Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Haniu, zoriantuj się i napisz mi za ile mogłabyś zdobyć preparat dla odrobaczenia siódemki maluchów oraz porządny dla Żanety? Ona waży poniżej 20 kg.
Za ile odpowiedni preparat na ich wspólne odpchlenie (najlepiej taki o dłuższym działaniu)?

Ale radość!!!! Dzięki kochanej Aneek :loveu: ( o ile się zgodzi na takie przeznaczenie jej hojnej wpłaty) mam na ten cel fundusze :multi:
Za to co zostanie ( o ile zostanie oczywiście=dam Ci Aneek znać co i za ile) mam plan kupić mleko/kaszki instant dla Żanetki i dzieciaczków :p Ona musi być silna i przeżyć.

Samograj :loveu:
Wiecie co? Coraz mocniej zaczynam wierzyć, że uratujemy tą sunię i da radę wykarmić i przetrwa do momentu jak po nią pojadę i może nawet ocalimy jej dzieciaczki. Jesli nie wszystkie to choć część z nich.Tak okropnie mnie to wszystko boli i gnębi.
Powinnam zabrać Żanetę już dawno temu, w zimie. Ale byłam bardzo chora i dopiero teraz mam trochę sił by się nią zająć. Szukałam dla niej domu cały czas, ale nikt jej nie chciał. Ale teraz- już nie popuszczę i zrobię co w ludzkiej mocy.
Tak wspaniale, że mam Was i nie jestem sama i że Żanetce pomagacie i mnie wspieracie! Jak dobrze, że jesteście...

Posted

Co prawda ,cienko z kasą , ale Żanetka nie może czekać !!!
Przesyłam dziś kasę i wklejam blankiet dla zachęcenia innych , wpłacajcie ile kto może !!!
Ziarnko do ziarnka, a zbierze sie miarka!!!

Mam nadzieję, że tym razem nie popełniłam błędu w nrze konta!!!
POMÓŻCIE BEACIE RATOWAĆ PSIAKI!!!
Jeszcze raz podaje strone do pobrania formularza:
http://www.irda.pl/Allegro/bbcom/DrukWplaty_opaszek.htm

Posted

bea100 napisał(a):
Haniu, zoriantuj się i napisz mi za ile mogłabyś zdobyć preparat dla odrobaczenia siódemki maluchów oraz porządny dla Żanety? Ona waży poniżej 20 kg.
Za ile odpowiedni preparat na ich wspólne odpchlenie (najlepiej taki o dłuższym działaniu)?

Środki na odrobaczenie i szczepionki już u mnie czekają od jakiegoś czasu. W tym tygodniu powinnam dostać książeczki zdrowia dla maluchów.
Z moich doświadczeń w odhowywaniu szczeniąt wynika, że przy zabiedzonych maluchach i suce lepiej pieniądze wydać na lepszą suchą karmę niż kaszki instant. Kaszki są dla psów dużo mniej wartościowe a w schronisku nie będzie tak, że ktoś im da na jeden posiłek kaszkę a na drugi mielone mięsko :shake:. W związku z tym głosuję, zeby kupić im lepszą suchą karme, którą będą dostawać. Wtedy nie będzie problemu z niedoborami, niedokarmieniem itp bo w karmie będą miały i odpowiednią ilość białka i witaminy.

Posted

Hania napisał(a):
Środki na odrobaczenie i szczepionki już u mnie czekają od jakiegoś czasu. W tym tygodniu powinnam dostać książeczki zdrowia dla maluchów.
Z moich doświadczeń w odhowywaniu szczeniąt wynika, że przy zabiedzonych maluchach i suce lepiej pieniądze wydać na lepszą suchą karmę niż kaszki instant. Kaszki są dla psów dużo mniej wartościowe a w schronisku nie będzie tak, że ktoś im da na jeden posiłek kaszkę a na drugi mielone mięsko :shake:. W związku z tym głosuję, zeby kupić im lepszą suchą karme, którą będą dostawać. Wtedy nie będzie problemu z niedoborami, niedokarmieniem itp bo w karmie będą miały i odpowiednią ilość białka i witaminy.

