musia Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 ŻMIŁKA z Gończaków dosk. I NSwR BOB i chyba 3 na rasach polskich za gończakiem i chartem. Quote
Ania W Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 nie wiem co u Żanetki,ale szczeniaki drugiej suki chorują i niestety jeden nie przeżył... Mam taką nieśmiałą prośbę. Ponieważ można powiedzieć że schronisko w Węgrowie zostało objęte ogarzo - gończym / gończo - ogarzym patronatem to może byśmy zrobiły małą "zbióreczkę" w Świerklańcu ? Jakby każdy dorzucił po 2 złote .... Quote
KUMPELka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Ania W napisał(a):... może byśmy zrobiły małą "zbióreczkę" w Świerklańcu ? Jakby każdy dorzucił po 2 złote .... śWIETNY POMYSŁ, JESTEM ZA :multi: Quote
Aneek Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 bea100 napisał(a): Czy ktoś był w tym Świerklańcu? Jak tam jest? Jak najlepiej mam jechać z Wwki? Boję sie, że będę się błąkała (jak zwykle zresztą bo ja widać już tak mam;) ). Napiszcie coś więcej plizzz Ja byłam. :lol: Najlepiej jechać S 1 na Katowice i w Siewierzu skręcić w prawo na drogę nr 78 - Pyrzowice / Tarnowskie Góry. Na teren parku w Świerklańcu wjeżdza się z tej właśnie drogi. Nie sposób przegapić :lol: Quote
KUMPELka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Bea100, jeżeli będziesz jechać przez Katowice to możemy Cię poprowadzić do Świerklańca, zresztą podobnie będziemy się umawiać z Samograjką :p Quote
bea100 Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 KUMPELka napisał(a):śWIETNY POMYSŁ, JESTEM ZA :multi: OK, świetny pomysł :loveu: To zabieram puszeczkę i będę zbierała ,,na kaszę" dla schroniska (faktycznie AniuW; niechby każdy rzucił choć po te 2 złote od osoby to by się uzbierało na Tico kaszy czy ryżu :multi: ). Czy mi pomożecie w tej zbiórce? Haniu, a czy klub Ogara i Gończego mnie z tą zbióreczką z wystawy nie pogoni? Aneek; dzięki za te podstawowe info :p (mówisz, że nie sposób ,,przegapić"? Hi hi, żebyś Ty wiedziała jaka jestem zdolna w przegapianiu rzeczy oczywistych, to byś tak nie pisała :evil_lol: ) Kumpelka: podaj mi na pw swój telefon stacjonarny to wieczorem zadzwonię i przegadamy (mam darmowe weekendy i wieczory) Quote
Ania W Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Klub chyba nie przegoni...Zrobimy to w takiej konspiracji że "prawie" nie będzie widać. A ja może przygotuję maleńkie ulotki ( też, żeby się nie rzucały w oczy;-)) Quote
jorge30 Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Witam!! Z Wawki najlepiej tak jak Ania napisała jechać S1 i w siewierzu skręcić na drogę nr 78 (czerwona) Nie jest to pierwszej jakości dorga i zdaje sie są odcinki remontowe (oby nie) ale tą drogą wjeżdza się praktycznie na wprost parku. Jedna uwaga - na głównym skrzyżowaniu w świerklańcu droga główna prowadzi na Tarnowskie góry (łukiem w prawo) a my zjeżdzamy na Piekary śląskie w lewo i po 50 metrach po lewej stronie będziemy mieli w głębi bramę strzegącą wejścia do parku. W razie gdyby ktoś bardzo uparł się przegapić, to polecam rozglądanie sieza samochodem z w miare miejscowa rejestracją i z psem polskiej rasy na pokładzie ;) - napewno dojedziemy na miejsce jak za autobusem do zajezdni... Teren jest b. ładny - zresztą - Ci co nie widzieli to zobacza...:loveu: jesli chodzi o Samograjkę myśle intensywnie nad miejscem spotkania w Katowicach i mam na mysli jedno miejsce, mianowicie parking przy stacji benzynowej naprzeciwko Geanta (geant jest po lewej stronie A4 - po prawej stacja benzynowa). Miejsce to jest na wysokości m/w oś. Paderewskiego (pierwsze osiedle widoczne po prawej stronie) i jest zaraz za wiaduktem trasy Bielsko-Biała - Warszawa, pod którym przejeżdzamy Najpierw mamy zjazd na Warszawę, Częstochowę, Będzin...no nie pamiętam dokładnie jak jest oznakowany zjazd, tuż za zjazdem owy wiadukt, zaraz za wiaduktem wyjazd dla tych co się właczają z kierunku Wa-wa i właśnie tu trzaby zjechać na stację która jest z daleka widoczna. W kazdym bądź razie będe jeszcze dzwonił :] Quote
KUMPELka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 No, Sławek trochę zagmatwał - ja bym nie dojechała :evil_lol: Bea100, Samograjko podam Wam mój numer na pw :p Quote
