Baski_Kropka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Mają czas zeby się przyzwyczaić i oswoić ze teraz już może być tylko dobrze :) A dodałąm pare zdjęć ze spaceru, jeszcze z naszego dodam ale to później :) Quote
Evelynkaa Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 W poniedziałek Kózka z rogami jedzie do domku stałego w Rudzie Śląskiej, capik i Uszatka brązowa jadą do Maciejkowic do Fundacji SOS gdzie mają już przygotowane miejsce, a ta oto dziewuszka zostaje u mnie (kto chce małą kózkę :D, córeczkę lub synka mojej Koziczki:D): Wiosną zrobię jej metamorfozę :) Quote
Baski_Kropka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Aaa jak się maleństwo urodzi to pewnie zechcecie je zostawić ;P Nie będzie jej smutno samej?? Faaaaaaaaaaaaana koźliczka :D Quote
Evelynkaa Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Ona jest szczęśliwa jak jest sama bo ją nikt nie goni i nie gryzie....może sobie spokojnie jeść i żuć sianko, zobaczymy co będzie z małym, za jakiś miesiąc możemy się spodziewać, a przynajmniej 45 dni maleństwo musi pić mleczko mamusi..więc jeszczze dużo czasu..hehe już siedzę na stronkach o howaniu kóz :D Quote
Baski_Kropka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ja się nie dziwię....koźlątka są tak rozkoooooooooooooszneeee, zresztą zobaczysz sama jak taki mały diobeł wyjdzie z dużej kuzki :D] Ja jestem w połowie pakowania się na zawody...strasznie mozolnie mi to idzie i znając życie skończę o 00.00 a o 6 trzeba wstać :P Quote
jolek68 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 tak się zaczęłam zastanawiać i powiem że nie wiem ile kozy są w ciąży :roll: dbaj o nią to jak maluszek się urodzi to i brat się też ucieszy ;) Quote
Evelynkaa Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Baski_Kropka napisał(a):Ja się nie dziwię....koźlątka są tak rozkoooooooooooooszneeee, zresztą zobaczysz sama jak taki mały diobeł wyjdzie z dużej kuzki :D] Ja jestem w połowie pakowania się na zawody...strasznie mozolnie mi to idzie i znając życie skończę o 00.00 a o 6 trzeba wstać :P Oj no zobaczymy jak maleństwo przyjdzie na świat jolek68 napisał(a):tak się zaczęłam zastanawiać i powiem że nie wiem ile kozy są w ciąży :roll: dbaj o nią to jak maluszek się urodzi to i brat się też ucieszy ;) Kozy są w ciąży 5 miesięcy a ruja jest gdzieś koło wrzesnia więc najpóźniej w marcu się spodziewamy maleństwa. Oj dbam :D Mada:) napisał(a):Jeje, piękna jest! :D Dzięki teraz w galeri będzie Alex i kózka. A może przeprowadzę jakiś konkurs na imię dla mojej dziewczyny?? Quote
Mada:) Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Oooo dobry pomysł! :d Ja obstawiam imię DORI. :D Quote
niunka04 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Cześć kochana!!!:) w końcu dobre wieści u Ciebie;) A jak Alexik??? Może nowe zdjątka:) Quote
Evelynkaa Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Mada:) napisał(a):Oooo dobry pomysł! :d Ja obstawiam imię DORI. :D Dori fajnie :D bianka19 napisał(a):Cześć wam :D Jak mija weekend ? ;) Jak zwykle spokojnie, nic nadzywaczajnego, śnieg się topi więc nawet na narty nie ma co jechać. niunka04 napisał(a):Cześć kochana!!!:) w końcu dobre wieści u Ciebie;) A jak Alexik??? Może nowe zdjątka:) Oj zdjęć mam dużo zaległych....tylko jakoś chęci nie mam ich wstawić...:P jolek68 napisał(a):mnie się podoba Tosia :) Tosia :D Jeszcze jakieś propozycje???? na koniec zrobimy losowanie :P Quote
Evelynkaa Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Oki a teraz parę zaległych fotek ze spacerku z 15 lutego w pięknym lesie koło Baski_Kropki Quote
Evelynkaa Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 *************** Gdzie są psy?? Model :D Quote
Evelynkaa Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 ********************* jest pies: nie ma psa: Oki c.d.n. może jeszcze dziś :D Quote
niunka04 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Alexik śliczny!!! A ten Husky to suczka? Quote
Evelynkaa Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 niunka04 napisał(a):Alexik śliczny!!! A ten Husky to suczka? Nie to facet Baski Quote
Tośka&Nemo Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 O jakie słodkie psiątka :D Ja bardzo lubie takie zimowe , spacerowe zdjątka :D A co do trymowania Alexika to on wygląda super :) A jak z włosem stał się troche mniej puszysty? Quote
Evelynkaa Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Tośka&Nemo napisał(a):O jakie słodkie psiątka :D Ja bardzo lubie takie zimowe , spacerowe zdjątka :D A co do trymowania Alexika to on wygląda super :) A jak z włosem stał się troche mniej puszysty? Dzięki:D Oj tak znacznie mniej puszysty, tylko tak jak pisalam szorstki włos rośnie wolno i na efekty trzeba długo czekać. Może się okazać że po pierwszym trymowaniu Nemo wcale dobrze wyglądać nie będzie ale będzie mieć dobrze wszystko wyrwane i przy kolejnych wizytach będzie coraz lepiej.... Mało że mniej puszysty, ale nie muszę go już tak często czesać bo włos jest szorstki i się ładnie układa no i nie brudzi się tak bardzo bo bardzo łatwo też idzie wykruszyć bród podczas czesania. Quote
Tośka&Nemo Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 evelynka napisał(a):Dzięki:D Oj tak znacznie mniej puszysty, tylko tak jak pisalam szorstki włos rośnie wolno i na efekty trzeba długo czekać. Może się okazać że po pierwszym trymowaniu Nemo wcale dobrze wyglądać nie będzie ale będzie mieć dobrze wszystko wyrwane i przy kolejnych wizytach będzie coraz lepiej.... Mało że mniej puszysty, ale nie muszę go już tak często czesać bo włos jest szorstki i się ładnie układa no i nie brudzi się tak bardzo bo bardzo łatwo też idzie wykruszyć bród podczas czesania. A no to dobrze że mniej puszysty :) No tak napewno Nemik nie bedzie wygladał zadowalająco ale jestem przygotowana teraz co 2 miesięcznych wizyt u fryzjera...mam nadzieje ze dość ładnie go wytrymują , jak będzie wyglądał jak oskubana kaczka to pojedziemy do innego miasta bo u mnie jest tylko jeden fryzjer co trymuje :( A ile razy go kąpiesz? Bo mój wsiada do wanny na kąpanko 2 razy w miesiącu , czasami 1 raz . ale za to po kazdym spacerku przy takiej pogodzie jak teraz , zawsze obmywam mu pod brzuchem i łapki. Pozdrawiamy :) Quote
Evelynkaa Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Tośka&Nemo napisał(a):A no to dobrze że mniej puszysty :) No tak napewno Nemik nie bedzie wygladał zadowalająco ale jestem przygotowana teraz co 2 miesięcznych wizyt u fryzjera...mam nadzieje ze dość ładnie go wytrymują , jak będzie wyglądał jak oskubana kaczka to pojedziemy do innego miasta bo u mnie jest tylko jeden fryzjer co trymuje :( A ile razy go kąpiesz? Bo mój wsiada do wanny na kąpanko 2 razy w miesiącu , czasami 1 raz . ale za to po kazdym spacerku przy takiej pogodzie jak teraz , zawsze obmywam mu pod brzuchem i łapki. Pozdrawiamy :) Tzn samo kąpanie dwa razy w miesiącu a nawet raz to dużo i za często. My się tak myjemy co ok 3 miesiące czasek dłużej, no chyba że się wyperfumuje.... a "podwozie" myjemy jak jest potrzeba :D ale też bez przesady, czasami jak nie jest aż tak brudny to zostawiam do wyschnięcia i wyczesuje bród. Teraz w zime jak się robią kule śniegowe to używam odżywki....niestety zmiękcza włos ale przynajmniej się nie łamie. Quote
jolek68 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 zauważyłam tu i na innych galeriach że posiadacie dużą wiedzę i nie jeden fryzjer mógłby się od Was uczyć :) ciekawe kiedy właścicielka Niki będzie miała choć połowę w głowie tego co Ty Evelynko :) Quote
jolek68 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 zauważyłam tu i na innych galeriach że posiadacie dużą wiedzę i nie jeden fryzjer mógłby się od Was uczyć :) ciekawe kiedy właścicielka Niki będzie miała choć połowę w głowie tego co Ty Evelynko :) Quote
Recommended Posts