Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kaskaSz']Hej! U Was jeszcze śnieg? U nas obeschło, ale coś się chmurzy u zaraz lunie deszcz pewnie :)
Aleksik jaki ładny, biały.
No już śniegu nie ma w końcu i tak cieplutko się zrobiło :D Aż się dziś na basen wybrałam :P Dziękujemy za komplement

[quote name='Shel']http://img96.imageshack.us/img96/1470/dsc9590.jpg
Cudna minka!

Piękny ten Twój Alex :-)
Dzięki minka to foch :)

[quote name='jolek68']a co u mojej drugiej ulubienicy kózki :) jak brzusio i zawartość :)
Oj długo opowiadać, zrobiłam dziś parę fot z telefonu ale pewnie dopiero jutro wstawię bo jestem u mojego Wojtka a tu kabelka nie mam. Wyprowadzając kózke na dwór to dosłownie trzeba by było z nią siedzieć na dworze bo bidulka się sama boi zostać, rwie się do domu i w ogóle. Wystraszona jest na dworze strasznie, jak była zima i śnieg to myślałam że jest jej poprostu tak zimno że się tak trzęsie ale okazało się że dziś też się strasznie trzęsła mimo że tak ciepło. Ona poprostu jest wystraszona jeszcze strasznie. Ja nie wiem co oni z nią robili i chbya nie chcę wiedzieć. Ale zrobiły jej się brzydkie zmiany na grzbiecie, takie małe placki łyse ma .... biedactwo moje. Muszę zadzwonić chyba do weta. A maluszka jeszcze nie mamy ...:D

[quote name='Baski_Kropka']Co tam u was białaski i blondynki :D??
Co u kooozy :D??
Oj powyżej się rozpisałam o kózce. A jeśli o nas chodzi to będziemy się na jakiś spacerek szykować chyba bo już suchutko, bez błotka jest .... co wy na to :D

[quote name='bianka19']Cześć ;)
Super te zdjęcia :D
Dzięki

Posted

Oj powyżej się rozpisałam o kózce. A jeśli o nas chodzi to będziemy się na jakiś spacerek szykować chyba bo już suchutko, bez błotka jest .... co wy na to

Haha... z tym błotkiem to chyba nie wiesz co mówisz... no jeszcze zależy gdzie byś się wybrać chciała :D Teraz jeszcze z dwójką pójdę, a kwiecień to pod znakiem cieczki powinien nam przeminąć i Kropka będzie miała szlaban na spotkania z chłopakami :P Tylko dziewczynki i ludzie hehe :) Ale oczywiście Baski będzie chętniutki na wyprawy :D

Posted

[quote name='jolek68']małe placki łyse :crazyeye: może wychodzi to czego było jej wcześniej brak :shake: napisz co z tymi plackami :p

Ten placek już był wcześniej, co wet stwierdził że to zwykłe otarcie, ale teraz jakby się trochę zwiększył i taki jakby tłusty :(
[quote name='Baski_Kropka']Haha... z tym błotkiem to chyba nie wiesz co mówisz... no jeszcze zależy gdzie byś się wybrać chciała :D Teraz jeszcze z dwójką pójdę, a kwiecień to pod znakiem cieczki powinien nam przeminąć i Kropka będzie miała szlaban na spotkania z chłopakami :P Tylko dziewczynki i ludzie hehe :) Ale oczywiście Baski będzie chętniutki na wyprawy :D
Hehe no może faktycznie błotko jeszcze gdzieniegdzie jest ale przynajmniej jest cieplej i milej :)

[quote name='Chantell']witamy pierwszy raz i mam nadzieję, ze nie ostatni :D :loveu:
Witam się :)

A oto obiecane zdjęcia kózki, jeszcze przed liftingiem bo za zimno jeszcze, ale i tak wiekszość brudu już się powycierała o słomkę. Zostały te miedziane nóżki, które potraktuję wkrótce szamponem wybielającym Alexa .:evil_lol:. Ale i tak wygląda już nieźle tylko te placki :shake:

Posted

evelynko ja bym porozmawiała z innym wetem w sprawie tych placków bo o ile dobrze widzę to ma je w takich miejscach raczej mało podatnych na otarcie, no chyba że się mylę...na dodatek piszesz że to się powiększa :crazyeye: na dogo jest dział weterynaryjny może podeślij tam komuś zdjęcia z opisem i się popytaj ;) martwi mnie to bo jak ma w brzusiu maleństwo to chyba doustnie nie za specjalnie można jej dać nawet jak ustali się konkretną przyczynę :shake: popytaj proszę...

Posted

No właśnie od zwierząt kopytnych jest bardzo mało wetów, może faktycznie popytam tu jeszcze na forum. No i jeden placek się zrobił nowy dodatkowo. W takim stanie nawet jej odrobaczyć nie można dopiero po porodzie. Muszę się jeszcze dokładnie dopytać kiedy można podać środek. Obecnie weterynarze nie uczą się o zwierzętach gospodarczych tylko o domowych, a gospodarcze to tak tylko dodatkowow podobno na studiach jest. No chyba że już wybierają taką specjalizację.

Posted

[quote name='jolek68']może jak zrobisz wątek to ktoś mądry Ci coś tam doradzi ;) tylko linka mi wyślij :lol:
Raczej będzie ją oglądał weterynarz :) tylko jeszcze nie wiem kiedy.

[quote name='WeronikaM']http://img651.imageshack.us/img651/2371/zdjcie0121.jpg
urocza :loveu:
szczerze mówiąc, to pierwszy raz widzę kozę w obroży i na smyczy :D
Hehe no a jak przecież ona jak piesek na ogródku za mną chodziła....nawet jej nie cza było prowadzić :P

[quote name='Baski_Kropka']Mnie jednak wyjazd na wystawę chyba ominie z powodu szkoły, mam masę nauki i robory przed tą zakichaną matura :/
Oj szkoda...:( Jakby co to jeszcze daj znac.

Posted

Claudia_Jazz napisał(a):
O kurczaczek! Też chcę kozę! Gdzie wy ją trzymacie?

U mnie w pokoju :D:D:D przecież ona taka grzeczna :)

jolek68 napisał(a):
Evelynko poprosiłam znajomą o pomoc dla kózki :) może zajrzy tu do Ciebie :)

Dzięki wielkie, każda pomoc jest cenna, coprawda ma tu zajżeć ten wet co był wcześniej, ale to jest taki typowo hodowlany weterynarz i on nie rozumie chyba tego że można wezwać go bo jest jakaś zmiana skórna, tak jak to my robimy z naszymi kochanymi psiurkami.

Posted

ach ci weci :mad: pamiętasz jak córcia pisała o oczkach Niki ;) jedna klinika, pierwsza wizyta i lekarz stwierdza że małej nic nie dolega a potem ta sama klinika ale inny lekarz i Nika ma ropne zapalenie spojówek :shake: i powiedz jak możesz pomóc zwierzakowi jak wet nie wie co mu jest :angryy: