ronja Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 w szelkach też próbowaliśmy. ale albo za luzne spadaly (Sonia z nich wyskakiwała), albo zbyt ciasne krepowały ruchy. same szelki założone Soni nie przerażają. Piotr na razie nie proponował nam wprowadzenia szelek:) Sonia skupia się na przysmakach jak czuje się bezpiecznie. w chwili dużego strachu przysmaki niestety nie działają. na szczęscie ćwiczenia z Bartkiem i Ciuciu sprawiają jej frajdę;) Quote
Ewa Marta Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 hop! napisał(a):Czy próbowaliście uczyć Sonię chodzenia na smyczy w szelkach? Moje psy (i nie tylko) uczyłam chodzenia na smyczy od podstaw, ale w szelkach. Na obroży nie było możliwości - był potworny stres. Moje psy mają stale założone obroże z cichymi adresówkami, ale nadal reagują lękiem po dopięciu smyczy i nie ruszają się z miejsca. W szelkach nie ma problemu - właściwie jest tylko jeden - ciągną. Z moich obserwacji wynika, że lękliwe psy prędzej uczą się chodzenia na smyczy w szelkach. Jest to również bezpieczniejsze, bo z obroży łatwiej się uwolnić. Hop! Sonia jest teraz pod opieką behawiorysty i tak naprawdę to on podejmuje decyzje, czy ma byc w szelkach, czy w obroży. Psy niestety róznie na szelki reagują. Ja bardzo chciałam moją ciągnącą na smyczy beagielkę nauczyć chodzenia w szelkach, niestety one ją paraliżowały. Miała dwie różne pary, naprawdę wygodne, ale tylko w obróżce czuła się dobrze. Quote
hop! Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Sonia jest dzisiaj w krakowskim Dzienniku Polskim. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 hop! napisał(a):Sonia jest dzisiaj w krakowskim Dzienniku Polskim. Teraz przeczytalam ale trzymam kciuki ,w koncu jakis cudowny domek musi znalesc Sonie. Quote
3 x Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 bazarek m.in dla psiaków pod opieką myszy skarpetki Quote
Ewa Marta Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Sprzedałam 2 bluzki, które wcześniej nie poszły na bazarku. Udało mi się za nie dostać 44 zł. Przelewam całą kwotę na Sonię, bo u niej trochę krucho z kaską:-( Mysza, zaraz przelewam na Twoje konto;-) Quote
Nutusia Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 No Ewa - handlowiec z Ciebie pełną... psią mordką! :) Niedługo trzeba będzie co najmniej w jakąś "szczękę" zainwestować, jak się handlowo rozwiniesz! A psy jakie będę szczęśliwe i bogate! Gratuluję! Quote
Ewa Marta Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Nutusia napisał(a):No Ewa - handlowiec z Ciebie pełną... psią mordką! :) Niedługo trzeba będzie co najmniej w jakąś "szczękę" zainwestować, jak się handlowo rozwiniesz! A psy jakie będę szczęśliwe i bogate! Gratuluję! Wiesz, jaka jestem z siebie dumna Nutusiu? Ja, która nigdy nic nie sprzedałam? Quote
Nutusia Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jak widać, najważniejsza jest MOTYWACJA! :) Quote
mysza 1 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 [quote name='Ewa Marta']Sprzedałam 2 bluzki, które wcześniej nie poszły na bazarku. Udało mi się za nie dostać 44 zł. Przelewam całą kwotę na Sonię, bo u niej trochę krucho z kaską:-( Mysza, zaraz przelewam na Twoje konto;-) Dziękuję :loveu: Wklejam zaległą fakturę za badania Soni, nie pamiętam czy Marta już wstawiała, lepiej, żeby była 2 razy niż wcale ;) Quote
ronja Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Sonia ma się całkiem dobrze. Rozpoczęliśmy trening smyczkowy, ale Sonia się boi i wycofuje, więc musieliśmy trochę przystopować tempo. zabawa w łapanie smakołyków zabawa w odnajdywanie smakołyków Quote
mmd Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 A Kaluchny też tu jest? Bo mi się tak wydaje. Coś kiedyś u Jamora chyba wyczytałam, że przywiązywał sznureczek na początek. Ale macie fachowca, więc ja tylko tak jako ciekawostkę;) Quote
ronja Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 mmd napisał(a):A Kaluchny też tu jest? Bo mi się tak wydaje. Coś kiedyś u Jamora chyba wyczytałam, że przywiązywał sznureczek na początek. Ale macie fachowca, więc ja tylko tak jako ciekawostkę;) Kaluchny też jest:) na zdjęciu 3 i 4 Sonia ma krotką smyczkę dopiętą na stale - widać ją na zdjęciach. Do tej dopinamy i odpinamy już długą smycz - ale Sonia długo nie wytrzymuje Quote
mmd Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 ronja napisał(a):Kaluchny też jest:) na zdjęciu 3 i 4 Sonia ma krotką smyczkę dopiętą na stale - widać ją na zdjęciach. Do tej dopinamy i odpinamy już długą smycz - ale Sonia długo nie wytrzymuje Po uszach go poznałam:) Sonia i tak zrobiła wielki krok do przodu. Quote
Nutusia Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 mmd napisał(a):Po uszach go poznałam:) Sonia i tak zrobiła wielki krok do przodu. Ja też poznałam po uszach! :) A co do Soni, to nie tylko krok zrobiła, ale całą defiladę! Zabawa w fikołki... kto by uwierzył, że to pies z taką traumą?!?!?!? Quote
mysza 1 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Kaluchnego to wszędzie można rozpoznać ;) oryginał :p Fajna Sonieczka :loveu: Quote
Ewa Marta Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 mmd napisał(a):A Kaluchny też tu jest? Bo mi się tak wydaje. Kaluchny jest wszędzie, gdzie coś się dzieje:-) A Sonie cuna, taka wyluzowana, jak robi fikołki:-) A jaki ma podniesiony, radosny ogonek na każdym zdjęciu:-) Stęskniłam się uż za nimi:-( Quote
mysza 1 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Byłam wczoraj w odwiedzinach u Sonieczki :) Dziewczyna w formie i dobrym humorze, podchodziła sama, nie trzeba było jej wołać, mogłam głaskać ;), żeby nie robić zamieszanie nie pokazywaliśmy smakołyków. Widać, ze jest zrelaksowana, dawał całusy Marcie i pozwalała ciągać się za kilkut smyczy. Quote
mysza 1 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Doszła wpłata od Ewy Marty- 44 zł. Bardzo dziękuję :loveu::loveu::loveu: Quote
Ewa Marta Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 SUPER:-) Mam nadzieję, że w tym tygodniu rozliczę cały bazarek ciuchowy i przeleję część Soni 174 zł:-) Dziewczynka jest na niewielkim minusie, ale za moment koniec miesiąca i minus się powiększy:-( Edit: O masz.... zapomniałam, że Sonia jest na specjalnej karmie, którą trzeba kupować... Już teraz jest w takim razie na sporym minusie. Może ktoś dorzuci grosik na utrzymanie kochanej suni? Sonieczka wygląda rewelacyjnie na tych zdjęciach. Coraz rzadziej ucieka od aparatu:-) Quote
Kamila_s Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Irenko..po mega dlugiej przerwie...prosze wyslij mi na poczte dane do przelewu na Sonke..z SWiftem i IBAN.. wplace na ta pieknosc!!!:-)) na pierwszej stronie sa dane do przelewu...na ten mozna wciaz wplacac??? jezeli tak to prosze dodac mi numer SWIFT...cobym mogla robic wplaty zza granicy...:-) Quote
mysza 1 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Kamila_s napisał(a):Irenko..po mega dlugiej przerwie...prosze wyslij mi na poczte dane do przelewu na Sonke..z SWiftem i IBAN.. wplace na ta pieknosc!!!:-)) na pierwszej stronie sa dane do przelewu...na ten mozna wciaz wplacac??? jezeli tak to prosze dodac mi numer SWIFT...cobym mogla robic wplaty zza granicy...:-) Na pierwszej stronie jest nowy numer do wpłat na Sonię, opiekę nad nią sprawuję teraz ja dlatego numer się zmienił. Bardzo dziękuję, ze chcesz Soni pomóc finansowo. Ewa, wielkie dzięki, jeszcze z bazarku ale nam się Sonia wzbogaci :loveu: Quote
Recommended Posts