Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 618
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani, wróciłam z wizyty u Boryska. I rzeczywiście bardziej odważnie się zachowuje. A przede wszystkim - niezwykle pięknieje. Darek już go prawie całego wyczesał i Boro jest nie do poznania.
Zaraz wrzucę fotki, żebyście sami zobaczyli :p

Posted

Fotoreportaż z dzisiejszego spaceru:

Borysek w leśnej scenerii ;-) Tu już spokojny, z pierwszej części spaceru nie ma zdjęć, bo byłam raczej wleczona na smyczy niż ja prowadziłam jego.

Czesanie

Kilka ujęć psiej urody

Posted

O rety! Chciałabym to zobaczyć :loveu:
Ja sobie kombinuję wycieczkę do Was na pewno w przyszłym tygodniu (pewnie wtorek-środa), a być może również w niedzielę:-)

Posted

No i wiem już na pewno, że musimy szukać maluchowi nowego domu.
Na pewno się uda. Skoro tyle się już udało, to i to się dobrze skończy. Nasz wyjątkowy i radosny olbrzym ma przed sobą jeszcze wiele szczęśliwych lat.

Napiszę propozycję tekstu zaraz - i będę Was prosić o uwagi. A potem o pomoc w ogłaszaniu,

Posted

Napisałam tekst. Proszę, powiedzcie, czy może być.
Może powinno być więcej o usposobieniu i zdrowiu?
Megii, czy takie informacje o jego zachowaniu są Twoim zdaniem prawdziwe?
Czy pisać o tym kaukazim charakterze?

---
Borys mix kaukaza – piękny łagodny olbrzym szuka kochającego domu

Borys to dwuletni mieszaniec kaukaza. Mimo młodego wieku, ten ogromny piękny pies został już doświadczony przez życie. Wraz z czterema innymi psami został odebrany okrutnemu właścicielowi skąd trafił do schroniska. Obecnie Borys przebywa w hoteliku dla psów w okolicach Warszawy, gdzie czeka na człowieka, który go pokocha.

Mimo nieszczęśliwej przeszłości ten niezwykle dostojny pies ma w sobie ogromne pokłady ciepła i spokoju. Nie przejawia oznak agresji wobec ludzi i innych zwierząt. Bardzo cieszy go obecność człowieka, spacery, poznawanie nowych zapachów i miejsc. Uwielbia być głaskany [FONT=Wingdings]:-)[/FONT]

Borys, jako mieszaniec kaukaza o silnym charakterze, wymaga konsekwentnego prowadzenia. A jako duży pies, także dużej ilości pożywienia. W zamian za serce i opiekę, Borys odwdzięczy się bezgraniczną miłością. To wspaniały przyjaciel, pies do kochania.

Najlepszy byłby dla niego dom z ogrodem. Mógłby dogadać się z innymi zwierzętami. Nie zostanie wydany do pilnowania, jako pies stróżujący.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz zgoda na wizytę przed/poadopcyjną.

Jeśli jesteś zainteresowany przygarnięciem tego wyjątkowego psa, skontaktuj się mailowo lub telefonicznie: [email protected], 501-508-632
---

Posted

Myślę, że tekst jest bardzo dobry, Wyrzuciłabym zdanie o jedzeniu, bo takie sprawy można omowić przy przedadopcyjnej - zresztą dla normalnego człowieka to jasne, że duży pies dużo je, a nienormalnemu go przecież Megii i Gos nie wyda ;-)
Bardzo się cieszę, że Borysek sie zaaklimatyzował w hoteliku i wszystko się dobrze układa.

Posted

A ja bym się zastanowiła nad "miksem kaukaza". Tak naprawdę to moim zdaniem on z tego kaukaza to ma tylko kolor i wielkosć:razz: Pysk zupełnie inny, sylwetka też nie do końca i charakter też moim zdaniem inny:cool3: Miałam kiedyś rodowodowego kaukaza, teraz mamy Miszkę który ma bardzo dużo z rasy i to zupełnie inne charaktery niż Borysa. Kaukazy są charakterne i znane są z tzw magazynowania energii - nie szczekają kiedy nie widzą takiej potrzeby, są spokojne, opanowane i dostają powera tylko wtedy kiedy muszą lub widzą że jest taka potrzeba. Natomiast Borysek to iskierka, która w kojcu ciągle jest w ruchu, na wybiegu wciaż biega i obszekuje całą okolicę, w kojcu też to robi:evil_lol:. Poza tym nie wiem czy ten kaukaz w tytule nie ukierunkuje go na jakiś "niewłaściwych przyszłych właściceli:angryy:"

Posted

@sonikowa - chyba rzeczywiście, nie należy traktować ludzi jak idiotów.

@megii - dobrze, jeśli radzisz, to wyrzucę z tytułu i treści miks kaukaza. Ale może napiszę, że przypomina kaukaza (mi przypomina, ale jestem laikiem;-)). No i opis zachowania też jest do poprawki - btw, nie wiedziałam, że Borys się aż tak rozbrykał ;-)

Wiecie, ja się tylko zastanawiam, jak napisać, że to naprawdę bardzo duży pies:-) Żeby potencjalny dom się nie przestraszył, jak go zobaczy. Mimo, że widziałam fotki byłam zdziwiona, jego ogromem. Tak samo moja matka, której pokazywałam więcej zdjęć, po wizycie powiedziała, że wyobrażała go sobie jako mniejszego.

Jeszcze się zastanawiałam nad tym zdaniem, komu nie zostanie wydany - czy to jest czytelne.
I chyba powinno być napisane, że jest wykastrowany.

Zaraz wrzucę poprawiony tekst.

Posted

Po korekcie:

---
Borys – piękny łagodny olbrzym szuka kochającego domu

Borys to dwuletni mieszaniec, przypominający z wyglądu kaukaza. Mimo młodego wieku, ten ogromny piękny pies został już doświadczony przez życie. Wraz z czterema innymi psami został odebrany okrutnemu właścicielowi skąd trafił do schroniska. Obecnie Borys przebywa w hoteliku dla psów w okolicach Warszawy, gdzie czeka na człowieka, który go pokocha.

Mimo nieszczęśliwej przeszłości ten niezwykle dostojny pies ma w sobie ogromne pokłady ciepła, spokoju i energii. Nie przejawia oznak agresji wobec ludzi i innych zwierząt. Bardzo cieszy go obecność człowieka, spacery, poznawanie nowych zapachów i miejsc oraz zabawa. Uwielbia być głaskany [FONT=Wingdings]:smile:[/FONT]

Borys, jako mieszaniec kaukaza o silnym charakterze, wymaga konsekwentnego prowadzenia. W zamian za serce i opiekę, Borys odwdzięczy się bezgraniczną miłością. To wspaniały przyjaciel, pies do kochania.

Borys jest zdrowy, ale bardzo wychudzony. Pamiątką po poprzednim życiu jest oberwane w połowie ucho. Jest wykastrowany.

Najlepszy byłby dla niego dom z ogrodem. Mógłby dogadać się z innymi zwierzętami. Nie zostanie wydany do pilnowania, jako pies stróżujący.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz zgoda na wizytę przed/poadopcyjną.

Jeśli jesteś zainteresowany przygarnięciem tego wyjątkowego psa, skontaktuj się mailowo lub telefonicznie: [email protected], 501-508-632
---

Posted

Rozbrykany to mało powiedziane:evil_lol: Jak wyskoczy na wybieg to obszczekuje cztery strony świata i drzewa wookół, małego - 7 miesięcznego hotelowcza psiaka chętnie by wytarmosił gdyby tylko mógł:diabloti: i z nudów obgryzł wczoraj dach przy budzie. Ale nie ma tego złego bo prosiłam Darka tygodniami, żeby na budzie pojawiła sie blacha, która leży w ogródku także w końcu powiedział, ze to zrobi:lol: a i tak kocha spacery, że jak ma iść do kojca kładzie się na ziemi i strajkuje:razz:

Posted

Ja, jako zaproszona do wypowiedzenia się, się wypowiem :evil_lol:

Co do kaukaza - ja robię tak, że w ogłoszeniu wrzucam zwykle "prawie kaukaz" - dlaczego? Po pierwsze, w celach marketingowych - ogłoszenie ma więcej odwiedzin. Po drugie, przeglądają je ludzi zainteresowani konkretną "rasą" - czyli znają jej zachowanie = tutaj wytłuściłaby napis, że jest wykastrowany, pseudo się zniechęci. Dodałabym, że pies nie zostanie oddany na łańcuch. Zaznaczyłaby wyraźnie, że pies potrzebuje za właściciela znawcę czy sympatyka tej rasy, jako że jest temperamentny i potrzebuje odpowiedzialnego i spokojnego prowadzenia.

Jak sprzątnę i czas pozwoli, to siądę do allegro z pakietu ogłoszeń wykupionych przez gos - zrobię tak, jak to widzę. :)