Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to supr by było z tą kastracją, dzięki za pomoc.
Mam się z nimi kontaktować, by jeszcze przekazać jakieś rady w sprawie zachowania, więc czekam na nie, może ktoś na coś jeszcze wpadnie.

Posted

Dowiadywałam się, kastracja kosztuje 120,00 PLN, zgodnie z cenami akcji - ponoć wszędzie tak samo.
Mam listę lecznic. Trzeba zadzwonić jeszcze do schroniska, tam może być taniej. Zrobię to jutro.
W zestawieniu lecznic widziałam jedną z Wołowa - 80,00 PLN

Posted

Ja rozmawiałam z osobą zorientowaną w psich zachowaniach - kładła nacisk na zachowanie prawidłowych relacji i ćwiczenie dyscypliny psa ( wykonywanie poleceń itd). Na odległość nie chce wysuwać żadnych wniosków, ale miała się skontaktować z dobrym fachowcem z w-wia, ale nie wiem jak wyszło ostatecznie. Mam podobne wrażenie, jak Poker, że to kwestia ułożenia hierarchii i Bilonowi potrzeba więcej dyscypliny. Dzisiaj pojechała do ds nasza cc i szkoleniowiec, u którego była w hotelu powiedział rodzinie, żeby nie głaskali psa, jeśli on sam o to nie poprosi i nie podejdzie. To takie podstawy, które od początku ustawiają zachowania. Sama mam tendencję do rozpuszczania swoich potworków i wiem, że łatwo można przekroczyć dopuszczalne normy, a psisko to wykorzysta. Z w-wia to kojarzę szkołe, która jest na Nowym Dworze, bo oglądam ją od kilku lat z perspektywy pociągu - wydaje mi się, że dobrze by było, jakby chociaż raz ktos im pokazał, jak wymagać od Bilona prawidłowych zachowań.

Posted

myślę,że na razie podam im adresy lecznic , gdzie można zrobić zabieg po korzystnej cenie.Poproszę o ich spis.
Co do czekania ,aż pies podejdzie sam to chyba chodzi o inne zachowania.Pewnie porada tyczyła psa bojącego się, wycofanego .A z Bilonem jest odwrotnie, bo to on wywołuje głaskanie go. i przychodzi się pieścić kiedy ma ochotę.Czyli on rządzi.Jeżeli ma poznać swoje miejsce w szyku , to powinien decydować o tym człowiek ,a nie on.

Posted

WROCŁAW
Przychodnia weterynaryjna "Familijna"
lek.wet.Sławomir Kotowicz
specjalista chirurgii weterynaryjnej
ul.H.Balzaka 46A
tel.71 364 31 27
603 582 556
UWAGA! Przed zabiegiem obowiązuje bezpłatna wizyta kwalifikująca zwierzę do operacji.
-----
Gabinet Weterynaryjny ,,AMICUS"
ul. Mieczykowa 1
Wrocław -Pawłowice.
Telefony kontaktowe 505-691-139; 502-463-994,
UWAGA! kastacja kocurka 40,00; kotki 90 zł; suka 200zl, pies 120zl
-----
Gabinet Weterynaryjny Fizjo-wet
lek. wet. Dorota Strugała
ul. Borowska 256
tel:661 244 194
www.fizjowet.pl
---
Przychodnia Weterynaryjna "ZWIERZYNIEC"
lek.wet. Elżbieta Piasecka
ul. Głogowska 2-4
tel.: 071 790 14 99. tel. kom.: 694 174 334
www.wet.wroclaw.pl
---
Przychodnia Weterynaryjna Salamandra
lek.wet.Marcin Zawadzki i lek.wet. Hortensja Żółtak
ul. Buraczana 2B
tel.694408450, 517047436, 601090360.
---
ZWIERZAK-Przychodnia Weterynaryjna
ul. Starograniczna 32
tel. 71 350 13 65
----
Przychodnia Weterynaryjna Kumak
dr. n. wet. Marek Włodarczyk
ul. Głogowska 2-4
tel. 71 72 45 385
mobile: 0 606 532 903
www.kumak-vet.pl
---
Przychodnia Weterynaryjna Legwan
dr. n. wet. Marek Włodarczyk
dr. n. wet. Albert Czerski.
al. Wiśniowa 33
tel. 71 33 700 60
www.legwan-wet.pl
----
MED-VET 1
ul. Pałucka 55
tel. 71 373 95 19
www.medvet.com.pl
UWAGA! Akcja prowadzona będzie od 10 do 20 marca
---
MED-VET 2
ul. Zachodnia 20
tel. 71 359 50 85
www.medvet.com.pl
UWAGA! Akcja prowadzona będzie od 10 do 20 marca.
---

Posted

Akurat dzisiaj byl program w Telewizji o psach ,ich zachowniu itd. Bardzo duzy nacisk kladli na kastracje psa , ktory jest ciagle bardzo pobudzony i sfrustrownay bo nie moze zrobic tego co mu natura nakazuje.U suczek jest innaczej ale u psow jest duzy poped plciowy i nie ma ujscia to zaczynaja sie problemy bo pies tylko o jednym mysli. Pozatym robi sie agresywny , ucieka itd.
Tak wiec im wczesniej zrobia kastracje tym lepiej. W marcu duzo klinik bierze udzial w Akcji Stowarzyszenia Arka Pt. Marzec 2010 Miesiacem Sterylizacji Zwierzat. Za kastracje psa biora 120zl. Wykaz klinik jest na stronie int . Arki.

Posted

problem polega na tym ,że Bilon nie jest ani pobudzony, ani agresywny.On startuje tylko do małej. Poza tym jest uległy i nawet bardzo spokojny.Na spacer wychodzi kilka razy dziennie.
Zaraz będę naciskać na kastrację.

Posted

Lucyna napisał(a):
Raczej jest to rywalizacja, czuje, że mała jest słabsza od niego ... :mad::mad::mad:

Ale to też można zabawowo, znęcać się nad słabszym ;)
Obawiam się, ze kastracja nic nie pomoże, jeśli reguły się nie zmienią.

Posted

Ja mam podobne wiesci od osoby związanej ze szkoleniami - kastracja nie za wiele pomoże, poziom hormonów spada jakiś czas, ucieczki w jego wieku mogą byc wyuczone. Najlepiej kastrację połączyć ze szkoleniem, wówczas można osiągnać większe rezultaty, ale najlepiej jakby ktos psa ocenił na żywo. Bilon wydaje sie czuć na równi z dzieckiem lub wyżej, więc to trzeba by zmienić, ale nie znowu gwałtownie, bo on może to źle odebrać i zacząć coś robić jeszcze gorzej.

Posted

Z tego co wiem, kastracja już umówiona - więcej napisze Poker.
Chodzi też o wywiązanie się z umowy. Bilonik jest agresywny w stosunku do piesków, do suczek nie. Może chociaż w tym temacie coś się zmieni. Oczywiście relacje Bilonik - dziecko do wypracowania.

Posted

Bilon ma kastrację umówioną na 30 marca. Koszt 160 zł, wybłagałam termin u wetki.
Może po zabiegu , jak hormony się uspokoją straci zapędy do dominacji w stosunku do małej.
Bilon jest ogólnie bardzo łagodny i spokojny.Teraz jak czuje wiosenne zapachy suczek, zaczął ciągnąć .Pańcia na moją usilną prośbę kupiła mu adresówkę.
On startuje do córci w moim odczuciu , jak juz pisałam, z zazdrości ,a poza tym czuje ,że ona jest słabsza. Młoda mama i córcię i jego traktowała na równi, jak swoje dzieci.Zresztą mówiła do niego synuś.
Myślę więc ,że problemem nie jest tu szeroko pojęta agresja Trzeba pokazać psu właściwe miejsce w stadzie.On musi zrozumieć ,że jest na końcu.