Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie można pozwolić żeby Bilonik rządził :mad: konsekwencje, konsekwencje , króciutko czorta na początek i będzie dobrze ;), bo jak się rozbryka :evil_lol:.
Ale Bilonik jest młody piecho i da się ulożyć.

• 2 weeks later...
Posted

otrzymałam od pana mejla i martwię się.Podałam namiary na moim zdaniem dobrego weta, gdzie można od razu zrobić badania.Bo z mejla wynika,że pies miał tylko oględziny.
Oto list:

Witam Panią.

Piszę do Pani bo mamy od samego początku problem z Bilonkiem z jego jedzeniem. Karmy suchej wogóle nie je, już kupiliśmy 5 rodzajów karmy i nic. Z puszek karmy Chappi czy Pedigre też w ogóle nie tyka.
Żona codziennie gotuje mu jedzenie takie jakie zalecił weteryniarz i nic.
Schudł nam i bardzo martwimy się o niego . Weteryniarz badał Bilona dokładnie i stwierdził że jest zdrowy.
Martwimy się bo nie wiemy w czym jest problem. Na dwór wychodzi 5 razy dziennie, już go normalnie spuszczamy aby się wybiegał i słucha nas nie ucieka.
Już nie wiemy , czy może on nas nie zaakceptował i dlatego chodzi taki smutny i nic kompletnie nie je.
Pozdrawiam Tomasz K.

Posted

Zadzwoniłam do pana.Mówi, że Bilon jest radosny, ogólnie jest super tylko to jedzenie.Umówimy się z panem na jutro do weta. Ma zadzwonić do mnie wieczorem.

Posted

Jest taka karma dla niejadków Josera Festival.
Moja Frezja to niejade, ale jak postawię gotowane jedzonko, puszeczkę itp. ona wybiera to suche. Można zalać ciepłą wodą i powstaje taki sosik. Mogę im zapropnować troszkę na próbę, można to kupić na Strachocimskiej w sklepie z karmą na Wojnowie na wagę. Nie mam innego pomysłu.

Posted

Jestem umówiona z panem Bilona jutro na 13 na weterynarii.
Państwo zauważyli dzisiaj ok 10.cm bliznę po szyciu na klatce piersiowej Bilona .Ciekawe co to może być.Czyżby miał kiedyś operację? Jezeli tak , to poprzedni dom dbał o niego, czemu więc znalazł się na ulicy ?

Posted

już wróciłam ,kolejka dzisiaj jak diabli.:angryy: W końcu wylądowaliśmy u dr Kaszczyszyn.Zbadała Bilonka dokładnie.Okazało się jak na razie ,że on ma po prostu stan zapalny tchawicy i gardła.Dostał świętą trójcę czyli antybiotyk, steryd i lek przeciwzapalny. W domu ma dostawać Biostyminę, syrop prawoślazowy i pędzlowanie gardła.Kontrola w piątek. coś doktor podejrzewa z gruczołem krokowym , ale nie bardzo mi się chce wierzyć, przecież to młody pies.Dr oceniła go mniej więcej na 3 lata.
Bilon strasznie zaczął linieć i ma łupież.Rzeczywiście jest bardzo szczupły, ale jeszcze nie wychudzony.
A tak w ogóle to ma super właścicieli.Widać ,że jest z nimi bardzo związany ,a oni z nim.Pakuje się im na kolanka, przytula , całuje ,a oni jego.
Z córcią kontakty rewelacyjne.Powiedzieli ,że właśnie o takim psie marzyli.
Miła Bilon szczęście, a my z nim.
Obejrzałam bliznę.Jest ok.5 cm, łukowata, nie wygląda na cięcie skalpelem tylko jakiś wypadek.Mogło tak być, przecież Bilon nie kawałka ucha.

Posted

u mnie Bismarck miał problemy z gruczołem dopóki mu nie zaserwowałam kastracji chemicznej-na taką normalną nie da rady, bo serducho. Trzymam kciuki za Bilona - Poker bardzo dziękuję, że im pomagasz.

Posted

Przepraszam,że tak niewiele tu jestem. Bilon w hoteliku jadł mieszaną puszkę z suchą karmą (z tego co Pan mówił to chappi) oraz gotowane z puszką.
Podobno na początku też nie bardzo Mu się tp podobało,ale podglądnął amstaffa, któremu smakowało i się przekonał.
Tak bardzo się cieszę,że Państwo tak o Niego dbają!
Tytuł już zmieniam... Wyleciało mi to z głowy totalnie...
Poker dziękuję,że jesteś tam na miejscu 'aniołem stróżem' Bilonika...
Że wogóle znajdujesz na to czas...

Posted

Klaudus, jak juz jestes to prosze napisz czy doszla odemnie wplata na 70 zl. Poniewaz mieszkam za granica ,wysylam wszystkie deklaracje do koleznaki i ona rozsyla. Sama tez nie wie czy doszlo. :) :) :)