Jump to content
Dogomania

Pręguś odnalazł swoje miejsce na ziemi :) Po ponad roku czekania ma dom ...

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Serce ściska z radości, łzy szczęścia dla odmiany zagościły w moich oczach:-) Marzyłam o wspaniałym domku dla Ciebie Bobo od momentu jak pierwszy raz Julia mnie do Ciebie zaprowadziła, od momentu jak zawozilismy Cie do Agnieszki abyś był bezpieczny- ale o takim domku? Ten domek przekracza ludzkie oczekiwania:-)

• 2 weeks later...
Posted

A ja poproszę o domki dla wszystkich gości hotelu chociaż w 20% podobne do domu Pręguska. W sumie ostatnio nie ma co marudzić, bo Pręgusek rozpoczął dobrą passę i domki na prawdę się udają. po Pręgusku jeszcze 7 psiakow wyjechało do fajnych domów.

• 3 weeks later...
Posted

Jak mnie tu dawno nie był , aż wstyd... nawet życzeń świątecznych nie złożyłam... Wybacz Bobo...

Właśnie mijają dwa lata jak zobaczyłam Pręgusia po raz pierwszy... Nawet nie marzyłam, że tak się jego losy potoczą :) trzeba mieć nadziej, bo czasem rzeczywistość przerasta nasze oczekiwania. Dziękuje jeszcze raz :) gdyby nie Wy Bobo nie byłby tam gdzie jest :)

• 1 month later...
Posted

lilo napisał(a):
a ja pogladam stare zdjecia :) i najstarsze i najnowsze - ale takie super nowe tez by sie milo ogladalo :)

Taak ? Muszę pojechać po wsteczu, bo coś komuś zalegam. Hm .... foty już wiszą w necie, no to może jutro ..... pokaz. Ale, no .... nie wiem, taka tu cisza, nic nikt nie pisze, no może trochę, ale tylko trochę, a BoBo .... rządzi :lol:

Posted

Psie Wolny , ja fotki Pręgusia mam zapisane na dysku u siebie coby mi nie przepadły i oglądam sobie sama :) myślę o nim bardzo często. A pokaz nowych fotek wskazany , wskazany :)

Posted

Ja też na fotki z niecierpliwością czekan. Właśnie mija 2 lata jak po raz pierwszy zobaczyłam Pręgusia błąkającego się (jeszcze wtedy nie byłam tego świadoma)...

Posted

Jesteśmy.
Na początek zaległa nagroda dla Lilo - za zgadywanki, pt. kwiatki z Bobasem.

A teraz nagroda dla Juli - za całokształt - Bobo w ogrodzie na zajęciach z 'gnatologi'

Dla wszystkich zajęcia na spacerze : była kąpiel i harce

A tu zajęcia domowe - doskonalenie języka - nauka i odpoczynek

Teraz sprawozdanie czyli Bobo wiosną.
Wszystko toczy się swoim rytmem. Bobo - tak dalece wmieszkał się w serca Claudii i Christiana, że nikt nie myśli inaczej jak tylko - nasz Bobo :loveu:
Bobo jest także bardzo pracowity - darmo michy nie czyści, np. rano budzi Claudię.
Staje łapami na krawędzi łóżka i puka łapką w plecy aż do skutku. Z jego miejscem do spania było tak jak z Bankiem - sam sobie wyszukał. Kombinował po całym mieszkaniu, koniec końców wybrał przedpokój sypialni - teraz to Jego miejsce. W ciągu dnia jest wszędzie tam gdzie Claudia, nie opuszcza Jej na krok. Po wyjściu na ogród natychmiast szuka swojej ogrodowej piłeczki. Zabawa bez końca, a także terapia na wszystkie stresy i trudne sytuacje. Codziennie są dłuugie spacery i zabawa, i kapiel. Na początku Bobo wstrzymywał się od wody, potem rzut piłeczką do wody i powoli, powoli - jest ok. Radocha jest wspólna. Claudia jest bardzo dumna z Bobasa. To tak w skrócie wszystko.

Jeśli by ktoś chciał i posiadał konto na FB tam jest profil Claudii pod nazwą Anton Wunder z Antonem jako awatar (jest też inny, ludź, Anton Wunder). Wejście na albumy z fotami przez dopisanie się do przyjaciół Claudii - link : http://www.facebook.com/profile.php?id=100002188163234

PS. Dziś mija równo pół roku od śmierci Baranka Bacy - ten szarmancki wesoły Typ zapadł im w serca na zawsze (*)

Posted

Oj...dobrze to poczytać. Od czasu do czasu takie relacje powinny być, są jak lekarstwo dla nas - zniechęconych brakiem telefonów o psy, którym szukamy domów.

Pręguś, fajnie tam masz...:)

Posted

ale fantastycznie :) ja sie chyba dopisze do znajomych Claudii żeby podglądac życie codzienne Pręgusia :) tylko musze jej jakąś informację napisac kto ja jestem :) żeby nie pomyślała że jakaś wariatka :)
Pręguś jest przekochany - tylko po siwym pysiu widac że ma swoje latka bo energii ma jak nastolatek ... ciesze się że jest szczęśliwy choc zajął miejsce Baranka ...

Posted

Odi napisał(a):
Pręguś jednak pod szczęśliwą gwiazdą urodzony:lol:
Julia - serdecznie pozdrawia Cię Claudia :)

Dziękuje ślicznie . Pozdrów również ode mnie Claudie bardzo serdecznie :)