erka Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 [quote name='andzia69']Basiu1968 - spóźnione życzenia imieninowe - wszystkiego naj naj naj!:Rose:[/QUOTE] Dołączamy się wszystkie do tych życzeń, wszystkiego najlepszego Basiu:loveu::loveu::loveu:! Quote
Rudzia-Bianca Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 O to super że Łaciatek już w domu :) Quote
erka Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Byłam dzisiaj w dt rudziaszki z jednostki, zaniosłam środek uspokajający dla psów Kalm Aid i szeleczki, aby pani mogła z nia wychodzić troche na dwór. Wczoraj przestraszyła mnie wieczorem wiadomością,że sunia strasznie głosno dyszy, dzwoniłysmy po wetach. Okazało się,że ona wstrzymywała siku, jak podszedł do niej pźniej mąz tej pani, którego sunia sie boi, to zsikała sie ze strachu i przestała dyszec. Prosiłam pania ,żeby zaczęłą ją wyprowadzać, zobaczymy, jak to będzie. Quote
Basia1968 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 BARDZO BARDZO WSZYSTKIM DZIEKUJE ZA ŻYCZENIA - JECHAŁAM DZISIAJ PRZEZ KIELCE I POWIEM, ŻE PO DRODZE NIE OBYŁO SIE BEZ ŁEZ - WĄTEK ZAŁOŻYŁAM TYLKO TAKI INFORMUJĄCY MOŻE KTOS CHOCIAZ DA TYM PSIACZKOM JEŚC - [URL="http://www.dogomania.pl/../175073-ALARM-TRASA-KIELCE-SANDOMIERZ-trasa-lubelska"]http://www.dogomania.pl/threads/175073-ALARM-TRASA-KIELCE-SANDOMIERZ-trasa-lubelska[/URL] Quote
Jaaga Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Nie mam doświadczenia w ogłaszaniu maluchów. jaki najlepiej dac tytuł na allegro, żeby było najłatwiej wyszukać je? Quote
ewelinka_m Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Jaaga najlepiej to zawrzeć w tytule coś ze słowem 'szczeniaki'..moznaby też dodać,że śliczne ;) Quote
Jaaga Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Już zrobiłam ogłoszenie, dziekuję za rady. Właśnie zrobiłam szczeniaczkowy tytuł. Odzew duży, ale nie satysfakcjonujący. Możecie poczytać na wątku. Po akcji jednostkowej wracam do tymczasowania wyłącznie dorosłych psów. Quote
erka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Niestey dzisiaj znowu w jednostce cos tam się dzieje i żołnierze nie mogą łapać szczeniaczków. Obawiam się ,że ten ostatni puchatek juz nie przezył:(. Quote
Linssi Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Miejmy nadzieje, ze malemu jednak sie uda... Quote
erka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Dzisiaj zadzwonił znajomy pan, ze na działkach w Domaszowicach jest suka ON-kowata ze szeniaczkami. Przemarzniete kulki leżały na kompostowniku, a suka gdzies poleciała w poszukiwaniu jedzenia:(. Naprawdę to wszystko jest nie do ogarnięcia. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Żeby jeszcze zimy nie było :( a tu pewnie niedługo sypnie śniegiem :( Niestety bazarek kartkowy kiepsko idzie bardzo :( a inaczej nie mogę pomóc :( Quote
GoskaGoska Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 a jest jakas szansa na zdjécia tych kulek -maskara -co sie dzieje, szczeniaki za szczeniakami w potrzebie nie mowiąc o matkach :( Quote
erka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Jutro Eruane idzie na te działki rozeznać sie w sytuacji, bo to blisko niej. Suka chyba nie da sie złapać, może weźmiemy same szczeniory . Ale nie weim gdzie, bo przecciez jutro też żołnierze mają łapac te z jednostki. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Żeby się udało , tylko co z tymi biedakami wszystkimi zrobić :( Może Weronika zgodziłaby się znowu na jakiegoś malucha ? Ja jestem przerażona, ale coraz częściej myślę że chyba nie ma innego wyjścia niż usypianie tych maluchów i dorosłych psiaków zresztą też :( :( nie damy rady a po co skazywać je na życie w cierpieniu , na potrącenia, wypadki, szalonych ludzi , głód i tułaczkę :( przeraża mnie to że tak myślę ale naprawdę nie widzę już wyjścia :( Quote
erka Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Naprawdę chyba niedługo nie będzie innego wyjścia. A przynajmiej jeżeli chodzi o zdziczałe psiaki, których nie ma gdzie socjalizować i nie można im znaleźć później domów. Lepsze takie ostateczne rozwiązanie , niż skazywanie psiaka na straszną śmierć z głodu i wycieńczenia, albo pobyt w schronie-mordowni, gdzie tez śmierć,tylko po cierpieniach.:( Quote
Basia1968 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 ja także przyłączam się do waszego stanowiska. Inaczej nasza praca to Syzyfowa praca. Trzeba większy nacisk położyć na ratowanie tych, które mają szanse na dom, na sterylki i oczywiście chipowanie, aby później nie było sensacji - tak jak z Kropeczką/ taka adopcja z koszmarem/. Za dużo, stanowczo za dużo psiaków i za dużo obywateli tego kraju nieodpowiedzialnych i po prostu bestii. A nas niestety wciąz mało, a możliwości jeszcze mniej. Quote
Jaaga Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Erko, mam dwie osoby zainteresowane suczką z jednostki, więc myślę, że coś z tego będzie. Postarajcie się złapać onkowatą sukę. Wyłapanie samych szczeniąt nic nie dal, bo za 4 mies. będą kolejne. Onkowate u nas mają wzięcie. Tylko wtedy na jedzenie, sterylkę i szczepienie trzeba by zbierać. Na razie jedynie dokładam psy, a nic nie wydaję, ale oczywiście w razie ogromnej potrzeby możesz mi je przysłać. Maluchy z jednostki może uda się Wam rozdzielić po ludziach, bo jest nimi zainteresowanie i to kwestia krótkiego tymczasowania. Oby w ogóle przeżyły. Quote
ewelinka_m Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 dzwoniłam do jednostki dziś w południe, pisałam też rano, niestety, ale ci żołnierze nie tylko siedzą w jednostce nic nie robiąc, ale też pracują :mad::mad: przez całą sprawę z generałami nie mają czasu biegać za psami :-(staruszka w ogóle nie kojarzą, żeby był a opisywałam im go bardzo dokładnie! ..tego puchatka ostatnio też nie widzieli,:-( ale może w tym całym zamieszaniu gdzieś ze straachu się schował..wczoraj nazjeżdżało się mnóstwo osób.. :-( Quote
Rudzia-Bianca Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Jaaga żeby się maleńkiej udało , kciukole zaciskam :) Quote
divia_gg Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Zapraszam na bazarek na kieleckie psiaki [URL]http://www.dogomania.pl/threads/175268-Na-KIELECKIE-PSIAKI-ozdoby-gadA-ety-biA-uteria-ksiAE-A-ki-pA-yty-ZAPRASZAM[/URL][URL="http://www.dogomania.pl/../175268-Na-KIELECKIE-PSIAKI-ozdoby-gadA-ety-biA-uteria-ksiAE-A-ki-pA-yty-ZAPRASZAM"] [/URL] Quote
andzia69 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Pamiętacie - pisałam o psiakach z ok. Sukowa, urodziło się 6 maluchow - dzisiaj była ze Zgredkiem u mojego weta i powiedział mi, że to jakaś jego znajoma się nimi opiekuje i z bólem serca, ale uśpili 4 maluchy i zostalo do wydania jak podrosną 2 psiaczki. Jak tylko będę miała jakieś info, zdjęcia to napisze - jeszcze są malutkie i nie do wydania, ale myślę, że za jakieś 3 tyg będzie je można ogłaszać.Będą sporymi psami, bo i tata i mama do małych nie należą. Quote
Jaaga Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Nie wiem już gdzie pisać, ale moze tutaj na ogólnym wątku szczeniakowym. Rozmawiałyśmy z Erką odnośnie szczeniaków z działki. Małe mogą do mnie przyjechać, ale trzeba zebrać pieniądze na ich utrzymanie i szczepienie. Zaczęliśmy remontować pomieszczenie w ogrodzie. Remont mnie sporo wyjdzie, bo trzeba naprawić ściany, wstawić okna, ocieplić pomieszczenie i zrobić dach. Małe mogą tam mieszkać. Niestety, w związku z remontem i tym, że mam na utrzymaniu schroniskowe kozy, dożywotnią tymczasowiczkę Sarę, pampersowaną Łatkę i dwa kieleckie szczeniaki, nie jestem w stanie finansować ich pobytu u nas. Może załozyć im osobny wątek? Tylko i tak kieleckich wątków jest sporo, więc nie wiem, co robić? Tylko tutaj znikną w nawale wszystkich szczeniaków i trudno bedzie prosić kogos o wsparcie dla nich. Quote
GoskaGoska Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 tez uwazam, ze osobny wątek trzeba zalożyc - wtedy łatwiej jest organizacyjnie-Jagga jest wspaniała, ze te kluchy wezniesz - nie chce obiecywać -ale postram się zrobić bazarek w tyg na ich szczepionki Quote
andzia69 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 właśnie Erka dzwoniłą do mnie - wieści z ok. Bodzentyna - suka szkielet leżąca na ziemi a dookoła małe dreptające szczeniorki:(:(:( Quote
Recommended Posts