anna10025 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Witam , byłam w sobote u Leny odwiedzić Samiego, pieska na którego płace deklarację. W związku , że Lena ma problem z zalogowaniem sie na dogo ( w końcu ma już internet) , napisala mi maila odnośnie Samsunga i prosiła by przekazać. "Malvi Opera będzie miała sterylkę w tym tygodniu prawdopodobnie w czwartek lub piątek". Quote
Malwi Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 dzięki, w takim razie pobyt Opery u Leny będzie do około 10 czerwca, a nie 6 jak pisałam wcześniej. Czyli wyjdzie w sumie pełny miesiąc... Quote
magenka1 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jakoś będzie trzeba spłacić cioteczkę... może przyszły domek coś podrzuci troche głupio tak prosić... Quote
Akrum Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 witaj Operka :) też tak sobie pomyślała,, że skoro do sterylki nie będą się dorzucać, to może chociaż do spłaty długu w hoteliku, choć troszeczkę się dołożą?? Quote
Malwi Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 dzisiaj przyszły wpłaty: ulka1108 - 15 zł Asia_Rawicz - 50 zł transylwania - 10 zł dziękuję ślicznie :loveu: (podsumowanie zrobię jak wrócę do domu tj prawdopodobnie we wtorek) nie mam jeszcze tylko wpłaty od gazzy ... jakby nowy domek dołożył się do hoteliku to by było baaaardzo fajnie :) Quote
ulka 1108 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Malwi, wysłałam deklarację za kwiecień chociaż nie powinnam, a Dogomania to nie jest sekta, gdzie nie wolno o nic pytać tylko ślepo wierzyć, właśnie jestem po lekturze wątku " hoteliku domowego " u Aliny S i zaczynam się zastanawiać czy tu nie jest podobna sytuacja, otóż przypominam, że Lena13 zajmuje się Operą za nasze niemałe pieniądze i mam prawo żądać aktualnych zdjęć, filmów i informacji dotyczących psa, mam w d...e jej wydumane kłopoty i chcę zobaczyć na filmie Operkę chodzącą na smyczy, bo 5 miesięcy to wystarczająco dużo czasu żeby tego nauczyć Quote
Malwi Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 przeklejam wiadomość od Leny z wątku samsunga: lena13 napisał(a): Malvi Opera dostała szczepionkę wypasioną za 60 zł,(jak chcesz fv pisz mi sms na kogo, jutro idę po faktury) w piątek ma sterylkę potem czekam na instrukcję,(odnośnie co dalej, kiedy śmiga do domu, kto ją zawozi) jutro Asia(mam nadzieję, że się nie gniewasz, za samowolkę) wstawi zdjęcia jakie robiłam przez ten czas kiedy nie miałam jak ich powysyłać z braku neta. Sory, że to wszystko w jednym wątku co chwile mnie wywala z dogo. Quote
ata Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [FONT=Microsoft Sans Serif]Pozwolę sobie zacytować słowa Leny13 z wątku Samsunga:eviltong:[/FONT] cyt:" Więcej jutro wybaczcie od 4 jestem na nogach przed sterylką Opery wszystko musiało być tutaj porobione, jutro znów wizyta w lecznicy z Operą, potem przyjeżdża Prezes fundacji z nowym podopiecznym, także jak się ogarnę to napisze jak tu u nas. Malvi wybacz, że tu ale nie mam już dziś sił biegać po wątkach, sterylka Opery przebiegła planowo i prawidłowo, dziewczynkę już wybudzoną odebrałam z lecznicy, fv terminową na Stowarzyszenie mam, w poniedziałek wyślę. Myślałam, że mi nie daruje, że się cofnie i mi nie wybaczy, że jej to zrobiłam. Przeciwnie podeszła powąchała mi rękę, jakby mówiła wybaczam, tylko ma smutne oczka, jutro porobię jej fotki, w opatrunkach to Ci prześlę na meila. Asiu Tobie też, dziś naprawdę nie miałam czasu, nie lubię operacji, boje się, że coś nie wyjdzie, a potem, pilnuję rekonwalescentów, aby nie przyszło im do głowy sobie zaszkodzić." Quote
magenka1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Cudnie, że sterylka już wyknana i Operka czuję się dobrze teraz najwyższy czas do domku własnego do końca życia! Quote
Malwi Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 dzięki ato za wiadomości :loveu: , nie mam czasu na przeglądanie wątków .... to teraz czekamy na zdjęcie szwów a w tym czasie można by umówić i szukać transportu... dzisiaj zrobię rozliczenie bo jakieś wpłaty widziałam doszły... Quote
magenka1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 ja wysłałam swoją deklaracją pewnie będzie na koncie w poniedziałek, Quote
anna10025 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 ulka 1108 napisał(a):Malwi, wysłałam deklarację za kwiecień chociaż nie powinnam, a Dogomania to nie jest sekta, gdzie nie wolno o nic pytać tylko ślepo wierzyć, właśnie jestem po lekturze wątku " hoteliku domowego " u Aliny S i zaczynam się zastanawiać czy tu nie jest podobna sytuacja, otóż przypominam, że Lena13 zajmuje się Operą za nasze niemałe pieniądze i mam prawo żądać aktualnych zdjęć, filmów i informacji dotyczących psa, mam w d...e jej wydumane kłopoty i chcę zobaczyć na filmie Operkę chodzącą na smyczy, bo 5 miesięcy to wystarczająco dużo czasu żeby tego nauczyć Byłam- widziałam , Lena to nie Alina . Psy tam mają bardzo dobrze , a Lena bardzo kocha zwierzęta i wkłada w opiekę nad nimi mnóstwo serca. Jej kłopoty możesz mieć w d...., ale zapewniam Cię , że wydumane nie były.:shake: Quote
gonia66 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 TO deklaracje na czerwiec jeszcze wysylamy..??:o Operka nie idzie do domku na dniach..??:):) Quote
Akrum Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Operko, jak się czujesz? wszystko dobrze po sterylce? teraz najgorsze dni przed tobą, bo będzie się goiło i swędziało, ale potem już śmigasz do swojego domku :) Quote
lena13 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Akrum napisał(a):Operko, jak się czujesz? wszystko dobrze po sterylce? teraz najgorsze dni przed tobą, bo będzie się goiło i swędziało, ale potem już śmigasz do swojego domku :) Znalazłam w końcu odrobinę czasu ten weekend to był koszmar, najazd rodziny, przyjęcie boksinek jedyny pozytywny aspekt bo cudne. Opera bardzo dobrze zniosła zabieg sterylizacji, było trudno bo się bała ale daliśmy radę a to wszystko po to by dziewczynka mogła zaznać szczęścia w prawdziwym domu. Tak sobie i jej tłumaczyłam. Zabieg odbył się planowo, przebiegł prawidłowo, w sobotę byłyśmy na kontroli, rana piękna, nic sobie nie wytarmosiła, nie interesuje się raną. W sobotę założyliśmy jej kolniesz, opatrunki, dodatkowo przyjmuje leki, zdjęcie szwów za 10 dni licząc od piątku, potem czekamy na instrukcje odnośnie, dalszych planów mam tu na myśli przejazd do domu. FV terminową na stowarzyszenie mam(Malvi gdzie wysłać, podaj mi sms adres do korespondencji). Opera u weta się do mnie tuliła, teraz trochę ma do mnie żal o to co jej zrobiłam to mnie unika, choć rozpieszczam jak umiem, jest zła bo nie może bawić się z koleżankami. Teraz rozliczenie: Fv na 225 zł termin Moje koszty dojazd i parkometry 38 zł(nie musicie mi tego oddawać) kolniesz 15 zł leki 10 zł Quote
Malwi Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Leno - fakturka do wysłania na adres stowarzyszenia - ten sam co na fakturze ;) Quote
Akrum Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Malwi, podaj mi proszę nr konta na pw, prześlę pieniążki choć za leki i kołnierz, co lena teraz wydała: [LIST] [*]kolniesz 15 zł [*]leki 10 zł [/LIST] Quote
lena13 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Moja dziewczynka bardzo dobrze zniosła zabieg, bardzo grzecznie chodzi w kołnierzu, już nie długo ściągamy szwy, malutka tak mocno tuliła się do mnie u weta na kontroli, taka kochana iskierka, troszkę jest zła, że nie bawi się z kolegą i koleżanką ale już nie długo. Martwi mnie pani Opery, miała dzwonić pytać o nią po zabiegu a jest cisza, czyżby zrezygnowała, czekamy może Pani do nas zadzwoni. Przepraszam Was, że nie pisałam tutaj długo co u nas, ale nie miałam netu w dodatku idiotka ze mnie bo jak facet w końcu przyjechał go naprawić to ja mgr ekonomi dałam się wykołować jak dziecko zapłaciłam po raz drugi za przyłącz netu, a ta awaria przecież nie była z mojej winy bo to jego gówniana antena zamokła i szlak trafił kabel. Jednak perspektywa tego, że będę mogła znów po chyba miesiącu mieć net przyćmiła mi umysł. Nieważne, ważne, że do Opery uśmiechnęło się szczęście, będzie mieć dom, koleżankę, własna kanapę, dzięki Wam wszystkim bez Was siedzialaby w budzie bez szans na adopcję. Quote
magenka1 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 a czy możemy liczyć na zdjęcia Opery? już się stęskniłyśmy za jej widokiem :) Mam nadzieje, że Pani się odezwie Quote
lena13 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='lena13']http://yfrog.com/4copera1j http://yfrog.com/j9sl740005gj Quote
Recommended Posts