r_2005 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Bo ja myślałam, że śniadanie to właśnie krówki:lol: Quote
Evelina Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Ja zaraz Wam tu wkleje moja relacje z "krowkowania". Uprzedzam, beda zdjecia dla odwaznych :evil_lol: Quote
r_2005 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Ha ha, ja teraz idę poleżeć w wannie i poczytać a jak wrócę to już będę odważna:lol: Quote
Poświata Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Evelina']Ja zaraz Wam tu wkleje moja relacje z "krowkowania". Uprzedzam, beda zdjecia dla odwaznych :evil_lol:Znaczy się drastyczne :crazyeye: ??? Trudno, dziś jeszcze obejrzę, ale od jutra nie zaglądam do tego topicu :-( (z dniem 1.)5 zaczynam odchudzanie, koniec, kropka!). Quote
aga1215 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Poświata']Znaczy się drastyczne :crazyeye: ??? Trudno, dziś jeszcze obejrzę, ale od jutra nie zaglądam do tego topicu :-( ([SIZE=4]z dniem 1.)5 zaczynam odchudzanie, koniec, kropka!). a co to za dzień :crazyeye: ;) :evil_lol: Quote
Evelina Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Jak wiecie wczoraj wpadlwszy do tego topiku i ujrzawszy przepis na krowki, zapomnialam o bozym swiecie i pognalam do kuchni. :evil_lol: Wrzucilam, wsie skladniki do garnka i namietnie mieszalam. Jako, ze mialam w planach podszycie synowych spodni wiec garnek byl w zasiegu reki i na oku. Nawet mezus przechodzac co i rusz kolo kociolka wlaczal sie do akcji :lol: To garnuszek na wstepie przyrzadzania. Widac jeszcze kawalki masla :roll: Z biegiem czasu masa ciemniala i gestniala. Chwilami mialam wrazenie, ze kolorek ma jakis nierowny :roll: ale przyspieszone mieszanie go wyrownywalo. Po duzo dluzszym czasie niz 25 min. zdecydowalam zakonczyc gotowanie. Masa byla dosc ciemna, ale w smaku bardzo fajna. :loveu: Gdy przestygla nieco, wyciagnelam ja reka, bo musialam pomacac :oops: Fajna byla, taka nadajaca sie na modelowanie i przyjemniutko ciepla :loveu: Wyskrobalam cala mase i w reku zaczelam ja sobie modelowac. Obudzil sie we mnie duch artysty. Ojjjj co mi wychodzilo ... :roll: Jednemu modelowi zdjatko zrobilam :oops: Nawet go na talerzyku pieknie zaprezentowalam. :oops: Pokaze me dzielo pozniej, bo brak mi w tej chwili odwagi. :p Dzielko obfocilam i zaczelam kombinowac jak zrobic te kroweczki. I doznalam olsnienia :sweetCyb: Mam cus fajnego co swietnie nada sie do krowek. Zobaczcie sami :lol: Krowek to nie przypomina ale jakie idealne w ksztalcie :p To tymi przyrzadzikami na drugim planie je wycinalam. Dzis rano przypomnialo mi sie, ze mam takie fajne foremki po kalendarzach z adwentowymi czekoladkami. Rozgrzalam kilka krowek jakie pozostaly i wepchnelam je do tych foremek. Takie mi wyszly :lol: I to by bylo na tyle w temacie mojego wczorajszego krowkowania. :evil_lol: [SIZE="1"]Ciekawi jestescie pewnie, gdzie sa te drastyczne zdjecia ? :oops: Sa w tym poscie, ale ukryte, jak ktos poszuka to je znajdzie. :roll: Mysle, ze popatrzenie na nie to nowa forma zniechecenia sie do slodyczy :evil_lol: Quote
Gosiek Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Ewa jesteś niesamowita... uwielbiam te podstepnie ukryte zdjęcia :loveu: hahaha a "to" zdjecie a właściwie oba są... hmmm hahahaha ja nie zrobiłam takiej foty to ją sobie sama wykombinowałaś hahahahaha zjadłaś to potem? :diabloti: Quote
Gosiek Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Teklunia'] KRÓWKI 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 1/2 szklanki cukru 1/4 kostki masła 4 łyżki miodu 1 paczuszka cukru waniliowego ok. 100 g orzeszków (mogą być jakie kto lubi, ja użyłam orzeszków ziemnych) Orzeszki dość grubo siekamy . Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód i masło wkładamy do małego garnuszka i gotować na małym ogniu. Trzeba stale mieszać, żeby masa się nie przypaliła. Gotujemy to ok. 25 minut, aż masa zgęstnieje wyraźnie i nabierze brązowego (karmelowego) koloru. I cały czas mieszamy!!! Teraz do gorącej masy dodajemy przygotowane orzeszki. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową i smarujemy tłuszczem. Masę wykładamy do foremki i wyrównujemy łyżką. Zostawiamy do zastygnięcia. Gdy wyraźnie stwardnieje (ale jeszcze da się nacisnąć) wyjmujemy ją z foremki na natłuszczoną lekko olejem deskę i na prostokątne karmelki. Cukierki zawijamy w kawałki brązowego papieru do pieczenia lub w celofan. Kasia, jak mogłaś :-( Przecież ja uwielbiam krówki... nieważne czy ciągutki czy kruche... hihih a najbardziej lubię takie pół na pół.. jak maja takie fajne kuleczki w srodku czyli początek kruchosci :lol: Quote
