Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Hej, tu Gugi.Witam wszystkich. Nie zjawiałam się na tym forum odkąd podjełam się adpocji Acera (dla Was Białaska).
Ostatnio skierowałam swoje kroki własnie tu i zrozumiałam że powinam sie ujawnic i zakomunikować że jestem bardzo szczęśliwą osobą, która ma przy boku tak pieknego i mądrego psa. Chciałabym upchnąć :) tu troszkę dzisiejszych i niedzielnych fotek Acerkowych. Niestety nie wychodzi mi to tymczasem :-(
Będę próbowała :)

Posted

to ja tymczasem wstawię kilka fotek z tych, które mi GUGI przysłała parę dni temu, z Acerkowego spacerku :p

"coś mówisz do mnie?"

"Ciapek tędy szedł..."

"gdzie teraz idziemy?"

"w lesie to dopiero jest fajnie!"

"moja Pańcia :loveu: "

"jeszcze tam pobiegę..."

"hej, długa, kto pierwszy?"

taki jestem radosny chłopak! :multi:

Posted

Dokładnie ja się dopiero oswajam :) Marka przekazała mi jak mam wrzucać tu zdjęcia więc jeszcze dziś postaram się zamieścić kilka z dzisiejszego dnia :)

Posted

Marka napisał(a):
to ja tymczasem wstawię kilka fotek z tych, które mi GUGI przysłała parę dni temu, z Acerkowego spacerku :p

Parę dni temu i dopiero teraz pokazujesz :mad: Oj, poczekajmy do piątkowego spotkania u Nero :diabloti:

A Acerek taki szczęśliwy!! :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

eurydyka napisał(a):
on biega w lesie luzem? jak sobie oznacza droge? nie wpada na nic?

widac ze cialka nabral:)

:) tak też mi się wydaje że Acer teraz jest ciut pulchniejszy, co nie oznacza ze jest gruby. O co to nie :cool1:
Razem z moim Tatą dbamy o formę naszego pupila 3 razy dziennie wychodzi do lasku, który widzicie na zdjęciach (ja swoje jeszcze muszę umieścić na stronie www. - stąd to opóźnienie)

Jeżeli chodzi o omijanie przeszkód, to sama nie umiem tego do końca wytłumaczyć..hehehe... wygląda to tak: idziemy sobie razem ścieżką, nagle Acer złapie jakiś ślad noskiem i już za nim podąża, głowę trzyma bliżej ziemi, delikatnie porusza się między drzewami omijając je z mniej więcej 15-20 cm zapasem, nie zauważa cienkich patyków, a jeśli jakiś mocniej go zadrapie to hop noga do góry i taki element jest już naznaczony ..hihihi :eviltong:
Może widzi większe przedmioty (choć to by zaprzeczało ocenie lekkarza okulisty u którego z Białaskiem była jeszcze Marka), może ma dodatkowy 7 zmysł, tzw. zmysł przeszkód u niewidomych, może zapach moczu - ale przecież nie każde drzewo w lesie jest obsiusiane - może... sama nie wiem wystarczy mi tylko to że jest naprawdę mądry, piękny i kochany :)

Posted

Ja po naszej wczorajszej rozmowie tel. z Gugi też się zastanawiałam nad tym, jak to możliwe, że Acer nauczył się wyczuwać np. drzewa - i wiecie co? różne koncepcje przychodziły mi do głowy, ale najprostsze wytłumaczenie: Acer rozpoznaje z niedużej odległości zapach kory!
To genialny zwierzak po prostu! :p

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Bardzo się cieszę, że mogłam dowiedzieć się tyle wspaniałości o Białasku-pamiętam go jak w grudniu był w "Moim Psie" i strasznie nad nim wylewałam łzy-to wspaniały pies, i ogromnie się cieszyłam i skrycie "zazdrościłam" nowym właścicielom, że na takie skarba trafili a on oczywiście na nich. W grudniu jeszcze nie miałam zaszczytu być na Dogo:oops: dopiero znacznie później i MArka podała mi jego wątek ca co jej bardzo dziękuję-bo teraz "naocznie" widzę, jak ma wspaniale-piękne tereny do przechadzek, ogród (nie to co moja kawalerka bez balkonu:roll: ) super budkę, dobrych właścicieli-co jeszcze może sobie wymarzyć, wygląda pięknie-futro w super kondycji, chciałabym zobaczyć jego zdjęcia wiosenne:loveu: Te zdjęcie najbardziej chyba mi się podoba-on tu po prostu się uśmiecha, suszy zęby w uśmiechu:multi: po prostu cudowna adopcja:lol:

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Witam serdecznie, tu Gugi szczęśliwa właścicielka Acerka :) Acer to mój ukochany przyjaciel, kocham go ponad wszystko, zreszta nie tylko ja wszyscy nasi domownicy tak na niego reagują :) A co się dzieje na osiedlu!!! Jest atrakcją wszystkich spacerowiczów :)
Zdjęć Acerka na razie nie załączam z dwóch prozaicznych powodów 1. nie mam cyfrowego aparatu fotograficznego - ale jest rozwiązanie poproszę znowu szfagra o piękny fotoalbum dla Acera; 2. nie mogę sama zamieszczać fotografii na forum - tu też jest rozwiązanie może Marka mnie wspomoże w tej sprawie (tu kieruję prośbę do Marki :))
Pozdrwaiamy wszystkich forumowiczów razem z Acerkiem :) I życzymy wszystkim psiakom i kociakom takiech odwzajemnionych miłości :)