Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niunka no my też właśnie byliśmy w tych okolicach a dokładniej w Władysławowie. Podobno gdzieś 3 kilometry dalej jest plaża dla psiaków. Ale my byliśmy na normalnej plaży i też nam nikt problemów nie robił, tylko trzeba sprzątać po sobie....a dokładnie po pupilku. Ważne żebyście mieli pensjonat który nie będzie stwarzał problemów, a Nike weź nad morze.....zobaczysz jak się będzie cieszyć :D Dla przypomnienia zdjęcie:

My przed samym wyjazdem już chipowaliśmy psiaki i dostaliśmy takie obrączki że pies jest chipowany i to do obroży przypięłyśmy z siostrą. A kiedy chcecie jechać??Bo jak wiosną a będzie jeszcze za zimno na jedzenie na dworze przy jakimś barze to musicie wtedy psiaki zostawić w pokoju na czas obiadu. Ale jeszcze możesz poczytać dział wakacje z psem...tam czasami polecają knajpki gdzie nie robią problemu z psem...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chce jechać w wakacje ale już przeżywam;) No wiem że będę musiała z pewnych rzeczy zrezygnować typu dyskoteka i kilku godzinne wygrzewanie się na plaży;) Właśnie ten fakt zostawienia psa w pokoju mnie niepokoi... No ale ogólnie jeżeli jest taka możliwość żeby zostawić pieska to się martwie czy mu sie nic nie stanie czy nic nie popsuje:( i tak w kółko..

Posted

Nie bój się, jak było za ciepło to Alex leżał tak :D

Ale tak naprawdę był to czerwiec więc nie było aż tak gorąco....no i nie bierz Niki wtedy jak Ci doginka go na łyso wyskubie. Alex raczej nic nie psocił więc nie miałam wątpliwości go zostawić na parę godzin samego w pokoju ale decyzja należy do Ciebie. Ja raczej nie mam gdzie zostawić Alexa, jak jadę gdzieś z siostrą bo to zazwyczaj jej zostawiam. Mamie nie zostawie bo mi go dokarmia....i takie tam więc ja wyjścia nie mam :D Pies jeździ ze mną i koniec.

Posted

no oki to Nika jedzie ze mna albo nie jade wogóle.. Jest jeszcze taka opcja bo jedziemy z bratem chłopaka no i chyba bedzie niańką;) Nie przekonuje mnie te rwanie na łyso ale po tym trymowaniu co bylam ostatnio to minal miesiać i po nikoli nie widać różnicy.. Teraz będę siedzieć i obserwować i chyba zaczne sama ją rwać;) Ale Alexik jeszcze malutki na tej fotce... Jej on jest piękny... Chyba zainwestuje w Westa w przyszłym roku i to koniecznie stamtąd co Twój;) Dzięki za pomoc...

Posted

Eee to jak masz niańkę to nie jest tak źle :P
Oj nie bierz z tąd co ja bo to pseudo bez rodowodu, aczkolwiek nie mogę złego słowa powiedzieć na tą osobę co mi go sprzedawała....

Posted

A ja...hmm co do wyjazdów jestem w na tyle dobrej sytuacji że psiaki mogę zostawić na wakacje u rodziców, ale wyjazdy z psami to też nie problem, z tego jak teraz jeżdżę na zawody to widzę że coraz częściej i chętniej przyjmują ludzi z psiakami...czasami trzeba podpisać taką odpowiedzialność za poniszczenia.. ale jeśli ktoś boi się zostawiać psiaka samego w pokoju bo może coś poniszczyć, to może zaopatrzyć się w klatkę :P Ja mam hasiora, więc wakacyjne wyjazdy są o tyle skomplikowane że jemu jest po prostu za ciepło... ale nie ma się tam co martwić, zawsze znajdzie się jakieś rozwiązanie ;) Wyjazd z psem to nic strasznego, pod warunkiem że stawia się na turystykę jakąś bardziej niż na nocne imprezowanie...

Posted

Witamy,Alexik jak zawsze śliczny bielusieńki:)
my w zeszłym roku byliśmy nad morzem pierwszy raz Maja była z nami i gdyby nie to że nam sie rozchorowała byłoby super,jak było bardzo gorąco to zostawała w pokoju,bo dla niej upały są strasznie męczące.Ale radoche miała i Maja i my,a ja nie wyobrażam sobie jej zostawić w domu,w tym roku znowu jedziemy i Maja napewno jedzie z nami:)

Posted

Cześć Alexiaki:)
Wy tu już o wakacjach a luty jest.^^ Alex jest taki bielutki... Jak sobie teraz w takim błocie radzicie? U nas fatalnie, Gabi po spacerze wygląda jak potwór z bagien:(

Posted

niunka04 napisał(a):
Oj husky to wyją ja wiem jak nasz cezar wył;)

Oj i to jak. Czekałam dziś na Monike a z bloku było tylko dwa psy słychać, wyjącego hasiora i szczekającą Kropę :)
Paulinka10 napisał(a):
Witamy,Alexik jak zawsze śliczny bielusieńki:)
my w zeszłym roku byliśmy nad morzem pierwszy raz Maja była z nami i gdyby nie to że nam sie rozchorowała byłoby super,jak było bardzo gorąco to zostawała w pokoju,bo dla niej upały są strasznie męczące.Ale radoche miała i Maja i my,a ja nie wyobrażam sobie jej zostawić w domu,w tym roku znowu jedziemy i Maja napewno jedzie z nami:)

Hehe zaraz pokaże że alex wcale nie jest zawsze biały....i tak piach to jest to co on też bardzo kocha.

chi23 napisał(a):
Cześć Alexiaki:)
Wy tu już o wakacjach a luty jest.^^ Alex jest taki bielutki... Jak sobie teraz w takim błocie radzicie? U nas fatalnie, Gabi po spacerze wygląda jak potwór z bagien:(

Hehe no tak jak pisałam wyżej wkleję jedno zdjęcie z dzisiejszego spacerku, bo już nie mam siły to zobaczysz jak sobie radzimy. Po powrocie mieliśmy godzinną kąpiel :P

jolek68 napisał(a):
evelynka wybrałaś imię dla kózki :shake:

A no chyba zostanie Tośka :D

A teraz zdjęcie już z końca spacerku jak już wytarzał się na maxa w piachu.........uwaga biały potwór:

Posted

jolek68 napisał(a):
jejku jaki śliczny brudasek :) i tak nadal jest moim najładniejszym weścikiem na dogo :)

Ojej jak nam miło, dziękujemy :)

niunka04 napisał(a):
oj kurcze ja współczuje każdego powrotu do domu w taka pogode...;) u nas jeszcze śnieg nie rozmarzł ale już się boje tarzania w błocie...

Oj tak masakra, ale i tak staram się nie kąpać go za każdym razem bo szkoda mi jego włosów, staram się tylko osuszyć i potem wyczesać. A Niki przecież ma krótkie włosy na łapach a my zapuszczamy przecież włoski na łapach i sukienke....ale po takim spacerze coraz częściej myślę o jakiejś sportowej fryzurce.....ale chyba mu tego nie zrobie...

Baski_Kropka napisał(a):
Psy są od tarzania się w smrodach brudzenia się i biegania po błocie :D to już człowiek obmyślil sobie że będą białe czy kanapowe...a wszystkie psy kochają to samo :D

Ci się dobrze mówi jak masz krótko włose psy :P

WeronikaM napisał(a):

No niewiem czy tak pięknie :P

jolek68 napisał(a):
co tu dziwić się psom jak czasami człowiek sam by się też wytarzał tylko w cieplejsze dni :) i ponoć błotko zdrowe na skórę :)

hehe co takie zbiorowe tarzanko piesek i pańcia :D

Posted

Haha Bezik po spacerze wygląda podobnie albo w sumie nawet trochę gorzej :P
Tylko pewnie Alex po spłukaniu wodą robi się jeszcze bardziej miękki, Bezik nie aż tak...

Posted

Pieseczkowo napisał(a):
Błotnisto-piaskowy Alexik :P

Hehe mały yeti

Bzikowa napisał(a):
Haha Bezik po spacerze wygląda podobnie albo w sumie nawet trochę gorzej :P
Tylko pewnie Alex po spłukaniu wodą robi się jeszcze bardziej miękki, Bezik nie aż tak...

Oj tak po tej zimie ma straszne włosy...szczególnie po tym częstym myciu....płukaniu.....kąpielach. I tak staram się już nie zawsze go moczyć tylko kule śniegowe wyczesywałam pudlówka, a bród wycierałam tylko trochę a potem wyczesywałam jak wysycha.....no ale po takim spacerze.....kąpiel murowana.....

Aha no i zapomniałam dodać że byliśmy dziś się zważyć u weterynarza...i moje obawy się nie potwierdziły. Bo miałam wrażenie że mi strasznie przytył a okazało się że jedynie rozbudowała mu się klata i w przeciągu 3 miesięcy przytył tylko 0,8 kg. Czyli teraz mając 13 miesięcy waży dokładnie 8 kg :eviltong: