Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oj Rita tak..;)
kurde, , kurde i ryczę no...
wszystkiego dobrego piesku
niech Ci się szczęści już teraz na zawsze:loveu:
zdrowie małego !!! ( jak mu ładnie w niebieskim :lol: )
:knajpa: :cunao:

• Replies 697
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale fajnie sie to czyta. Bądż Terrutku szczęsliwy już zawsze i proszę nie uciekaj bo tylko to spędza nam sen z oczu.
Dzięki majuska, zrobiłaś kawał dobrej roboty....i pozdrowienia dla Buby bo dzięki niemu mogłam spokojnie posiedzieć dzisiaj na tyłku i nie puszczać się w Polskę....:calus:

Posted

[quote name='Becia66']...i pozdrowienia dla Buby bo dzięki niemu mogłam spokojnie posiedzieć dzisiaj na tyłku i nie puszczać się w Polskę....:calus:

Pozdrowię, pozdrowię, ale minę chwilami miał nietęgą, jak Terutek się kokosił u niego na kolankach i robił miazgę w pewnym miejscu:diabloti:..nie wiem jak to teraz z tym naszym potomstwem będzie:evil_lol::evil_lol:
jak spacerowałam z Terusiem po IKeą to znaleźliśmy 2 zł i tak sobie pomyślałam, że to na bank na szczęście;)
droga nie była taka zła, malutki ruch, słonecznie, praktycznie sucho na drodze, szybciutko "obróciliśmy", najlepiej bo już praktycznie ze 30 m od naszego bloku zakopałam się w zaspie śniegowej i musieliśmy wzywać pomoc do wypychania:evil_lol:

pora na coś mocniejszego

miałam po Świętach pójśc trochę na odwyk, ale tez zakończyłam teraz dzień z browarkiem w ręku:eviltong: w końcu to konkretna okazja do toastów jest:lol:

Posted

majuska napisał(a):
Terutek się kokosił u niego na kolankach i robił miazgę w pewnym miejscu:diabloti:..nie wiem jak to teraz z tym naszym potomstwem będzie:evil_lol::evil_lol:

Przepraszam bardzo, ale z tego co znam Terrego (zdjęcia, opisy, głosy zachwytu itp itd) to ów psiak nie mógłby się posunąć do tak nikczemnych działań, więc proszę nie wypisywać farmazonów :diabloti:

Tak czy owak, gratulacje zarówno dla Terrego jak i jego Państwa (a także dla okolicznego ptactwa i inwentarzu :diabloti: )

Posted

Byłam, widziałam, Terrego poznałam i się zakochałam :loveu:
Terry to fantastyczny psiak. Przywitał radośnie, dał buziaka i pobiegł do Pańci.
Jak na kilka godzin spędzonych z rodzinką, asymiluje się w domku super dobrze.
Trochę mu w domu za gorąco, wiec zmyka na podłogę, chwilkę podrzemie i znów hops na kanapę i się przytula, i w oczy zagląda z szerokim uśmiechem.

Rodzinka Terrego odprowadziła nas do domu, wyprowadziłam swoją Dafne i tymczasowego Afro, no i w tym momencie Terry chyba doszedł do wniosku, że trafił do raju ;) Nie dosyc, że domek fajny, rodzinka zakochana w nim po same uszy to jeszcze w sąsiedztwie mieszka taka super dziewczyna ;) Zakochał się chłopak w mojej Dafne. Z Afro zaprzyjaźnił. Jesteśmy umówieni na jutro na spacer.

Majuska, dziękuję że go przywiozłaś, a wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków za chłopaka.

No sami zobaczcie jaki zadowolony :)

Posted

Tu z moją Kasią.

Generalnie spędza czas na spacerku między Pańcią, Pańciem i Olą :)
Tu mizianko, tam przytulanko :)

Ciocie i wujkowie, dziękuję Wam za wszystko, ale jestem taaaki zmęczony. Dobranoc.

Posted

matko no nie mooogę....to jest właśnie cały nasz Terruś ( no właściwie już nie nasz :) ):loveu::loveu::loveu:
Mantis wielkie dzięki:calus::calus: Tu właściwie to nie ma co mi dziękować, to my bardzo dziękujemy za odwiedziny u Terrusia, te piękne zdjęcia i wieści i równiez bardzo dziękujemy nowej rodzince Terrego za takie fantastyczne przyjęcie naszego ulubieńca ( przyznaj Mantis sama teraz że jest uroczy i kupuje ludzi w mig ). Mam nadzieję, że nie mają nam za złe, że tak długo podejmowałyśmy decyzje o tej adopcji, podziwiam upór pana Grzegorza , właściwie to dzięki temu , że nie ustępował w przekonywaniu nas o dobrym domu Terry teraz się po kanapach wyleguje i ma tyle rąk do miziania:loveu::loveu:. A jeszcze wczoraj biedak siedział po ciemku w tym swoim obskurnym boksie całą noc:shake:...a dziś...łezki mi sie kręca w oku jak widzę go takiego uchachanego:loveu::loveu:
Trzymam kciuki mocno, oby wszystko sie pomyślnie ułożyło, nasz łobuz zaakliamtyzował sie jak najszybciej i pokochał swoich ludzi całym serduchem, no i oby te kurczaki ocalały:roll:

Rzeczywiście on ma trochę tego futra na sobie i zwykle spędzał wszystkie zimy na zewnątrz więc na pewno jest mu trochę za ciepło. Ciociu Mantis, przekaż nowej rodzince Terrego, żeby sobie go w którys dzień ( jak juz się zadomowi ) wykąpali, nie miąłyśmy jak tego zrobić, a na pewno przyd amu sie kąpiel i jakieś czesanko:) Oczywiście najlepiej na noc, żeby się nie przeziębił.

Dziękuje bardzo jeszcze raz za wszystko, po tych fotach na prawdę będę dziś spać szczęśliwa:p

Posted

I jeszcze dodam, że szeleczki które Terruś otrzymał jako swoją wyprawkę i ślicznie w nich wygląda dostaliśmy od cioci Miśki84 za co bardzo dziękujemy :)

Nie moge sie napatrzeć na te cudne foty:-o:loveu::loveu:

Posted

[quote name='majuska']

Nie moge sie napatrzeć na te cudne foty:-o:loveu::loveu:

ja też i przyznam wzruszona jestem. Mantis jak dobrze że tam jesteś, czuwasz nad naszym pupilem bo spokój w duszy. Dziękujemy.
Terrutku śpij smacznie i śnić już nie musisz o swoim domku bo go własnie masz.:loveu:

Posted

Oj kradnie serca na "dzień dobry" :loveu:
Nie dziwię się Grzegorzowi, że tak się uparł, że Terry i żaden inny. No widac gołym okiem, że przypadli sobie do serca :) Nawet podlanie choinki nie zrobiło na rodzince wrażenia ;) Będą stosowac metodę "marchewki", a Terry to mądry chłopak i zapewne szybko zrozumie, że te sprawy załatwia się poza domem.
Z domu na razie nie wychodzi sam, jedynie na smyczy i tak będzie dopóki się zaaklimatyzuje, ale wszystko wskazuje na to, że nastąpi to szybciej niż mogliśmy przypuszczac. On się tam naprawdę świetnie czuje :)

Już się nie mogę doczekac chwili kiedy będzie mógł swobodnie hasac z Dafne. To taka sama wariatka jak Terry :lol:

Hmm, może ktoś doradzi jak pielęgnowac sierśc szorściaka? U mnie zawsze same kudłate.

Posted

Wstałam i od razu przyleciałam do Terrego :)
Ciekawe jak tam spali?? Ale mam nadzieję, że po takich przeżyciach zasnął nasz łobuz i był spokój całą noc.
A że choinke podlał to mnie specjalnie nie dziwi, co miał podlać ?:evil_lol::evil_lol: Koło przytuliska tez rosły choinki i je podlewał:lol: Ale tak na poważnie, myślę, że to taka reakcja na początek...Terrus mądry jest, on w swoim boksie zwykle miał czyściutko, koopale były zawsze na zewnątrz robione, więc na pewno wie o co chodzi z czystością tylko wczoraj trzeba było swoją chałupe zaznaczyc pewnie na "dzień dobry "
Kurczę ...skoro tam taka sielanka jest...to chyba zaczynam rozumieć dlaczego on tak długo czekał na dom:cool3:.....a i my tak nie dowierzałyśmy czemu sie ludziska uparli na Terrego skoro tak długo nikt za nim nie dzwonił:shake::lol:

Mantis jak u was takie tereny fajne do biegania są, to się na pewno będzie działo :) Terruś to jest taki typowy "polnyj zapierd...acz" jak się go luzem puści to gna jak torpeda przed siebie, ale oczywiście kontroluje gdzie jego ludź i przybiega się zameldować od czasu do czasu, jak będzie miał jeszcze do tych swoich gonitw kumpelę to juz wogóle super:loveu: Szczerze powiedziawszy to trudno mi sobie go wyobrazić zakochanego, bo on wszystkie nasze przytuliskowe suczki raczej "olewał", zawsze liczyły sie głownie miziactwa i gonitwy, laski go nie interesowały za bardzo:evil_lol: Widocznie przyszła pora na niego:evil_lol::evil_lol:

Co tu dużo gadać, ma "dziad" wszystko czego dla niego chciałyśmy, a nawet więcej bo o tej "laseczce" z sąsiedztwa nie pomyślałyśmy:lol::lol:

Dzieki Mantis za wieści i pozdrów serdecznie całą rodzinkę Terusiową:loveu:

EDIT: A jeszcze odnośnie sierści u szorściaków: takie kudły jak ma Terry się trymuje ( to najlepsza opcja ) on ma wyjątkowo sztywne i szorstkie i sypie się to z niego mocno ( w samochodzie po wczorajszej podróży mam bialutko jakby śnieg spadł :) ) Nie miałyśmy w przytulisku takiego sprzętu, bo to są takie specjalne "nożyki", i trzeba sie nim namachać trochę, żeby całego kundla wytrymować, ale efekty potem są. Terry ma tych kudeł trochę na sobie, na wiosnę zawsze psiaki wyczesywałyśmy i najlepiej mi to szło taką szczotką ( dokładnie tym modelem ) jest super:
http://www.krakvet.pl/dogit-salon-zgrzeblo-metalowe-dwurzedowe-raczka-p-4724.html
Jednak najlepszy byłby dla niego jakiś dobry trymer i sprawne rączki do przeprowadzenia tej operacji :)
Nie wiem jakie kudełki ma Twoja Dafne, ale tak czy inaczej polecam mocno to niebieski zgrzebło, sprawdza mi się na każdym psiaku.

Posted

Ja też się z rana u Terrego melduję i sto myśli kłębi sie po głowie. Jak spał? czy mu nie gorąco, czy nie oblewa choinki...:diabloti:
Dzisiaj poznanie terenu, już widzę Terrutka jak z wywieszonym jęzorem lata. Żeby tylko domu się trzymał....

Posted

Becia66 napisał(a):
Ja też się z rana u Terrego melduję i sto myśli kłębi sie po głowie. Jak spał? czy mu nie gorąco

A czy go rąbek podusi gdzieś nie uwierał? A czy w doopkę było miękko i cieplutko? A czy odbiło mu sie po kolacji??:eviltong::evil_lol::evil_lol:

A właśnie Madga dzwoniła, że dzis przyjechali fajni ludzie po Feliksa i pojechał do nowego domu:multi::multi: Ale szczęsliwe dni mamy:multi::multi:

Posted

a ja się melduję w południe u Terrego
i nie mogę się napatrzeć na zdjęcia:loveu:
ale uśmiechnięty łobuz jeden:loveu:
bardzo się cieszę , Terruś w domku , super domku :loveu:
skrzydła rosną i miód na serce
:laola:

Posted

Oj, chyba rąbek podusi uwierał ;) bo po nocy przespanej w domu wcale nie chciał do niego wracac :cool3:

Z zachwaniem czystości w domu nie jest źle, oznaczył co miał oznaczyc i już nie ma lejkum polejkum ;)
Terry już chyba uznał, że to jego ludzie i jego dom, bo dziś złapał za nogawkę nieproszonego gościa :crazyeye: Broni swoich :p

Sierściuchą Terrego się zajmiemy :) Mam nadzieję, że polubi czesanie/trymowanie. Dafne na widok szczotki znika :roll:

Wczoraj Terry miał gości, więc na spacerek wybraliśmy się dziś.
Biedny Terry był mocno nieszczęśliwy, że nie mógł swobodnie pohasac z Afro i Dafne.

Eeej, puszczaj, chcę do Dafne!

I będę stał taki smutny. O!

Noo, nareszcie. Daaaafne!

:loveu:

Moja dziewczyna :p

Posted

Mantis bardzo dziękujemy za wieści , jak dobrze że tam jesteś i trzymasz ręke na pulsie....:loveu: Pewnie Terry nieszczęsliwy na tej smyczy, no ale nie ma innej rady póki co i musi wytrzymać. Musi uznać ludzi i dom za swoich bo wtedy zawsze wróci. A biegać to on uwielbia, tak pędem przed siebie , niby na oślep ale zawsze w zasięgu naszego wzroku. Spacery z Agatką to chyba najszczęsliwsze jego wspomnienia z przytuliska....

Posted

No fajną ma tą laseczkę, taką "kontrastową" :) Nie ma rady musi być na smyczce na razie i koniec. Nie wiem jak on z tym czesaniem, w przytulisku łaskawie dawał sobie troche futro "poszarpać" ale chyba jakiś szczególnie szczęśliwy nie był, no i kąpać chyba też się nie lubi, znosił to z godnością, ale minę miał wtedy strasznie nieszczęśliwą:p
Tak sobie myśle, że jakby zwiał od swoich to pewnie do Mantis przyleci za swoją ukochaną:eviltong:A to ci kochaś, nie podejrzewałam go o to, u nas taki twardziel był, nie zajmował sie miłostkami, za to bardzo interesowały go bójki, rozboje i uciekinierstwo:evil_lol:

Posted

majuska napisał(a):
A to ci kochaś, nie podejrzewałam go o to, u nas taki twardziel był, nie zajmował sie miłostkami, za to bardzo interesowały go bójki, rozboje i uciekinierstwo:evil_lol:

Bójki, rozboje i uciekinierstwo idą w parze z pociągiem do miłostek. Wszak kobiety lubują się w łajdakach. Ale co Ty tam Majuska możesz o tym wiedzieć, azaliż ponoć Twoja druga połowa to anioł wcielony ;p

Posted

majuska napisał(a):
I jeszcze dodam, że szeleczki które Terruś otrzymał jako swoją wyprawkę i ślicznie w nich wygląda dostaliśmy od cioci Miśki84 za co bardzo dziękujemy :)

Fajnie, że szelki się przydały:)

Posted

[quote name='Kolczasty']Bójki, rozboje i uciekinierstwo idą w parze z pociągiem do miłostek. Wszak kobiety lubują się w łajdakach. Ale co Ty tam Majuska możesz o tym wiedzieć, azaliż ponoć Twoja druga połowa to anioł wcielony ;p

Ja myślę że majuska nie uciekła od schematu i też wzięła łajdaka za męża....:diabloti: