Jump to content
Dogomania

Niewidomy, stary, maleńkiEdi- tak bardzo chce byc kochany...juz w najwspanialszymDS:)

Recommended Posts

Posted

Syla nie wyrabia pewnie na zakrętach z całym zwierzyńcem, albo Książę Edward domaga sie cały czas pieszczot i Syla nie ma rączek, by pisać i fotografować.
Reniu, wsiadaj w autko i kierunek Gliwice, po drodze Rybnik. Zapraszamy z Oskarkiem.

Posted

Mam już Edzia pieszczot i molestowania serdecznie dość.:loveu:Siedzę przy kompie, a on znowu skacze i domaga się zabrania na nogi....takiego kloca:lol:Trzecie rajstopy poszły...Jak teraz wstanę i pójdę do łazienki, to on za mną.Siedzę w wannie, to wariat skacze po wannie i chyba chce się ze mną kąpać, a wczoraj chciał się ze mną kochać:evil_lol:Obiad gotuje razem ze mną....siedzi wtedy na fotelu w kuchni,wszystko robi ze mną, łącznie ze spaniem.Nie pytajcie mnie skąd on wie, że ja wychodzę z pokoju, bo robię to "na paluszkach" a on śpi.Po południu zabrałam go na ponad godzinny spacer, myślałam, że się zmęczy...akurat.Renatko ja myślę, że on nie jest taki stary i weci się mylą.Energię, siłę i żywiołowość ma młodego psa.To ja wróciłam zmęczona jak nigdy:placz:Raz ciągnie mocno do przodu, naraz staje, to znowu na boki, dwa razy mało mnie nie przewrócił, tak szybko owija się wokół nóg:cool3:Mój syn nie może z nim wychodzić, nie poradzi sobie, przy jego niepełnosprawności ruchowej.Miałam większe psy już, ale tyle siły nie miały.Mówię do niego MÓJ TARANEK;)Po schodach już fajnie chodzi.Czystość ok, apetyt spory.Dalej jest problem rano, jak wychodzę do pracy.Wyrywa się, chce iść ze mną, drapie,skacze, nawet wyje, więc szybciej wracam z powrotem.Do mojej 2letniej podopiecznej jest fajny.Malutka uwielbia Edziowe pieszczoty,pilnuję tylko, żeby jej nie przewrócił, albo na nią nie wskoczył.Razem wychodzimy na spacerki, mała uwielbia Dziunię.Zrobiłam kilka zdjęć Edziowi i Majce, ale jestem zmęczona i idę nyny, dam jutro.Pozdrawiam serdecznie.

Posted

gonia66 napisał(a):
Super wieści o Edziulku Rozrabiace:):) NAjwazniejsze, że kocha i jest kochany...:D A reszta się ułoży, to wiem na pewno:):)

Zgadzam się z Gonią cudowne wieści o tym małym łobuzie Edim...

Posted

SYLA !!!! To co napisałaś o zachowaniu Edzia, to identyczne jak mój dziadek- niby !!- Oskar. Uogólnione ADHD- nie wyrabiam ani w domu ani na maratonach spacerach ponad godzinnych biegiem ! Powodzenia, można to przeżyć, ale czasem trudno.. i to notoryczne molestowanie. A ja myślałam, że mam niepowtarzalnego psa !

Posted

SŁUCHAJCIE CIOTECZKI KOCHANE, DRODZY DARCZYŃCY KSIĘCIA EDUARDA PIERWSZEGO:)
Ponieważ do dzis nikt mi nic nie odpowiedzial, na moje ponawiane apele, a psów w potrzebie cała masa i wątek trzeba rozliczyć, napiszę ile na jakiego pieska chcialabym przeznaczyc pieniążków z Edusiowej kwoty 450 zł, która została po chłopaku:):)
CHCIAŁABYM OFIAROWAĆ TE PIENIĄZKI DLA:
MIĘTUSKA z nowotworem oczka i chorymi nerkami-150 zł, który ma niebawem, na dniach , przyjechac do Renatki, na miesjce Edusia;
http://www.dogomania.pl/threads/180942-Mi%C4%99tus-szukamy-transportu-KONIN-SOCHACZEW
FRANIA z krzywa głowką- 130 zł (brakuje mu 130 zł dekaracji stałych i zbieramy wobec tego jak najwięcej jednorazowych wpłat)
http://www.dogomania.pl/threads/176179-Staruszek-FRANIO-ze-skr%C4%99con%C4%85-g%C5%82%C3%B3wk%C4%85!Potrzebne-deklaracje-sta%C5%82e-inaczej-przekroczy-TM!/page102?p=14652625#post14652625
BORUNI- ONki ,100 zł, też po wylewie, jest na darmowym, wiecznym DT, ale brakuje pieniązkow na leki powylewowe..pierwszy raz Ula zwróciła sie o pomoc, ale tam prawie nikogo na watku, bo sunia bezpieczna..:(
http://www.dogomania.pl/threads/172034-Zbieramy-pieni%C4%85dze-na-leczenie-Bora-onka-kt%C3%B3ra-szuka-miejsca-aby-spokojnie-umrze%C4%87/page49?p=14633865#post14633865
ALFIKA-70 zł- ok póltora roku w hoteliku u Morii-ciagle bez domku..:( obecnie kilku darczyńców wykruszyło się definitywnie i od dłuższego czasu łatamy już dziury, aby miec na opłatę hoteliku...w tym miesiacu oplate mam za dwa dni, a brakuje mi na dzis 80 zł do zapłaty za hotelik:(
http://www.dogomania.pl/threads/124995-Alf-cudaczek-nasz-tak-wiele-przeszed%C5%82...-%C5%81obuziak-w-DT-!!!-%29
TAKIE SĄ MOJE PROPOZYCJE I MYSLE, ZE POCZEKAM NA AKCEPTACJĘ LUB WERYFIKACJĘ DO KONCA TYGODNIA:):), MAM OCZYWISCIE NADZIEJĘ, ŻE NIE BĘDZIECIE MI MIELI ZA ZŁE, ŻE SAMA "WYSZUKAŁAM" PSY W POTRZEBIE, KIEDY ICH JEST TYLE...
CZEKAŁAM JEDNAK DOŚC DŁUGO NA PROPOZYCJE, a ponieważ, tak, jak pisałam, pieseczki czekaja na nasza pomoc,a wątek trzeba rozliczyć, pomyślalam, ze napisze konkrety:):)
SERDECZNIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH MIŁOSNIKÓW I DARCZYŃCÓW EDUSIA, BEZ KTÓRCYH PRAWDOPODOBNIE DZIS EDUSIA NIE BYŁOBY NA ŚWIECIE....
ALE JEST I JEST MEGA HAPPY- a jak On , to i my:):)

Posted

Sytuacja sprzed 2 godzin.Chciałam troszkę posprzątać, co jest przy Edziu bardzo utrudnione:cool3: a umycie podłóg wręcz niemożliwe:shake:Jak krzątam się koło Majeczki, to syn próbuje zająć czymś Dziunię, choć na kilka minut.Wpadłam na pomysł, żeby go przywiązać na 15 minut do kaloryfera w pokoju.Był spokojny, więc ja zadowolona...Właśnie byłam w połowie podłogi w kuchni, a tu na mnie znienacka coś skacze:crazyeye:Przegryzł skórzaną smycz i tak bardzo się cieszył na mój widok, że zaczął szczekać.Aż zaniemówiłam z wrażenia i tak mnie rozbroił, że nawet złości nie poczułam.Totalny wariatuńcio:evil_lol:

Posted

A nie mówiłam:evil_lol::evil_lol: Też ma ADHD i coś jeszcze, tak jak mój Oskar. Oj, Syla ,Ty jeszcze podżyjesz:evil_lol::evil_lol::angryy::angryy: Mój dziadek domaga się teraz uporczywego głaskania, pisać się nie da... jak wstanę, natychmiast trzeba iść na spacer, nie ma innej opcji. To nic, że leje jak z cebra:evil_lol::lol::evil_lol: Świeżego powietrza mi nie brakuje przy takim dziadeczku..

Posted

Syla napisał(a):
Sytuacja sprzed 2 godzin.Chciałam troszkę posprzątać, co jest przy Edziu bardzo utrudnione:cool3: a umycie podłóg wręcz niemożliwe:shake:Jak krzątam się koło Majeczki, to syn próbuje zająć czymś Dziunię, choć na kilka minut.Wpadłam na pomysł, żeby go przywiązać na 15 minut do kaloryfera w pokoju.Był spokojny, więc ja zadowolona...Właśnie byłam w połowie podłogi w kuchni, a tu na mnie znienacka coś skacze:crazyeye:Przegryzł skórzaną smycz i tak bardzo się cieszył na mój widok, że zaczął szczekać.Aż zaniemówiłam z wrażenia i tak mnie rozbroił, że nawet złości nie poczułam.Totalny wariatuńcio:evil_lol:

hihihih :D ach, ten Edziu :D :D :D

Posted

Syla napisał(a):

Dobrze, że kaloryfera ze ściany nie wyrwał;) Ależ on jest fajny:)

Posted

Eduś jest przepiękny, kocham ratlerkopodobne- nie widać tego, ale słychać i wszystkie moje były łase na ciągłe pieszczoty i przytulanie. Eduś tez pewnie to lubi.

Posted

Syla dzwoniła wczoraj i zdała mi relację,dziękuję:):loveu:
Jestem wniebowzięta,że Dziunia i Maja trafiły do takiego super domku:loveu:
Syla ma mnóstwo cierpliwości,bo przy Majusi jest troche roboty,a Edziu jest rozpaprany do nieprzytomności:razz:.Jeszcze raz Syla dziekuje za Twoje serce i miłość do tych psiaków:loveu:

Posted

Renata5 napisał(a):
Syla dzwoniła wczoraj i zdała mi relację,dziękuję:):loveu:
Jestem wniebowzięta,że Dziunia i Maja trafiły do takiego super domku:loveu:
Syla ma mnóstwo cierpliwości,bo przy Majusi jest troche roboty,a Edziu jest rozpaprany do nieprzytomności:razz:.Jeszcze raz Syla dziekuje za Twoje serce i miłość do tych psiaków:loveu:

:D :D :D teraz mają "złoty ds" u Syli :D

Posted

Renata5 napisał(a):
Oj tak,oj tak:loveu:
Syla kochana jesteś,wiesz?:loveu:Pozdrowienia od mojego Krzyska:razz:

Odezwała się ta co jest "niekochana":p
Ale masz rację- Syla jest kochana i cierpliwa...dla Edwarda to wymarzony domek, w dodatku bez Rambusia:D;)