Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to mała juz na miejscu, dzikus straszny, chociaz w samochodzie niesmialo polizała mnie po reku:)
zero agresji, tylko strach...lezy wlasnie w kartoniku przykryta kocykiem...Szatan wyszedl z niej w wannie:evil_lol:bylismy cali mokrzy bo mala boi sie wody, jak diabel święconej:evil_lol: Robocze imie malutkiej to...Gabi...przy mojej poprzedniej podopiecznej okazalo sie fartowne wiec mam nadzieje ze w tym przypadku tez tak bedzie;)

przed kąpielą

ratunku!:)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Macie jakieś wieści od Negri_2008? skrzynke na dogomanii ma pełną, zostawiłam wiadomość na sekretarce. Może Negri_2008 potrzebna jest pomoc? Co słychać wogóle u Puca i Bursztyna?

Posted

wczoraj rozmawialam z negri. Puc i Bursztyn powoli nabieraja zaufania,takze dzieki psiakowi negri ktory zacheca ich do zabawy i kontaktu z ludzmi. Praca i jeszcze raz praca i oczywiscie czas pozwoli calej piątce zaufac ludziom...

Posted

Gabi zostala odrobaczona, za pare dni ok.tydzien , szczepienie. A za dwa, trzy tygodnie sterylka..koszt w ambuvecie ok300 zł....Gabi ma okolo 3 lat.. na uszach strupy od pogryzien, wazy 4,90 kg..

Posted

Kinia1984 napisał(a):
Gabi zostala odrobaczona, za pare dni ok.tydzien , szczepienie. A za dwa, trzy tygodnie sterylka..koszt w ambuvecie ok300 zł....Gabi ma okolo 3 lat.. na uszach strupy od pogryzien, wazy 4,90 kg..

Gabi ma ok 3 lat? Wet w Piasecznie powiedział że powyżej roku. Czy jest możliwe że była już mamą?

Puc i Bursztyn robią duże postępy. Ogromne z nich słodziaki :)

Posted

ale zaskoczenie z tymi 3 latkami... ale w sumie u takiego pieska trudno jest stwierdzić wiek, co do Zorki też były rozbieżności. Ale między rokiem, a trzeba jest różnica. Może jeszcze zapytać trzeciego weterynarza i później wyciągnąć średnią. A mamą na oko to chyba jeszcze nie była, bo ma takie małe cycochy, a po urodzeniu one jednak inaczej wyglądają. To z tego wychodzi, że rodzeństwem były tylko trzy szczeniaczki, a reszta to przypadkowi towarzysze. Ciekawe skąd jest Pchełka - taka zupełnie inna, a w podobnym wieku jak rodzeństwo.

Posted

Kinia - daj znać jakie poniosłaś wydatki na maleńką.

Gabi - to imię bardzo do niej pasuje :-)

Patrząc na fotki (nawet te w wannie, takie wystarszone) wydaje mi się, że Gabi szybko dojdzie do siebie i będzie gotowa do adopcji, oczywiście po sterylce.

Tak jak pisała Anouk - ona na 99% jest szczenna :-(

A Puc i Bursztyn w sobotę mieli gościa. Przyjechała ciocia Ada 33-76 i przywiozła im karmę, smakołyki i zabawki :-)

Dziękujemy :-) :-)
Zabawki są im skrupulatnie wydzielane przez Miśkę, która jest zachwycona obecnością psiaków w naszym domu. Wreszcie może sobie porządzić, bo na co dzień to stary Dingo jest najważniejszy

Ciocia wymiziała psiaki od góry do dołu. Bursztynek niesmiało pokazał nawet brzuszek. Puc wolał popatrzeć sobie.
Udało jej się nawet spowodować, że Bursztyn usnął sobie spokojnie z główką wtuloną w dłoń Agi:-)

Doszliśmy do etapu, w którym psiaki witają mnie tańcem gdy wchodzę do łazienki, ale tylko mnie :-( Liżą mnie po rękach, podgryzają i wspinają na kolana przednimi łapkami.:-):-) ogony im wtedy latają mało się nie urwą.
Zabawnie rywalizują ze sobą, który ma być przeze mnie głaskany.

Coraz śmielej wychodzą już na mieszkanie. Pokręcą się, powąchają i ...myk spowrotem do kibla :-(
Udało mi się zachęcić je aby sobie posiedziały na Miśki osobistym fotelu i baaaardzo im się podobało.

Posted

Ona jest cudaśna! Ja się w niej zakochałam od pierwszej chwili jak tylko wziełam ją na ręce!!!

W ogłoszenaich lepiej pisać że mała ma ok. 1,5 roku. Lepiej zaniżyć niż zawyżyć.
A Gabryśka to najlepsze imię na świecie - ja też mam jedną w domu :)