Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:roll:kazdy wet mowi cos innego ..do warszawy raczej jezdzic nie bede do weta bo tu mam duzo lecznic a poza tym mam blisko... Z Gabi bylam w ambuvecie , to ta lecznica ktora leczyla pogryzionego gapcia i teraz leczy poparzonego Mukiego, wiec chyba nie jest to zla lecznica.. Ale moge sie mylic...
a tak poza tym to zapraszam na oddzielny watek gabi:)
http://www.dogomania.pl/threads/174703-MaA-a-suczka-Gabi-w-typie-yorka-teriera-zbiera-na-sterylkAE-i-szuka-DS?p=13603690#post13603690

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwna5702 przelała dziś na konto Negri_2008 kwotę 30 zł. Dziękujemy:))) Za jej zgodą proszę o podział kwoty na trzy równe części: 10 zł pieski z duczek, 10 zł Dżok, 10 zł Metaxa. Dżok jest biedny i potrzebuje pieniążków. A Metaxa narazie nie ma nic, a prawdopodobnie konieczna będzie sterylizacja, jak w przeciągu kilku dni nie znajdzie się nowy odpowiedzialny domek, który wykona ją we własnym zakresie. Na Dżoka zbiera chyba obraczus87, więc najwygodniej zrobić przelew (20 zł) na Jej konto i te 10 zł Metaxy poczeka u niej na koncie kilka dni:)

Posted

[quote name='Kinia1984']jak tam chlopaki sie miewaja?:)

wyśmienicie ;-)
Powoli z dziczków przeistaczają się w domowe psiaki

Coraz chętniej wychodzą "na pokoje"

Tu siedzą na osobistym fotelu Miśki

"wizualizacja" że na kolankach u człowieka jest dobrze

Punio (Puc) i Bunio (Bursztyn)

Bunio jest śmielszy i bardziej łasy na pieszczoty

Posted

Kurde blaszka, gały mi z orbit wyłażą :) Kto by pomyslał jeszcze kilka tygodni temu takie dzikuski z nich były, a tu proszę - pieski salonowe.

Miło je widzieć w innym miejscu niż łazienka, choć nie powiem, tam też całkiem przytulnie :) :)

Negri_2008 wielkie dzięki !!! Gdybyś wbrew wszystkiemu nie podjęła tak odważnej decyzji, ich socjalizacja trwałaby o 2 tygodnie dłużej.
To oznaczałoby 2 tygodnie dalej od potencjalnego domu stałego, a tak - całe 14 dni zpasu ;)

Ucałowania dla wszystkich domowych czworonogów a dla Miśki medal się należy.

Posted

co sądzicie o tym: http://www.dogomania.pl/threads/174855-Ratlerek-albo-pinczer-1-2-letni-pies-dla-starszego-pana-Szczecin?p=13622815#post13622815 poszukuja pieska w typie pińczerka. Tylko, że dla starszego Pana, trzeba by było mieć pewność, że jakby coś się stało zwg na wiek to bedzie się miał pieskiem kto zająć. W sumie do wyboru z duczek są trzy, bo Feluś też i chyba dla starszego Pana tylko Feluś...

Posted

[quote name='tripti']co sądzicie o tym: http://www.dogomania.pl/threads/174855-Ratlerek-albo-pinczer-1-2-letni-pies-dla-starszego-pana-Szczecin?p=13622815#post13622815 poszukuja pieska w typie pińczerka. Tylko, że dla starszego Pana, trzeba by było mieć pewność, że jakby coś się stało zwg na wiek to bedzie się miał pieskiem kto zająć. W sumie do wyboru z duczek są trzy, bo Feluś też i chyba dla starszego Pana tylko Feluś...

Dla Bunia to jeszcze troszkę za wcześnie. Chyba, że Pan wykazałby się wyrozumiałością i cierpliwością no i zechciał poczekać az psiak się całkowicie oswoi.
Niestety, z obcymi jest jeszcze na bakier i przy każdej nowej osobie chłopaki potrzebują czasu aby po obserwacji przeknać się, że ten człowiek to taki sam "potwór" jak ja ;-)

Trzeba też wyjaśnić, ile Pan ma lat. Zakładam, że nie jest sędziwym staruszkiem skoro szuka młodego psiaka.
Pod warunkiem, że Pan jest w pełni sił można chyba Felusia polecić :-)

A co do Bunia i Punia mam wrażenie, że przekroczyliśmy rubikon ;-)
Wczoraj w nocy wsoczyli nam obaj do łóżka i na harce im się zebrało.
Nie pozwoliłam im jednak zostać w łózku, bo na bank skończyłoby się to zalaniem naszego łoża psim moczem :-):-)

Klasnęłam więc delikatnie w ręce i chłopaki pobiegli do łazienki. Za chwilę znowu wrócili.....

Na spacery zaczniemy lada moment wychodzić. Chcę ich jednak w domu trochę przyzwyczaić do smyczy, żeby nie spanikowali na dworzu.
Przyczepię im więc smycze do obróżek i niech sobie ją za sobą ciągają. ;-)

Muszę też przyzwyczaić je troszkę do przebywania na rękach. Mieszkam w bloku i na spacerki będą na początku wynoszone na rękach właśnie, bo na pewno nie zechcą wejść do windy :-(

W sobotę pójdziemy do weta na szczepienie.

Posted

eeee no to jak wskoczyli do łóżka, to się oswoili :) a do obcych z czasem też sie przyzwyczają. Jak zaczną wychodzic na spacerki, to zobaczą też inne psiaki, innych ludzi i będzie ok :)

Negri, super ! Masz super wpływ na psiaki :)

Posted

[quote name='tripti']co sądzicie o tym: http://www.dogomania.pl/threads/174855-Ratlerek-albo-pinczer-1-2-letni-pies-dla-starszego-pana-Szczecin?p=13622815#post13622815 poszukuja pieska w typie pińczerka. Tylko, że dla starszego Pana, trzeba by było mieć pewność, że jakby coś się stało zwg na wiek to bedzie się miał pieskiem kto zająć. W sumie do wyboru z duczek są trzy, bo Feluś też i chyba dla starszego Pana tylko Feluś...

Na dzień dzisiejszy, to mogę z pełnym spokojem polecić Felliniego. Psiak jest do zjedzenia, przytulak. Utrzymuje czystość i chodzi na smyczy.

Posted

Zostawiłam informacje o Felusiu, jak dogomaniaczka, która szuka pieska w tym typie poda więcej szczegółów to przedstawię pełną kandydaturę z fotką. W tym przypadku ważny jest wiek nowego właściciela i jest stan zdrowia:( zeby nie było za jakiś czas tak jak z Reksiem... Ruda sunia uciekinierka ma się dobrze, od ostatniego razu jeszcze nie uciekła. Właścicielka, żona chłopaka który ją znalazł jest cały czas w domu z nią i w domu suńka zachowuje się wzorowo. Na smyczy też chodzi, ale trzeba być czujnym, bo ma w sobie jeszcze ten odruch do ucieczek, ale to kwestia czasu. Myślę, że po tym jak spędziła noc sama na zimnie, to opamięta się i weźmie pod uwagę, że jednak nie warto uciekać, bo w domu lepiej...

Posted

Mała sesja fotograficzna.

Naturalne środowisko Bunia to łóżeczko a nie jakaś tam....drewutnia ;-)

To niesamowite jakie postępy robi Bursztyn :-):-)

Puc unika sytuacji, gdy widzi aparat fotograficzny. Ale ośmiela się; zwiedza sobie czujnie całe mieszkanie ;-)

Poza tym codziennie znajduję na podłodze ich mleczne zęby, które gubią ;-)

Posted

Byliśmy u weta na szczepieniu.

Dla chłopaków to był stres :-(
Puc zrobił kupę ze strachu gdy wychodziliśmy z domu :shake:

Z dobrych wieści to chłopaki mają już książeczki zdrowia i są zaszczepieni po raz pierwszy na wirusówki.

Mamy też tabletki na kolejne (trzecie) odrobaczenie. Ale to dopiero za tydzień

Bursztyn waży 6 , 85 kg.
Nie pamiętam ile ważył przed dostarczeniem go do Jeziórka ale mam wrażenie, że sporo przytył i urósł :multi:

Puca nie stawialiśmy na wagę bo był sztywny ze strachu jak drewno :placz:

Pani wet wyceniła chłopaków na około 8 m-cy. Mają już stałe kły a zaczynają gubić trzonowce. Mają słabszy apetyt od kilku dni z powodu braku zębów trzonowych. Trzeba im namaczać karmę, bo bezzębne dziadki nie mają czym gryźć :evil_lol:

Po szczepieniu chyba nie czują się dobrze. Śpią już bez przerwy 4 godziny.

Ucałowania dla Pchełki, Felka i Gabi.
Nie mogę wejść na ich wątki bo mnie wywala z dogomanii. Tego posta już pisze czwarty raz...:angryy:

Za wizytę u weta zapłaciliśmy 102 zł.