samograj Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 NIE ZNAM PASZKA , ANI PASZ ale.... HAPPY BIRTHDAY to PASZEK Quote
bea100 Posted October 5, 2006 Author Posted October 5, 2006 Kochane ogarki-wspaniały miot P z Południowej Kniei:loveu: : PUZON, PAŁASZ, PIASTUN oraz PSOTA- DARZ WAM BÓR i wielu szczęśliwych chwil od babci ogórkowej i jej sfory :loveu: :new-bday: :BIG: :terazpol: Quote
dogaja Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :iloveyou: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: PACHNĄCEGO KOŚĆMI JUBILEUSZU (którego?), ŻYCZĄ WAM, P-PSIUNKI - CIOCIA DOGAJA I GAJA :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :iloveyou: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :tort: Quote
samograj Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 [quote name='puz']Dla Pałaszka mojego brata wszystkiego naj naj oraz Piastuna siostry Psoty którzy tu nie zagądają oraz dla miotu L z Matecznika Ogara czyli dla Leśnej OJ PZEGAPIŁAM POSTA!!! DLA WSZYSTKICH Z MIOTU P ORAZ DLA MIOTU L Quote
bea100 Posted October 6, 2006 Author Posted October 6, 2006 Miło mi poinformować,w dniu dzisiejszym/na papierze ;) : Błoga-ROTTI została suką hodowlną, Harmonia Z Południowej Kniei została suką hodowlaną a Bajan-ROTTI został reproduktorem :multi: :multi: :multi: Kocham Was moje ogarki i jestem bardzo dumną babcią ogórkową :loveu: :loveu: :loveu: Jola od Błogiej złożyła też dokumenty o zarejestrowanie hodowli co mnie ogromnie uradowało...brawo !!!! Quote
bea100 Posted October 7, 2006 Author Posted October 7, 2006 A dzisiaj rano nasza AniaW jedzie do Żaneci do Węgrowa. Ugotowała pyszne mięsko. Nie zobaczę się z nią,mimo, że będzie u mnie na ogrodzie (po styropian do ocieplenia bud), zbieram się własnie do pracy na cały dzień :-( ale będę sercem jechała z nią. Pogoda jest ładna i zapowiada się słoneczny dzień. AniuW -szerokiej drogi kochana i zajrzyj gospodarskim okiem jak Żaneta i jej trójka dzieci (poprosimy tez o fotki) Quote
Ania W Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Uprzejmie donoszę, że Żanetka ma się dobrze :-) Nawet trochę się zaokrągliła i zaczyna jej sierść lśnić. Z 11 szczeniaków jest cały czas 3. Piesek spory i dwie dziewczynki , które powinny jak najszybciej znaleźć domu , chociażby tymczasowe. Jedna jest naprawdę chuda :-( Ale biorąc pod uwagę, że przeszły pravo są żywe i skore do zabaw. Może ktoś ma dom w którym najmniejsz Zuza zostałaby podtuczona i poczekała na nowy dom ...Na pewno znajdzie bo jest cudna i bardzo lgnie do ludzi Quote
samograj Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 PIĘKNE ZDJĘCIA ANIU!!! Sunia wygląda świetnie, umaszczenie rasowego ogara, mocna budowa tyle, ze główka mała, a ta lśniąca sierść ... cudo!!! PIĘKNA SUNIA-kto by pomyślał, że schroniskowa,tak wypielęgnowana???!!!!! Zuzia śliczna, wcale nie wyglada aż tak marniutko - naprawdę odwaliłyście kawł wielkiej roboty:loveu: :loveu: :loveu: Gdybym nie miała wyjca YETIEGO(samiec husky- już mam z nim problemy , gdy nadchodzi cieczka)wzięłabym sobie szczeniora... niestety nie da rady- szkoda , bo cudne maluchy!!! Jeszcze pytanie: co dalej z ŻANETKĄ??? Quote
Ania W Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 To znaczy Zuza na tym zdjęciu nie wygląda źle ale spójrz na to... Widać żeberka i miednicę. A szczeniak powinien być okraglutki. Zuza teraz dostaje już nawet jeść oddzielnie, żeby jej rodzeństwo nie podbierało...Enia zwiozła wątróbkę ja zawekowałam mięsko z warzywami (kolega żartował, że to jest lepsze niż gerberki bo sam drób , wołowina i marchewka, a że zmiksowane to pewne porównania się nasuwają ;-)). Druga sunia też powinna być trochę grubsza, ale nie jest tak źle. Tylko chłopak ok ale on przy misce rządzi ;-)... Na Żanetkę czeka już ciepła buda u bei tylko szczeniaki muszą iść do nowych rodzin. A przy okazji, wszyscy zachwycają się jaka z niej dobra mama :-) Quote
