Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani napisała do mnie maila, że chyba wcześniej będzie w Sosnowcu bo jest fatalna pogoda. Ma mi dać znać w poniedziałek. Wtedy można by było od razu wizytę w Sosnowcu. :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fajnie by było, przynajmniej wiadomo by już było na czym stoimy :)
ale się cieszę, jakby Operka znalazła domek, ten jedyny, w którym by była tak szczęśliwa jak ogony każdej z nas :)

Posted

właśnie dostałam sms od Leny ...w przyszłym tygodniu przyjedzie do nich wet żeby psiaków nie stresować kliniką , bedzie odrobaczona, dostanie kropelkę przeciwpchelną i przeciwkleszczową, będzie miała szczepienia.
Opera powoli się zaczyna Pakować .... biedny Moto będzie tęsknił ....

Posted

Pani dzwoniła, że jest teraz w Sosnowcu ale ma dużo spraw (ma remont u swojej Mamy) i wizyta mogłaby być alboe we czwartek albo piątek, później będę miała dokładny adres bo nie miałam gdzie zapisać ale pamiętam że to ul Andersa.

Posted

napisz proszę tej Pani - że spokojnie - mamy trochę czasu do sterylki Opery... na pewno uda się coś zorganizować ;) jeśli ten tydzień jej nie pasuje to w przyszłym.

Posted

znaczy ona powiedziała. że jaj pasuje ale tylko te dwa dni :) albo jakby wam nie pasowało to w przyszłym, już się trochę niecierpliwi chciałaby żeby Opera jak najszybciej była u niej :) poza tym Pani jest bardzo sympatyczna

Posted

z tego co pamiętam, to Kasiaraf pisała że w tym tygodniu może, bo potem wyjeżdza.
może napiszcie do Kasiaraf pw i podajcie jej namiary do tej zainteresowanej Pani i zadzwoni i zobaczy czy uda im się umówić, czy nie.

Posted

ja przypomnę o deklaracjach .. bo jest już 18 maja, wysyłałam PW ale pozostało bez odzewu ... z deklaracjami za kwiecień nadal zalegają :
ulka 1108
transylvania
gazzy

przyszły wpłaty od Szerknki - 30zł i Cajusa - 40 :loveu: dziękuję

wysłałam Lenie też kasę za kolejny miesiąc - tj od 12 kwietnia do 12 maja - zostało na koncie 41 zł - nie ma na sterylkę :(
gdyby przyszły deklarowane kwoty na koncie byłoby o 40 zł więcej ...

Posted

Malwi napisał(a):

wysłałam Lenie też kasę za kolejny miesiąc - tj od 12 kwietnia do 12 maja - zostało na koncie 41 zł - nie ma na sterylkę :(
gdyby przyszły deklarowane kwoty na koncie byłoby o 40 zł więcej ...

myślę, że nasze stowarzyszenie mogłoby za sterylkę zapłacic, pytalas?

PS. na gg pisalam do Ciebie pare razy i brak odp, na mailu schroniskowym czeka aktualizacja

Posted

myślałam czy by dom nie pokrył kosztów sterylki ... przynajmniej części ... żeby dzwonić do stowarzyszenia muszę mieć info od Leny - pisałam już o tym wcześniej...

na gadu nic nie dostaję od kilku dni ;| aktualkę właśnie robię

Posted

Właśnie umówiłam się na wizytę. Jutro na godzinkę 10 :)
Tylko jak możecie wyslijcie mi na maila umowe(różne) jaką chcecie później podpisać z Panią-warto by poczytała.
To jutro o 10 proszę trzymać kciukasy.
Zapomniałam podać maila [email protected]

Posted

Jestem już po wizycie. Byłam ui Pani ponad godzinke i cały czas opowiadała o pieskach. Według mojego uznania to jak najbardziej dobry domek. Widać, że Pani kocha psiaki zawsze mił po dwa. Teraz ma jedną suczke jest śliczna, ogromna, zadbana. Ma możliwość sapania na kanapie pomimo swoich rozmiarów. W sumie tak jak Pani zauważyła nawet troszke podobna do Operki :).
Tak jak pisałam w domku zawsze były psiaki, które były leczone i zadbane-kilka fotografi widziałam.
Pani jest bardzo cierpliwa np., obecna jej sunia czasami załatwia się na dywan ale to dal niej najmniejszy problem tak jak sierść psiaka. Ogólnie mieszkają w Sosnowcu w domku jednorodzinnym, pod Częstochową mają drugi domek z ogromnym placem do biegania, poza tym suczka Pani jest zabierana na spacerki nad jeziorko.
Są dwie sprawy, które mnie zastanowiły:
-Podejście Pani do sterylizacji/kastracji. Obecna sunia nie jest wysterylizowana a co gorsza w tamtym roku padła propozycja pokrycia jej. Próbowali nawet ale nie wyszło. Wiem, że Operka pojedzie po sterylizacji więc chyba nie będzie to problem?! Ja długo tłumaczyłam Pani jakie i dlaczego mamy podejście do rozmnażania psiaków-może coś to da na przyszłość.
-Poprzedni psiak-owczarek potrafił przeskakiwać ogrodzenie(wysokie jest) i biegał miedzy domkiem Pani,a domkiem jej Mamy. Nie stanowiło dla niej to problemu nawet troszke bawiło. Niewiem jak tam Operka czy ona ma ciągotki do nawiewania?
Na plus jeszcze jest fakt, że nawet jak suczki się nie dogadają jest wyjście ewakuacyjne-Mama od tej Pani mieszka nie daleko i też w domku jednorodzinnym. Jednak mam nadzieje, że nie będzie takiej potrzeby obecna rezydentka jest bardzo przyjazna.
Podsumowując Pani jest przesympatyczna i bardzo bardzo dba o pieski(poza tymi dwoma punktami wyżej). Domek cały do dyspozycji no i ten czas w Częstochowie na pewno wspaniała sprawa dla psiaków. Ahi pytała ile kosztuje psiak-powiedziałam, że nic chyba, że chce podarować jakiś grosik to np. może na ten hotelik gdzie ona teraz jest?! To musicie dogadać na co i komu Pani chce wpłacić :)
Powodzenia Operko!!!!!