Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zauważyłam tu i na innych galeriach że posiadacie dużą wiedzę i nie jeden fryzjer mógłby się od Was uczyć :)
ciekawe kiedy właścicielka Niki będzie miała choć połowę w głowie tego co Ty Evelynko :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zauważyłam tu i na innych galeriach że posiadacie dużą wiedzę i nie jeden fryzjer mógłby się od Was uczyć :)
ciekawe kiedy właścicielka Niki będzie miała choć połowę w głowie tego co Ty Evelynko :)

Posted

jolek68 napisał(a):

Eno bez przesady, ja na Alexie to robię eksperymenty i sama dochodzę do pewnych wniosków po czasie, zazwyczaj po nieudanym cięciu :P

Posted

sory za te posty ale akurat jak wstawiałam post to się dogo zawiesiło...:oops:
a co do tego że umiesz i dużo wiesz nie mam wątpliwości ;) nawet ta pani fryzjer co robiła Nikę dużo mogłaby się od Ciebie nauczyć :evil_lol:

Posted

jolek68 napisał(a):
sory za te posty ale akurat jak wstawiałam post to się dogo zawiesiło...:oops:
a co do tego że umiesz i dużo wiesz nie mam wątpliwości ;) nawet ta pani fryzjer co robiła Nikę dużo mogłaby się od Ciebie nauczyć :evil_lol:

Nic się nie stało...
Oj ja też jeszcze dużo muszę się nauczyć :D

Pieseczkowo napisał(a):
HA! Widzisz nie ma to jak robienie psa samemu!A experymenty czasem dużo uczą i wypracowywujesz swoją metode:D :)

Otóż to......to to jest ekspertka Pani Jolu....ta powyżej Piaseczkowo :)

Posted

evelynka napisał(a):
Tzn samo kąpanie dwa razy w miesiącu a nawet raz to dużo i za często. My się tak myjemy co ok 3 miesiące czasek dłużej, no chyba że się wyperfumuje.... a "podwozie" myjemy jak jest potrzeba :D ale też bez przesady, czasami jak nie jest aż tak brudny to zostawiam do wyschnięcia i wyczesuje bród. Teraz w zime jak się robią kule śniegowe to używam odżywki....niestety zmiękcza włos ale przynajmniej się nie łamie.

No my często myjemy bo sama widzisz jaki8 ten mój piesek ,,zapuszczony'' Jest ;( No ale jak pójdziemy do tego fryzjerka amm nadzieje że potrzeba na kąpanie będzie mniejsza :D a co do tego ,,perfumowania'' to mój pies nie cierpi smrodku i takich ,,śmierdzących'' rzeczy :)
my odżywki nie urzywamy a gdy robia nam się kule śniegowe wsadzam go do wanny z ciepłą woda i kulki szybko znikaja :D a jaką odżywkę stosujesz?

Posted

EEE jaki tam ze mnie expert młody dzieciak,który lubi psu robić kuku :P Odżywkę wydaje mi się,że możesz stoswac zawsze!! M.in przy nadmiernych kąpielach by z wlosa nie została wata a cos lepszego :)Ja swojego nie odżywkuję i po tyogodniowych spłukiwanaich brudu ma to co ma ;/ Głównie odzywe stosujemy na łapki i sukienkę,więc miejsca bardzo narażone na tego typu rozrywki. BUZIAKI :D
P.S Nie wiem czy ona jest dobra,bo jej nie mam na stanie swoich kosmetyków,ale pare osów mi ją polecało z firmy 1 All System.

Posted

Tośka to Twój pies to nie pies jak nie lubi śmierdzących rzeczy....:P
My kiedyś tam kupiliśmy odżywkę z hery.....niezatania bo 40 zł dałam w zoologu (najdroższym w mieście :p) i długo nie stosowaliśmy, przypomniało nam się o niej jak już włoski były zaplątane w kule i mimo spłuczenia wodą ciężko było wyczesać...ale nie zaprzeczę jest świetna, tylko nie wydajna....bo idzie jej dużo. Teraz jak Alex ma małe kule śniegowe to wystarczy wyczesać szczotką pudlówką i kul nie ma, a włosy super.
Moja siostra stosuje u swojej yoreczki ludzką naturalną odżywkę z łożysk i sobie chwali, a że jest na naturalnych produktach to i u psa może je stosować....ok 12 zł za pół kilo na allegro

Posted

jolek68 napisał(a):
dobre zastosowanie mają też kosmetyki dla niemowląt i dzieci, są łagodne i jak takim maluszkom nic się nie stanie to i pieskom też :)

A tak tak ... racja :D

A teraz ciąg dalszy ze spacerku z 15 lutego:

Posted

jolek68 napisał(a):
dla mnie osobiście to nie ma różnicy czy klapnięte uszko czy grzywkę ma :) ważne że jedyne i kochane :)

Otóż to :D

niunka04 napisał(a):
cześć dawno mnie nie było u was;) po kąpieli widać że Alexowi jeszcze troche waty zostało

Oj tak wata jest w dalszym ciągu :D

A teraz jedno obiecane zdjęcie, bo znalazłam kabel do telefonu, przypominam że wybór imienia w dalszym ciągu aktualny więc czekam na propozycję:

Te grafitti na ścianie to też robota mojej dziewczyny, która sobie wcinała buraczki :D:D:D

Posted

evelynka napisał(a):
Tośka to Twój pies to nie pies jak nie lubi śmierdzących rzeczy....:P
My kiedyś tam kupiliśmy odżywkę z hery.....niezatania bo 40 zł dałam w zoologu (najdroższym w mieście :p) i długo nie stosowaliśmy, przypomniało nam się o niej jak już włoski były zaplątane w kule i mimo spłuczenia wodą ciężko było wyczesać...ale nie zaprzeczę jest świetna, tylko nie wydajna....bo idzie jej dużo. Teraz jak Alex ma małe kule śniegowe to wystarczy wyczesać szczotką pudlówką i kul nie ma, a włosy super.
Moja siostra stosuje u swojej yoreczki ludzką naturalną odżywkę z łożysk i sobie chwali, a że jest na naturalnych produktach to i u psa może je stosować....ok 12 zł za pół kilo na allegro

Nemik to pies i to pies z charakterem :D
No to moze też się zdecydujemy na jakąś dobrą odżywkę ... tylko teraz koniec zimy to nie wiem czy się porzyda... a ty ją będziesz też stosowałalatem czy raczej nie??

Posted

evelynka napisał(a):

A teraz jedno obiecane zdjęcie, bo znalazłam kabel do telefonu, przypominam że wybór imienia w dalszym ciągu aktualny więc czekam na propozycję:

Tosia :) już pisałam ;)

Posted

Tośka&Nemo napisał(a):
Nemik to pies i to pies z charakterem :D
No to moze też się zdecydujemy na jakąś dobrą odżywkę ... tylko teraz koniec zimy to nie wiem czy się porzyda... a ty ją będziesz też stosowałalatem czy raczej nie??

No niewiem zobaczymy, ale na pewno nie tak często jak teraz...

jolek68 napisał(a):
Tosia :) już pisałam ;)

Pamietam i narazie najbardziej mi się podoba :D

Posted

niunka04 napisał(a):
Cześć Evelynka. Evela jak wyjeżdzasz na wakacje to z psem???

No dotychczas byliśmy tylko razem nad morzem na przedłużonym weekendzie na 4 dni. Mieliśmy jechać na chorwację z psiakami (moja siostra i york też) także papiery wszystkie są przygotowane, ale wyjazd nie wypalił.... a z nartami mam wieczny problem...bo niechętnie go zostawiam....:/ Coprawda mój wet ma hotel, ale hotel to hotel....pies siedzi w klatce...:(

Posted

Ja się teraz chciałam wybrać nad morze gdzieś blisko Sopotu Helu. No ale pewnie jedziemy tylko w 3 osoby i nie wiem jak to bedzie. Co zrobić z psem jak chce się gdzieś wyjść dostępność plaż.. No nie mam serca zostawiać małej w domku.. Chociaż to lepsze niż siedzenie w hotelu. Boję się też że mi ją ktoś zawinie.. Sorki za offa ale nie wiem co robić za bardzo...:(