agaga21 Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 to chyba nie marley...? a może? [IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1.0-9/10247417_10201987212818692_2772138188054404574_n.jpg[/IMG] taki jakby podobny i w łodzi... [url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201987212818692&set=pcb.864392193574129&type=1&theater[/url] Quote
gusia0106 Posted May 6, 2014 Author Posted May 6, 2014 To nie on.... Mamy czasem jakieś sygnały ale po sprawdzeniu okazują się błędne. Quote
gusia0106 Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 Nie....dzwonił do mnie jakiś bardzo miły pan w sobotę. Że go widział. Że na 90% to on bo się zgadza wielkość, kolor i to ucho. Ale miałam już dużo takich telefonów. To nigdy nie był on. Teraz już zawsze proszę o wysyłanie zdjęcia. Czasami te psy ze zdjęć kompletnie go nie przypominają. Ale ludzie odzywają się wciąż, to dobrze, bo zwracają uwagę. Pan mówił, że jeśli jeszcze go zobaczy to wyśle mi zdjęcie. Widział go pod pizzerią Da Grasso. Już miałam telefon stamtąd. I zdjęcie. Wtedy to był zdecydowanie nie Marlej. Quote
Ewa Marta Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Myślę o nim często... Tak bardzo jestem wściekła na właścicieli, że nie dali znać od razu po jego zaginięciu:-( Quote
Ewanka Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Za każdym razem serce mocniej bije, gdy na wątku Marleja pojawia się jakaś informacja ... jaka szkoda, że to nie on. Cóż, trzeba cierpliwie czekać! Quote
mopigrad Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Witam :) Trafiłem na forum przez przypadek, ot żeby sobie poczytać o psach, a wątek Marleja jakoś najbardziej mnie zainteresował. Wertowałem go od pierwszych stron. Czytałem, uśmiechałem się pod nosem, wzruszałem... ale po kilkudziesięciu stronach z niecierpliwości wyświetliłem ostatnią - tyko dlatego, że spodziewałem się tam zastać najnowsze relacje i zdjęcia Marleja, który jest już pewnie spory i może całkiem wyleczony... No i dowiedziałem się o zaginięciu. Mieszkam w Łodzi. Czy mogę w jakikolwiek sposób pomóc? Z tego co się orientuję, jakieś działania nadal trwają. Quote
gusia0106 Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 Hej, fajnie, że jesteś :) Tak, ciągle rozwieszamy plakaty w okolicy zaginięcia Marleja i jest nawet odzew, ale Marleja jako takiego nie ma :( Jeżeli mógłbyś wywiesić ogłoszenia w swoich okolicznych lecznicach i dużych sklepach to byłaby pomoc. Choć szukamy na ślepo, bo po takim czasie to on może być wszędzie. Quote
Ellig Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Jadnak nadzieja umiera ostatnia, wciąz wierzę,ze ten dzielny psiak się odnajdzie. Quote
mopigrad Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Bardzo możliwe, że ktoś go znalazł i nie chce oddać, bo się do Marleja przywiązał. Może lepiej nadać ogłoszeniom taki wydźwięk, że zależy nam jedynie na ustaleniu jego miejsca pobytu i upewnieniu się, że jest bezpieczny. Być może jego nowy pan czuje się, hmm... osaczony? i boi się, że powiadomienie o Marleju, wiąże się z jego oddaniem. Jeżeli tak jest, to żadna nagroda nie przekona kogoś, kto związał się już z psem. Trzeba spróbować inaczej. To tylko domysły, ale... co uważacie? W każdym razie chętnie porozwieszam plakaty i zaangażuję w to znajomych ;) Quote
gusia0106 Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Też o tym myślałam. Że może po prostu ktoś go znalazł, widział ogłoszenia ale nie reaguje. Ale to nie w porządku. Wystarczyłby jeden telefon, zdjęcie - pies jest u mnie, nic złego się z nim nie dzieje. Piotrek do końca życia będzie sobie wyrzucał, że tak się stało. Ja też. Dzięki za chęć pomocy. Masz możliwość wydrukowania kolorowych ogłoszeń czy wysłac Ci pocztą już wydrukowane? Quote
mdk8 Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 jeżeli faktycznie ktoś go przygarnął i nie chce oddać to można popytać wetów czy mają " takiego pacjenta" przecież gdzieś go szczepić musi . Quote
gusia0106 Posted August 22, 2014 Author Posted August 22, 2014 E tam, musi - nie musi, wiesz jak to jest... Quote
Nutusia Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Przy poszukiwaniach Beci też zaczęliśmy pisać, że oczekujemy tylko informacji, że pies jest cały i zdrowy. Zresztą akurat w jej przypadku i tak by nie wróciła do domu, z którego rzekomo uciekła... Uważam, że to dobry pomysł, takie ogłoszenia. Quote
mariamc Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 Gusia, w ciągu trzech dni odnaleźliśmy sunię, która uciekła z domu adopcyjnego juz na drugi dzień, jak się później okazało. My dowiedzieliśmy się po dniach 10od jej zaginięcia. Była cały czas w czerwonych szelkach, więc łatwo rozpoznawalna. Krążyła po wioskach w promieniu 30-40 km. Chłopak, na którego podwórku się w końcu zatrzymała, stwierdził, że pewnie by u niego została.. [url]http://szczecinek-schronisko.home.pl/artykul.php?show=577[/url] Quote
mopigrad Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 Gusia: Niestety, nie mam akurat sprawnej drukarki. Wyślę ci mój adres :) A co do ogłoszeń, może ten ktoś (jeśli w ogóle jest) w końcu się "złamie", widząc dalszy entuzjazm i nowe ogłoszenia. Do weta może nie chodzi, jeżeli sobie uznał, że nie ma takiej konieczności. To kosztuje. Quote
gusia0106 Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 (edited) Oki, wydrukuję i wyślę potężną porcję. Jak to ująć na tych plakatach, żeby ten ktoś wiedział, że chcemy tylko wiedzieć, że u Marleja wszystko ok? Macie jakiś plan? Marlej ma problemy z przyswajaniem pożywienia. Jest bardzo chudy. Przez cały czas przyjmował Kreon. Nie wiem jak sobie radzi bez. Ogłoszenia są cały czas odnawiane. Piotrek rozwiesza nowe za każdym razem jak tam jedzie. Wiem, że wiszą ogłoszenia powieszone w okolicznych marketach - Polo, Żabka. Danusiu...super, bardzo się cieszę, że się znalazła :) Fajnie, że spotkaliście takich ludzi na swojej drodze :) Edited August 25, 2014 by gusia0106 Quote
mopigrad Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Hm, może w nagłówku dużymi literami "Prosimy o informację"? Chociaż zwykłe "Zaginął pies" pewnie przyciągnęłoby więcej osób... A po opisie sytuacji jakąś wzmiankę, że najbardziej zależy nam na wiadomości, czy pies żyje, jest zdrowy i wszystko z nim w porządku. Tak mi się wydaje. Quote
Recommended Posts