrabia pewnie na zakrętach z całym zwierzyńcem, albo Książę Edward domaga sie cały czas pieszczot i Syla nie ma rączek, by pisać i fotografować. Reniu, wsiadaj w autko i kierunek Gliwice, po drodze Rybnik. Zapraszamy z Oskarkiem. Quote
Syla Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Mam już Edzia pieszczot i molestowania serdecznie dość.:loveu:Siedzę przy kompie, a on znowu skacze i domaga się zabrania na nogi....takiego kloca:lol:Trzecie rajstopy poszły...Jak teraz wstanę i pójdę do łazienki, to on za mną.Siedzę w wannie, to wariat skacze po wannie i chyba chce się ze mną kąpać, a wczoraj chciał się ze mną kochać:evil_lol:Obiad gotuje razem ze mną....siedzi wtedy na fotelu w kuchni,wszystko robi ze mną, łącznie ze spaniem.Nie pytajcie mnie skąd on wie, że ja wychodzę z pokoju, bo robię to "na paluszkach" a on śpi.Po południu zabrałam go na ponad godzinny spacer, myślałam, że się zmęczy...akurat.Renatko ja myślę, że on nie jest taki stary i weci się mylą.Energię, siłę i żywiołowość ma młodego psa.To ja wróciłam zmęczona jak nigdy:placz:Raz ciągnie mocno do przodu, naraz staje, to znowu na boki, dwa razy mało mnie nie przewrócił, tak szybko owija się wokół nóg:cool3:Mój syn nie może z nim wychodzić, nie poradzi sobie, przy jego niepełnosprawności ruchowej.Miałam większe psy już, ale tyle siły nie miały.Mówię do niego MÓJ TARANEK;)Po schodach już fajnie chodzi.Czystość ok, apetyt spory.Dalej jest problem rano, jak wychodzę do pracy.Wyrywa się, chce iść ze mną, drapie,skacze, nawet wyje, więc szybciej wracam z powrotem.Do mojej 2letniej podopiecznej jest fajny.Malutka uwielbia Edziowe pieszczoty,pilnuję tylko, żeby jej nie przewrócił, albo na nią nie wskoczył.Razem wychodzimy na spacerki, mała uwielbia Dziunię.Zrobiłam kilka zdjęć Edziowi i Majce, ale jestem zmęczona i idę nyny, dam jutro.Pozdrawiam serdecznie. Quote
gonia66 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Super wieści o Edziulku Rozrabiace:):) NAjwazniejsze, że kocha i jest kochany...:D A reszta się ułoży, to wiem na pewno:):) Quote
Tola^^ Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 gonia66 napisał(a):Super wieści o Edziulku Rozrabiace:):) NAjwazniejsze, że kocha i jest kochany...:D A reszta się ułoży, to wiem na pewno:):) Zgadzam się z Gonią cudowne wieści o tym małym łobuzie Edim... Quote
Wala2006 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Tola^^ napisał(a):Zgadzam się z Gonią cudowne wieści o tym małym łobuzie Edim... Ja też zgadzam się z wami :) Quote
danka4u1 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 SYLA !!!! To co napisałaś o zachowaniu Edzia, to identyczne jak mój dziadek- niby !!- Oskar. Uogólnione ADHD- nie wyrabiam ani w domu ani na maratonach spacerach ponad godzinnych biegiem ! Powodzenia, można to przeżyć, ale czasem trudno.. i to notoryczne molestowanie. A ja myślałam, że mam niepowtarzalnego psa ! Quote
__Lara Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jejku, ile on ma w sobie jeszcze energii :D :D on się naprawdę w Sylii zakochał :D o ludzie :D Quote
gonia66 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 SŁUCHAJCIE CIOTECZKI KOCHANE, DRODZY DARCZYŃCY KSIĘCIA EDUARDA PIERWSZEGO:) Ponieważ do dzis nikt mi nic nie odpowiedzial, na moje ponawiane apele, a psów w potrzebie cała masa i wątek trzeba rozliczyć, napiszę ile na jakiego pieska chcialabym przeznaczyc pieniążków z Edusiowej kwoty 450 zł, która została po chłopaku:):) CHCIAŁABYM OFIAROWAĆ TE PIENIĄZKI DLA: MIĘTUSKA z nowotworem oczka i chorymi nerkami-150 zł, który ma niebawem, na dniach , przyjechac do Renatki, na miesjce Edusia; http://www.dogomania.pl/threads/180942-Mi%C4%99tus-szukamy-transportu-KONIN-SOCHACZEW FRANIA z krzywa głowką- 130 zł (brakuje mu 130 zł dekaracji stałych i zbieramy wobec tego jak najwięcej jednorazowych wpłat) http://www.dogomania.pl/threads/176179-Staruszek-FRANIO-ze-skr%C4%99con%C4%85-g%C5%82%C3%B3wk%C4%85!Potrzebne-deklaracje-sta%C5%82e-inaczej-przekroczy-TM!/page102?p=14652625#post14652625 BORUNI- ONki ,100 zł, też po wylewie, jest na darmowym, wiecznym DT, ale brakuje pieniązkow na leki powylewowe..pierwszy raz Ula zwróciła sie o pomoc, ale tam prawie nikogo na watku, bo sunia bezpieczna..:( http://www.dogomania.pl/threads/172034-Zbieramy-pieni%C4%85dze-na-leczenie-Bora-onka-kt%C3%B3ra-szuka-miejsca-aby-spokojnie-umrze%C4%87/page49?p=14633865#post14633865 ALFIKA-70 zł- ok póltora roku w hoteliku u Morii-ciagle bez domku..:( obecnie kilku darczyńców wykruszyło się definitywnie i od dłuższego czasu łatamy już dziury, aby miec na opłatę hoteliku...w tym miesiacu oplate mam za dwa dni, a brakuje mi na dzis 80 zł do zapłaty za hotelik:( http://www.dogomania.pl/threads/124995-Alf-cudaczek-nasz-tak-wiele-przeszed%C5%82...-%C5%81obuziak-w-DT-!!!-%29 TAKIE SĄ MOJE PROPOZYCJE I MYSLE, ZE POCZEKAM NA AKCEPTACJĘ LUB WERYFIKACJĘ DO KONCA TYGODNIA:):), MAM OCZYWISCIE NADZIEJĘ, ŻE NIE BĘDZIECIE MI MIELI ZA ZŁE, ŻE SAMA "WYSZUKAŁAM" PSY W POTRZEBIE, KIEDY ICH JEST TYLE... CZEKAŁAM JEDNAK DOŚC DŁUGO NA PROPOZYCJE, a ponieważ, tak, jak pisałam, pieseczki czekaja na nasza pomoc,a wątek trzeba rozliczyć, pomyślalam, ze napisze konkrety:):) SERDECZNIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH MIŁOSNIKÓW I DARCZYŃCÓW EDUSIA, BEZ KTÓRCYH PRAWDOPODOBNIE DZIS EDUSIA NIE BYŁOBY NA ŚWIECIE.... ALE JEST I JEST MEGA HAPPY- a jak On , to i my:):) Quote
Syla Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Sytuacja sprzed 2 godzin.Chciałam troszkę posprzątać, co jest przy Edziu bardzo utrudnione:cool3: a umycie podłóg wręcz niemożliwe:shake:Jak krzątam się koło Majeczki, to syn próbuje zająć czymś Dziunię, choć na kilka minut.Wpadłam na pomysł, żeby go przywiązać na 15 minut do kaloryfera w pokoju.Był spokojny, więc ja zadowolona...Właśnie byłam w połowie podłogi w kuchni, a tu na mnie znienacka coś skacze:crazyeye:Przegryzł skórzaną smycz i tak bardzo się cieszył na mój widok, że zaczął szczekać.Aż zaniemówiłam z wrażenia i tak mnie rozbroił, że nawet złości nie poczułam.Totalny wariatuńcio:evil_lol: Quote
danka4u1 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 A nie mówiłam:evil_lol::evil_lol: Też ma ADHD i coś jeszcze, tak jak mój Oskar. Oj, Syla ,Ty jeszcze podżyjesz:evil_lol::evil_lol::angryy::angryy: Mój dziadek domaga się teraz uporczywego głaskania, pisać się nie da... jak wstanę, natychmiast trzeba iść na spacer, nie ma innej opcji. To nic, że leje jak z cebra:evil_lol::lol::evil_lol: Świeżego powietrza mi nie brakuje przy takim dziadeczku.. Quote
__Lara Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Syla napisał(a):Sytuacja sprzed 2 godzin.Chciałam troszkę posprzątać, co jest przy Edziu bardzo utrudnione:cool3: a umycie podłóg wręcz niemożliwe:shake:Jak krzątam się koło Majeczki, to syn próbuje zająć czymś Dziunię, choć na kilka minut.Wpadłam na pomysł, żeby go przywiązać na 15 minut do kaloryfera w pokoju.Był spokojny, więc ja zadowolona...Właśnie byłam w połowie podłogi w kuchni, a tu na mnie znienacka coś skacze:crazyeye:Przegryzł skórzaną smycz i tak bardzo się cieszył na mój widok, że zaczął szczekać.Aż zaniemówiłam z wrażenia i tak mnie rozbroił, że nawet złości nie poczułam.Totalny wariatuńcio:evil_lol: hihihih :D ach, ten Edziu :D :D :D Quote
elmira Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Syla napisał(a):Sytuacja sprzed 2 godzin.Chciałam troszkę posprzątać, co jest przy Edziu bardzo utrudnione:cool3: a umycie podłóg wręcz niemożliwe:shake:Jak krzątam się koło Majeczki, to syn próbuje zająć czymś Dziunię, choć na kilka minut.Wpadłam na pomysł, żeby go przywiązać na 15 minut do kaloryfera w pokoju.Był spokojny, więc ja zadowolona...Właśnie byłam w połowie podłogi w kuchni, a tu na mnie znienacka coś skacze:crazyeye:Przegryzł skórzaną smycz i tak bardzo się cieszył na mój widok, że zaczął szczekać.Aż zaniemówiłam z wrażenia i tak mnie rozbroił, że nawet złości nie poczułam.Totalny wariatuńcio:evil_lol: Dobrze, że kaloryfera ze ściany nie wyrwał;) Ależ on jest fajny:) Quote
Tia Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Co za łobuziak z niego:lol:, hehe to jeszcze ostre ząbki ma:diabloti: Quote
Syla Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Edward Wspaniały vel Dziunia vel Wariatuńcio :evil_lol::loveu: Quote
__Lara Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Cudowny Edi :D :D :D ciekawe co teraz robi :D On jest podobny do jamnika, pewnie miał nim być... gdyby nie te uszka ;) Quote
gonia66 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Super fotki, super Edusardo, kochana Syla:):):) Quote
danka4u1 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Eduś jest przepiękny, kocham ratlerkopodobne- nie widać tego, ale słychać i wszystkie moje były łase na ciągłe pieszczoty i przytulanie. Eduś tez pewnie to lubi. Quote
Lionees Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Syla dzwoniła wczoraj i zdała mi relację,dziękuję:):loveu: Jestem wniebowzięta,że Dziunia i Maja trafiły do takiego super domku:loveu: Syla ma mnóstwo cierpliwości,bo przy Majusi jest troche roboty,a Edziu jest rozpaprany do nieprzytomności:razz:.Jeszcze raz Syla dziekuje za Twoje serce i miłość do tych psiaków:loveu: Quote
danka4u1 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Dzień dobry, śliczności z języczkiem !!:lol::lol: Quote
__Lara Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Renata5 napisał(a):Syla dzwoniła wczoraj i zdała mi relację,dziękuję:):loveu: Jestem wniebowzięta,że Dziunia i Maja trafiły do takiego super domku:loveu: Syla ma mnóstwo cierpliwości,bo przy Majusi jest troche roboty,a Edziu jest rozpaprany do nieprzytomności:razz:.Jeszcze raz Syla dziekuje za Twoje serce i miłość do tych psiaków:loveu: :D :D :D teraz mają "złoty ds" u Syli :D Quote
Lionees Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 __Lara napisał(a)::D :D :D teraz mają "złoty ds" u Syli :D Oj tak,oj tak:loveu: Syla kochana jesteś,wiesz?:loveu:Pozdrowienia od mojego Krzyska:razz: Quote
gonia66 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Renata5 napisał(a):Oj tak,oj tak:loveu: Syla kochana jesteś,wiesz?:loveu:Pozdrowienia od mojego Krzyska:razz: Odezwała się ta co jest "niekochana":p Ale masz rację- Syla jest kochana i cierpliwa...dla Edwarda to wymarzony domek, w dodatku bez Rambusia:D;) Quote
Recommended Posts