phase Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Pabianice Pies 1339. Wyżeł, ur. ok. 2013 roku. Przyjęty do schroniska 03.11.2014. Przyjazny, energiczny. Quote
phase Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Gdansk Promyk SUCZKA DIANA OK. 5 LAT 616093900050990 (745/14) WIELKOŚĆ: ŚREDNIA STERYLIZACJA: TAK SZCZEPIENIA: TAK WETERYNARIA „Dzień Dobry! Piętnastego grudnia znalazłam się w schronisku. Niestety pomimo upływającego czasu nie zgłosił się po mnie mój właściciel. Miałam iść do nowego domu, ale dzisiaj (21-01-2015) okazało się, że niestety adopcja nie dojdzie do skutku. No to nie pozostało mi nic innego jak tylko czekać na kolejnych ludzi, którzy zabiorą mnie ze schroniska. Początkowo byłam ogromnie zestresowana, ale stopniowo przyzwyczaiłam się do tego otoczenia (na tyle ile jest to możliwe) i okazało się, że jestem psiakiem otwartym na kontakt z ludźmi, przyjaznym do innych psów. Znam podstawowe komendy i super współpracuję z przewodnikiem. Może znajdą się miłośnicy rasy, którzy stworzą mi prawdziwy, odpowiedzialny dom? Czekam!” Pozdrawiam Diana. w nowym domku :) Quote
Ati Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Kleo zabrana za schroniska w Bełchatowie szuka swojego miejsca na ziemi. Wiele wyżłów jest bez domu, wszystkie o których wiemy umiwszczamy tu https://www.facebook.com/pages/SOS-dla-wy%C5%BC%C5%82%C3%B3w/119949001392874?ref=bookmarks. Rozgłaszajcie, może któremuś sie uda. Quote
magda_z Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Młodziutki, ok. 1,5 roczny psiak w typie wyżła szuka nowego domu! Do schroniska trafił w okropnym stanie zarówno psychicznym jak i fizycznym, wychudzony, przestraszony, pierwsze dni spędził wciśnięty w róg kojca. Obecnie psiak zmienił się całkowicie! Bez problemu daje się głaskać, brać na ręce, mieszać sobie ręką w misce, zero agresji, ale tylko do kobiet. Przed mężczyznami ma ogromny lęk. Do znanych mężczyzn podchodzi raczej obojętnie, ale głaskać się nie daje, na obcych mężczyzn warczy. Codziennie psiaka jest wypuszczany z kojca żeby pobiegał sobie po schronisku, zauważyliśmy, że zachowuje czystość, ale niestety ma ogromny lęk separacyjny. Wystarczy wyjść za drzwi to biega, szczeka jak oszalały, rzuca się na drzwi, drapie. Odprowadzony do kojca potrafi też szczekać prawie non stop. Na spacerach zachowuje się bardzo grzecznie, ładnie chodzi na smyczy, przybiega na zawołanie. Ogólnie psiak jest spragniony kontaktu z człowiekiem (z kobietami), uwielbia wchodzić na kolana, dawać buziaki. Do każdego psa czy kota jest bardzo przyjaźnie nastawiony. Psiak jest wykastrowany, zaszczepiony i zachipowany. Szukamy dla niego cierpliwego i aktywnego domu, właścicielki która podejmie się pracy nad psiakiem. W grę wchodzi także dom tymczasowy, ale doświadczony, znający się na psach z problemami lękowymi. Psiak przebywa w schronisku w woj. śląskim. Kontakt: Magda - 507 811 201 Quote
Bibulec Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Natrafiłam na takie ogłoszenie: http://olx.pl/oferta/wyzel-niemiecki-szorstkowlosy-suka-CID103-IDc2hcr.html#d77336405b Czy ktoś mógłby sprawdzic o co chodzi i w razie czego interweniować? Quote
phase Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 Również Olsztyn Imię: Bruno Numer rejestru: 403/2014 Wiek: 6 lat W schronisku od: 08.2014 Wielkość: duży Bruno to około 5-6 letni psiak w typie wyżła, ubrany w śliczny dereszowaty krawat i takie same skarpetki :) Jest dostojnym, poważnym Panem - bardzo grzecznym, pięknie chodzącym na smyczy, nie w głowie mu, żeby ciągnąć - idzie ładnie przy nodze :) Żyje w zgodzie z psami, człowieka podziwia, jest uległy, wrażliwy i bardzo kochany :) Swoją wyżłowatość pokazuje ciągłym niuchaniem, jakby chciał wyniuchać każdy trop i nic nie zostawić w trawie :) Oczywiście regularnie melduje się u człowieka na obowiązkowym głaskanku. Gdyby chcieć w dużym skrócie określić tego psa - można by napisać krótko: Bruno to ideał psa :) Tylko dlaczego taki ideał mieszkać musi w schronisku...? :( w nowym domu Quote
Recommended Posts