Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomóżcie...

Wczoraj na wieczornym spacerze kręcił sie koło nas mały kundelek, miał przy obroży karabinczyk (tak jakby uciekł z łancucha) myślałam ze to komuś z mojego osiedla i że sam trafi do domu, bo latał wczoraj po całym osiedlu,
okazało się że noc spędził pod moimi schodami :( zmarznięty był nieźle rano...
nie mam co z nim zrobić, bo Ares mi na niego warczy i rzuca sie (psiak ciągle molestuje Aresa/ chce sie bawić, co mojemu sie niezbyt podoba....)

dałam mu jeść, wody, ale nie mam pojęcia co dzisiejszej nocy z nim zrobię, a mają być duże mrozy...
za chwile zrobie ogłoszenia i porozwieszam po okolicy, ale martwi mnie to że ma dość zaniedbaną sierść (pełno kołtunów) i mogą go nie szukać.... :(
Widać ze to młody psiak, cały czas chce sie bawić, zero agresji, niesamowita mordka....

Posted

tak to ten dzisiaj bylo to samo, ale ewidentnie Ares mnie broni...
i nie pozwala sie zbliżyć

pochodziłam z nimi po okolicy, ale nikt go nie kojarzy :(

ogłoszenia rozwieszone, jeśli do jutra nikt sie nie zgłosi, zostanie mi schronisko, nie chcę zeby tutaj zamarzł.....

Posted

[quote name='Marta_Ares']tak to ten dzisiaj bylo to samo, ale ewidentnie Ares mnie broni...
i nie pozwala sie zbliżyć

pochodziłam z nimi po okolicy, ale nikt go nie kojarzy :(

ogłoszenia rozwieszone, jeśli do jutra nikt sie nie zgłosi, zostanie mi schronisko, nie chcę zeby tutaj zamarzł.....

[SIZE=4]

...................

Posted

co to za reklamy husse na kazdej stronie:angryy:

mialam spedzic ten wieczor/ noc z Tztem:cool3: a wieczorem mama zadzwonila, ze maluch nie chce siedziec w garazu gdzie postawilam mu bude (materialowa klatke Aresa) z kocami itp a ucieka pod schody i tam marznie.....:roll:

przed chwila wrocilam do domu, maluch caly z,arzniety lezal na sniegu....
Ares wrocil z Tzetem, a ja wzielam malucha do domu....
siedi w klatce Aresa, smierdzi i jeczy bo chce wyjsc:angryy: czeka mnie noc na podlodze, a jutro od rana mam 3 godzinny wyklad z dziekanem i musze byc w miare przytomna:lol:

Posted

sunshine napisał(a):
Jak ci dziekan zwróci uwagę to zaproponuj mu noc z maluchem:P

hehe bede pamietać, narazie mam cwiczenia, wiec luzik bo z laptopa moge korzystać:D

ze 3 godziny łacznie moze spalam w nocy :D

Posted

YV198 moze spróbuj z mapą dogo??

Lucky. niestety nie ma szans, młody jest zbyt nachalny, nie reaguje na warczenia/ ostrzeżenia Aresa dalej się pcha na niego....
a ja w maluchu pomału sie zakochuję....
nie mogę mieć żadnych psów na tymczasie, nie potrafie oddac go do schroniska, on tam nie przeżyje...

tymczasowo zrobiłam mu legowisko w garażu, garaż pod domem, za ścianą piec więc ma cieplutko, dodatkowo ma klatke Aresa wyłożoną styropianem i kocami, pogoda za oknem okropna, śnieg sypie, wiatr straszny i 15stopni, nie przeżył by tego pod schodami....

Dodatkowo dzisiaj jak byłam z Aresem i maluchem na spacerze, podszedł do nas warczący mieszaniec husky (sasiad wypuscił na spacerek, zreszta byly właściciel Moyry, jak ktoś ja jeszcze pamieta :P)

1 grudnia minął kolejny rok od śmierci mojego kochanego Boulaska :-(
1 XII 2007r pamiętna data... nikomu nie życzę, żeby podejmował tak trudną decyzje, decyzje o życiu swojego wieloletniego przyjaciela, ten obraz wraca bardzo często, weterynarz, strzykawka....:shake:

wierze, że w końcu się spotkamy.......

Posted

łał świetne zdjecia! moje takie mi ciemne wyszły, ze szkoda gadać :P ciężko było mi ustawiać ustawienia w grubiaskich rekawicach w zaspach po kolana i padajacym sniegu, w ogole dziwie sie, ze aparat mi funkcjionowal :P

Bardzo podoba mi sie Ares w tej niebieskiej obrozy!

Posted

On jest cudny!!! Zdjecia przepiekne.
Dziekuje Marta!!! Sprobuje znalezc kogos. Nie za bardzo sobie radze na Dogo ze wszystkim, ale dam rade.
Tak strasznie sie martwie!:placz:
Takie mrozy, a suczka szczenna, mlodziutka w zimnej altanie. Raz dziennie dziewczyna przynosci jej jedzenie.