samograj Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 RZECZYWIŚCIE TU WYGLADA JAK SZKIELECIK- CZY ONA WOGÓLE MA APETYT, CZY TO TYLKO KWESTIA NIE DOPCHANIA SIE DO MICHY. WIESZ, WETERYNARZEM TO JA NIE JESTEM, ALE MOŻE SĄ JAKIEŚ PREPARATY WZMACNIAJACO-ODŻYWCZE TYPU NUTRIDRINK W WERSJI ZWIERZĘCEJ??? ŚLICZNA JEST:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Ania W Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Szczeniaki dostają witaminki. Dziewczyny zamówiły jeszcze dobrą karmę u weterynarza. Apetyt ma , wciągnęła wątróbkę enii za jednym razem ale ona potrzebuje moim zdaniem takiego domowego ciepełka, regularnego ważenia (żeby sprawdzić jaki jest przyrost wagi i czy jest) i w ogóle dopieszczenia :-) A pieszczoty to ona lubi :-) I jest gadułą. Dorzucam jeszcze jedno zdjęcie bo może wśród ogarów komuś wpadnie w oko Quote
samograj Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Mnie wpadła i mam ogromne myślenice jak ją wtopic w naszą gromadkę- na pewno musiałabym ją wysterylizować!!! MIŁOŚCI, PIESZCZOT I CIEPŁA BY U NAS NIE ZABRAKŁO!!! ZMIŁKA byłaby idealna mama zastępczą, wreszcie wyzyłaby sie macierzyńsko !!! Na razie sprawuje pieczę nad CZADZIKIEM Gosi Popatrzyłam na to zdjęcie: co jak co ,ale guza potylicznego to ona ma niczego sobie ;) No i sprawdziła sie jako niania haszczaków ALE MUSZĘ TO OMÓWIĆ Z RESZTĄ RODZINY, BO TO DUŻA ODPOWIEDZIALNOŚĆ I NIE MOŻNA, OT TAK, BEZ PRZEMYŚLENIA, WZIĄĆ SZCZENIORA, BO ŁADNY!!! Quote
Ania W Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Jasne, że to musi byc baaardzo przemyślana decyzja , tym bardziej , że mała jest po pravo ! Trzeba więc jeszcze trochę odczekac zanim dołączy się do innych psów ale ja nie wiem dokładnie jak to wygląda , może warto skonsultować się z weterynarzem. Ja też o niej dużo myślałam, ale póki co spędzam ponad 10 godzin poza domem ....Gdyby to były wakacje to bym zabrała i chociaż odkarmiła... Quote
bea100 Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Kochane cioteczki, jesteście KOCHANE i dzięki za fotki. Zuzia mnie wzruszyła. Dzieciaki nie wygladają tak żle i są faktycznie śliczne :loveu: A Żanecia też coraz lepiej sądząc z fotek :multi: Czy ona jeszcze karmi maluchy? Ja czekam na nią w gotowości. Miska dobrej strawy się znajdzie i dla niej. Myśle, że Hania nie odmówi wet-pomocy. Jak tylko dzieciaki znajdą domy to po nią pojadę. Oczywiście na tymczas i będę potrzebowała potem pomocy w znalezieniu Żanetce docelowego domu (po socjalizacji rzecz jasna i jej ucywilizowaniu i ewentualnym leczeniu i co trzeba będzie to zrobimy przy Waszej kochane pomocy/ na którą liczę). Najgorsze za nami. Razem sobie poradzimy. Będzie dobrze. Musi być :p Sabinko1: mam pytanie, czy tą małą nadpłatę co została na moim koncie (po aukcji Twoich książek na Węgrów) mogę przeznaczyć na dokładkę do benzyny jak pojadę po Żanecię bo u mnie krucho w tym miesiącu? Quote
bea100 Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 popatrzcie tutaj... http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32401 Quote
samograj Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 BEACIA!!! Całą noc czytałam o ROTTI!!! Zacytowałam to co według mnie powinno sie przypomnieć i wkleiłam zdjęcia, a na listopad przygotowałam- zaprojektowałam bannerek , który wykonała aneta25(bo ja to mułek komputerowy)- zależało mi aby były na nim psy i chusta dogomaniaków i wyszło cos takiego: Kliknięcie bannera odsyła do wątku o ROTTI i każdy, kto będzie chciał JĄ wspomnieć , może sobie wkleic do podpisu w listopadzie - lub przynajmniej w zaduszki:-( Quote
