Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='HankaRupczewska']
Marka, dziękuję Ci za to, że mogłam przeczytać TAKI tekst ...

Ja tak sobie myślę czasami, że my Mareczkę musimy zmusić do napisania jakiejś ksiażki - wspomnień o historiach psów i ich happy endach - bo ona tak niesamowicie opisuje choćby najprostszy i najbardziej typowy przyjazd psa do schroniska (np. z interwencji), już nie mówiąc o psich tragedniach - a może dzięki temu ktoś by zmienił swoje nastawienie do schronisk i przebywających tam psiaków ;)

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Marka - przeczytałam dopiero dzisiaj cały wątek... To, co napisałaś, jest chyba najbardziej wzruszającym tekstem o psie w szczególnej potrzebie. Poprostu ......
Nie, Haniu - najbardziej wzruszający tekst, jaki się pojawił na tym forum, to była opowieść o pewnym Rumcajsie (jeden z pierwszych tematów, który przeczytałam na tym forum i po którym trzy dni chodziłam po domu i ryczałam, tak, że mój mąż chciał mnie już do psychiatryka wieźć :wink: )
- na pewno pamiętasz tego psa, prawda? :fadein:

Tak więc można powiedzieć, że od początku uczę się od NAJLEPSZYCH :wink:

i "słucham" psich skarg... :(

Posted

Rodzice przywieźli mi wieści z gabinetu okulistycznego Doktora Garncarza: Pani Doktor bardzo chwaliła Białaska, że taki grzeczny i przymilasty ;) No i zdecydowanie spokojniejszy od Czarcika :lol:

Posted

kiedyś zakochałam się w Wilczaku i ciągle o nim myślałam
teraz ciągle myslę o Białasku - jest w taki psi sposób piekny, usmiecha się a z jego spojrzeń (tak, tak) można wyczytac ocean miłości i zaufania do człowieka

wierzę, że znajdzie się ten jeden jedyn CZŁOWIEK, który jest nu pisany
i żałuję, że to nie będę ja

Posted

Bodziulka napisał(a):

Ja tak sobie myślę czasami, że my Mareczkę musimy zmusić do napisania jakiejś ksiażki - wspomnień o historiach psów i ich happy endach - bo ona tak niesamowicie opisuje choćby najprostszy i najbardziej typowy przyjazd psa do schroniska (np. z interwencji), już nie mówiąc o psich tragedniach - a może dzięki temu ktoś by zmienił swoje nastawienie do schronisk i przebywających tam psiaków ;)

A jeśli nie książkę, to chociaż broszurę do czytania dla wszystkich odwiedzających schronisko i nie tylko. Nikt już by nie przeszedł obojętnie nad chorym psiakiem na ulicy, ludzie by drzwiami i oknami do schronisk walili, jestem pewna!

Ja wiem że Białasek kiedyś będzie miał dom. Wiem!
Bardzo bym chciała,by to już było przed tymi Świętami.

Posted

Pewnie jedziecie drogie ciocie w weekend do "Azorka", wygłaszczcie Białaska i szepnijcie na uszko że tu już cała gromada ciotek-klotek o nim myśli i kibicuje!

Posted

Białasek to chyba skoczył na drugą,żeby do reszty kolegów pomachać ogonem, aby dać przykład jak radosnym psiakiem można być mimo schroniskowych udręk i niesprawności...

Posted

Wczoraj byłam w schronisku z moim TZ-em załatwić kilka konkretnych spraw - więc nie miałam zbyt dużo czasu na pieszczoty z Białaskiem - było więc tylko parę "głasków" w biegu.
Na pocieszenie psiak dostał przysmak czyszczący ząbki, który zaniósł sobie do budy, żeby tam w spokoju zjeść.
Bardzo mu to poprawiło samopoczucie - uśmiechał się potem całym pyszczkiem, kiedy słyszał mnie gdzieś w pobliżu - jakby chciał pokazać - zobacz, ząbki już wyczyszczone! :D

Kochana psina...

Posted

:cry: no i znowu mi łzy lecą... Czemu nikt takiej wdzięcznej duszyczki nie chce? Tak niewiele trzeba, żeby okazał najwspanialsze uczucia... I co z tego, że nie widzi? Przecież: "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu."

Posted

Witokret napisał(a):
Bodziulka, czy możemy wykorzystać Twoje banerki do plakatu bransoletkowego...?

Jeden jest autorstwa Israel, drugi Bodziulki - ale ich wykorzystanie- to już przez PW ustalcie :)

Posted

Tak wyglądał Białasek w lutym tego roku:

i znowu przyszła kolejna zima - a on na tym samym łańcuchu, wsłuchany w odgłosy schroniska - czeka...

Posted

tak bardzo chciałabym aby Białasek odnalazł swojego człowieka
za wszystkie prezenty wystarczyłaby mi taka wiadomość

Święty Mikołaju starałam się być dobra i czynić dobro i mam tylko takie życzenie: wszystko to co przeznaczyłaś dla mnie w tym roku i we wszystkie następne lata mojego życia ceduję na bezdomne, niewidome, kalekie i skrzywdzone psiaki - DAJ IM DOMKI