majuska Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Hopnę paróweczki z rana i przy okazji na bazarek zaproszę:cool3: http://www.dogomania.pl/threads/176589-ZA-oto-biA-u-i-inne-super-drobiagi-na-psiaki-z-Mielca-do-15-01-2010 Quote
siekowa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 W Psim Aniele mamy jeszcze taką parówę: http://www.dogomania.pl/threads/148193-Komandos-wspaniaA-y-przytulak-czeka-juA-5-lat-Podaruj-mu-kawaA-ek-swojego-podwA-rka Witaj, Nazywam się Komandos i od 5 lat mieszkam w Azylu pod Psim Aniołem. Moim marzeniem jest znaleźć kochający dom. W ciągu długich lat spędzonych w schronisku wielokrotnie widziałem jak inne psy znajdywały nowych właścicieli. Zazdroszczę im tego. Mną nikt nigdy się nawet nie zainteresował. Co z tego, że każda osoba odwiedzająca azyl widzi mój boks jako pierwszy? Dla ludzi jestem starym, zwyczajnym kundlem, bez połowy ucha. Zawsze znajdzie się tu pies młodszy i piękniejszy, a koło mnie wszyscy przechodzą obojętnie jakbym był niewidzialny. Powoli tracę już nadzieję na to, że i moje życie wreszcie się odmieni. Schroniskowa samotność bardzo mnie przygnębia, boję się, że już na zawsze pozostanę sam. Czy kochający właściciel i pełna miska to naprawdę tak wiele? Proszę zostań mym aniołem i odmień mój los. Jestem średniej wielkości i mam około 10 lat, ale nie uważam się za starego psa. Wiem, że jeszcze sporo lat życia przede mną. Kocham ludzi i pragnę obdarzyć kogoś bezgraniczną miłością. Raczej nie przepadam za innymi psami, wolę towarzystwo suczek. Niestety panicznie boję się smyczy, wiem ,że zmniejsza to moje szanse na znalezienie domu niemal do zera. Przez te 5 lat nigdy nawet nie opuściłem schroniskowej klatki. Gdybym znalazł dom to dla mojego pana powoli starałbym się przełamać ten lęk, dla niego chciałbym zrobić wszystko.Po 5 latach w schronisku wreszcie przełamuje swój lęk przed smyczą, był już na dwóch spacerach. :) kontakt: 603 650 101 lub501 258 303, [email protected] Quote
Tola^^ Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 PIKUŚ Z OBORNICKIEGO SCHRONISKA DLA PSÓW "AZOREK" KOŁO POZNANIA! To staruszek oddany przez właścicielkę, twierdzi, że ma 17lat. Zdrowy i łagodny dla ludzi. Zgadza się z innymi psami w boksie (lecz niedługo będzie wpuszczony na wybieg z innymi 180 innymi psami). Lubi być głaskany. W schronisku od Grudnia 09r. Taki stary maluszek ma małe szanse na przeżycie w gronie innych młodszych silniejszych psów! A to on: Quote
figa33 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 może kiedyś panią właścicielkę tez ktoś odda jak już będzie stara Quote
halcia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Straszne rzeczy,po 17 latach oddac przyjaciela.:-(Parówy kochane,zycze wam wspaniałych ludzi w Nowym Roku!A ludziom wiecej serca i rozumu! Quote
majuska Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Olaboga nie załamujcie mnie..... Mimo wszystko życze paróweczkom domków , najlepszych, najkochańszych i moc wszystkiego najcudowniejszego dla ciotek prowadzących Florentynki i Dzikiej Figi!! Quote
yoko100 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Nie moglam znalesc watku parowek ale udalo sie.Chcialam wam pokazc moja wypatrzona w mieleckich schronisku parowke Boba mix jamnika. Quote
Dzika_Figa Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 yoko, ja nie widzę zdjęcia a Pikuś... słów brak... wstrętna, głupia baba. Życzę jej, żeby dostała krost, pypci na języku i innych brzydkich rzeczy. Quote
siekowa Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='Tola^^']PIKUŚ Z OBORNICKIEGO SCHRONISKA DLA PSÓW "AZOREK" KOŁO POZNANIA! To staruszek oddany przez właścicielkę, twierdzi, że ma 17lat. Zdrowy i łagodny dla ludzi. Zgadza się z innymi psami w boksie (lecz niedługo będzie wpuszczony na wybieg z innymi 180 innymi psami). Lubi być głaskany. W schronisku od Grudnia 09r. Taki stary maluszek ma małe szanse na przeżycie w gronie innych młodszych silniejszych psów! A to on: http://www.obornikionline.pl/images/azorek/psy/850.jpg Czy możesz założyć mu wątek? Może uda się coś zdziałać bo w takim stadzie ma rzeczywiście marne szanse na przeżycie. :( Dodałam go do profilu starszych psów: http://nasza-klasa.pl/profile/26096038/gallery/album/10/325 Wierzyć się nie chce, że można po 17 latach oddać psa :angryy: Podała chociaż jakiś powód? Quote
yoko100 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Kurcze mi tez nie wyswietla :( czyzby moje zacofanie sie uaktywnilo.:D ze zle dodalam. Nie chce myslec co ten biedak musi przezywac teraz po 17 latach bycia u kogos:( nie da sie tego wyobrazic zeby oddac psa zeby umieral sam w schronisku. Quote
malawaszka Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 uzupełniam [quote name='malawaszka']No i my mamy parówy :( wyciągnięte z Olkusza są u missieek, założyłam im wspólny wątek: http://www.dogomania.pl/threads/175708-6-maA-ych-suczek-i-tylko-jedna-nie-jest-PARA-WAE-z-OLKUSZA-pomA-A-cie-ogA-aszaAE?p=13704446#post13704446 Bukowno koło Olkusza, kontakt 504 588 874 [email protected] TIJA Spokojna suczka. Lubi głaskanie, kontakt z człowiekiem. Wiek: 2-3 lata Waga: 8kg Szczepienie: nie Kastracja: nie, będzie przed adopcją Inne psy: dogaduje się z innymi psami Koty: toleruje Przesłodka parówka - delikatna i spokojna, garnie się do ludzi, lubi głaskanie i pchanie się na kolanka FUNNY Energiczna suczka. Lubi zabawę. Wiek: ok 10 miesięcy Waga: 12kg Szczepienie: nie Kastracja: nie, będzie przed adopcją Inne psy: dogaduje się z innymi psami Koty: średnio toleruje Wrażliwa i spokojna, lubi kontakt tylko trzeba z nią spokojnie i delikatnie - ona się garnie do człowieka - taka chciałabym, ale boję się - sama słodycz Mama z córką MERCY - ciemna to mama: Spokojna i radosna suczka. Wiek: 2-3 lata Waga: 8kg Szczepienie: nie Kastracja: nie, będzie przed adopcją Inne psy: dogaduje się z innymi psami Koty: toleruje Melody - córka jasna Spokojna i radosna suczka. Lubi zabawę, siedzenie na kolanach. Wiek: ok 6 miesięcy Waga: 4kg Szczepienie: nie Kastracja: nie, będzie przed adopcją Inne psy: dogaduje się z innymi psami Koty: toleruje GINGER Wiek: 1-2 lata Waga: 7kg Szczepienie: nie Kastracja: nie, będzie przed adopcją Inne psy: dogaduje się z innymi psami Koty: toleruje Malutka pręguska, mini suczka z dzieciątkiem, które dopiero otwiera oczka, sunia domowa, czysta i grzeczna w domu, przylepka, wesoła, energiczna, młoda, ufna więcej zdjęć jest na wątku i na stronie: http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/?cat=6&paged=2 Quote
& Gloria & Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 TOFFI- Parówa nr 26 z BYDGOSKIEGO SCHRONISKA od ubiegłego tygodnia grzeje już doopkę w nowym domku! Quote
Dzika_Figa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 super, że Toffiemu się poszczęściło... oby więcej takich wiadomości! Quote
halcia Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Udało mu sie w tym okresie swiatecznym,:multi:kiedy ogólnie jest zastój lub porzucenia:shake: Quote
yoko100 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 chcialam dodac Boba do parowek a nie chce mi sie zdjecie wyswietlic??Jak je dodac ze strony schroniskowej? Quote
majuska Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 zapisz na swojego kompa na pulpit np. a potem dodaj przez fotosika Quote
yoko100 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 O dziekuje faktycznie, ze nie pomyslalam:D:D:d Zdjecia Boba mojego ulubienca Bob to pies, mieszaniec jamnika tylko nieco grubszy. Ma około 3-4 lat, jest bardzo miły, kochany, wobec nieznajomych trochę nieśmiały. Mialam gdzies tekst dla niego do ogloszenia, ktory napisala eloise postaram sie go poszukac.Bob jest niesmialy ale szybko by sie przekonal do czlowieka, on chce byc glaskany tylko troszke sie boi, a to pewnie dlatego ze ciagle siedzi sam.I biega ciagle dookola budy jak sie wchodzi podchodzi na chwile i dalej rudnka wariat jeden:* Quote
majuska Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Yoko edytuj ten post z fotkami i dopisz tam krótko, skąd się wziął w schronie ile ma lat, charakter , kontakt i na allegro pójdzie.. Quote
Florentynka Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Rany, jaki piękny Bob! Rudzielec! 100% parówy! Quote
Florentynka Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Zaktualizowałam pierwszy post - nowe parówy wciągnięte na listę. Toffi - gratulacje i najlepszego w nowym życiu! Siostra!!! Pospiesz się z tą stroną, bo utoniemy w parówach!!! Quote
Dzika_Figa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 zarazo mailem Ci propozycję wysłałam to żeś nawet odpowiedzieć nie raczyła a teraz mnie popędzasz... Quote
Recommended Posts