aga1215 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Evelina']Jak wiecie wczoraj wpadlwszy do tego topiku i ujrzawszy przepis na krowki, zapomnialam o bozym swiecie i pognalam do kuchni. :evil_lol: Wrzucilam, wsie skladniki do garnka i namietnie mieszalam. Jako, ze mialam w planach podszycie synowych spodni wiec garnek byl w zasiegu reki i na oku. Nawet mezus przechodzac co i rusz kolo kociolka wlaczal sie do akcji :lol: To garnuszek na wstepie przyrzadzania. Widac jeszcze kawalki masla :roll: Z biegiem czasu masa ciemniala i gestniala. Chwilami mialam wrazenie, ze kolorek ma jakis nierowny :roll: ale przyspieszone mieszanie go wyrownywalo. Po duzo dluzszym czasie niz 25 min. zdecydowalam zakonczyc gotowanie. Masa byla dosc ciemna, ale w smaku bardzo fajna. :loveu: Gdy przestygla nieco, wyciagnelam ja reka, bo musialam pomacac :oops: Fajna byla, taka nadajaca sie na modelowanie i przyjemniutko ciepla :loveu: Wyskrobalam cala mase i w reku zaczelam ja sobie modelowac. Obudzil sie we mnie duch artysty. Ojjjj co mi wychodzilo ... :roll: Jednemu modelowi zdjatko zrobilam :oops: Nawet go na talerzyku pieknie zaprezentowalam. :oops: Pokaze me dzielo pozniej, bo brak mi w tej chwili odwagi. :p Dzielko obfocilam i zaczelam kombinowac jak zrobic te kroweczki. I doznalam olsnienia :sweetCyb: Mam cus fajnego co swietnie nada sie do krowek. Zobaczcie sami :lol: Krowek to nie przypomina ale jakie idealne w ksztalcie :p To tymi przyrzadzikami na drugim planie je wycinalam. Dzis rano przypomnialo mi sie, ze mam takie fajne foremki po kalendarzach z adwentowymi czekoladkami. Rozgrzalam kilka krowek jakie pozostaly i wepchnelam je do tych foremek. Takie mi wyszly :lol: I to by bylo na tyle w temacie mojego wczorajszego krowkowania. :evil_lol: Ciekawi jestescie pewnie, gdzie sa te drastyczne zdjecia ? :oops: Sa w tym poscie, ale ukryte, jak ktos poszuka to je znajdzie. :roll: Mysle, ze popatrzenie na nie to nowa forma zniechecenia sie do slodyczy :evil_lol: :multi: mnie UKRYTY ON przypomina takiego muzykalnego węża, co to na dźwięk fujarki wyłazi z koszyka ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Evelina Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Gosiek']Ewa jesteś niesamowita... uwielbiam te podstepnie ukryte zdjęcia :loveu: hahaha a "to" zdjecie a właściwie oba są... hmmm hahahaha ja nie zrobiłam takiej foty to ją sobie sama wykombinowałaś hahahahaha zjadłaś to potem? :diabloti:Na zasadzie, co tam forma, wazna tresc :evil_lol: Troche mi zal, ze za zimno w domu i malego akcentu ze skrzydelkami nie moglam dorzucic :shake: [quote name='aga1215']mnie UKRYTY ON przypomina takiego muzykalnego węża, co to na dźwięk fujarki wyłazi z koszyka ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Skojarzenie light Ci sie wlaczylo :evil_lol: Quote
r_2005 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Ależ!!! Evelina, przestań zawstydzać nas:mad: A pytanko mam, co to było to do jedzenia co wycinałas przyrządem do koreczków? Quote
Evelina Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='r_2005']A pytanko mam, co to było to do jedzenia co wycinałas przyrządem do koreczków?Dokladnie :lol: Do koreczkow uzylam tego czegos tylko jeden raz. Zniechecila mnie ilosc odpadkow :angryy: Quote
coztego Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='r_2005']Ale co to było to coś brązowe?:lol: Krówki przeca! :evil_lol: Evelina nawet krówek nie potrafi zwyczjnie zrobić, jak Pan Bóg przykazał, u Eveliny wszystko jest artystyczne :loveu: Quote
coztego Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Evelina, dzięki, ze mnie przyprowadziłaś na ten topik :lol: Toż to jakiś raj na ziemi :evil_lol: [quote name='Teklunia'] Pierogów leniwych mi trzeba :multi: Quote
Teklunia Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 [quote name='aga1215'][quote name='Poświata']Znaczy się drastyczne :crazyeye: ??? Trudno, dziś jeszcze obejrzę, ale od jutra nie zaglądam do tego topicu :-( (z dniem 1.)5 zaczynam odchudzanie, koniec, kropka!).a co to za dzień :crazyeye: ;) :evil_lol: hahaha :evil_lol: taki ktory niegdy nie nadejdzie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: tez mam takie dni ;) [quote name='Evelina'] oj Ewa, niesamowite rzeczy z tą masą zrobilas!!! piekne po prostu:loveu: (no, moze oprocz tych dwoch...ja mialam skojarzenia w wersji jak najbardziej HARD :lol:) [quote name='Gosiek']Kasia, jak mogłaś :-( Przecież ja uwielbiam krówki... nieważne czy ciągutki czy kruche... hihih a najbardziej lubię takie pół na pół.. jak maja takie fajne kuleczki w srodku czyli początek kruchosci :lol:Gosiu, a jakie dzisiaj sa pyszne...mmmmm :p Quote
Poświata Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Teklunia'][quote name='aga1215'][quote name='Poświata']Znaczy się drastyczne :crazyeye: ??? Trudno, dziś jeszcze obejrzę, ale od jutra nie zaglądam do tego topicu :-( (z dniem 1.)5 zaczynam odchudzanie, koniec, kropka!). a co to za dzień :crazyeye: ;-) :evil_lol: hahaha :evil_lol: taki ktory niegdy nie nadejdzie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: tez mam takie dni ;-) :eviltong: :eviltong: :eviltong: fstrętne baby :angryy: , zamiast się naśmiewać :-(, lepiej, jak na dobre koleżanki przystało, trzymajcie kciuki i wspierajcie bidulkę, czyli mnie:mad: . Quote
aga1215 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Poświata napisał(a)::eviltong: :eviltong: :eviltong: fstrętne baby :angryy: , zamiast się naśmiewać :-(, lepiej, jak na dobre koleżanki przystało, trzymajcie kciuki i wspierajcie bidulkę, czyli mnie:mad: . tysz potrzebuję wsparcia :oops: :eviltong: Quote
Poświata Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 aga1215 napisał(a):tysz potrzebuję wsparcia :oops: :eviltong:Duchowego, czy namacalnego??? Jak trzeba to Cię wesprę :loveu: . Quote
aga1215 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Poświata napisał(a):Duchowego, czy namacalnego??? Jak trzeba to Cię wesprę :loveu: . skutecznego :oops: :angryy: Quote
asher Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Evelina, no rewelacja :evil_lol: Koopa krówki :evil_lol: Quote
r_2005 Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Poświata napisał(a)::eviltong: :eviltong: :eviltong: fstrętne baby :angryy: , zamiast się naśmiewać :-(, lepiej, jak na dobre koleżanki przystało, trzymajcie kciuki i wspierajcie bidulkę, czyli mnie:mad: . I jak Poświata w pierwszy dzień odchudzanka? Quote
Poświata Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 [quote name='r_2005']I jak Poświata w pierwszy dzień odchudzanka?Na czas śniadania rodzinki zamknęłam się w łazience, a teraz pożeram swoje śniadanko - zupkę grzybową Cambridge , którą popiję herbatką "Figura 3". I tak będzie trzy razy dziennie przez trzy tygodnie:roll: :lol: , o ile wytrzymam:oops: . Quote
Teklunia Posted May 1, 2006 Author Posted May 1, 2006 [quote name='Poświata']Na czas śniadania rodzinki zamknęłam się w łazience, a teraz pożeram swoje śniadanko - zupkę grzybową Cambridge , którą popiję herbatką "Figura 3". I tak będzie trzy razy dziennie przez trzy tygodnie:roll: :lol: , o ile wytrzymam:oops: .o fuj :diabloti: Quote
r_2005 Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 [quote name='Poświata']Na czas śniadania rodzinki zamknęłam się w łazience, a teraz pożeram swoje śniadanko - zupkę grzybową Cambridge , którą popiję herbatką "Figura 3". I tak będzie trzy razy dziennie przez trzy tygodnie:roll: :lol: , o ile wytrzymam:oops: . Cambridge potrafi dać świetne rezultaty. Jeden taki z rodziny schudł prawie 20 kg - ze 4 lata temu i trzyma się do tej pory. Inny, też schudł, ale się nie utrzymał:lol: Tak więc wszystko zależy od Ciebie. Życzę wytrwałości!!! Quote
Recommended Posts