Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marka']Dziewczyny kochane , bardzo Wam dziękuję za smaczne medale ;-), za pomniki tym bardziej dziękuję (wolę, jak mi gołębie nie robią na głowę ;-) :lol: )
bo prawdziwymi bohaterami tych wydarzeń są Niezwykli Ludzie, którzy przyjmują takie psiaki jak Białasek i Czarcik pod swój dach i otaczają je opieką - i jeszcze przysyłają mi SMSy, że dziękują mi za psa, którego im dałam!!! :Rose: To im należą się wszystkie możliwe słowa uznania! :Rose:

A kto założył Psiakom topiki na dogo i zaczął falę propagowania ich w necie? A kto jeździł z psiakami do okulisty do Warszawy bez mała po nocy?? A kto siedział przed wigilią do późna przeprowadzając rozmowę z Nową Rodzinką Czarcika??? Nie, to na pewno nie byłaś Ty i Twój TZ... Ja chyba nawet nie wiem, co Ty Mareczko porabiasz na tym forum, przecież Ty NIC nie robisz dla tych psiaków ;)

Kobieto, Tobie to się nie tylko medal należy (pomińmy zasrany przez gołębie pomnik ;)) ale w sumie to nie wiem co jeszcze... Góra złota (może lepiej platyny :lol: ) to i tak by było mało!! (Dla Twojego TZ to by się do tego przydał medal za cierpliwość :lol: )

:Rose:

Posted

A może by tak Marce w prezencie jakiegoś pieska zafundować?
Co prawda za jej zasługi to i 20 psów byłoby zbyt mało, ale chociaż jednego w dowód uznania.....:scream_3:

Marka, dużo, dużo, a nawet więcej sił na cały przyszły rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Mogę tylko poryczeć z radości ze wszystkimi!!!!!! :bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:
Szkoda, że nie mogłam wejść do netu juz w święta - byłyby zdecydowanie lepsze z takimi wiadomościami!!!!!
:jumpie: :sweetCyb:

Posted

[quote name='Klassa']A może by tak Marce w prezencie jakiegoś pieska zafundować?
o tak, tak - bardzo proszę - dużego i... pluszowego (bo "Myszka" rozpruła swojego misia i nie ma się czym bawić! ;-) :lol: - a, dobra, oddam jej mojego - żegnaj misiu! :lol: )
[quote name='Klassa']Marka, dużo, dużo, a nawet więcej sił na cały przyszły rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo serdecznie dziękuję - będą potrzebne - wciąż jeszcze tyle psiaków w potrzebie...

Posted

asiaf1 napisał(a):
agat21 może i dla Twojego Kapryska los się uśmiechnie

Mam wielką nadzieję, że znajdzie się gdzieś takie wielkie serducho, że zmieści tam Kaprysia z jego wszystkimi ułomnościami....
Dzięki za dobre słowa, Asiaf.. :-D

A Białasek niech szybciutko pisze, jak mu w nowym domku!!!!! :jumpie:

Posted

Wieści z nowego domku Białaska-ACERA z wczoraj:

Podróż przebiegła spokojnie, najpierw było spanie, z łebkiem na Pani nogach (Myszka dała mu w kość tymi zabawami na łóżku ;-) ), ale im bliżej domu - tym czujność psiaka się wzmagała :D
Potem było WIELKIE WĄCHANIE, oznaczanie sobie terenu i udeptywanie ścieżek - zajęcie wielce pochłaniające :D

Po tym Acerek został wygłaskany przez całą bliższą i dalszą Rodzinę (tak sobie myślę, że tyle czułości co wczoraj to on przez całe swoje życie nie dostał! :D )

Później było zapoznanie z budką (zbudowaną przez Pana) i ze słomą, która przyjechała do domu razem z psiakiem - jak pisze jego Pani - Acer dosłownie rzucił się na nią pyszczkiem i zaczął podrzucać do góry, kopać, dosłownie jakby baraszkował i śmiał się hihihihi ... :lol:

Rodzina psiaka była tak przejęta jego obecnością, że cały wieczór obserwowali jeszcze z okien domu jak psiak sobie radzi - a on bardzo dobrze sobie radził - siedział z nastawionymi uszkami i uczył się odgłosów swojej nowej okolicy, zafascynowany tym zupełnie, tak, że już bardzo późną nocą jego Pani musiała smakołykiem zachęcać go do pójścia spać do budki :D

Mam nadzieję, że psiak szybciutko zrozumie, że to JEGO miejsce na ziemi i poczuje się bezpieczny i szczęśliwy!
:mdrmed:

Posted

No właśnie, to lewe oczko wygląda jak zdrowe... a w schronisku, z tego co pamiętam, było białe... może to jakiś kolejny cud?

A fotki rewelacyjne :bigcry: ahhh żeby wszystkim psiakom się tak udało!!

Posted

[quote name='Marka']Potem było WIELKIE WĄCHANIE, oznaczanie sobie terenu i udeptywanie ścieżek - zajęcie wielce pochłaniające :D

Ale się wzruszyłam...chlip... jak pomyślałam...chlip...jak on tak ślepiutki chodzi... chlip...i krzaki, drzewa, płoty obwą****e...chlip!:placz: :jumpie:

A jak Acerkowi do twarzy..hm..do pyszczka w tej chusteczce!
Też taką mamy!!! :roflt: :ylsuper: Normalnie teraz to czuję się jak zawodowa fanka Białaska! A raczej Rudy tak się powinien czuć, bo to on ją nosi.:grin: Zaraz mu powiem żeby nigdzie chusteczki nie upaprał, bo to Białaskowy relikt!

A te fotki... ach!!!!!

A TO CHYBA NAJSŁODSZY PYCHOLEK NA ŚWIECIE !!!!!!:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Posted

przepraszam za te gwiazdki w słowie "obwą****e" :oops: wyszło jakbym jakieś brzydkie słowo miała na myśli a nie miałam, a teraz pewnie każdy kto przeczyta też to słowo ma na mysli i już to moje sprostowanie nie pomoże jak już się pomyślało.:oops: :evil_lol:

Posted

[quote name='AśkaK']o kurka, teraz też wyskoczyły gwiazdki a jestem pewna że dobrze napisałam:niewiem:

jak napiszesz pową****e to też fragment wymazuje :lol:

A co do Acera - tak patrzę i patrzę na to oczko lewe - ono na pewno nie było takie w schronisku!! I jeszcze wczoraj na fotkach w samochodzie takie nie było!! Ja wiem z własnego doświadczenia, że lekarze z gabinetu Dr Garncarza to specjaliści, ale przecież każdy się może pomylić, prawda?? Ja bym jeszcze kilka dni poczekała i jeżeli oczko nadal będzie brązowe (bo to chyba nie kwestia padającego światła?), to bym się wybrała jeszcze raz na kontrolę...

Posted

Mogłabym siedzieć i czytać i patrzeć :multi: :multi:

i faktycznie jak patrzy sie na jego jedno ślepko to jest ..brazowe:confused: może on cosik na nie widzi ??

A warunki Białasek ma wysmienite :bigok: :calus:

Posted

Dziewczyny, czy myślicie że to możliwe..??? Żeby Acerkowi wzrok choć częściowo powrócił??? Do tej pory rzeczywiści na każdym zdjęciu miał oba oczka białe - a zdjęć tych trochę było, Marka z TZtem dzielnie cykali w schronisku...

Posted

ja go wczoraj w domu obejrzałam tak dokładnie, jak nawet moich własnych psów nie oglądam - i na 100% oba oczka były zasnute bielmem - myślę, że na tych fotkach przy specyficznym oświetleniu lampą wyszło, że jedna soczewka inaczej odbija światło a druga inaczej - czy coś takiego - no bo tyle cudów na raz - to chyba się jednak nie zdarza (a szkoda! ;-) ) - też bym chciała, żeby jego oczka - tak jak oczka Czarcika - były do uratowania - ale badanie lekarskie wykazało, że nie da się nic zrobić...

Ale wiecie co? ja myślę, że TERAZ to już Białaskowi-Acerkowi w ogóle nie przeszkadza!!! :D

Posted

[quote name='Marka']
Ale wiecie co? ja myślę, że TERAZ to już Białaskowi-Acerkowi w ogóle nie przeszkadza!!! :D

No pewnie nie, ale... jak już się zaczęło robić dobrze, to my chcemy więcej :lol: Może jak będziesz się kontaktowała z jego Rodzinką, to poprośo obejrzenie tego oczka - a nóż a widelec kolejny cud będzie ;D

Tylko tak się zastanawiam, jakby się Acer czuł, gdyby odzyskał wzrok... Oglądałam kiedyś film (tak, mam w domu telewizor - możecie zazdrościć :lol:) o człowieku, który nie widział od urodzenia i przeszczepiono mu rogówkę, czy coś takiego. W każdym razie odzyskał, a raczej uzyskał wzrok - i o ile człowiekowi łatwiej jest wytłumaczyć co jest co, to nie wiem jak by się pies w takiej sytuacji znalazł, jakby go trzeba było uczyć znaczenia tych wszystkich kształtów - bo stojąc blisko nich poznawałby je po zapachu, ale z daleka? Hmmm... No nieważne, najważniejsze, że Acer jest szczęśliwy!!

Posted

Też mi się to oczko odrazu rzuciło... w oczy. Może odzyskał wzrok z miłości? W końcu odnalezienie kochającej rodziny to z pewnościa najszczęśliwsza rzecz w jego życiu.. Będę obserwować ten wątek i mam nadzieje,że już nie długo przeczytam tu, ze Białasek widzi na jedno oczko czy coś w tym stylu.

Posted

A ja uważam że wyjątkowość Acerka tkwi m.in. w tych jego zaszklonych, białych oczach...i oczywiście wspaniale gdyby odzyskał wzrok, choć mogłoby to być bardzo dla niego bolesne - nagle tyle barw, kształtów, ruch, światło. Ale przecież on teraz czuje się najszczęśliwszy pod słońcem. Więc ja mam tylko nadzieję że tak już zawsze pozostanie!

Posted

Ale sobie mogę poczytać!
Po okołoświątecznej nieobecności tyle radosnych nowin- Czarcik i Białasek- super :multi:. Te psiny są wyjątkowe tak jak ich nowi opiekunowie.

Wielkie dzięki dla Mikołaja i "autorki" adopcji- Marka bez Ciebie nie poszło by "tak gładko"- jesteś "the best":laola:
:calus: