Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania W']zdjęcia małe ale zapewniam że krawaty są godnych rozmiarów !

Małe?????????????
Strasznie małe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIC NIE WIDZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[SIZE=2]Czy ja komuś coś zrobiłam, czy teraz wszyscy tak mają... że nic nie mają?????????????????????????????????????????????????????????
[SIZE=2]

Od dwóch dni zniknęły mi wszystkie zdjęcia z dogomanii. Nawet moje własne.:Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2:

Posted

[quote name='Ania W']Rektor ( no rektor to chyba w końcu musi mieć krawat !)

:-)
Proszę jakie wyzwolone kobitki :p
Ale musze napisać, że Rektora mam przyjemność zobaczyć po raz pierwszy :oops: Piękny :crazyeye:

Posted

Rektor jest na bardowej stronie :-)
Na tej na której już daaawno powinno pojawić się zdjęcie Kumpla...tylko chyba właściciele zwlekają z wysłaniem ;-) Chyba będę musiała sama zrobić w Świerklańcu....
A tak na marginesie to czekam na aktualne zdjęcia Rektora ( w domu Homer) bo to jest sprzed kilku miesięcy. Rektor niestety nie pokazuje się na wystawach a na dodoatek jest w Gdańsku więc szanse na "zobaczenie" na żywo są małe...
Inne ogarki też proszę o zdjęcia na stronkę Barda :-)

Posted

Co tak cicho od tylu godzin?
Halo! Czy wszyscy wciąż trenujecie?
[quote name='samograj']VIVA la cravat!!!
Muszę ŻMIŁCE odbarwić trochę torsu- czy perhydrol jej nie zaszkodzi???

Mam nadzieję, Żmiłko, że nie jesteś przetrenowana i odbarwiona?
Powiedz swojej pani, żeby trochę się wyluzowała, pomiziaj ją za uchem albo za czymś i w ogóle zaopiekuj się nią jakoś.
A jeszcze raz w kwestii ocen sędziów: ja rozumiem, że niektórzy wolą muchy od krawatów, ja nawet rozumiem, że niektórzy wolą OGÓRKI (sic!), a inni ogrodnika córki. No, można się nawet czepić tego i owego u każdego, ale żeby takie rzeczy wypisywać o mojej Gaji (i to, jako uzasadnienie oceny doskonałej, a zawsze wcześniej podkreślano jej dobre proporcje!): „nieco za krótka szyja”!!! O tu już mnie zapowietrzyło!
No bo sami popatrzcie:

Toż to łabędzia szyja!
Albo tutaj:

Ten łabądek, skrzyżowany ze strzałką właśnie przygotowuje się do lotu.

A co pani na tę szyjkę teleskopową, pani sędzio? (zdjęcie zrobił mój siostrzeniec Mikołaj). Zna pani jakąś inną żyrafę z takim ładnym precelkiem z tyłu?

Posted

[quote name='dogaja']Co tak cicho od tylu godzin?
Halo! Czy wszyscy wciąż trenujecie?

Mam nadzieję, Żmiłko, że nie jesteś przetrenowana i odbarwiona?
Powiedz swojej pani, żeby trochę się wyluzowała, pomiziaj ją za uchem albo za czymś i w ogóle zaopiekuj się nią jakoś.
A jeszcze raz w kwestii ocen sędziów: ja rozumiem, że niektórzy wolą muchy od krawatów, ja nawet rozumiem, że niektórzy wolą OGÓRKI (sic!), a inni ogrodnika córki. No, można się nawet czepić tego i owego u każdego, ale żeby takie rzeczy wypisywać o mojej Gaji (i to, jako uzasadnienie oceny doskonałej, a zawsze wcześniej podkreślano jej dobre proporcje!): „nieco za krótka szyja”!!! O tu już mnie zapowietrzyło!
No bo sami popatrzcie:

Toż to łabędzia szyja!
Albo tutaj:

Ten łabądek, skrzyżowany ze strzałką właśnie przygotowuje się do lotu.

A co pani na tę szyjkę teleskopową, pani sędzio? (zdjęcie zrobił mój siostrzeniec Mikołaj). Zna pani jakąś inną żyrafę z takim ładnym precelkiem z tyłu?
ALE FAJNA ŁABĘDZIO-ŻYRAFIA GALERIA!!! A krawacik -cudo!!!:loveu:
ŻMIŁKA już pokazuje ucho bez problemu (na razie w domu)!!!
W południe idziemy na Błonia i poćwiczymy pokazywanie ucha obcym ( dobry był ten pomysł z łapówką i słowem "ucho", bo to zarłok) ale teraz na słowo ucho, zaczyna się ślinić:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

musia napisał(a):
Pochwalę się przy okazji - mój gończak
Opus dzisiaj zakończył konkurs dzikarzy dyplomem I stopnia.

Gratulacje MUSIA dla Ciebie i Opusika!!!!! HURRRA !!!! SUPER !!!!!

:multi: :multi: :multi:

Posted

[quote name='musia']Pochwalę się przy okazji - mój gończak
Opus dzisiaj zakończył konkurs dzikarzy dyplomem I stopnia.
MUSIA I OPUS!!!:loveu: :loveu: :loveu:
GRATULUJEMY!!!:multi: :multi: :multi: :popcorn: :laola: :cunao:
I wasze zdrowie dzisiaj pijemy!!!

Posted

BRAWO dla dzielnej Musi i zdolnego dzikarza Opusa :smilecol: :cool2:
Taki dyplom I Stopnia to duża rzecz !!!!! :multi:
GRATULUJĘ !!!!

A teraz kochani podróżnicy odstawić szklaneczki (Samograj ;) ), wyjeść oliwkę lub wisienkę (Jorge30), pomiziać pieski po krawatach (Wszyscy ;) ) a łabędzie po szyjach (Dogaja ;) ) i spać, spać wcześniej bo jutro hajda na Świerklaniec (żeby tylko pogoda nam wszystkim dopisała !).
Darz Bór i szerokiej drogi :p

Posted

[quote name='bea100']BRAWO dla dzielnej Musi i zdolnego dzikarza Opusa :smilecol: :cool2:
Taki dyplom I Stopnia to duża rzecz !!!!! :multi:
GRATULUJĘ !!!!

A teraz kochani podróżnicy odstawić szklaneczki (Samograj ;) ), wyjeść oliwkę lub wisienkę (Jorge30), pomiziać pieski po krawatach (Wszyscy ;) ) a łabędzie po szyjach (Dogaja ;) ) i spać, spać wcześniej bo jutro hajda na Świerklaniec (żeby tylko pogoda nam wszystkim dopisała !).
DOBRA JUŻ NIE PIJĘ!!!
Dzięki DARZ BÓR i do zobaczenia!!!:p

Posted

[quote name='bea100']

Łabądzica gapi się hipnotycznie na gruszkę, którą jem. :eek:
Asio, bom twarda... ale nie aż tak. Ten łabądek uwielbia owoce (a czego nie uwielbia?!). Dam ci ogryzka, bo jutro post podróżny.
Dzisiaj wyszłam z nią, synem i polską flagą, którą mam na stanie i po zbudowaniu zmyślnej konstrukcji, syn luzował sznurek, groźna flaga opadała z łopotem...
Gaja patrzyła na mnie, jak na kretynkę. Bardzo mi wstyd...
Idę spać.
[SIZE=2]Ale jeszcze
WIELKIE GRATULACJE DLA OPUSA I MUSI!!! :tort: :beerchug: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Czy jutro się poznamy?

Posted

Aneek napisał(a):
Gratulacje MUSIA dla Ciebie i Opusika!!!!! HURRRA !!!! SUPER !!!!!

:multi: :multi: :multi:

Gratulacje dla Opusa :lol:. Super, ze jest już dyplomowanym dzikarzem.

A Aneek też mógłby się pochwalić sobotnim konkursem :mad:.

Posted

Hania napisał(a):

A Aneek też mógłby się pochwalić sobotnim konkursem :mad:.

:loveu:
Tak, w sobotę udało nam się zdobyć II miejsce na konkursie tropowców w Brynku.
Bardzo jestem dumna z psiaka - szedł bardzo ładnie, spokojnie i oczywiście znalazł dzika :p

Posted

Aneek napisał(a):
:loveu:
Tak, w sobotę udało nam się zdobyć II miejsce na konkursie tropowców w Brynku.
Bardzo jestem dumna z psiaka - szedł bardzo ładnie, spokojnie i oczywiście znalazł dzika :p

Oczywiście (już gratulowałam w realu :p )ale na dogo jeszcze nie ;) więc bardzo Wam gratuluję wspaniałego wyniku Aniu :multi:
Dzik znaleziony czyli kolacyjka była jak się patrzy :cool3: ;)

Posted

Przepraszam, że zakłócam sielankową atmosferę "powystawową" ale mam pytanie :
Na klubowej Beata zbierała na karmę dla Węgrowa ale pojawił się poważny problem. Bardzo chorują szczeniaki w schronisku...odchodzą jeden po drugim :-(. Teraz w poważnym stanie są 4. Lekarz nie stwierdził, że to jest jakaś choroba zakaźna ale faktem jest ,że bardzo cierpią.Czy ewentualnie zgodzilibyście się, żeby przeznaczyć te pieniądze na ich leczenie?
Wiem , że wszystkich , którzy wsparli finansowo to schronisko tutaj nie złapię ale może chociaż przegłosujemy większością...
Przy okazji - Pięknie dziękujemy za wspaniały gest Pawle - Rożku !

Posted

Ania W napisał(a):
Przepraszam, że zakłócam sielankową atmosferę "powystawową" ale mam pytanie :
Na klubowej Beata zbierała na karmę dla Węgrowa ale pojawił się poważny problem. Bardzo chorują szczeniaki w schronisku...odchodzą jeden po drugim :-(. Teraz w poważnym stanie są 4. Lekarz nie stwierdził, że to jest jakaś choroba zakaźna ale faktem jest ,że bardzo cierpią.Czy ewentualnie zgodzilibyście się, żeby przeznaczyć te pieniądze na ich leczenie?
Wiem , że wszystkich , którzy wsparli finansowo to schronisko tutaj nie złapię ale może chociaż przegłosujemy większością...
Przy okazji - Pięknie dziękujemy za wspaniały gest Pawle - Rożku !

Jestem za, choć procentowo wiewiele dałam tym razem:(

Posted

No ja tu pierwsza ? (czy Wszyscy jeszcze osypiają lub odreagowują Świerklaniec? :razz: ;) :evil_lol:
A gdzie foteczki ? ...ha !!!
Czekamy...

PS
Tak wiele wrażeń!!! Chciałam napisac, jak bardzo mi było miło się spotkać i Was nareszcie poznać w realu (:loveu: ); bywałam już na paru wystawach ale takiej miłej atmosfery mogą nam wszystkie inne rasy pozazdrościć :multi:

Dumna jestem też, że WSZYSTKIE nasze forumowe ogary przeszły pozytywnie i przegląd hodowlany i testy (BRAWO :multi: ).
Dumna jestem z Bajana (brawo Mmbbaj :loveu: ) i Błogiej (brawo Joluniu :loveu: ) i Bohunka i Bogdanki (dziękuję Puz :loveu: ) i z mojej Harmonii też i gratuluję wszystkim dzielnym i pięknym naszym psiakom i ich wspaniałym hodowcom i właścicelom /bo było co pooglądać i się zachwycić i tak porażającej stawki wspaniałych ogarów jeszcze nie widziałam :multi:

No i chciałam też ogromnie podziękować Pawłowi Rożkowemu :loveu: za wspaniałe wystawianie Harmoszki (wszak to dzięki niemu pojechałam- mimo chorej nogi-do domu z pucharkiem); z takim podejściem do psów toż to prawdziwy talent haendlerowski :lol: )
I za wielkie serce od morza do morza!!!

Nasza wystawowa zbiórka na ,,kaszę" do puszeczki -dla głodnych piesków węgrowskich- przyniosła kwotę 215 zł.
Jeśli się zgodzicie to przeznaczymy tą kwotę (jak napisała AniaW powyżej) na weta ( leczenie i ratowanie chorych szczeniaków)? Czy się zgadzacie? Sprawa pilna!

Bardzo dziękuję za darczyńcom (wyłącznie od ogarów polskich bo tylko oni nie zawiedli...:loveu: ) za wpłaty i wielkie serca :loveu:

Posted

Ależ fotki już są !
Na "wystawach" i myślę, że żeby nie wprowadzać zamieszania najlepiej wszystkie już tam umieszczać. Błoga jest na pewno :-)
Ja mam nie prawie 200 a prawie 250 fotek jak się w domu okazało :-)
A ktos chyba nawet pisał o 400 ! (przepraszam ale nie pamiętam, kto okazał się taki wydajny ;-) )

Posted

[quote name='bea100']No ja tu pierwsza ? (czy Wszyscy jeszcze osypiają lub odreagowują Świerklaniec? :razz: ;) :evil_lol:
A gdzie foteczki ? ...ha !!!

No i chciałam też ogromnie podziękować Pawłowi Rożkowemu :loveu: za wspaniałe wystawianie Harmoszki
Twoja HARMOSZKA

a więcej na WYSTAWACH i mój post rozpaczliwy z dzisiaj rana:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29560&page=8 post #74 i dalej