Fundacja Jamniki Niczyje Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Łódź numer: 861numer chip: 967000009639324imię: Tipipłeć: pies wiek: ok. 10 latwielkość: malarasa: jamnikdata przyjęcia: 2014-07-12przebywa w boksie: dom tymczasowy opis: Tipi to drobny, starszy, łagodny jamniczek. Trafił do nas z ul. Malczewskiego.Pies przebywa w domu tymczasowym, więcej informacji w schronisku. Tipi tez trafił do fundacji Jamniki Niczyje lecz niestety piesek był bardzo chory, mial raka który doprowadzil do jego śmierci. wiecej o nim w wydarzeniu na facebook > https://www.facebook.com/events/678669048874442/ Quote
malagos Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Nasza jamnikopodobna Nesca znalazła dom w ubiegły piątek. Tak że proszę o dopisanie na stronie :) Quote
yunona Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Nasza jamnikopodobna Nesca znalazła dom w ubiegły piątek. Tak że proszę o dopisanie na stronie :) Bardzo się cieszymy i szczęscia Nesce w nowym domku :) Quote
Anula Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Zapraszam na bazarek cegiełkowy na karmę dla jamnisia Maksia. http://www.dogomania.com/forum/topic/144651-cegie%C5%82kowypodaruj-jamnisiowi-maksowi-chocia%C5%BC-jedn%C4%85-miseczk%C4%99-jedzonka-pod-choink%C4%99181214-040115/ Quote
phase Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 a w Olsztynie taka sunieczka SONIA:( :( https://lh4.googleusercontent.com/-8Tg6cfXLREM/VIHz3gh69gI/AAAAAAAAKs0/CHm6RpSHrYs/w800-h531-no/DSC_0725.JPG Sonia w nowym domku. Quote
barb Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Taka jamnisia trafiła do Schroniska dla zwierząt w Orzechowcach http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=1788&Itemid=19 Quote
Sarunia-Niunia Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Kochani, wszystkiego NajlePSIEgo na cały Nowy Rok! Żeby wszystkie Jamnisie i inne Piesie były Kochane, miały swoje domki, ciepłe posłanka i kochających Ludziów Tego Wam i sobie życzymy!!!!! Quote
halszka Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Pomyślności w Nowym Roku Wszystkim sierotkom kochających domków! :) Quote
barb Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Taka jamnisia trafiła do Schroniska dla zwierząt w Orzechowcachhttp://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=1788&Itemid=19 Pufka została umieszczona w zakladce Pies i kot miesiąca - szczególnie potrzebujący, długoletni mieszkańcy schroniska. Czy można prosić o zamieszczenie jej na jamniczych stronach ? Quote
yunona Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Pufka jako starszy piesek potrzebuje bardzo pomocy, ale proszę to zgłosić w kundelkach, gdyż suczka na fotkach nijak nie przypomina jamniczki, a nawet mix (nie wiem dlaczego tak ktoś ze schroniska napisał?). Oczywiście można mnie zaraz obrzucić błotem , ale najpierw proszę zerknąć jak wygląda prawdziwy jamnik. Staramy się pomagać nie tylko jamnikom i o tym wszyscy wiedzą , ale nie damy rady wszystkim psom pomagać :( jamniczka Pufka Quote
barb Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Przepraszam, kierowałam się opisem ze strony schroniska "Pufka to spokojna, zadbana jamniczka" 1 Quote
yunona Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Przepraszam, kierowałam się opisem ze strony schroniska "Pufka to spokojna, zadbana jamniczka" Ależ mnie nie przepraszaj, tylko trzeba zawsze zerknąć , wierz mi gdybym miała takie możliwości , pomogłabym , nawet powiem spróbujemy. Quote
ewunian Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 15-letni, ślepy, jamnikowaty krzywołapek... Bielsko Biała Quote
phase Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 schronisko Promyk GDANSK takie cudenko znalazlam........ PIES FLORIAN OK. 5 M-CY 616093900089926 WIELKOŚĆ: MAŁY SZCZEPIENIA: TAK KASTRACJA: TAK BIURO „Dzień Dobry! Do schroniska trafiłem 16 listopada. Znaleziono mnie błąkającego się na ul. Kartuskiej. Jakoś tak się zdarzyło, że nie trafiłem do schroniskowego kojca. Mieszkam w biurze ochrony i jestem chyba najbardziej „rozpieszczonym” psiakiem w tym schronisku. Wspólne posiłki z pracownikami ochrony, spacery, ciepłe legowisko i zabawy w berka na biurowym korytarzu. Prawie jak w domu. Niestety, to „prawie” robi wielką różnicę. Niestety nie wiem czy komuś zabrakło cierpliwości i dlatego skończyłem na ulicy. Owszem bywam uparty, nie mam respektu do innych psów, nawet tych największych. Jestem bardzo czujny i każdego przychodzącego witam tym swoim jazgotliwym szczekaniem. Zdarza mi się jeszcze nie zdążyć za potrzebą na dwór (bo zimno) i jest kłopot. Generalnie jestem dość przyjaźnie nastawiony do ludzi, chociaż najpierw muszę nabrać odrobinę zaufania. Jestem jeszcze „dzieciakiem” i skoro poprzedni „dom” okazał się być mało dla mnie przyjaznym, to teraz poszukuję bardziej odpowiedzialnego z równie odpowiedzialnymi opiekunami.” Pozdrawiam Florian. adoptowany. ;) wiesci z domku :) Przesyłam zdjęcia Fido z 3-tygodniowego pobytu w nowym domu. Szczeniak został bardzo dobrze przyjęty przez obecnie mieszkającego tam rezydenta 11-letniego amstaffa, który wcześniej był przez całe swoje życie wychowywany razem z jamnikiem o 3 lata starszym od niego. Niestety 22.10.2014 r. musieliśmy pożegnać po 14-tu latach naszego „jamniora”. Jego miejsce zajął adoptowany od Państwa szczeniak Florian – obecnie Fido. Mały jest pełnym wigoru radosnym, zdrowym psiakiem, który „rozruszał” trochę naszego starszego psa. Oba psiaki chętnie wygrzewają się przy kominku,śpią na jednym posłaniu i biegają po ogrodzie. Pozdrawiam. 2 Quote
Nutusia Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Więcej takich wspaniałych relacji z nowych jamniczych domów poprosimy! :) Quote
anica Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Uwaga!!!!! proszę kto może niech jeszcze wyśle mejla to naprawdę tylko ... minuta! a może uratowane , życie?! Doświadczenia na zwierzętach! więcej na wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/144675-sos-bez-budy-na-%C5%82a%C5%84cuchu-dom-stoi-w%C5%82a%C5%9Bciciel-jest-pies-umiera-jamnica-podkarpackie/page-31 Doprawdy nie mogę uwierzyć, że w 21 wieku coś takiego chcą zrobić w kraju ponoć nowoczesnym, ponoć w Unii Europejskiej, w kraju ponoć ceniącym anjwyżej przykazania dekalogu itp. Można przekopiować całą listę adresów do swojego e-maila (wszystkie razem jak leci), treść przekopiuj lub wpisz własną, podpisz się i wysyłasz. Mam większą listę adresatów: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] Mam jeszcze inny tekst, krótki gdyż obawiam się, że ten dłuższy może przejść bez czytania: "Szanowna Pani Senator/Szanowny Panie Senatorze, Jako wyborca, składam niniejszym sprzeciw próbom wprowadzenia zmian w ustawie o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów naukowych lub edukacyjnych! Zwracam się do z prośbą o odrzucenie poprawek do ustawy, które obniżą ochronę zwierząt doświadczalnych w Polsce. Wprowadzenie ich jest nie tylko sprzeczne z Dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady 2010/63/UE, sprzeczne z wolą narodu, którą wielokrotnie wyrazili Polacy podpisując petycje w tej sprawie, manifestując swą wolę na ulicach i wypowiadając się w internecie, ale i sprzeczne z obowiązującymi w naszym kraju od wieków zasadami miłosierdzia, zakazu zabijania i zadawania cierpienia. Jestem przeciwna wprowadzaniu tylnymi drzwiami, po cichu, za plecami społeczeństwa, zmian narażających nas Polaków na kpinę (i słuszną) na arenie międzynarodowej i tworzących z Polski kraju zaściankowego z przestarzałymi prawami. Dokonano już tylu eksperymentów, że czas najwyższy, aby w dobie internetu naukowcy, zamiast zadawać znowu nieuzasadniony ból, usiedli przed komputerem i poszukali prac naukowych, w których identyczne eksperymenty są już opisane. W dobie internetu jest to zabawnie proste, wystarczy tylko chcieć. Z poważaniem," Quote
Recommended Posts