Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ronja']Sonia coraz częściej w spontanicznej zabawie interesuje się zabawkami. Biega za gumową zabawką na dworzu, sporadycznie ją jednak podejmuje. W domu upatrzyła sobie miśka, którego gnębi;)
zdjęcia niezbyt udane, ale nie chciałam aparatem wystraszyć Soni

piekne zdjecia

Posted

Dzisiaj zrobiłam nowe allegro i ogłoszenia ze zmienionym tekstem. Wykorzystałam również zdjęcie Soni z misiem. ;)

allegro (wyróżnione)
alegratka (wyróżniona)
cafeanimal
gumtree
kupiepsa
adopcjapsa
psy.pl
e-zwierzak
doadopcji.pl
morusek.pl
przygarnijzwierzaka
psiamania
kupsprzedaj
aukcjezwierzat
warsza.pl
ogloszeniadrobne.warszawa
stacja.biz
pajeczyna
adsy
wybierzmiska
pies.onet.pl
animalia
adopcje.org
kokosy.pl
petsy
telezoo

Posted

dzięki hop!
jak zwykle niezawodna:) tekst do ogłoszeń rzeczowy, oddający charakter Soni. zastanawiam się tylko, czy ona boi się obcych. naszych gości zwykle wita z innymi psami, jest zainteresowana i po chwili daje się pogłaskać. może nie jest wylewna, nie pcha się na kolana, ale nie wycofuje się z kontaktów.

dla zainteresowanych Sonią, na pw mogę wysłać filmik z sesji z Sonią, jakie kilka razy dziennie prowadzi mój mąż.

Posted

[quote name='ronja']dla zainteresowanych Sonią, na pw mogę wysłać filmik z sesji z Sonią, jakie kilka razy dziennie prowadzi mój mąż.

Ja poproszę!!! Bardzo poproszę:-) Bo ja bardzo jestem Sonieczką zainteresowana:-)

Posted

wysłane :)
Ewa, myślisz, że Sonia boi się obcych? Może lepiej napisac, że początkowo zachowuje dystans?
W święta byli u nas moi rodzice - odwiedzają nas sporadycznie. Sonia bardzo żywiołowo zareagowała na mojego tatę (mój tata zawsze ma przysmaczki, zawsze je podkarmia i jest bardzo lubiany przez moje psy)

Posted

Nie boi się obcych, bo tu, gdzie jest czuje się bezpiecznie. W nowym miejscu prawdopodobnie będzie odczuwała strach. Oczywiście mogę się mylić.

Ustalcie, co poprawić - zrobię to wieczorem. ;)

Posted

Hop! wielkie dzięki za ogłoszenia :loveu:

Bać się nie boi według mnie ale na pewno w pierwszej chwili jest nieufna , jeśli kogoś nie zna, podchodzi z rezerwą ;)

Posted

ronja napisał(a):
wysłane :)
Ewa, myślisz, że Sonia boi się obcych? Może lepiej napisac, że początkowo zachowuje dystans?
W święta byli u nas moi rodzice - odwiedzają nas sporadycznie. Sonia bardzo żywiołowo zareagowała na mojego tatę (mój tata zawsze ma przysmaczki, zawsze je podkarmia i jest bardzo lubiany przez moje psy)

Myślę, podobnie jak dziewczyny, że to nie strach, ale ostrożność. Ona obserwuje nowych ludzi, przygląda się uważnie, nie chowa tak, żeby jej nie było widać, ale zachowuje dystans. W zależności od jej nastroju i tego, co ten obcy ma w ręku, przełamuje się szybciej lub wolniej.
Może napisać, że nowe osoby traktuje z lekką rezerwą, zachowując początkowo bezpieczny dystans, czy jakoś tak...

Chciałam jeszcze dodać, że podziwiam Bartka za cierpliwość w uczeniu Soni. Jak widać ta cierpliwość przynosi efekty, ale to rzeczywiście mozolna robota:-( Bardzo podoba mi się Sonia na tych filmikach:-)

Posted

Wreszcie udało mi się przygotować kolejny bazarek z ciuchami od Ani:-)
Zapraszam serdecznie na kolejny bazarek z dużymi ciuchami dla Soni i Kaira.
Bazarek trwa do 22 stycznia, do godziny 22:00.
Tym razem są też ciut mniejsze rzeczy…

[FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/199894-SUPER-CIUCHY-DAMSKIE-duże-rozmiary-część-3-)-Do-22-stycznia-do-godz.-22-00?p=16080134#post16080134[/FONT]

Posted

Piotr będzie u nas jakoś w styczniu, tym razem przyjedzie do Kaluchnego.
o postepach Soni informowany jest na bieżąco, co tydzień wysyłam mu filmy z pracy z Sonią.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Piotr uprzedzony, czeka na telefon ;)

Dzięki. Już dzwoniłyśmy, ale nie odebrał. Będziemy próbować do skutku i spróbujemy skorelować z Kaluchowskim :)

Posted

ronja napisał(a):
Piotr będzie u nas jakoś w styczniu, tym razem przyjedzie do Kaluchnego.
o postepach Soni informowany jest na bieżąco, co tydzień wysyłam mu filmy z pracy z Sonią.

Ale super!!! Dzięki Marta:-)

Posted

Ja też proszę o przesłanie filmiku z Sonią.

Widzę, że wszystkie zgodnie twierdzicie, że Sonia nie boi się obcych. Nie mam wyjścia - muszę wnieść poprawki. ;)

Posted

Dostałam od mojej przyjaciółki Ani J. (tej od ciuchów na bazarek:-) ) do rozdysponowania na psiaki pieniądze.

50 zł dostanie Amigo na konto Myszy
50 zl Sonieczka na konto Myszy
50 zl Rufus na konto AniGucio

Dodatkowo dostałam od koleżanki z pracy Beaty W. troszkę więcej pieniędzy, niż wydałam na Aresa z prośbą żeby spożytkować je na psiaki, które mam pod swoją bezpośrednią opieką. Mam Kaira, ale też emocjonalnie czuję odpowiedzialność za Sonieczkę, dlatego do kwoty 57 zł, którą mam od Beatki dorzucam 3 zl do równego rachunku i
30 zł przesyłam Soni na konto Myszy,
30 zł wkładam do Kajusiowej koperty, która jest u mnie:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Dostałam od mojej przyjaciółki Ani J. (tej od ciuchów na bazarek:-) ) do rozdysponowania na psiaki pieniądze.

50 zł dostanie Amigo na konto Myszy
50 zl Sonieczka na konto Myszy
50 zl Rufus na konto AniGucio

Dodatkowo dostałam od koleżanki z pracy Beaty W. troszkę więcej pieniędzy, niż wydałam na Aresa z prośbą żeby spożytkować je na psiaki, które mam pod swoją bezpośrednią opieką. Mam Kaira, ale też emocjonalnie czuję odpowiedzialność za Sonieczkę, dlatego do kwoty 57 zł, którą mam od Beatki dorzucam 3 zl do równego rachunku i
30 zł przesyłam Soni na konto Myszy,
30 zł wkładam do Kajusiowej koperty, która jest u mnie:-)
Dziękuję, bardzo, bardzo :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ronja']dla zainteresowanych Sonią, na pw mogę wysłać filmik z sesji z Sonią, jakie kilka razy dziennie prowadzi mój mąż.

[quote name='hop!']Ja też proszę o przesłanie filmiku z Sonią.

Naprawdę jestem zainteresowana Sonią, a nie Twoim mężem. :lol: ;)

Czekam na filmik. :)

Sonia jest w gazecie Metro - dzisiaj mocno skrócili i zmienili tekst, ale może nie będzie czarów i wszystkim uda się zobaczyć ogłoszenie w papierowym wydaniu... ;)

Posted

Miałam nawet jeden telefon, myślałam, że ktoś znalazł tamtą gazetę ale bardzo ciężko się z Panią dzwoniącą rozmawiało...
Mówiłam o problemach i pracy Soni, a Pani, że jest zaszczepiona i odrobaczona...
Miała porozmawiać z córką ale nic z tego nie będzie na pewno.

Posted

hop! napisał(a):
Naprawdę jestem zainteresowana Sonią, a nie Twoim mężem. :lol: ;)

Czekam na filmik. :)

Sonia jest w gazecie Metro - dzisiaj mocno skrócili i zmienili tekst, ale może nie będzie czarów i wszystkim uda się zobaczyć ogłoszenie w papierowym wydaniu... ;)

przeoczyłam wcześniej Twój wpis, wysłałam rano

Posted

mysza 1 napisał(a):
Miałam nawet jeden telefon, myślałam, że ktoś znalazł tamtą gazetę ale bardzo ciężko się z Panią dzwoniącą rozmawiało...
Mówiłam o problemach i pracy Soni, a Pani, że jest zaszczepiona i odrobaczona...
Miała porozmawiać z córką ale nic z tego nie będzie na pewno.

Pewnie, że nic z tego nie będzie. ;)

Husky Lando też był dzisiaj w Metrze - 0 telefonów. Coś marniutko z odzewem...

ronja napisał(a):
przeoczyłam wcześniej Twój wpis, wysłałam rano

Dziękuję. :)

Obejrzałam wszystkie filmiki po dwa razy. Wielkie brawa dla Bartka za cierpliwość i samozaparcie.

Sonia bardzo skupia się na przysmakach - to dobrze, że jest łakomczuchą i można ją w ten sposób "przekupić". Czasami pies ma w nosie jedzenie i "metoda na przysmaki" odpada.

Czy próbowaliście uczyć Sonię chodzenia na smyczy w szelkach? Moje psy (i nie tylko) uczyłam chodzenia na smyczy od podstaw, ale w szelkach. Na obroży nie było możliwości - był potworny stres. Moje psy mają stale założone obroże z cichymi adresówkami, ale nadal reagują lękiem po dopięciu smyczy i nie ruszają się z miejsca. W szelkach nie ma problemu - właściwie jest tylko jeden - ciągną. Z moich obserwacji wynika, że lękliwe psy prędzej uczą się chodzenia na smyczy w szelkach. Jest to również bezpieczniejsze, bo z obroży łatwiej się uwolnić.