samograj Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='bea100']popatrzcie tutaj... http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32401 SKĄD TAKI PIĘKNY OGÓREK ZNALAZŁ SIĘ W SCHRONISKU??? ZAMOŚĆ TO BLISKO RZESZOWA (na psie możliwości). Czy może to być od K.......a??? Quote
Sabina1 Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 bea100 napisał(a): Sabinko1: mam pytanie, czy tą małą nadpłatę co została na moim koncie (po aukcji Twoich książek na Węgrów) mogę przeznaczyć na dokładkę do benzyny jak pojadę po Żanecię bo u mnie krucho w tym miesiącu? Beatko. przepraszam,ja dopiero teraz zauważyłam Twoje pytanie,( chyba , że dopisywałaś później), oczywiście, że tak, ale to pewnie parę groszy. Ile Ci potrzeba na benzynę ? Potem trzeba Żanetkę żywić. Ja noszę sie z myślą otworzenia nowej aukcji książek, tylko już nie kynologicznych, więc nie wiem , czy by poszły ? Quote
Sabina1 Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='bea100']popatrzcie tutaj... http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32401 Mnie się ta strona nie chce otworzyć ! Co to jest za strona ? Quote
bea100 Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Sabinko1: wejdż na piechotę na PwP ,,Zamość-śliczna ogarkowata młoda suczka bardzo pragnie nowego domu.." (czy podobnie jakoś tak, na pewno znajdziesz). Qrcze, mnie się otwiera...popatrzcie, decyzja sprzed paru minut, nasza kochana Agag22 :loveu: weżmie ją w niedzielę na tymczas z tego schronu w Zamościu...ranyyyyy ALE WIEŚCI :multi: Boziuniu, Agunia nie da zmarnieć tej sunieczce z Zamościa, nie stanie się to co z Żanecią się zdarzyło, taka wielka radość, taka wielka :multi: Quote
bea100 Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Sabina1 napisał(a):Beatko. przepraszam,ja dopiero teraz zauważyłam Twoje pytanie,( chyba , że dopisywałaś później), oczywiście, że tak, ale to pewnie parę groszy. Ile Ci potrzeba na benzynę ? Potem trzeba Żanetkę żywić. Ja noszę sie z myślą otworzenia nowej aukcji książek, tylko już nie kynologicznych, więc nie wiem , czy by poszły ? Kochana Sabinko1; dołożę, wystarczy, dojadę i dam radę ( ale :loveu: ). Żanecia się wyżywi przy moich pieskach (ja im gotuję) i nie ma problemu ( a jesli taki się pojawi-dam przecież znać). Co do aukcji-to wg mnie dobry pomysł :multi: . Mam odłożone na leczenie (?)Żaneci 200zł, ale tego nie ruszam bo to na leki czy odżywki czy szczepienia czy na ważne jej potrzeby które wylezą (jak znam zycie). Marzeniem jest jej sterylka. Napewno grosz by się przydał a Tobie aukcje bardzo się udają :p Quote
mmbbaj Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Sabina1 napisał(a): ... Ja noszę sie z myślą otworzenia nowej aukcji książek, tylko już nie kynologicznych, więc nie wiem , czy by poszły ? A dlaczego by miały nie iść? Dogomaniacy czytają też inne książki, nie tylko kynologiczne ;) Sama kupiłam właśnie na licytacji z "bazarku" taką , beletrystyczną. Już się nie mogę doczekać twojej licytacji Sabinko :multi: Tylko tym razem daj mi "cynk", żebym się nie spóźniła :lol: Quote
Sabina1 Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Mmbbajaneczko, powiem Ci natychmiast, jak tylko wybiorę książki. Mam kłopot, bo z moich nie bardzo można wybrać, a ojciec miał mnóstwo,ale o Lwowie, powstaniach(szczególnie Warsz.bo brał udział), polityczne, prawnicze, powieści właściwie nie kupował, a jeśli, to nie chcę ich sie pozbyć. Mimo to chcę jak najwięcej przygotować, bo zrobiłam się pazerna na forsę dla Żanetki. Nie wiem,jak z tymi festynami w Węgrowie,były, czy nie.Ale tam na miejscu są dziewczyny bardzo oddane (Enia, Folen), a Ania W. też jest zaangażowana i nie tylko ona. Nie wiem też jak wygląda sprawa bud. Quote
Recommended Posts