Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Simonka... z jednej strony miała niesamowite szczeście,że trafiła do Was, z drugiej strony- dużo strachu i bólu... skomplikowane złamanie,ratujemy łapkę a Ona ....chyba ma galimatias w głowie..bo z jednej strony wszytko pięknie a drugiej: boli(to napewo), ludzie są fajni,tylko po co od czasu do czasu stres fundują ( to te wizyty u weta)...Jeśli na to mogą wplywać czynniki stersogenne to Simi ma powody...nie rozumie dlaczego..
Najważniejsza jest łapka....Jestem w 100% pewna że u Ronji ma doskonała opiekę
Jeśli ktoś potrafi coś poradzić poza niezbędnym stresowaniem Simbi ( druty zostaną,wizyty u weta też,zdjęcie drutów-też sie odbedzie)- będziemy wdzięczni za porady...

Posted

wizyt u weta teraz jej zaoszczędzimy, bo zmiana opatrunku jednak nie taka straszna:) pielęgniarka B wraz z asystentką dali radę. pojedziemy tylko na rtg przed wizytą u dr Janickiego.

jak tu calować kochany pyszczek Simbi, jak zapach z japki powala z nóg?

Posted

Simona wyluzuj z tym goownianym hobby..plisss
Po Tobie już nikogo nie wezmą...no zlituj się, mądra sunia jesteś...jest wiele rzeczy fajniejszych od goooooowna..
Simbi Bimbi...plissss

Posted

Taka piekna i kupozerna, no:mad:moze by jej jaka smierdzaca przekaske zafundowac? gdzies czytalam, ze penisy wolowe (chyba wołowe) smierdza nieprzyzwoicie, a psy uwielbiaja. A tak w ogóle, to pozdrawiamy poświatecznie i życzymy wielu spełnionych marzen w przyszłym roku:)

Posted

nowe wpłaty
[B]Wpłaty:[/B]
200zł Evelin
30zł GACKN1
100zł Cantadorra
110zł Isiak (bazarek ronji)
50zł EWA MARIA G.
15zł Danuta Sz.
30zł edrgaska
7zł NINKA (bazarek Evelin)
100zł Isiak (bazarek Isiak)
20zł pucka69 (bazarek Evelin)
60zł pucka69
20zł Marta S.
300zł Faerie

[COLOR=DarkRed]57zł Grzegorz K. kropka77[/COLOR]
[COLOR=DarkRed]100zl forum labradory.org[/COLOR]

[B]Razem: 1199zł

Bardzo dziękuję forum labradory.org:loveu:
Papi jesteś wielka
[/B]

Posted

[quote name='egradska']Taka piekna i kupozerna, no:mad:moze by jej jaka smierdzaca przekaske zafundowac? gdzies czytalam, ze penisy wolowe (chyba wołowe) smierdza nieprzyzwoicie, a psy uwielbiaja. A tak w ogóle, to pozdrawiamy poświatecznie i życzymy wielu spełnionych marzen w przyszłym roku:)[/QUOTE]
my też pozdrawiamy
wszystkie psy dostają śmierdzące przysmaki 1-2 razy w tygodniu.
czytałam, że tabletki Rumen Tabs polecane właśnie na przypadlośc zjadania kupy robione są na bazie żwaczy wolowych - Simbi dostaje takiego ohydnego śmierdziucha i na razie chyba się wstrzymała z konsumpcją kup:cool3:

Posted

nowa wpłata

Wpłaty:
200zł Evelin
30zł GACKN1
100zł Cantadorra
110zł Isiak (bazarek ronji)
50zł EWA MARIA G.
15zł Danuta Sz.
30zł edrgaska
7zł NINKA (bazarek Evelin)
100zł Isiak (bazarek Isiak)
20zł pucka69 (bazarek Evelin)
60zł pucka69
20zł Marta S.
300zł Faerie
57zł Grzegorz K. kropka77
100zl forum labradory.org
94zł Anna K. kropka77

Razem: 1293zł

chciałabym spłacić choć część długu u mojego weta. Evelin, co Ty na to?

Pucko, Ty chyba na te wpłaty czekałaś:
57zł Grzegorz K. kropka77
94zł Anna K. kropka77

Posted

pewnie, że stanie:)

Evelin się zgodziła, by nadwyżkę z naszych zbiórek przeznaczyć w pierwszej kolejności na spłatę mojego weta. u mnie w lecznicy wyszło 308zł za 1,5 miesiąca leczenia Simony - opatrunki, antybiotyki, przeciwbólowe, rtg łapki, szczepienie na wciekliznę. nadwyżki mamy 243zł - trochę jeszcze brakuje.
poproszę dziewczyny z Vivy, by puściły przelew do mojej lecznicy zakładając brakującą kwotę

Posted

poszła maleńka wpłata na Simonkę, bo obiecałam po otrzymaniu wiadomości. akurat w czas finansowej posuchy. dlatego narazie tylko skromne 20,- ale poprawie się wkrótce. Simono zdrowiej, piękna damo.PAMIĘTAMY O TOBIE!!!

co do kupkowych przysmaków to gdzieś na Dogo wyczytałam że to wskazuje na jakies mineralne braki. zainteresowało mnie to przelotnie i szybko zapomniałam bo przy moich własnych i tymczaskach coraz to nowszych nie spotkałam się z tym problemem. natiomiast miałam psy na Bliskim Wschodzie tamtejszy lokalny wet bez tłumaczenia przyczyn kazal takiemu smakoszowi przyobserwowany przysmak przyprawić spora dawką soli i pieprzu. wolałam to niż taka konsumpcję . spróbowałam , po drugim razie już nie sięgał psik po te desery.

Posted

rozwaliła go dziś na amen. posklejałam znowu, ale w poniedziałek muszę kupić nowy.
no i była dziś znowu kupa w domu:smhair2: i została częsciowo skonsumowana:ekmm: