Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Natknełam się na gronie na ogłoszenie, w ktorym dziewczyna prosi o pilna pomoc!
"Witam
Od kilku dni u mojej znajomej znajduje się pies, przypominajacy jakiegoś wyżła. Znajoma nie wie co ma z nim zrobić, schronisko jest przepełnione i nie przyjmuje psów, sama nie jest w stanie go trzymać, gdyż ma już kilka psów i kotów. Może komuś zaginął taki pies, może ktoś zaadoptowałby psiaka, może ktoś wziąłby go do siebie zanim znajdzie mu się nowy dom. Żal psa, ponieważ jeśli w ciągu kilku dni nie znajdą się jego właściciele lub ktoś kto go weźmie znajoma będzie zmuszona go wypuścić i psiak dalej będzie błąkal się po ulicach. Proszę wszystkich ludz dobrej woli pomóżmy znaleźć mu dom. Pies przebywa obecnie w okolicach Białej Podlaskiej"

Prosimy wszystkich wyżłomaniaków o pilna pomoc!
Kontakt z tą dziewczyną znajdziecie na gronie.net ( http://grono.net/forum/topic/1457780/1/0/0/0/#bottom pseudonim "radość szczęście" ) lub możecie pisać do mnie na pw.

Posted

im wiecej bedzie rozdrabniac temat adopcyjny wyzlow na gr 7 tym gorzej dla nich gdyz ewentualni chetni zamiast w jednym miejscu moc zobaczyc zebrane w kupie psiaki raczej nie beda skakac z miejsca na miejsce.
Takie przynajmneij bylo zalozenie tanitki aby je zebrac do kupy.

Posted

Natknełam się na gronie na ogłoszenie, w ktorym dziewczyna prosi o pilna pomoc!
"Witam
Od kilku dni u mojej znajomej znajduje się pies, przypominajacy jakiegoś wyżła. Znajoma nie wie co ma z nim zrobić, schronisko jest przepełnione i nie przyjmuje psów, sama nie jest w stanie go trzymać, gdyż ma już kilka psów i kotów. Może komuś zaginął taki pies, może ktoś zaadoptowałby psiaka, może ktoś wziąłby go do siebie zanim znajdzie mu się nowy dom. Żal psa, ponieważ jeśli w ciągu kilku dni nie znajdą się jego właściciele lub ktoś kto go weźmie znajoma będzie zmuszona go wypuścić i psiak dalej będzie błąkal się po ulicach. Proszę wszystkich ludz dobrej woli pomóżmy znaleźć mu dom. Pies przebywa obecnie w okolicach Białej Podlaskiej"

Prosimy wszystkich wyżłomaniaków o pilna pomoc!
Kontakt z tą dziewczyną znajdziecie na gronie.net ( http://grono.net/forum/topic/1457780/1/0/0/0/#bottom pseudonim "radość szczęście" ) lub możecie pisać do mnie na pw.

Posted

rozumiem ale mnozać tematy zasypujecie "drobiazgami" i potem jak ktos widzi po raz kolejny ta sama fotke z tym samym psem to juz raczej nie zglebia tematu dalej. Bo ilez mozna czytac tego samego.
O wiele lepiej jest zalozyc jeden rzetelny temat na Psach w Potrzebia i tam umiescic konkretne inf i dodawac aktualne. A dodatkowo w temacie " Wyzły krotkowlose, szorstkowlose kto przygarnie wstawic jego fotke krotki opis i link do tematu psa na PwP. Wtedy bedzie porzadek i wszystko bedzie czytelne. Bo robiąc śmietnik sami "pogrążacie" psy w natłoku postów i tematów.

Głowna strona adopcyjna wyżłów i seterów
www.setery-adopcje.net/ ---> strona adopcyjna
www.e-wyzel.pl --> strona adopcyjna
[SIZE=2]
Linki były w linkowni
:)

Posted

SUNIA ZNALEZIONA 13.07.08 NA TERENIE PRYWATNEJ POSESJI PRZY UL. JARZÊBINOWEJ W STARYM KONINIE. SUNIA MA PROBLEMY SKÓRNE I ZMIENIONE OCZY. JEJ PROBLEMY PRAWDOPODOBNIE WYNIKAJ¡ Z ZANIEDBANIA.MA OK. 4-5 LAT. JEST BARDZO WESOŁA I TOWARZYSKA.
Kontakt: 5149933

Posted

[quote name='Panca']o matko ...a co on ma z oczami:-(((?trzeba rzeczywiscie go stamtad wyciagnac...bede myslala...szkoda ze nie widac go calegona zdjeciu - czy jest duzym psem czy z tych mniejszych wyzlow?

Mały wyciągnięty!!!

czeka na Tanitkę w hoteliku - to zdjęcie jest właśnie z hoteliku;)

jak widać po uśmiechniętym pysiu i zębach to raczej młody psiak:lol:

Posted

Natussiaa kontakt jaki podajesz to co to jest?? gg, telefon, Jest to nieczytelne. Czy ten pies ma swój wątek na psach w potrzebie? jesli tak do doklej link.

andzia69 ten pies wygląda kolorem jak brązowy gończy, choć jakiś dziwnie jasny na pysku

Posted

sylrwia napisał(a):
Natussiaa kontakt jaki podajesz to co to jest?? gg, telefon, Jest to nieczytelne. Czy ten pies ma swój wątek na psach w potrzebie? jesli tak do doklej link.

To jest gg
Numer telefonu: 782-985-738
Nie ma wątku..

Posted

sylrwia napisał(a):
:evil_lol: nie kazdy pies ktory ma kawalek siersci w kolorze dereszu od razu ma wyzla niemieckiego w dalszej rodzinie

oj, tam - ja na łyzwach się nie znam:eviltong:

Posted

sylrwia napisał(a):
:evil_lol: nie kazdy pies ktory ma kawalek siersci w kolorze dereszu od razu ma wyzla niemieckiego w dalszej rodzinie

hmmm- ale od kiedy goncze maja takie dluuugie lapki? he? zawsze mi sie wydawalo ze sylwetka to goncze raczej w prostokat...

Posted

W #2 - drugi post jest Kozak - byłam w schronisku w zeszłym tygodniu. Pies był zrezygnowany, na spacerze apatyczny, kładł się jak tylko się zatrzymywaliśmy, nie chciał mięsa. Jego tylne łapy są słabsze, przykucniety nieco (dysplazja?) - mięśni tam prawie nie ma. Miał krwiaka wielkości bańki w uchu. Okazało się, że ma oba ucha zawalone świństwem - zapalenie w obu. Dostał zastrzyk - antybiotyk i krople do nich. Po tygodniu już dużo lepiej. Wróciła radość, na spacerze zadowolony tarzał się, chrząkał z zadowolenia. Natomiast powrót na wybieg masakra. Psy go gryzą i to całą masą. On jest duży - prawie największy - ale dupa z niego straszna - byle kurdupel go podgryza. Jak tylko poturbowanemu udało mu się dostać do boksu - schował się a potem leżał z łbem opartym o michę z wodą. Strasznie smutny.

Tu zdjęcia z tych wizyt i w sumie wszystkie jakie mam: KOZAK

Przypominam Kozaka bo boję się, że on następnej zimy może już nie przeżyć. Jest dosć chudy - o tyle dobrze, że te jego łapy nie muszą tyle nosić - ale ma piękną lśniącą sierść. Boję się, że on jest zrezygnowany, że przestanie walczyć o dostęp do michy, że zimno zupełnie go rozloży i nie będzie mógł chodzić, że go w końcu, któryś pies zagryzie.
Pomyślcie - może ktoś może go wziąźć.

Posted

Ja pisze że kolor ma jak gończy a nie że to jest gończy, wszak to nie pies rasowy ale kundelek, więc możne być jakąś mieszanką na bazie gończych, albo nawet dobermanów brązowych/czekoladowych albo ot po prostu mieszanka z której wyszedł taki psiak.

Nie chcę tutaj wklejać zdjęć gończych ale wrzućcie w galerie google hasło gończy polski i porównajcie kolorki.

Posted

Dziewczyny jestescie przekochane i przecudowne, ze zajęłyście się tym Gonczo-wyzłowym psiakiem. Wkleilam go choc , ale nie mialam wielkiej wiary. Przepraszam, ze Was nie docenilam , jestescie cudowne. Zeby teraz psiak mial kochany DS:loveu:, bez Was nie mial by szans. Dziękuję BARRRDZOOOO MOCNNNNNNOOOOOOO

• 2 weeks later...