Jump to content
Dogomania

Karmelek - pojechał do domu:-) Ale miny mamy pokerowe...;-)

Recommended Posts

Posted

Ewa Marta napisał(a):
na oko wygląda bajkowo!!! Przecieram oczy ze zdumienia i natychmiast mocno trzymam kciuki, żeby tak zostało! A widzisz Aga? Tyle fajnych rzeczy się wydarza dzięi Tobie:loveu: Jak ja się cieszę, że nie mogłaś tego wieczoru odnaleźć kluczyków i znalazłaś psiaka:multi:

Ale jakie dzięki mnie?
Dzięki Teresie, dzięki Jagodzie ( nie będe paniować boś dogomaniaczka;-)......o. Jedna zabrała, druga przyjęła.
Potem Teresa powiesiła u siebie ogłoszenia. No owszem do mnie zadzwonili.,

Ja to go tylko zabrałam z parkingu też mi bohaterstwo. Wprawdzie na innym wątku jedna taka domaga się medalu za wyjęcie psa ze schronu. Ale ja się w tym przypadku nie czuję powołana do pochwał.

Fajnie ze fajnie:-) i oby tak w tym domu zostało.......

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No nie wiem......
W nocy piszczał, ze chce wyjść....Pani Babcia w koszuli nocnej wyszła z nim przed dom....no bez smyczy. I co?
I ten dupek głupi przeszedł przez siatkę i w długą.

Pani go w tej koszuli ganiała po okolicy.......jak zaczęła płakać i budzic rodzinę, to sam kundel wredny wrócił
Ja osobiście pojadę i go zabiję.........

Mają go wypuszczać na długiej lince. Wystraszli sie wszyscy.......

Posted

Mam nadzieję że naprawdę wezmą sobie do serca konieczność trzymania go na smyczy na razie:shake:

A ja i tak będę się upierać, że mimo oczywistego zaangażowania Teresy i Jagody, gdybyś go nie wzięła do samochodu, nie miałby teraz domu. Może w ogóle by go nie było, bo mrozy już wtedy były...

Ta, co się na innym wątku domaga medalu osłabia mnie tak, że nawet komentować tego nie mam ochoty.

Posted

Karmelek nie jest łatwym pieskiem, jest tak energiczny że dla kilku rodzin go wystarczyłoby. :diabloti: To szalony psina i cięzko go będzie okiełznać - mnie się nie udało.:evil_lol:

Posted

No i Karmelek wrócił z adopcji. Niestety okiełznanie go graniczy z cudem...

Myślimy, ze najlepiej byłoby go wykastrować i dać na troche do behawiorysty. Bez odpowiedniego ułożenia nie ma żadnych szans na nowe życie......
Jestem podłamana.
Behawiorysta i kastracja to oczywiście .....kasa.
Dziewczyny - pomożecie podziałać w temacie bazarków.

Posted

Przekazałam dzisiaj Gusi trochę srebra na bazarek dla Marleja i dla Karmelka razem. Musimy jednak pozbierać jeszcze trochę rzeczy albo deklaracji wpłat, żeby mieć chociaż na pierwszy miesiąc u behawiorysty i na kastrację...

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Przekazałam dzisiaj Gusi trochę srebra na bazarek dla Marleja i dla Karmelka razem. Musimy jednak pozbierać jeszcze trochę rzeczy albo deklaracji wpłat, żeby mieć chociaż na pierwszy miesiąc u behawiorysty i na kastrację...

Bazarek zrobię jak tylko będę mieć aparat - dzisiaj albo w sobotę.

A od kiedy można by go wsadzić do Patrycji?

Posted

No niestety tak szybko to on się nie wyciszy.........weźcie pod uwagę, że na ład hormonalny trzeba min. 6 miesięcy poczekać.

Patrycja zachwycona pomysłem układnia gnoja nie jest.....no ale jakie inne wyjście? To jest paranoik. Nawet lekarka, ktora go kastrowała powiedziała, ze ADHD i to nieźle rozwinięte...

Posted

wczoraj spacerowaliśmy sobie z Karmelkiem i bardzo dobrze nam to szło. Karmelek to bardzo mądre zwierze i jak mu sie pozwoli pobiegać to i to jego ADHD gdzieś znika. To dzieciak rozpuszczony bo nie było komu się zająć jego wychowaniem.

Posted

A może tak znajdzie się wolontariat "spacerkowy" dla Karmelka?
Sama nie dasz rady go socjalizować:shake: za dużo masz piesków pod opieką. A to śliczna psina i powinna szybko do domku.

Posted

KARMELEK nie jest taki szlony jak go malują. To tylko młody wesoły psinek. Pewnie, że lubi biegać i skakać ale gdy się wybiega ładnie chodzi na smyczy. Bardzo potrzebuje swojego człowieka.

Posted

malibo57 napisał(a):
Widzę, Luka, że zostałyśmy w trójkę z Karmelkiem? A gdzie jego znalazczynie i opiekunki? Dziewczyny, potrzebna pomoc! Pies potrzebuje towarzystwa i socjalizacji.

No ja jestem. Jakiego rodzaju pomocy potrzebujesz malibo?

Pies jest ogłaszany, zbieramy pieniądze na bahawiorystę.

Posted

Ja nie potrzebuję pomocy, gusia106, tylko pies przygarnięty przez Was z ulicy. Jak się uzbiera na behawiorystę, to hip hurra, ale do tej pory potrzebny jest zwykły kontakt z ludźmi i wyprowadzanie na spacery poza teren. Zwykła podstawowa socjalizacja - a może i behawiorysta okaże się niepotrzebny. Czy pies może na Was liczyć?
Ogłoszenia super sprawa, tyle, że on jest w tej chwili mało adopcyjny.

Posted

Karmelek przeszedł zabieg kastracji - to jest 150,- , został zaszczepiony p/wściekliżnie - 15,- , powinien mieć zaszczepione wirusówki; A jak wygląda sprawa przeniesienia Karmelka do Patrycji? Są jakieś deklaracje? Przecież żeby pies znalazł dom musi z nim popracować fachowiec - za darmo?
ciotki adoratorki - szukajcie sponsorów. Pani Tereska sama nie da rady wszystkich bid utrzymać.
Sory, że tak otwarcie, ale ślimaczenie wątku nic nie pomoże psu, tu trzeba działać. Jak się mówi A, to trzeba powiedzieć B. I nie zwala się wszystkiego na innych, którzy mają poczucie obowiązku.

Posted

luka1 napisał(a):
Karmelek przeszedł zabieg kastracji - to jest 150,- , został zaszczepiony p/wściekliżnie - 15,- , powinien mieć zaszczepione wirusówki; A jak wygląda sprawa przeniesienia Karmelka do Patrycji? Są jakieś deklaracje? Przecież żeby pies znalazł dom musi z nim popracować fachowiec - za darmo?
ciotki adoratorki - szukajcie sponsorów. Pani Tereska sama nie da rady wszystkich bid utrzymać.
Sory, że tak otwarcie, ale ślimaczenie wątku nic nie pomoże psu, tu trzeba działać. Jak się mówi A, to trzeba powiedzieć B. I nie zwala się wszystkiego na innych, którzy mają poczucie obowiązku.

Ja nie zwalam......Będę, pewnie dziś, robić bazarki, z których połowa dochodu będzie na Karmelka