gos Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Właśnie, skorzystałam z bazarku ladySwallow i Borys będzie miał pakiet profesjonalnych ogłoszeń w internecie:-) @ladySwallow - wyślę Ci jeszcze wyślę linki do fotek, które bym dodała do ogłoszenia, bo trochę już tu ich mamy. Quote
agabytom Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Oj ;]dzieje się dzieje widzę!! Dziękuje i aż mi wstyd,że nie biorę udziału... Po niedzieli będzie mnie już więcej mam nadzieje;] Pozdrawiam;] Quote
gos Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Aga, nic się nie przejmuj, tylko wracaj do łóżka i walcz z zarazą! :-) Quote
KWL Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Tak apropos ogłoszeń - mieliśmy ostatnio dość długo na DT młodą, dwuletnią sunię która była w pewnym sensie nieco podobnym przypadkiem. Pierwsze co na myśl przychodziło osobom ją widzącym to rotwailer - a więc też poważny i ostry stróż i obrońca. A ona z rotka ma tylko sierść i ubarwienie. Znacznie lżejszą budowę, charakter ONka i serce labka. I ciągle się zgłaszali ludzie chcący stróża na posesję. A ona owszem potrafi zaszczekać i powarczeć na obcego, ale głównie jest superprzytulakiem, miziakiem spragnionym ludzi i zabawy. Znalazła w końcu dom u ludzi których pierwsza reakcją było - "no przecież ona zachowuje się jak labrador". Dla mnie jest to wskazówka że w ogłoszeniu należy napisać w sposób dla ludzi zrozumiały nie tylko o fizycznym typie psa, ale też o jego psychice - odnieść ją do jakiejś popularnej rasy. I bardziej to uwypuklić niż fizyczne podobieństwo do kaukaza. Quote
gos Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 KWL, fajnie że zabrałeś głos:-) I dzięki za radę. W tym tekście chyba rzeczywiście za mało jest o jego radosnym niekaukazim temperamencie. Zanim pojawią się ogłoszenia jeszcze to z lady skoryguję. Quote
megii1 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Radosny jest, ogonem macha ciągle ale też stróżuje i patroluje cały wybieg:evil_lol: I w trakcie cały czas poszczekuje:lol: A jak mu się coś nie podoba ostrzegawczo łapię za rękę:evil_lol: ...i tu mi przypomina kaukaza:loveu: Miałam dwa, teraz trzeciego po mocnych przejściach ale myk z łapaniem za rękę zawsze ten sam:loveu::loveu::loveu: Wie że ma siłę i dużo może ale tylko to sygnalizuje. Quote
gos Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Rozbrykany Borys :p U mnie musiał być jeszcze trochę onieśmielony. Chociaż teraz sobie przypomniałam, że jak wracaliśmy z Żyrardowa, nie spodobał mu się jakiś samochód i zaczął szczekać. A potem już tylko wypatrywał podobnych samochodów, żeby wyrazić swoje niezadowolenie. Znów nie mogę się doczekać, aż go zobaczę :-) Quote
Livka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 megii1 napisał(a):Radosny jest, ogonem macha ciągle ale też stróżuje i patroluje cały wybieg:evil_lol: I w trakcie cały czas poszczekuje:lol: A jak mu się coś nie podoba ostrzegawczo łapię za rękę:evil_lol: ...i tu mi przypomina kaukaza:loveu: Miałam dwa, teraz trzeciego po mocnych przejściach ale myk z łapaniem za rękę zawsze ten sam:loveu::loveu::loveu: Wie że ma siłę i dużo może ale tylko to sygnalizuje. :loveu: Kochany Borysek , a wieści jakie radosne:loveu::loveu: Quote
obraczus87 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 do góry Borysku Przystojniaczku :) Quote
bela51 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Dzisiaj wplynęło 30 zł od agat21. Bardzo dziękujemy. Quote
Livka Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Witaj Borysku :loveu: Nabrałeś już trochę ciałka czy dalej z ciebie taka chudzina :cool3: Quote
Goś Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 To ja, gos. Nie mogę zalogować się na moje konto i coś zaraz mnie trafi... Ale mam nowe wiadomości od Bora - bo się wczoraj widzieliśmy :-) Borys rzeczywiście się rozbrykał. Cieszy się bardzo na jak się do niego podchodzi, a na pożegnanie szczeka. Na spacerze nawet mnie tak bardzo nie ciągnął - przynajmniej w lesie, bo tam było dużo ciekawych rzeczy do wąchania. Cały czas się oczywiście cieszył i merdał ;-) Z jednej strony jest cały czas młody i potrafi wariować - jak przyszedł czas na zabawę było pokazywanie brzucha i radosne tarzanie się, ale jest też psem bardzo skupionym. W pewnym momencie w lesie zobaczył małego pieska i niemalże go "wystawiał". Napiął się jak struna i czekał, co się stanie. Nie było mowy, żebym go jakoś zdekoncentrowała. Ani mówienie, ani dotyk, ani smakołyki nie były ważne. Oprócz chodzenia, było też czesanie - Borysek powoli nabiera ciała i wciąż pięknieje. Dzięki temu, że dostał do zjedzenia ucho, nawet udało mi się wyczesać kawałek ogona. Niestety ucho zostało pożarte dość szybko, ale zawsze coś... Ogon jest potwornie skołtuniony. Upłynie jeszcze jakieś 5-10 uszu, zanim Boro będzie miał kitę piękną jak u lisa. Będą też fotki :-) Quote
obraczus87 Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 SUPER wieści gos :) cieszę się, że Borysek pieknieje z dnia na dzień :) Quote
Goś Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 Albo nie będzie... Ktoś wie, jak teraz się wstawia zdjęcia? Wywala mi "undefined"... Quote
Livka Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Gos Coś mi się wydaje , że Ty się na nowo zarejestrowałaś bo masz tylko dwa posty Spróbuj się zalogować tak jak to robiłaś wcześniej ... może się uda ;) Quote
bela51 Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Livka napisał(a):Gos Coś mi się wydaje , że Ty się na nowo zarejestrowałaś bo masz tylko dwa posty Spróbuj się zalogować tak jak to robiłaś wcześniej ... może się uda ;) Też radzę jeszce raż wpisac login i hasło STARE. Nie rejestruj się tylko wpisz po staremu i zaloguj. Swoja droga to Dogo mnie tez nerwów napsuło. Quote
Goś Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 bardzo interesujące zapachy i dźwięki czasem można zareagować na wołanie ;-) ale nie wtedy, gdy w kniei czai się inny pies! Quote
Goś Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 bela51 napisał(a):Też radzę jeszce raż wpisac login i hasło STARE. Nie rejestruj się tylko wpisz po staremu i zaloguj. Swoja droga to Dogo mnie tez nerwów napsuło. Tak, zarejestrowałam się na nowo spędziłam wczoraj 4 godziny na próbach zalogowania się na stare - niestety, opcja przypominania hasła odsyła hasło, które nie działa. A wysłanie wiadomości do admina jest dobrym pomysłem - tylko trzeba być zalogowanym... Więc szlag mnie trafił i zarejestrowałam 2gie konto. Będę z niego korzytać do czasu aż dostanę się do starego. Quote
Goś Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 Czekając na pomoc jakiegoś łaskawego amina, dorzucę jeszcze kilka borysowych fotek: Boro we mgle drzewko pomagało przy czesaniu Quote
Goś Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 I ostatnia partia fotek - Borys z uchem:-) Quote
Livka Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Borysek jest śliczny i rzeczywiście wygląda jakby trochę nabrał ciałka , ale na to potrzeba czasu niestety. Psinko śliczny jesteś i taki puchaty się zrobiłeś :) Quote
bela51 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Nie wiem czy wszyscy maja takie kłopoty z dogo jak ja. Może to być wina przeglądarki? Nie wiem czy gos udało sie juz zalogować a potrzebny mi jest z Nią kontakt. Mnie otwiera sie tylko ostatni post. A poprzednie NIEEEEEEE !!! Quote
Recommended Posts