Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedna Mayeczka! Teraz będzie z górki. Jest i tak bardzo dzielna, gdyby człowiek przeszedł taką operację leżałby jak betka przez dobry tydzień, a Maya już na nogach.

Posted

zapytałam dzisiaj wetki co Mayka za leki przeciwbólowe dostaje, czy jakieś mocne, bo energia ją roznosi... pozsatawialismy wszystko zeby nie wskakiwala na łózko, to przeskoczyła wczoraj pufę i dostała sie na łóżko ;/

zaczęła też latać po schodach, więc trzeba było je zastawić, ona chyba nie zwraca uwagi, ze ma pocięte 3/4 brzucha...

Na szczęście wszystko bardzo dobrze i ładnie się goi już jutro będzie miała wyciągnięte dreny. Nie ma żadnych obrzęków, skóra się nie rozchodzi, pod koniec przyszłego tygodnia będzie miała wyciągane szwy.

Posted

to dobrze że z Mayką już lepiej i że rana się ładnie goi ;) haha mała chce skakać po operacji ? z moją było to samo dzień po sterylce mi hasać chciałam musiałam ją hamować :evil_lol: dużo zdrówka i trzymam kciuki żeby z każdym dniem było coraz lepiej :loveu:

Posted

według wetki rana goi się super:loveu: nie ma żadnych wycieków, szwy się nie rozchodzą, prawdopodobnie w środę już będzie miała zdjęte szwy:multi: Chyb:multi: nic ją zbytnio nie boli bo jak jesteśmy w domu to jest bez kołnierza i wogóle sie tym nie interesuje:multi:

Zastanawia mnie jeden fakt, ma wygolony brzuch do zera i jak wychodzi na dwór to się trzęsie, chyba jej zimno.... ale czy to od tego aż tak? powinnam ubrać w coś haszczka:roll: ?????

Maylok ma obowiązkowo derkę, a jak jest powyżej -16 to dodatkowo puchatą kamizelkę pod spód:roll: on wogóle nie ma podszerstka i marznie bardzo szybko....

co do Aresa to niby ma podszerstek, ale cały czas sie zastanawiam jak to jest z tą różnicą temperatur, w domu jest ok 20- 21, a na dworzu -14 / -16 czy powinnam też mu coś zakładać na początek spaceru?

Posted

Wydaje mi sie ze May mozna by zakladac cos na brzuch tylko taki kaftanik pooperacyjny czyms podszyty bo na takim mrozie moze nawet martwicy dostac w miejscach szwow (oczywiście to exstreme) a Aresa bym nie ubierala siersc chyba ma solidna a jak wydelikacisz psa to gorzej niz jak mu czasami dupka zmarznie, ja bym tylko robila tak zeby odczekac pare min w temp. posredniej zeby szoku nie bylo ;)

Posted

Marcin uszył Mayce taki kaftanik, ale ze zwykłego cienkiego materiału, teraz może spód podszyjemy polarkiem.

tak własnie mi sie wydawało, że raczej mu nic na codzień nie potrzebne, a na pewno jak słoneczko jeszcze świeci, bardziej sie martiwłam o nocne wypady, bo nieraz jak wracam o 1-2 i on chce wyjść taki zaspany, rozgrzany :)