Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szaleństwa w śniegu są cudowne! Widać, że Simbi naprawdę ma długi ryjek. Tak bym chciała zeby Simbi-czterołapka śmigała już bez kołnierza!

Posted

Simbi jest bardzo zywa, wesola i najchetniej by pochasala nie dosc, ze bez kolnierza juz na zawsze, to i na czterech! Wspaniale zdjecia, swietne filmiki i Simbi przepiekna i zywiolowa! Cudowny psiak.

Posted

Jaka ta Simbi jest sliczna...Jak się zapomni to czasem obciązy chora łapkę...A zdjęcia na sniegu-rewelacja..Piekna sucz :)
Tylko po co Ona kooopska spozywa..co prawda od czasu do czasu,ale jednak..
Ale się cieszę,że Simbi zywa i wesoła...Z łapką- też chyba nie jest źle..SUPER!!!!

Posted

Bah, komp mi padł i dawno mnie nie było. Śliczna zimowa Simbi!

Mój młody też był kupojad, nie wiem - atawizm, niedobór, haute cuisine..? ;> W lecznicy kupiliśmy tabletki ze żwaczem RUMEN TABS - http://www.serenus.istore.pl/sklep,707,,,03,,pl-pln,84141,0.html

Kopiuję ze strony:

Rumen Tabs to mieszanka trzech składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego psa. Treść żwacza – naturalne źródło bakterii, pierwotniaków i drobnoustrojów potrzebnych do prawidłowej fizjologii przewodu pokarmowego. Stymuluje perystaltykę jelit, wzmaga apetyt, uzupełnia niedobory flory bakteryjnej, zapobiega wyjadaniu „nieczystości”, odchodów zwierzęcych, padliny. Drożdże piwne – naturalny probiotyk, źródło witamin z grupy B, selenu, biotyny i makro i mikroelementów, tonizują przewód pokarmowy, wątrobę, trzustkę, wzmagają łaknienie.
Witamina C – naturalny przeciwutleniacz – reduktor działa odtruwająco i stymulująco na organizm.

Szczególnie zalecany dla psów z wyjałowionym przewodem pokarmowym, żywionych karmami przemysłowymi, po przebytych chorobach układu pokarmowego, intensywnie leczonych antybiotykami i chemioterapeutykami, zmniejszonym i „spaczonym” apetycie.

O tym, że młody zjadał swoje kupiszony dowiedziałam się w dość drastyczny sposób - womitnął mi kupą pod nogi... Bleee! Dostaje dziennie tabletkę, sam chętnie wcina z ręki i więcej się nie powtórzyło. Widziałam te tabletki w sklepach zoo, ok 10zł na opakowanie. Może Simbi też pomogą?

Posted

ja miałam te tabletki - kiedyś o kocią kupę z kuwety prawie walczyły moje suczki. rumen tabs nie pomogły. kotka zaczęła wychodzić i nie korzysta już z kuwety i tak rozwiązał się nasz problem:)
daję Simbi żółtko raz w tygodniu i co 2 dni suszonego żwacza wołowego. ma teraz dosyć długą przerwę w kupojedzeniu;)

Posted

Rozmawiałam z wetem o tych kupkach, mówił, ze może to być nawykowe lub też czegoś w organiźmie brak,polecał właśnie rumen tabs. Może Simbi tylko od czasu do czasu będzie takie numery robić-w sumie nic złego.

Posted

ronja napisał(a):
a Simbi dostała cieczkę:roll:

Jak nie urok to przemarsz wojska...Choć w przypadku Simbi- jak nie koopsko to cieczka...Ta sucz testuje Waszą wytrzymałość na maksa ...Co za egzemplarz...
Biedny Kangurek :)Piszczy nadaremnie :)

Posted

trzeba będzie się wstrzymać ze sterylką - cieczka trwa około 4 tygodni + 6 tygodni odstępu. zobaczymy też co powie dr Janicki a propos terminu usuwania drutów - fajnie, jakby dało się wszystko ładnie zgrać.
wczoraj pochwaliłam Simbi, że nie jadła dawno kupy - to sobie zjadła - ufajdała nawet cały kołnierz. ona wie, że źle robi, bo bała się podejść do czyszczenia kołnierza.
zaczęłam jej dawać Rumen Tabs - zobaczymy czy poskutkuje...

Posted

Simbi byla dziś u dr Janickiego. Wszystko ładnie się goi!!!!!! Za 4-6 tygodni mamy ostatnią konsultację i ustalenie terminu wyjęcia drutów.
Koszt wizyty to 50zl + 30zł rtg łapy

Posted

Bardzo się cieszę z tych wiadomości..Wszystko na to wskazuje,że wspólnym wysiłkiem uda nam się uratować łapke Simbi :) Gdybym nie była w pracy to za zdrwie Simki chetnie bym cos wypiła :)
Dogomania chodzi mi okrutnie...Ronja jak Ci sie uda wkleić zdjęcie to ja bardzo chętnie z ciekawosci obejrzę..
SIMONA!!! Niby madra z Ciebie sucz, a za te koopska to ja musze za Ciebie oczami świecić!