HANIU!!!
Czy jest w Warszawie dystrybutor ACANY?. Mogłybyście kupić na moje konto(jestem członkiem klubu ACANA ) 25 kg worek karmy dla hodowców,wtedy taniej- najlepiej Premium de luxe, bo nią można wykarmić i sukę i szczeniaki - to b. dobra karma i stosunkowo niedroga ( worek 25kg kosztuje 210 zł). Prześle wam pieniądze, bo nie wyobrażam sobie przesyłania 25kg worka, a do W-wy się nie wybieram!!!

Posted

Kochane pomocowe ,,cioteczki"; kasa wpłynęła :p

Kumpelka: dzisiaj Twoja wpłata pomknęła do Enii z dopiskiem:Węgrów Żaneta szelki :lol: Enia będzie w sobotę u Żanetki; zakupi szelki a za resztę środki opatrunkowe i wodę utlenioną (?).
Samograj: Hania jest też w klubie hodowców (może coś taniej by się jej udało?). W każdym razie czekamy na zadeklarowaną wpłatę i tu się porządzimy jak najlepiej się da.
Wpłata Twoja dzisiejsza (100) poleciała na konto pomocowe z dopiskiem: Węgrów pchły (robale?). Dziewczyny przez lato uzbierały 180 zł to RAZEM mamy na ten cel /na dzień dzisiejszy 280 zł. Brawo :multi: bo te robale mnie...gnębią :-(
Kochana, jesteś wielka :loveu: ...tylko, czy Ty nam nie pójdziesz z torbami jak tak dalej pójdzie?;)
Haniu: jesteś nieprawdopodobna :loveu: . Mamy szczepionki oraz na odrobaczenie (w darze :multi: ) dlatego
Aneek kochana: twoja wpłata (150) zostanie przeznaczona dla Żanety+dzieci na Frontline (Hania ma się zorientować w cenie mozliwej dla niej do zdobycia w hurtowni wet) a pozostałą kwotę odłożę (do 100 czyli kwoty Sabiny1) na sterylkę Żanety jak już będzie u mnie OK?

Dzisiaj odebrałam szelki od Jamar (dla tych innych piesków z ranami).

Oto niniejszym wasz ulubiony ,,księgowy" złożył ,,raport" :lol:

Acha dopisuję : Żaneta ma na razie co jeść. W piątek wszak zawiozłyśmy do Węgrowa zapakowane Tico specjalistycznego/drogiego jedzenia dla suk karmiących od Hillsa;puszek i suszu (dzięki Joli od Błogiej). Z tego co wiem, powinno mamusi ,,wystarczyć" na 2/3 tygodnie (czyli do czasu jak pojedziemy znowu do Węgrowa). Wtedy zawieziemy karmę zakupioną od Samograj i odrobaczymy maluchy przygotowując je do szczepienia i zakroplimy całej rodzinie Frontline.
Enia sprawdzi w sobotę (jak pojedzie z szelkami) czy karma jest i czy Żaneta ją dostaje.

Posted

Kochani, własnie dostałam smsa od Hani, że mamy dla dzieci Żanetki dar od Uli i Zuli gończej: 7 kilo dobrej karmy dla szczeniorków :multi:

Jest już plan. Jedziemy do Węgrowa z Hanią 29go z jedzeniem i oporządzić Żanetkę i jej dzieciaki ( o ile nic się nie wydarzy losowego), Tak bardzo się cieszę, że jedzie Hania !!!Jest fantastyczna. Mam wielkie do niej zaufanie jako do weta. To wspaniała wieść!
Na pewno porobi fotki dla Was (jaK ją znam hihi)

Posted

Ja tak z innej beczki: Haniu, pochwal się Kraską z Sopotu i może fotecza jakaś? Wszak to temat nie tylko matek (Żanetka) ale i dziewczynek gończych...:p plizzzz...!

Posted

Jest już z nami (po urlopie) AniaW, witaj cioteczko :loveu: .

Mam też wieści :multi: . Zawiezie nas swoim samochodem 29go i stawia paliwo i jeszcze jest szansa z jej ręki na materiały budowe :multi:

Posted

witam wszystkich ogaromaniaków;)
bea100 jutro wpłace prawdopodobnie większą kwotę niż ci napisałam dla Żanetki :roll: cieszę się że akcja trwa;) dam ci jutro znać jak już wpłacę pieniądze

Posted

Witaj Żaneto :loveu:
Ja ,,załozyłam" ze swoich tą poprzednią zdeklarowaną kwotę i wydałam ją na karmę dla Żanety w pierwszej transzy jak się napewno doczytałaś :p . Czekałam na wpłatę (więc teraz mi napisz kochana ile i kiedy ok?).
I zdecyduj na jaki cel mam wydać tą ,,nadwyżkę".
Kochana jesteś, że włączyłaś się w akcję na rzecz swojej (wszak) imienniczki :multi: Nie damy tej suni, będzie dobrze!!!!
Wogóle kochani jesteście :multi:
TZ :loveu: naszej Hani się podjął stworzenia dla schroniska strony netowej-adopcyjnej (bo nawet tego nie ma :shake: ). Jest wspaniały i to doskonała wiadomość :multi:

Posted

bea100 napisał(a):
TZ :loveu: naszej Hani się podjął stworzenia dla schroniska strony netowej-adopcyjnej (bo nawet tego nie ma :shake: ). Jest wspaniały i to doskonała wiadomość :multi:

TZ HANI JESTEŚ WIELKI:loveu: :loveu: :loveu: - też myślałam o "reklamie", stąd proponowałam banerki ze zdjeciem ŻANETKI i krótkim tekstem:lol:

Posted

Cudnie prawda? :multi: Bo nie może być tak, że Węgrów nawet nie ma strony :shake:

No, on NIC nie ma i to jest fakt :-(
To bidny schron TOZowski (ma pozwolenie na 30 psów a jest tam 100 i szczeniaki). I tak już trzy lata...Ech :placz:
Dlatego=pomagamy ile sił i pomysłów. Jola od Błogiej dzisiaj (dopiero dzwoniła) po spotkaniu z grupką 10 dzieciaków ,,trudnych" w Grodzisku. Błoga dała pokaz ogarzy (ona doskonale się sprawdza jako dogoteraputa) i nawet jeden ,,najtrudniejszy" chłopczyk odwazył się Błogiego Misia karmić smaczkami!!!. Jola pokazała dzieciakom fotki z Węgrowa. Uzbierała karton jedzonka (suszu i ryżu). BRAWO Jola :multi:

Posted

No to ja musze dopisać; wyobrażcie sobie moja mine jak mi dzisiaj pod dom zajechała AniaW swoim wychuchanym samochodem pełnym uzywanych pobudowlanych płyt styropianowych (na parę ładnych bud wystarczy/ do ich obłożenia/ocieplenia :multi: ). Wyobrażcie to sobie :lol: i uśmiechnietą Anię i potem ten jej zasyfiony bagażnik :evil_lol: To było coś niesamowitego :evil_lol:

AniuW= jesteś fantastyczna :loveu:
No i jest szansa na więcej...a ten towar to przed zimą jak zdrowie potrzebny :multi:

Posted

hahaha!
A to się uśmiałam! Mój "wychuchany" samochód to 12-letni golfik, którym regularnie wożę moje sierściuchy (psa i kota) i bardziej przypomina psie legowisko (głównie przez sierść Barda) niż autko prosto z salonu :-)
O styropian się jeszcze postaram i szukam nowych dojść do materiałów budowlanych ...jeden jest bardzo obiecujący ;-)

Posted

:lol: ..ŁOŁ, masz nowe pomysły? Może coś by się znalazło co by było na dachy? I może jakieś płyty na ściany ? (bo teraz jak mamy styropian to można byłoby te płyty ocieplić i wtedy deski byłyby potrzebne na rusztowanie i podłogę...tak to sobie wyobrażam, qrcze, ze mnie żaden budowlaniec..:shake: ).

A Twój samochodzik przy moim zardzewiałym staruszku Ticusiu prezentuje się jak z salonu i to jest fakt!

Haniu: Folen ma napisać w sprawie strony ale i tak tam ,,nie wypaliło" (i strony NIE MA bo ktos kiedyś coś obiecał ale nie dotrzymał :-( ) więc wg mnie to trzeba się zabierać za tworzenie strony dla Węgrowa od podstaw. Niech Ci Folen poprzesyła materiały/info+fotki co je ma. Podałam jej Twojego maila olfactus1.
Fotki aktualne mogłabyś Haniu porobić jak pojedziemy 29go.
Kochany TZcie Hani (jeśli to czytasz :loveu: ) czy MÓGŁBYŚ zacząć?
To bardzo PILNA sprawa i bardzo WAŻNA!!!! Tam muszą być adopcje i to jeden z naszych priorytetów!!!

Posted

A ja mam dobrą wiadomość!!! :multi: :multi: :multi:
Inwestor się zlitował i mi zaplacił!!!
Obiecana kwota zostanie przesłana w poniedziałek( bo teraz nie jestem mobilna!!!)

Posted

samograj napisał(a):
A ja mam dobrą wiadomość!!! :multi: :multi: :multi:
Inwestor się zlitował i mi zaplacił!!!
Obiecana kwota zostanie przesłana w poniedziałek( bo teraz nie jestem mobilna!!!)

Jeju :loveu: CUDNIE :multi: :multi: :multi:
Wielkie BRAWA dla kochanego ,,inwestora" :loveu:

Haniu, zorientuj się w takim razie o karmę za tę kwotę (210) jaka byłaby do zdobycia (do 29go); dobrze kochana?
No i prosba o zakupienie Frontline dla Żaneci+dzieci od Aneek (do 29go).
Jak wpłynie kasa to Ci zaraz ,,dostarczę" na te 2 cele.

Żaneta zdecydowała, że (reszta) jej wpłaty zostanie odłozona na leczenie/sterylkę !
Wogóle to kochana jesteś i podziękuj pięknie siostrze :loveu:

Posted

bea100 napisał(a):

Żaneta zdecydowała, że (reszta) jej wpłaty zostanie odłozona na leczenie/sterylkę !
Wogóle to kochana jesteś i podziękuj pięknie siostrze :loveu:

bea zawstydziłaś mnie:oops: :oops:
musimy przecież pomagać tym czworołapym stworzeniom, kto? jak nie my ludzie?(choć niektórzy niestety tego nie rozumieją:angryy: )
siostrze podziękuje jak wróci z zagranicy, a jutro z samego rana biegnę wpłacić pieniądze:roll:

Posted

Ania W napisał(a):
Niestety na dach na razie nic nie mam, ale mam rozpuszczone wici...

Jestem dobrej myśli... :-)

AniuW, a co Ty ,,kombinujesz" hehe? No jesteś niemożliwa...:multi:
To czekamy na wieści :p

Żaneta: Ty skarbie się tu nie ,,wstydż" tylko bądż dumna, że pomagasz naszym braciszkom mniejszym, takim najbardziej nieszczęsliwym i pokrzywdzonym przez człowieka i czasem (tylko niestety bardzo czasem) przez los.

Już to pisałam, ale jeszcze raz napiszę:
jest nas tu trochę-nie damy zmarnieć Żanetce:shake:
I warto pomóc psom w Węgrowie i nakarmić i ulżyć im jak się da. Niestety miłością i oddaniem się 100 psów nie ogrzeje i nie nakarmi ( a tylko to tam mają).

Samograj, Żaneta: we wtorek polecę sprawdzić wpływy na konto :p

Posted

Mam jeszcze trochę styropianu i desek( nie są nadzwyczajne ale może się przydadzą) ale nie zabiorę się moim autem, poza tym deski są na razie mokre po wczorajszym deszczu. Może ktoś mógłby do mnie podjechać i zabrać przynajmniej część tego materiału?

Posted

Haniu, Haniu?
Jeśli już jesteś z nami po Toruniu to na poprzedniej stronie są do Ciebie 2 sprawy/prośby wielkie :p ...a ja poproszę o zaległe fotki ,,mojej" ślicznej czekoladki Kraski z Sopotu oraz o fotki z ringu Irgi (która UWAGA właśnie SKOŃCZYŁA w Toruniu MŁ CHAMPIONAT...BRAWO BRAWO BRAWO Haniu i ucałuj kochaną dziewczynkę :multi: )