Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KORONA napisał(a):
Oparłam się, bo że tak powiem majtek na sobie nie miałam i siakoś tak mi gopio było ;)

Ale chyba następnym razem przyjedziesz już przygotowana:razz:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jo-jo']No i Faza trzecia ostatnia

Szczyt marzeń w gorące dni :cool3:
Piękny Jojek i jego maluchy :loveu:

Ponieważ ja na dogach nie znam się absolutnie, muszę się zapytać, bo mnie to gnębi - jak to jest, że w jednym miocie są szczenięta różnej maści ? Po dogu płaszczowym - arlekiny ? Byłam przekonana, że dopuszcza się żóltego do żóltego, płaszczoweg do płaszczowego itd, a szczenięta rodzą się takie jak rodzice :razz:

Posted

beria napisał(a):
Szczyt marzeń w gorące dni :cool3:
Piękny Jojek i jego maluchy :loveu:

Ponieważ ja na dogach nie znam się absolutnie, muszę się zapytać, bo mnie to gnębi - jak to jest, że w jednym miocie są szczenięta różnej maści ? Po dogu płaszczowym - arlekiny ? Byłam przekonana, że dopuszcza się żóltego do żóltego, płaszczoweg do płaszczowego itd, a szczenięta rodzą się takie jak rodzice :razz:

Dopuszcza się w trzech grupach : czarny i arlekin, błękitne i oddzielnie żółte z pręgowanymi, tylko że czarne są dzielone jeszcze na płaszcze i platteny , sa też krycia gdzie są czarne do błękitów taki jest piękny Korkociąg:loveu:

A lepiej to może Koronka wyjaśnić bo ona wie na ten temat znacznie więcej ode mnie :evil_lol:

Posted

jo-jo napisał(a):
Dopuszcza się w trzech grupach : czarny i arlekin, błękitne i oddzielnie żółte z pręgowanymi, tylko że czarne są dzielone jeszcze na płaszcze i platteny , sa też krycia gdzie są czarne do błękitów taki jest piękny Korkociąg:loveu:

Chociaż późna pora, coś zakumałam :grins:

Posted

beria napisał(a):
Chociaż późna pora, coś zakumałam :grins:

Więcej może zroumiesz na stronie Klubu Doga ;-)) Tam chyba w artykułach jest to wytłumaczone :)

Posted

[quote name='jo-jo']Mrówcia za to że widze Cię dzisiaj drui raz to wszystkie grzechy sa Ci odpuszczone:loveu:

A Korona jak zobaczyła dzisiaj ten nasz basen to omal do niego nie wskoczyła:evil_lol:
Ahhh kochana wiedzialam! Dziekuje bardzo... normalnie jak ja Wam sie odwdziecze, chyba juz wiem.. :cool3: :evil_lol:

Ja musze wytrzymaćjeszcze do dużej wody ponad tydzień:placz: Ale za to najpierw wystawa potem padne w autku a potem rozwale się wieczorem na plaży razem z Jojkiem i tylko fotki będę pstrykać:loveu:

To gdzi ejedziemy nad moze? :multi: ale macie super!! tylko pozazdroscic i basenu i plazy.. ah
Ja na miejscu Moniki nawet bym sie nie zastaanawiala, z delfinkow to byscie mnie sila nie wyciagneli :lol:

Oparłam się, bo że tak powiem majtek na sobie nie miałam i siakoś tak mi gopio było ;-)

I kto to mowi :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ojej, jakie kluseczki kochane:loveu::loveu::loveu::loveu: Piękne, niech się zdrowo chowają :D Mi bardzo podoba sie sunia szara (po colakowemu to byłoby blue-merle ;)). Szkoda, ze ten rodzaj umaszczenia nie jest uznawany w Polsce:shake:

Posted

jo-jo napisał(a):
Hmm to może stopniowe robienie sorbetu truskawowego? :evil_lol:

Sadystka :evil_lol:;)
No dobra zrób ten sorbet.. zrób.. niech sobie chociaż popatrzę.. :sabber:

Posted

[quote name='mrowka']Ahhh kochana wiedzialam! Dziekuje bardzo... normalnie jak ja Wam sie odwdziecze, chyba juz wiem.. :cool3: :evil_lol:

Hmm może pora już odwiedzić dogi:razz:

[quote name='mrowka']
To gdzi ejedziemy nad moze? :multi: ale macie super!! tylko pozazdroscic i basenu i plazy.. ah
Ja na miejscu Moniki nawet bym sie nie zastaanawiala, z delfinkow to byscie mnie sila nie wyciagneli :lol:

Kochana jedziemy na Hel:razz:
Jedziesz z nami jest dużo miejsca:evil_lol:

A może i Korona u nas zawita:diabloti:

Posted

anovi napisał(a):
Sadystka :evil_lol:;)
No dobra zrób ten sorbet.. zrób.. niech sobie chociaż popatrzę.. :sabber:

No nie wszyscy od sadystów mnie tu wyzywają:evil_lol:
Musze coś wymyśleć:razz: Bo sorbet to ja mam jeszcze w lodówce, ale chyba zaraz po truskawy z Jojkiem pójde i zrobie koktajla:loveu:

Posted

[quote name='jo-jo']No i Faza trzecia ostatnia

Zapraszamy!!

Już pierwsi korzystają 8)

O w mordę, tosz to już przegięcie :angryy: :angryy: :angryy:
Sadystka :mad: Tak się znęcać nad ludzmi :cool3:

Posted

jo-jo napisał(a):
To dzisiaj będzie akcja robienia sorbetu truskawkowego:diabloti:

Podłość ludzka nie ma granic :mad: ;)
Ale sorbecik to owszem poprosze, może czegoś się nauczę :razz:

Posted

Bo Jo-jo to taka chamica...., bo :

a) wystarczy wyjść z domu na 1-1,5 h, a już trzeba z 4-7 stron nadrabiać
b)fotorelacja z powstawania baseniku, kiedy na dworze tak gorąco
c) a teraz jeszcze sorbet

Jo-jo :mad:

:)

Pozdrawiamy

Posted

Hmm jak tak wszyscy mi marudzą to pokaże efekt końcowy:diabloti:
To jest sorbet zrobiony(i obecnie konsumowany:diabloti: ) z domowych truskawek:loveu:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Jednak basen był lepszy. Trzymał w napięciu .:diabloti:
A ten sorbet ... hm. Oszukaństwo jakieś. A gdzie etapy ??? :shake:

Narazie to efekt końcowy, bo za jakąś godzinkę rozpoczynamy robić od początku:loveu: 2 kilo truskawek dzisiaj mam, i pójdą na Sorbecik i kluchy z truskawami obiecuje wszystko obfocić i opisać:diabloti:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Jednak basen był lepszy. Trzymał w napięciu .:diabloti:
A ten sorbet ... hm. Oszukaństwo jakieś. A gdzie etapy ??? :shake:
No własnie... kłamczucha z tej Klaudii:shake:

Posted

jo-jo napisał(a):
Narazie to efekt końcowy, bo za jakąś godzinkę rozpoczynamy robić od początku:loveu: 2 kilo truskawek dzisiaj mam, i pójdą na Sorbecik i kluchy z truskawami obiecuje wszystko obfocić i opisać:diabloti:

To ja poprosze dokładny, co i jak, jak się robi etc :)

Posted

KUMPELka napisał(a):
Jakie piąkne, to krzaki czy już drzewa a może rabatki w skrzynkach na balkonie :roll: Cudne :multi:

Nie te kwiatki są w niby "ogórdkach" na dworku, bo wziełąm dzisiaj na spacerek aparacik i po pstrykałam ;-)

Nathaniel obiecuje wszystko pokoleji:evil_lol: