Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u nas od rana dzisiaj pada, nawet na spacer nie można się wybrać ...
jutro ma być trochę słońca to może na jakieś zdjęcia bym się wybrała, bo aż mnie chęć wzięła jak te wasze zobaczyłam ;p

• Replies 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lucky. napisał(a):
u nas od rana dzisiaj pada, nawet na spacer nie można się wybrać ...
jutro ma być trochę słońca to może na jakieś zdjęcia bym się wybrała, bo aż mnie chęć wzięła jak te wasze zobaczyłam ;p

No to jak tylko będzie ładniejsza pogoda koniecznie idź porób zdjęcia ;-)

Posted

dziękuje za mile slowa :)

cieszę się, że zdjęcia sie podobają :)

tak sie zastanawiam, jak nauczyć Aresa odbijana sie ode mnie i wyskakiwanie po dysk, czy on wogole może z taką budową.....

Posted

Wczoraj w końcu od 2 tygodni pokazalo sie sloneczko i przestało padac:multi:

wykorzystaliśmy sytuacje i zabraliśmy z Tztem całą trójkę na spacer:evil_lol: nie obyło się bez spięć, między chłopakami na początku, więc zostali zakagancowani:diabloti: na szczęście po kilku minutach sie uspokoili i dalej biegali razem, nawet za piłką, nie zwracając na siebie uwagi, albo opijając sie:evil_lol:

Mówiłam już ze Mayka z Milanem nie mogą być razem puszczone bo im odbija i uciekają.... dlatego zawsze jeden musi być na lince treningowej, wczoraj chcieliśmy zrobić kilka wspólnych fotek, więc związalam je smyczą za szelki, żeby razem były...
puścilam je dosłownie na sekunde, a one odrazu przed siebie poleciały...
nagle głuche pieski:shake:
znaleźliśmy je dopiero gdzieś po 20minutach:roll: Mayka bez szelek... ciągnął je Milan za sobą, nie pytajcie w jakim stanie były:lol:

na koniec zmęczone, pieski udało się w końcu ustawić do wspólnego zdjęcia:loveu:

Posted

Jakie cudowne tereny!! Ja bym tam zaraz z psami chciała pośmigać :D
http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/jesien%202010r/DSC04916.jpg

Świetna ta trójeczka :D Moja jedna przylepa to nigdy w życiu by nie uciekła chyba że by się czegoś paskudnie przeraziła, a Basiorek on to jest indywidualista, nie ucieka tylko jak jest prosto po treningu i idziemy do michy z woda :D Wtedy chodzi bez smyczy sesesese ;P

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Jakie cudowne tereny!! Ja bym tam zaraz z psami chciała pośmigać :D
http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/jesien%202010r/DSC04916.jpg

Świetna ta trójeczka :D Moja jedna przylepa to nigdy w życiu by nie uciekła chyba że by się czegoś paskudnie przeraziła, a Basiorek on to jest indywidualista, nie ucieka tylko jak jest prosto po treningu i idziemy do michy z woda :D Wtedy chodzi bez smyczy sesesese ;P

hehe możliwe, ze my też niedługo tam bedziemy smigac:cool3:

hehe moj Aresik też nigdy dalej sam nie pojdzie, kawałek za nimi poleciał, ale zobaczył, że ja za nim nie biegne, i oddalam sie od niego to zaraz pędem do mnie wrócił:evil_lol:

Czarna_Owieczka napisał(a):
aaah wszystkie zdjęcia cudne :loveu: piękna słoneczna jesień, mmmmm :smile:
wspólna fota mimo przeszkód, jest super ;-)

dziękuje :loveu: :loveu:

przeszlus napisał(a):
http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/DSC05715.jpg
Milan mi się kiedyś mniejszy wydawał :oops:

A na podwórku też miedzy Milanem a Aresem dochodzi to spięć?
nie polubili się przez tyle czasu :razz:

hehe Milan największy z całej trójcy:diabloti:
ale one nie są razem na podwórku, Ares jest ze mną, a Milan i Mayka u Tzta.....

catie napisał(a):
śliczne jesienne fotki :smile: i cała trójeczka razem też uroczo wygląda:loveu:

dziekować:loveu: :loveu:

Posted

to też wiemy
ale potocznie uważa się ze każdy pies pod borderem się w tym sporcie kładzie
oj tam! belgi górą!! :P:P swoją drogą to czytałam na jedym forum pod kątem agility predyzpozycji i ,,najlepszosci'' danej rasy do tego sportu i tak czytalam i czytalam i doczytalam w koncu, ze mimo iz belg np. potrafi wygrac z bc i predkoscia nie rzadko i powiedzmy ,,zwinnoscia'' to i tak bc beda bardziej fizycznie przystosowane do tego sportu niz np. belgi... i mysle, ze moze to przelozyc sie na inne sporty rowniez, i pewnie dlatego duzo osob uwaza, ze to bc najlepsze sa do wszystkiego... bo fizycznie sa najlepiej przystosowane, nie wiem na ile to przeklada sie na frisbee, flyball, lub nie wiem co by to jeszcze moglo byc, ale mysle, ze moze cos w tym jest... ale uwazam rowniez, ze kazdy powinien kierowac sie glosem serca i kupic sobie psa takiej rasy jaka dla niego najbardziej pasuje, a jesli chce psa do sportu to z najlepiej predysponowanych sa glownie psy pasterskie, teriery, bo sa najszybsze (moze i nie najszybsze niekiedy tez, ale chyba czesciej im sprawia wieksza frajde hopkanie po hopkach niz np. nie wiem chartowi? ub jamnikowi z dlugim kregoslupem? nie wiem na tyle sie w sumie nie znam)... zas byc moze to prawda z tymi predyzpozycjami fizycznymi rasy border collie...

we frisbee? w tym roku 3 pierwsze miejsca to aussie, aussie i belg
no i ta 3 to akurat siostra mojej suki :P a dziewczyna cwiczy z nia chyba niespelna rok :P:P

ot przepraszam za taki wywod ;) :P

Marta zdjęcia klawe, Ares swietnie zarasta na zime, a gdzie na tym spacerze byliscie??? podoba mi sie miejscowa... ja tam gdzie na michelinie na kunie chodze tez sa przepiekne widoki, jak w bajce normalnie!