dogaja Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Ania W napisał(a):Klub chyba nie przegoni...Zrobimy to w takiej konspiracji że "prawie" nie będzie widać. A ja może przygotuję maleńkie ulotki ( też, żeby się nie rzucały w oczy;-)) Gdyby jednak organizatorzy mieli jakieś wątpliwości :ak-shot: :mad: :mad: :mad: :snipersm: to przecież możemy się umówić na zawnątrz, gdzie nikomu nic do tego. Quote
bea100 Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 Dogaja: nie strzelaj, może nas nie wygonią :evil_lol: AniuW mam prośbę:p , bo ja nie mam drukarki, o wydrukowanie mi napisu drukowanymi literami na puszkę (tekst:co tam wymyślisz...lub zwyczajnie; ZBIÓRKA NA SCHRONISKO W WĘGROWIE (puszka jest prostokątna i ma wys 14 cm a w obwodzie ma 32 cm) Kumpelka: pomimo pięknego opisu jorge30=lepiej jednak dzisiaj zadzwonię :evil_lol: Quote
samograj Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 bea100 napisał(a):Kumpelka: pomimo pięknego opisu jorge30=lepiej jednak dzisiaj zadzwonię :evil_lol: JA TEŻ ZADZWONIĘ:razz: Quote
KUMPELka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 bea100 napisał(a):...Kumpelka: pomimo pięknego opisu jorge30=lepiej jednak dzisiaj zadzwonię :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Lepiej tak zrób kochana :lol: Ja znam tego typka i wiem, że czasem lubi pogmatwać rzecz najprostszą :evil_lol: Acha na tą puszkę mogę wydrukować taki napis i przyklei sięw Świerklańcu Quote
samograj Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 dogaja napisał(a):Gdyby jednak organizatorzy mieli jakieś wątpliwości :ak-shot: :mad: :mad: :mad: :snipersm: to przecież możemy się umówić na zawnątrz, gdzie nikomu nic do tego. To o której sie spotykamy??? KUMPELka napisał(a):Acha na tą puszkę mogę wydrukować taki napis i przyklei sięw Świerklańcu KUMPELka to drukuj:loveu: :loveu: :loveu: Powinniśmy sesję zdjęciową zrobić przed oceną, bo potem ktoś znużony może czmychnąć:scared: Quote
KUMPELka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 samograj napisał(a):KUMPELka to drukuj:loveu: :loveu: :loveu: Już wydrukowane :p samograj napisał(a): Powinniśmy sesję zdjęciową zrobić przed oceną, bo potem ktoś znużony może czmychnąć:scared: Można i przed i po :cool3: A tak wogóle - znużony :crazyeye: wśród tylu wspaniałych psów i ich właścicieli - to chyba niemożliwe :razz: Quote
samograj Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 KUMPELka napisał(a):znużony :crazyeye: wśród tylu wspaniałych psów i ich właścicieli - to chyba niemożliwe :razz: A jak ktos sie obrazi na sędziego i weźmie d..ę w troki??? Na którą więć się umawiamy na miejscu-wystawa zaczyna się o 11??? Ja jeszcze nie dostałam zaproszenia:crazyeye: Quote
dogaja Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 bea100 napisał(a): Dogaja: nie strzelaj, może nas nie wygonią :evil_lol: To nie ja strzelam - to ONI strzelają! samograj napisał(a):To o której sie spotykamy??? Powinniśmy sesję zdjęciową zrobić przed oceną, bo potem ktoś znużony może czmychnąć:scared: Ja mam daleko. Wyjadę z biedną, co chwilę wymiotującą Gajusią, chyba o 5.00, więc nie mogę się wiążąco umówić przed wystawą. Zwłaszcza, że pewnie dotrę w ostatniej chwili, a tylko do 10.30 odbiera się numery startowe itp. Ale zawsze możemy wyjść w trakcie, żeby się zrzucić na schronisko. Spokojna głowa, Bea, nie ma takiej siły, która by mnie powstrzymała przed wrzuceniem... Co do sesji: nie martw się Samograjko. Jeśli będę należała do nielicznych wyjątków, które nie stawią się na zbiórkę przed wystawą, to przecież wyskoczymy w którymś momencie. Właściwie powinnam sobie wcześniej zorganizować jakiś nocleg na Śląsku, żeby Gaja wystąpiła świeżutka, choć w rodzinnie za długim krawacie, Kumpelko... Bo teraz będzie nas conajmniej dwójka. Może ten pan sędzia lubi takie? :oops2: Quote
bea100 Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 Moim zdaniem nikt nie czmychnie a lepiej się spotkać i na spokojnie pogadać po wystawie (myslę też, że wtedy lepiej będzie zrobić ,,sesję zdjęciową"). Tym bardziej, że my mamy daleko i jeszcze nam organizatorzy wywinęli numer niezły (brawo :mad: ) fundując nam stanie w kolejce przed 10,30 do sekretariatu po numer startowy (katalog); ja dostałam dzisiaj priorytetem jedną smutną karteczkę (bez mapki i numerka i wogóle się wkurzyłam :shake: ). Kumpelka: fajnie, że wydrukowałaś kochana; to ja zabiorę lepiec ze sobą :evil_lol: AniuW: wydrukujesz uloteczki? Będziemy zbierać: w końcu na kaszę dla głodnych bidaków to powinni ludzie od rasowców się pozrzucać prawda? Dogaja: ja poproszę byś była niedaleko (mnie i puszki) wtedy będę pewna, że ,,się nie damy" :lol: Kochana nasza Sabina1 wystawiła na licytację własne książki (cel-BUDY dla Węgrowa) i już mamy na dzisiaj 300zł :multi: Quote
Sabina1 Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 bea100 napisał(a): Kochana nasza Sabina1 wystawiła na licytację własne książki (cel-BUDY dla Węgrowa) i już mamy na dzisiaj 300zł :multi: Beatko, czy Ty masz wydruk kto wpłacił ? bardzo to jst wazne i zależy mi, bo pieniędzy powinno być więcej. Quote
dogaja Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='bea100']Moim zdaniem nikt nie czmychnie a lepiej się spotkać i na spokojnie pogadać po wystawie (myslę też, że wtedy lepiej będzie zrobić ,,sesję zdjęciową"). Tym bardziej, że my mamy daleko i jeszcze nam organizatorzy wywinęli numer niezły (brawo :mad: ) fundując nam stanie w kolejce przed 10,30 do sekretariatu po numer startowy (katalog); ja dostałam dzisiaj priorytetem jedną smutną karteczkę (bez mapki i numerka i wogóle się wkurzyłam :shake: ). No właśnie! Ja będę jechała od strony Wrocławia, więc chyba końcówka drogi też będzie wyglądała inaczej niż Wasza z Warszawy? [quote name='bea100'] Dogaja: ja poproszę byś była niedaleko (mnie i puszki) wtedy będę pewna, że ,,się nie damy" :lol: Jasne, jak tylko skończą strzelać do mojego psa i przestaną go straszyć flagami - będę zwarta i gotowa!!! :happy1: Quote
samograj Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 dogaja napisał(a): Jasne, jak tylko skończą strzelać do mojego psa i przestaną go straszyć flagami - będę zwarta i gotowa!!! :happy1: Ja się boję,że nie zaliczymy testów, nawet nie wiem ,co mnie czeka !!!:crazyeye: Możecie cos napisać??? Quote
bea100 Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 Sabina1 napisał(a):Beatko, czy Ty masz wydruk kto wpłacił ? bardzo to jst wazne i zależy mi, bo pieniędzy powinno być więcej. Sabinko kochana, jutro wezmę wydruk (muszę w tym celu być osobiście w banku) i napiszę Ci (jak zdążę to zrobię to jutro) mailem kto i ile i kiedy wpłacił; wiem, że to ważne (dam Ci znać oczywiście). Nawet nie wiesz jak mi smutno Sabinko1, że nie będzie Cię na klubówce...38 wspaniałych ogarów na raz...POEZJA dla oczu :multi: Dogaja: No u nas tak samo :evil_lol: I Harmonię i Bajana i Błogą też będą tak straszyć hehe :evil_lol: Quote
KUMPELka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 "KUMPELka" napisał(a):Ja znam tego typka i wiem, że czasem lubi pogmatwać rzecz najprostszą :eviltong: :diabloti: Starałem się.....może za bardzo...:p PS. Kurde to piszę ja jorge30... tak wbrew pozorom.....:cool3: Quote
dogaja Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='samograj']Ja się boję,że nie zaliczymy testów, nawet nie wiem ,co mnie czeka !!!:crazyeye: Możecie cos napisać??? Tutaj znajdziesz konkretne informacje: http://www.zkwpkrakow.republika.pl/regulaminy/testy/ogary.htm Myślę też, że Hania będzie dla Ciebie nieocenionym źródłem informacji. Na wystawie w Jeleniej Górze rozmawiałam z Magdą Musiał, która mnie uspokajała i mówiła, żeby popróbować wcześniej. Gaja, jeszcze jako Juta, polowała krótko z poprzednim właścicielem, ale podobno psy mogą zapomnieć "prawidłowej" reakcji na strzał. Kilka dni temu poszliśmy z całą rodziną i groźną bronią na kapiszony w odludne miejsce, ale dałam sobie spokój z próbami, bo Gaja zupełnie olewała te strzały i była zaintersowana wyłącznie łażącym w pobliżu kotem... :megagrin: :megagrin: :megagrin: Quote
samograj Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='dogaja']Tutaj znajdziesz konkretne informacje: http://www.zkwpkrakow.republika.pl/regulaminy/testy/ogary.htm NIE UDA SIE!!!:placz: :placz: :placz: ŻMIŁKA MIAŁA GRZYBKA W UCHU I JESZCZE PRZEDWCZORAJ OSTATNI RAZ DAWALIŚMY SUROLAN!!! JAK PODCHODZIMY DO UCHA WYRYWA SIĘ I GŁOWĄ KRĘCI NA PRAWO I LEWO- PANIKA!!! NO TO PO PTOKACH!!! Quote
Recommended Posts