ronja Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 ale nawet bym nie zdązyła jej posolić - ona robi i zjada od razu. poczułam zapach kupy jak poszlam zobaczyć kto to, to już Simbi była w trakcie jedzenia. Quote
Randa Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 a może na podwórku jej solić, za którymś razem się połakomi Quote
ronja Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 u nas na podwórku tysiąc kup lezy;) nie dam rady każdej posolić... Quote
Randa Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 A tak na serio spróbuję się jeszcze kogoś mądrego poradzić Quote
Evelin Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Jestem zaskoczona zdjęciami,bo Simbi tej swojej chorej łapki trochę uzywa.to już nie jest ta sama sucz,którą wiozłam do Ronji. Simbi sie zrobiła zupełnie beztroska,wesoła ..A tymi psimi kołnierzemi to rzeczywiście problem.Może i psy nie zycza sobie noszenia kołnierzy,ale przecież inaczej Simbi wymontowałaby sobie stabilizator za jedyne 1000zł ...Ronja Ona juz któryś kolejny kolnierz rozwala-prawda? Nie wiem tylko jak wytlumaczyc to co ona robi z kooopami...I z tym,że w domu jej sie zdarza i konsumpcją...Nie wiem. TeresaBorcz dziekujemy za wsparcie :) Quote
Cantadorra Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Alez z Simbi rozrabiara. Co ona wyprawia? Ale pyszczydlo za to tak zadowolone, ze nie wyglada na zmartwioną, ze konsumuje koopy :) Quote
ronja Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 to chyba będzie trzeci kołnierz - posklejałam jak się dało, ale wszystko się rozlatuje i jeszcze jak puszczę Kangurka z Simbi, to on jej obrywa taśmę z kołnierza. Simbi schudła - wedle zaleceń lekarza - jest możliwe, że ona jest głodna i robi to z głodu? nie możemy jej upaść - ma za mało ruchu, a za duża waga nie jest wskazana, łapa nie udźwignie Simbi w wersji sumo:) i jak wytłumaczyć, że 6 dni załatwia się pięknie na dworzu, a siódmego wali kupę w domu i ją zjada? Quote
Randa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Np. sprawdza Waszą cierpliwość czy jej nie wywalicie...ciekawa jest Quote
ronja Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 bazarek dla Pucka - podopiecznego Randy i Evelin zapraszam serdecznie!!! http://www.dogomania.pl/threads/176828-Nalewki-z-pigwy-i-aronii-dla-Pucka-z-rowu-do-10-01-2010 Quote
Randa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='ronja']bazarek dla Pucka - podopiecznego Randy i Evelin http://www.dogomania.pl/threads/1768...4#post13811564 zapraszam serdecznie!!! Nasza Ronja ma złote serce Quote
ronja Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 zmieniłam link, bo nie działał Randa, to Ty z Evelin ratujecie, leczycie, utrzymujecie kilka psów - trzeba Wam jakoś pomóc:) Quote
Ewa Marta Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 A ja chciałam nieśmiało zapytać Isiak, czy nie zrobiłaby jeszcze jednego bazarku z zakładkami? Moje dwie zostały oddane jako prezenty pod choinkę, mam zamówienie na kolejne dwie, a sama bardzo chciałabym mieć choć jedną dla siebie:-) Z radością kupiłabym zakładkę z kotem, tatarakiem i serduszkami:-) Quote
ronja Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 wklejam fakturę od mojego weta opłaconą przez Fundację Viva Simona wydatki: 422zł antybiotyki, opatrunki (lecznica w Białymstoku) – zapłaciła Evelin 1000zł operacja łapy (lecznica Książęca)- założyła Fundacja - spłacone 50zł konsultacja po operacji (lecznica Książęca 9.12.09) – założyła Fundacja - spłacone 74,50zł zmiany opatrunków, antybiotyki (lecznica Babice Stare) – zapłaciła Evelin 308zł zmiany opatrunków, przeciwbólowe, antybiotyki, rtg łapy, szczepienie na wściekliznę (lecznica Babice Stare) – założyła Fundacja - spłacone Wydatki razem: 1854,50zł Wpłaty: 200zł Evelin 30zł GACKN1 100zł Cantadorra 110zł Isiak (bazarek ronji) 50zł Ewa Maria G. 15zł Danuta Sz. 30zł edrgaska 7zł NINKA (bazarek Evelin) 100zł Isiak (bazarek Isiak) 20zł pucka69 (bazarek Evelin) 60zł pucka69 20zł Marta S. 300zł Faerie 57zł kropka77 100zl forum labradory.org 94zł kropka77 300zł Jolanta R. 20zł Teresa_Borcz Razem: 1613zł Fundacja założyła do tej pory 1358zł Na plusie na koncie Fundacji 255zł Quote
Evelin Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Proszę bardzo ile Simbi Bimbi nazbierała na leczenie...i nadal bedzie zbierała- nie dlatego,że jest pazerna,ale musi jeszcze (zakładając pozytywny rozwój wypadków)- odwiedzić weta Ronji, dr Janickiego,zrobić zdjęcie rtg,wyjąć stabilizator... Jeszcze spro przed nią...ale fajnie popatrzec na zdjęcia Simony na śniegu :) Quote
Isiak Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Ewa Marta napisał(a):A ja chciałam nieśmiało zapytać Isiak, czy nie zrobiłaby jeszcze jednego bazarku z zakładkami? Będzie kolejny haftowany bazarek, z zakładkami, kartkami walentynkowymi i może jeszcze zdążę jakiś breloczek i magnes na lodówkę. Dziś dostałam paczkę z takimi cacuszkami do haftowania :p Quote
ronja Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 fajnie, ja zbieram magnesy na lodówkę:) przed Simbi jeszcze długie leczenie - oby wszystko szło jak należy i Simbi wyzdrowiała bardzo chciałabym jeszcze wysterylizować ją przed adopcją, oczywiście o ile pozwoli na to jej stan zdrowia. jest piękną sunią, oby nie połaszczył się na nią jakiś rozmnażacz Quote
Evelin Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Tak,tak Ronja masz rację...ja tez jestem za tym,żeby wydać Simbi po sterylce...co prawda wydłuzy to okres pobytu u Was ,tylko żeby ta SimbiBimbi zachowywała sie jak należy...a nie tak,że 6 dni ok a siódmego...kooopsko!!!Może i czasem gooownianie sie zachowuje,ale rzeczywiście piekne z Niej suczydło... Quote
ronja Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 piękna i z niezwykłym charakterem - jest spokojna, opanowana i grzeczna. tylko te kupy, ale nie ma ideałów:) Quote
Isiak Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Moja onka i seterka w wieku 8-9 miesięcy miały takie pomysły, żeby zjadac kupy. Gdzieś wyczytałam, że to może być brak aminokwasów i że trzeba psu dawać surowe żółtka i lekko "pachnącą" surową wołowinę, żeby te aminokwasy uzupełnić. Podaliśmy takie mięsne danie, i prawie natychmiast się skończyło. A żółtka nasze wszystkie psy dostają regularnie. Quote
ronja Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Umówiliśmy Simbi wizytę u dr Janickiego na 20 stycznia na 18.10 przed wizytą musimy zrobić rtg - zrobimy to u naszego weta zapraszam na nowy bazarek dla Pucka http://www.dogomania.pl/threads/177228-Dziwna-lampa-a-la-A-wiecznik-z-krysztaA-kami-dla-Pucka-z-rowu-do-15-01?p=13848293#post13848293 Quote
Randa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ciekawe czy długo jeszcze Simbi będzie nosić te druty, pierwszy raz widzę takie cuda Quote
Cantadorra Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Tez jestem ciekawa ile Simbi bedzie zmetalizowana :) Simbi, zdrowiej dzieweczki i nie jedz paskudztw, bo ci z pysia smierdzi :) Quote
ronja Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Zdjęłam jej dziś kolnierz na chwilę - ale była szczęsliwa!!! żal mi jej, że tyle czasu musi udawać ufo,ale nie ma innego wyjścia Quote
Recommended Posts