Evelynkaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 No my to samo mamy z łapkami Alexa i tymi brzydkimi przebarwieniami między opuszkami, jakiego bym białasa nie widziała to wszystkie mają brazowe łapki a mało kto sobie z tego coś robi, a my walczymy i walczymy. Do naszego weta też nie idziemy z tym bo ofen tylko powiedział swoje przypuszczenia, ale nic pewnego i postraszył nas sterydami. Z dogo się dużo dowiedziałam i wszyscy piszą że weci bezradni i samemu trzeba walczyć, czyli przemywać po każdym spacerku, osuszać i jakimś środkiem przeciwgrzybicznym bo to takie drożdzaki podobno. Ja wtedy ofen pytałam czy te placki są normalne i czy nie trzeba pobrać zeskrobiny, ale wet stwierdził że to zwykłe otarcia. Owszem nie wyglądały wtedy tak jak teraz...no ale były. Jeszcze bidulka nie może być odrobaczana teraz... dopiero po porodzie jak już. A pewnie syfu też ma trochę... :/ Quote
niunka04 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Cześć wam;) szukam fotek Alexika i nic. Gdzie Ty go schowałaś???:) Mówiłam Ci już że mama za wami przepada???:) Quote
Evelynkaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 No ty nam tego chyba nie mówiłaś ale wiemy o tym :D zdjęcia to będą dziś ale obcych westików. Bo jadę na wystawe do Katowic obejżeć inne diabełki :D Quote
niunka04 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 oj widzisz jakbyś wcześniej napisała to bym poprosiła fotki sznaucerków;) A to ty mieszkasz jakoś niedalego Katowic??? Pytam bo czytamy z mama na bierzaco informacje o tym chlopczyku co szukają jego rodziców i to tamte okolice:crazyeye: Czekam tylko na wieści o złapaniu zwyrodnialców Quote
Claudia_Jazz Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 evelynka napisał(a):U mnie w pokoju :D:D:D przecież ona taka grzeczna :) Tylko niech nie zrobi qupy przy łóżku :D Quote
Evelynkaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 niunka04 napisał(a):oj widzisz jakbyś wcześniej napisała to bym poprosiła fotki sznaucerków;) A to ty mieszkasz jakoś niedalego Katowic??? Pytam bo czytamy z mama na bierzaco informacje o tym chlopczyku co szukają jego rodziców i to tamte okolice:crazyeye: Czekam tylko na wieści o złapaniu zwyrodnialców Tak mam 20 min do katowic, a cały dzień siedziałam na Westikach :D:D:D a sznupki dzisiaj sie chyba nie wystawiały...muszę sprawdzić. Na tej sali co były Westiki to jeszcze Yoreczki były to też parę fotek mam. Quote
Chantell Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 oo Ty z Tych jesteś :D To mogłabyś mi powiedzieć na jakiej ulicy jest najbarrdziej wypasiony zoologiczny w katowicach albo sosnowcu? pls :D bo wybieram się niedługo znowu i chciałabym sobie wstąpić ^^ Quote
Evelynkaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 w sosnowcu sklep Apet, sama tam ostatnio byłam, mają sprzedaż internetową na allegro. A w katowicach to pojęcia nie mam, byłam tylko w silesi na pasażu jest jeden zoologiczny ale tam dość drogo, z tego co pamiętam to jedynie Acana tam tanio wychodziła bo chyba mają dobre układy. A ty skąd?? że tak pytasz :) Teraz jakby ktoś chciał sobie pooglądać zdjęcia z wystawy w Katowicach dzisiejszej: [FONT=MS Shell Dlg 2]http://picasaweb.google.pl/ewelinka.chmiel/WystawaKatowice26Marzec2010#5453042850934868370[/FONT] No i kupiliśmy dzisiaj nowe degażówki, szczotkę pudlowkę i gumeczki do trymowania :diabloti: Quote
jolek68 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 evelynka moja sąsiadka miała sznupka mieszańca i miał podobną sytuację z pazurkami jak Alex, tak jak wiele innych osób żaden wet nie potrafił jej pomóc aż trafiła do naszej p. Ewy, zapytam, może pamięta czym to leczyła :) a z kózką to faktycznie może lepiej jak poczekasz aż maluszek się urodzi :) bo to zawsze dla niego zdrowsze :) Quote
Baski_Kropka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 No gumeczki do trymowania to nawet na moich włosach wypróbowane :D Quote
Chantell Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='evelynka']w sosnowcu sklep Apet, sama tam ostatnio byłam, mają sprzedaż internetową na allegro. A w katowicach to pojęcia nie mam, byłam tylko w silesi na pasażu jest jeden zoologiczny ale tam dość drogo, z tego co pamiętam to jedynie Acana tam tanio wychodziła bo chyba mają dobre układy. A ty skąd?? że tak pytasz :) Teraz jakby ktoś chciał sobie pooglądać zdjęcia z wystawy w Katowicach dzisiejszej: [FONT=MS Shell Dlg 2]http://picasaweb.google.pl/ewelinka.chmiel/WystawaKatowice26Marzec2010#5453042850934868370[/FONT] No i kupiliśmy dzisiaj nowe degażówki, szczotkę pudlowkę i gumeczki do trymowania :diabloti: a mogłabyś mi tego w Sosnowcu podać adres? ^^ Jakby na to nie patrzeć, to z Sosnowa, ale się przeprowadziłam na sącza. Quote
Evelynkaa Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 [quote name='jolek68']evelynka moja sąsiadka miała sznupka mieszańca i miał podobną sytuację z pazurkami jak Alex, tak jak wiele innych osób żaden wet nie potrafił jej pomóc aż trafiła do naszej p. Ewy, zapytam, może pamięta czym to leczyła :) a z kózką to faktycznie może lepiej jak poczekasz aż maluszek się urodzi :) bo to zawsze dla niego zdrowsze :) Będę wdzięczna :) [quote name='Baski_Kropka']No gumeczki do trymowania to nawet na moich włosach wypróbowane :D hihihi ale nie bolało prawda :D [quote name='Chantell']a mogłabyś mi tego w Sosnowcu podać adres? ^^ Jakby na to nie patrzeć, to z Sosnowa, ale się przeprowadziłam na sącza. http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5866583 to ten gościu w na stronie każdego przedmiotu ma adres. A to ty tak bliziutko :) Quote
Chantell Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 dziękuję:* no w pewnym sensie. Tyle, że dawno już tam nie byłam Quote
Tośka&Nemo Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Dobrze się trymuje tymi gumkami? Musze iść do specjalisty i podpatrzeć jak to się robi bo może sama bym troche próbowała... trudne jest samodzielnie trymowanko? A ty robisz alexikowi ogonek na marchewkę czy poprostu na antenkę robisz? Quote
Evelynkaa Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Ale to ręcznie tylko główkę, łapki i sukienkę trymuję, a w gumkach to wtedy lepiej chwycić te najdłuższe i martwe. Resztę robię trymerem. A ogon dopóki trochę nie zgrubł był jak patyczek teraz już prawie jak marchewka. Quote
Pieseczkowo Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Przedewszystkim trzeba dużo ćwiczyc,bo trening czyni mistrza. Myślę,że warto by to ktoś tobie pokazał,doradził trymer,bo inaczej może być cięzko. Ogony robi sie na marchewy a za takimi cienkimi wiciami nie przepadam. Dobranoc :) Quote
jolek68 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 ja tam też mówię córci by po tym trymowaniu zaczęła sama to robić, chociaż by spróbowała...zaraza mówi że nie da rady... Quote
niunka04 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 spoko zaczne robic po mału sobie wszystko kupię... Quote
Evelynkaa Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Jasne niunka, nie musisz od razu wszystkiego kupować, najpierw trymer do grzbietu, niech Ci doginka pokaże jaki będzie najlepszy do przeskubywania. Nie musisz od razu cały czas sama trymować, możesz podtrymowywać do kolejnej wizyty u fryzjera na razie, dopóki wprawy nie nabierzesz. Ja też jeszcze cały czas zbieram narzędzia i pewnie jak już będę miała komplet to będzie cza wymieniać to co na początku kupiłam :D no ale cóż :D Quote
niunka04 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 no ja się boję trochę tego...Doginka mi proponowała że mnie może nauczyć ale żebym sobie to kupiła tamto a to trochę kosztuje. No więc jak pójdę do pracy to spróbuje...;) Quote
Tośka&Nemo Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ja też bym chciał troche zacząć sama ... tylko tam gdzie teraz byłam to raczej z tego przykładu nie będe brała, pójde do lepszego salonu i tam jak ładnie Nemka zrobią to sama będę próbowała... Evelynka jak ty pierwsza próbowałaś to ciężko było? Quote
Pieseczkowo Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ja oczywiścei nie jestem żadnym specem,ale wziełam się za mojego słonika sama i wszystkiego doświadczam sama. Wydaje mi się ,że chyba najtrudniejsze jest samo skubanie. Bo żeby nie wyrywac podszesrtka żeby nie porobić łat choc pzrez te chyba pzrechodzi każdy :)) i to by nadac ladny kszalt temu psu(to chyba najtrudniejsze przynajmniej dla mnie)samego trzymania trymera i tego jak ciągnąc można się dosc szybko nauczyć. POzniej trzeba przenieść się na osobnika :)) ale już nie odp. za evelinkosa :P Quote
jolek68 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Evelynko, wiem co stosowała sąsiadka do smarowania u swojego psa między pazurkami :) http://www.i-apteka.pl/product-pol-416-CLOTRIMAZOLUM-GSK-1-krem-20g.html teraz można kupić to bez recepty i trzy razy dziennie smarować ale ile czasu to musisz poczytać na ulotce :) fakt jest taki że wyleczyła mu ta maść pazurki całkowicie :) Quote
Recommended Posts