Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widziałam dzisiaj Bilonika na klinikach :) Nawet pomyślałam, że podobny do tego psa z banerków na forum i okazało się, że to był on ;) Fajny psiak, ale zadziorny ;)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj chyba był zlot haszczaków w klinice i nie mogę sobie skojarzyć.Był rudy, szczeniak, z "przeźroczystymi "oczami i jeszcze jasny z ciemną twarzą.Szarego nie pamiętam. :oops:

Posted

No nie, zlot haszczaków, a Bilonik to też taki haszczakowaty, ale może mi się tylko tak wydaje, to Ty Poker widziałaś go w realu ...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wypowiedz się proszę.

Posted

to teraz już wiem ,siedział za nami pod oknem.Ładny ten huś. Na ludzi nie patrzyłam ;)
a Bilon ma coś z husia, twarz na pewno , sierść ma szorstką , a husie chyba mają dość miękką.Nie głaskałam dorosłego haszczaka.

Posted

Pan się nie odezwał wczoraj, więc zadzwoniłam .Chyba nie bardzo się ucieszył :roll: ,ale trudno.Dobro psa najważniejsze.:cool3:
Bilon czuje się bardzo dobrze, poweselał, zaczął wszystko jeść. Do kontroli pojadą w poniedziałek.
Wiem ,że mają przeprowadzkę ,więc chyba dlatego nie mieli czasu.

• 4 weeks later...
Posted

Miałam dziś telefon od teściowej młodego człowieka , który z żoną adoptował Bilona.Niestety, są problemy. Pies znowu 2 razy skoczył do twarzy dziewczynce i raz do pupy, iała na szczęście pieluchę. Uciekł 2 razy kobiecie , ale wrócił. Myślę,że oni go po prostu rozpuścili i Bilon widzi w małej konkurentkę.Umówiłam się ,że podjadę może nawet jutro.Spróbuję coś potłumaczyć ,ale nie jestem behawiorystką. Dowiem się co i jak , poobserwuję. Czy ktoś mógłby pomóc i podpowiedzieć co należy robić? Boje się,żeby nie było zwrotu psa.

Posted

Ojej jaka szkoda, chyba u Bilonika nie jest za dobrze. Co robić? Boję się o to dziecko ... Może zadzwonić i zapytać, czy potrzebują pomocy ... ale w szukaniu dla Bilonika nowego domu? Jeśli powiedzą, że tak, tzn. jest to dla nich problem, ale nie chcą się do tego przyznać. Jeśli w tym domu nie jest akceptowany w 100% to szkoda psa.
Czy oni go wykastrowali? Zapewne jeszcze nie.

Posted

Właśnie po to się umówiłam,że podjadę do nich , bo rozmowa przez telefon jest mało skuteczna.Przypomnę o kastracji .Nie chcę niczego sugerować i poczekam co oni zaproponują. Sądzę,że Bilon został aż za nadto zaakceptowany i rozpuścili go.To spory pies i tym bardziej powinien znać miejsce w rodzinie.A oni go traktują jak małego synusia.

Posted

Poza tym on nie powinien byc w ogole spuszczany ze smyczy ,tylko prowadzony na dlugiej lince i uczony przychodzenia .Dobrze ,ze wrocil do tej pani i ,ze nie skonczyla sie ta ucieczka np wpadnieciem pod auto..
Czy w umowie adopcyjnej nie bylo mowy a kastracji?
Ciekawe tez w jakiej sytuacji Bilon ugryzl dziecko? Czy np zlapalo go gdzies za kark czy bez przyczyny?

Posted

O matko... Straszne wieści... Mam nadzieję,że w razie czego dadzą czas na znalezienie czegoś dla Bilona...
Ciekawa też jestem w jakich okolicznościach ta agresja się przejawiała... Pan z hoteliku mówił,że Bilon to oaza spokoju... Poker powodzenia... Bardzo mi przykro,że jesteś narażonana tak nieprzyjemne sytuacje...

Posted

Jestem. Ludzie w ogóle nie myślą o oddaniu psa. Boją się tylko o buźkę córci.
Bilon jest ogólnie bardzo grzeczny, posłuszny, uciekł im z nowego mieszkania na schody , a ktoś z sąsiadów go wypuścił. Jest bardzo przytulasty i tak jak myślałam zrobili z niego synusia, szczególnie młoda pani. On skacze do dziewczynki podobno znienacka , czasem do głowy , raz do pupy skoczył.Oni nie widzą związku z jakąś konkretną sytuacją. On jest na tyle karny ,że nie wchodzi sam do pokoju dziadków , tylko poproszony.Natomiast przez młodych jest traktowany jak rozpieszczony synek.On podchodzi po pieszczoty kiedy chce , ładuje sie na kolana, opiera się łapami o ludzi, przy powrocie do domu pańcia wita się na równi z nim i z dzieckiem.Czyli ogólnie rzecz biorąc nie zna właściwego miejsca w szeregu.
Potłumaczyłam paniom co i jak mają robić.Tzn mają go ignorować , pieszczoty , powitania tylko wtedy kiedy chce tego człowiek.Kiedy idzie w stronej małej , wołanie go do siebie i odwracanie uwagi.Powiedziałam co wiedziałam.
Przydałyby się wskazówki kogoś doświadczonego.
Jeżeli chodzi o kastrację, mają dołek finansowy.Właścicielka ma porozmawiać z mężem , który wyjechał na miesiąc.
Bilon wygląda ładnie, jest bardzo miłym psem.Je tylko mięsko z jarzynkami, suche, ryż , makaron jest BEEE.