Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W poniedziałek Kózka z rogami jedzie do domku stałego w Rudzie Śląskiej, capik i Uszatka brązowa jadą do Maciejkowic do Fundacji SOS gdzie mają już przygotowane miejsce, a ta oto dziewuszka zostaje u mnie (kto chce małą kózkę :D, córeczkę lub synka mojej Koziczki:D):

Wiosną zrobię jej metamorfozę :)

Posted

Ona jest szczęśliwa jak jest sama bo ją nikt nie goni i nie gryzie....może sobie spokojnie jeść i żuć sianko, zobaczymy co będzie z małym, za jakiś miesiąc możemy się spodziewać, a przynajmniej 45 dni maleństwo musi pić mleczko mamusi..więc jeszczze dużo czasu..hehe już siedzę na stronkach o howaniu kóz :D

Posted

Ja się nie dziwię....koźlątka są tak rozkoooooooooooooszneeee, zresztą zobaczysz sama jak taki mały diobeł wyjdzie z dużej kuzki :D]
Ja jestem w połowie pakowania się na zawody...strasznie mozolnie mi to idzie i znając życie skończę o 00.00 a o 6 trzeba wstać :P

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Ja się nie dziwię....koźlątka są tak rozkoooooooooooooszneeee, zresztą zobaczysz sama jak taki mały diobeł wyjdzie z dużej kuzki :D]
Ja jestem w połowie pakowania się na zawody...strasznie mozolnie mi to idzie i znając życie skończę o 00.00 a o 6 trzeba wstać :P

Oj no zobaczymy jak maleństwo przyjdzie na świat

jolek68 napisał(a):
tak się zaczęłam zastanawiać i powiem że nie wiem ile kozy są w ciąży :roll:
dbaj o nią to jak maluszek się urodzi to i brat się też ucieszy ;)

Kozy są w ciąży 5 miesięcy a ruja jest gdzieś koło wrzesnia więc najpóźniej w marcu się spodziewamy maleństwa. Oj dbam :D
Mada:) napisał(a):
Jeje, piękna jest! :D

Dzięki teraz w galeri będzie Alex i kózka. A może przeprowadzę jakiś konkurs na imię dla mojej dziewczyny??

Posted

Mada:) napisał(a):
Oooo dobry pomysł! :d Ja obstawiam imię DORI. :D

Dori fajnie :D

bianka19 napisał(a):
Cześć wam :D
Jak mija weekend ? ;)

Jak zwykle spokojnie, nic nadzywaczajnego, śnieg się topi więc nawet na narty nie ma co jechać.

niunka04 napisał(a):
Cześć kochana!!!:) w końcu dobre wieści u Ciebie;) A jak Alexik??? Może nowe zdjątka:)

Oj zdjęć mam dużo zaległych....tylko jakoś chęci nie mam ich wstawić...:P
jolek68 napisał(a):
mnie się podoba Tosia :)

Tosia :D

Jeszcze jakieś propozycje???? na koniec zrobimy losowanie :P

Posted

Tośka&Nemo napisał(a):
O jakie słodkie psiątka :D Ja bardzo lubie takie zimowe , spacerowe zdjątka :D
A co do trymowania Alexika to on wygląda super :) A jak z włosem stał się troche mniej puszysty?

Dzięki:D Oj tak znacznie mniej puszysty, tylko tak jak pisalam szorstki włos rośnie wolno i na efekty trzeba długo czekać. Może się okazać że po pierwszym trymowaniu Nemo wcale dobrze wyglądać nie będzie ale będzie mieć dobrze wszystko wyrwane i przy kolejnych wizytach będzie coraz lepiej....
Mało że mniej puszysty, ale nie muszę go już tak często czesać bo włos jest szorstki i się ładnie układa no i nie brudzi się tak bardzo bo bardzo łatwo też idzie wykruszyć bród podczas czesania.

Posted

evelynka napisał(a):
Dzięki:D Oj tak znacznie mniej puszysty, tylko tak jak pisalam szorstki włos rośnie wolno i na efekty trzeba długo czekać. Może się okazać że po pierwszym trymowaniu Nemo wcale dobrze wyglądać nie będzie ale będzie mieć dobrze wszystko wyrwane i przy kolejnych wizytach będzie coraz lepiej....
Mało że mniej puszysty, ale nie muszę go już tak często czesać bo włos jest szorstki i się ładnie układa no i nie brudzi się tak bardzo bo bardzo łatwo też idzie wykruszyć bród podczas czesania.

A no to dobrze że mniej puszysty :)
No tak napewno Nemik nie bedzie wygladał zadowalająco ale jestem przygotowana teraz co 2 miesięcznych wizyt u fryzjera...mam nadzieje ze dość ładnie go wytrymują , jak będzie wyglądał jak oskubana kaczka to pojedziemy do innego miasta bo u mnie jest tylko jeden fryzjer co trymuje :(
A ile razy go kąpiesz? Bo mój wsiada do wanny na kąpanko 2 razy w miesiącu , czasami 1 raz . ale za to po kazdym spacerku przy takiej pogodzie jak teraz , zawsze obmywam mu pod brzuchem i łapki.
Pozdrawiamy :)

Posted

Tośka&Nemo napisał(a):
A no to dobrze że mniej puszysty :)
No tak napewno Nemik nie bedzie wygladał zadowalająco ale jestem przygotowana teraz co 2 miesięcznych wizyt u fryzjera...mam nadzieje ze dość ładnie go wytrymują , jak będzie wyglądał jak oskubana kaczka to pojedziemy do innego miasta bo u mnie jest tylko jeden fryzjer co trymuje :(
A ile razy go kąpiesz? Bo mój wsiada do wanny na kąpanko 2 razy w miesiącu , czasami 1 raz . ale za to po kazdym spacerku przy takiej pogodzie jak teraz , zawsze obmywam mu pod brzuchem i łapki.
Pozdrawiamy :)

Tzn samo kąpanie dwa razy w miesiącu a nawet raz to dużo i za często. My się tak myjemy co ok 3 miesiące czasek dłużej, no chyba że się wyperfumuje.... a "podwozie" myjemy jak jest potrzeba :D ale też bez przesady, czasami jak nie jest aż tak brudny to zostawiam do wyschnięcia i wyczesuje bród. Teraz w zime jak się robią kule śniegowe to używam odżywki....niestety zmiękcza włos ale przynajmniej się nie łamie.

Posted

zauważyłam tu i na innych galeriach że posiadacie dużą wiedzę i nie jeden fryzjer mógłby się od Was uczyć :)
ciekawe kiedy właścicielka Niki będzie miała choć połowę w głowie tego co Ty Evelynko :)

Posted

zauważyłam tu i na innych galeriach że posiadacie dużą wiedzę i nie jeden fryzjer mógłby się od Was uczyć :)
ciekawe kiedy właścicielka Niki będzie miała choć połowę w głowie tego co Ty Evelynko :)