erka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Ewelinko_m, tak właśnie pomyślałam,żeby Gucio bis nie zasiedział się u mnie tak, jak jego poprzednik:eviltong:. A wogóle to jakies imiona trzeba wymyslić dla maluszków, trochę weny trzeba mieć, bo jest ich 8 ! Jaaga , nie chcę Cię straszyć ,ale one jeszcze sie rozkręcą:evil_lol:. Czekoladka, to diabełek wcielony, chłopczyk , trochę spokojniejszy, taki misiu fajtłapa, ale siostrzyczka mu życ nie daję, więc musi jej dorównywać. Gucio to był aniołek przy nich, tak, jak sunia u Twojej mamy:p. Dzisiaj mnie martwi sunieczka, bo ma biegunkę, ale może wczoraj sie przejadła, bo jak już przyszła to okrutne bąki puszczała, a potem jeszcze rzucała się na jedzenie. Ale jadła tylko Royala wet. i troche serka, to nie powinno jej zaszkodzić. Kupiłam Royala startera, ale nie bedą ich na razie przekarmiac, choc cały czas sprawdzają miski, dziś kurczaczek z ryżem i marchewką głównie i mam nadzieję,że ta biegunka przejdzie , że to tylko coś przejściowego. Quote
savahna Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 No to co, ogłaszamy czy jeszcze nie oglaszamy....;) Bo ja jutro chcę sobie poklikać z rana trochę, więc jak nie szczeniaczki, to Boksia ogłoszę, ale mogę szczeniaczki najpierw...To jak?:razz: A Komę po tym uszku to nawet za sto lat bym poznała...:evil_lol: Quote
erka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Savahna bardzo proszę szczeniaczki, tylko muszę cyknąc fotki każdemu osobno, bo czekoladki/u mnie i Agnieszki24 takie same/ możesz ogłosić, jako mix pinczerki, czarne i jasno brązowe, jako mix jamniczki, a puchatka , to nie wiem:roll:, może bez rasy, tylko,że śliczny, mały i puchaty. Fotki niełatwa sprawa, bo jak szaleją, to ciężko o moment bezruchu, a potem nagle padają i wtedy juz tylko śpiące:cool3:. Quote
agnieszka24 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 savanho boksia nie ogłaszaj na razie, bo jest zarezerwowany ;) Narazie nie mam fotek moich maluchów. Jutro lub pojutrze zrobię im zdjęcia. Quote
savahna Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 No to cyknij, jak mozesz,bo ja rano bym je ogłosiła. Ten puchaty to piesek?A toto drugie to sunia? Ile mają?No i małe raczej beda docelowo? Mam ogłosic te co są u Ciebie, a jak coś to bedziesz podsyłać do Agnieszki?:razz: ok Agnieszka, nawet sie dobrze składa...:lol: Quote
savahna Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Mój nienormalny kot :stupid:urządził sobie nocny rajd po domu, skakał,spadał,drapał...A jak już mnie obudził, to grzecznie zwinął się w kłębuszek...:sleep2:Jak dorwę, to normalnie...:diabloti: No, więc w związku z tym zmuszona byłam zrobić trochę ogłoszeń ze zdjęciami co są, bo szkoda mi było takiej pięknej nocy...:knajpa: Wstawiłam też na wabia jedno zdjęcie(tam gdzie więcej niż 3 można było) całej sfory, więc gdyby ktos pytał o czarne szczeniaczki to sie erka nie dziw.W tekście jest jednak napisane ,ze 2 do adopcji....:roll: Jak rano zajrzę i bedą nowe zdjatka to wykorzystam, a jak nie to mozna za pare dni nowe ogłoszonko zrobic(jeśli pieski jeszcze bedą). A guciowaty- słodziak...:loveu: Quote
Jaaga Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Mój najmniejszy czarny to słodziaczek. jest przekochany i przespokojny. Śpi jeszcze z Minią. przespał praktycznie całą noc, tylko nad ranem, jak karmiłam swoje maluchy, go obudziłam do sikania. Zrobił wszystko na gazety i poszedł dalej spać. Kupka ładna, nawet po odrobaczaniu, robali nie było. Starter najpierw wsuwał jak oszalały, ale jak już nie było rodzeństwa, to troszkę tylko podjadł. U nas nazywa się Paszek, ale jesli chcecie do ogłoszeń jakieś tradycyjne imię, to wymyślcie same. Te od mamy, to tak jak parka Erki. szaleją, a potem grupowo padają. Mam zdjęcia, ale zapomniałam wziąć z dołu aparat. Savahna, dasz radę ogłosić tą naszą czwóreczkę? Jesli tak, to prosiłabym kontakt znowu na mamę: (32) 3533128 lub na Erkę(jesli nie bedzie miała nic przeciw). Quote
savahna Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Jaga, jasne,ze ogłosze, ale jutro z samiutkiego ranka. No chyba,ze mój kot znowu będzie miał atak głupawki, to dzisiaj w nocy.;) Zdjecie z Twoja córcią tez mogę wykorzystac?:roll: Erka, to może być kontakt na Ciebie czy na mame Jagi? A może dam obydwa. Jaga, wiecej zdjęc podrzucisz? W jakichś bardziej reprezentacyjnych pozach równiez, zeby lepiej oddać urode KLUCHÓW....:eviltong: To ogłaszam szczylki od erki. Quote
Jaaga Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Savahna, nie da się im zrobic zdjęć. Przynajmniej moim aparatem, bo sa cały czas w ruchu i zdjęcia wychodzą rozmazane. Paszek za to ciągle lata za maltankami i trudno mu zrobic zdjęcie bez białego towarzystwa. Do ogłoszeń wolę uniknąć wspólnych zdjęć, żeby nie było tak, jak Z Sonia czy Anilką, że chcieli adoptować, ale rasowe. Quote
erka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Dopiero teraz udało mi sie coś cyknąć, ale to jak pisze Jaaga jest sztuka trudna:diabloti:. Jaaga wydaje mi się,że ona mają z 7 tyg., jak myślisz? Dzisiaj puchatek miał lekką biegunkę i nie ma za bardzo apetytu, a czekoladce troszkę przeszło. Czekoladową sunieczkę nazwałam Czoko, a puchatka Pusio i tak właściciele sobie nazwią po swojemu, więc nie ma co wymyślac. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
erka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
erka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Savahna, możesz wszystkie szczyle ogłaszać na mnie. A z poprzednich zdjęć wykorzystaj tą fotkę Pusia, bo tu ładnie wyszedł:). Mam nadzieję,ze maluchy szybko znajda domki, a szczególnie Czoko:diabloti:, bo w przeciwnym razie grozi mi eksmisja:cool3:. Quote
savahna Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 I przy okazji poznałam Twoje psiaki...:lol: Zostało mi tylko pare serwisów.Jutro ogłoszę te od Jagi... Quote
erka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Dzisiaj biegunka u szczeniorów u Jaagi, a mamuśka nic nie je i wymiotuje:-(. Ten najmniejszy w najgorszym stanie. Nerwowo, bo ja mam nie szczepionego Ferusia ze względów zdrowotnych, a u Jaagi masa psów. Czoko u mnie dzisiaj czuje sie lepiej, wrócił jej apetyt , Pusio nie je, ale biegunki strasznej juz nie ma. Mamy nadzieję,że to tylko jakieś zatrucie. Quote
savahna Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Może po prostu zmiana diety i tak zareagowały.Mam nadzieje,ze sie szybko unormuje:roll: skończyłam właściwie ogłaszac. Quote
ewab Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Dwie pięciomiesięczne suczynki. Sympatyczne, bardzo szybko do mnie przylgnęły. Ta po prawej bardzo przypomina mi Leo, nazwałam je więc Leośki. Ta, po prawej, która bardziej przypomina Leo ma troszkę ciemniejsze końcówki sierści i jest ciut, ciut drobniejsza. Quote
ewelinka_m Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Ewab a Ninka nadal czeka na domek ? to taka cudna sunia, aż dziwne,że nikt jej nie chce? :roll: Quote
andzia69 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='agnieszka24']savanho boksia nie ogłaszaj na razie, bo jest zarezerwowany ;) Narazie nie mam fotek moich maluchów. Jutro lub pojutrze zrobię im zdjęcia. Boksiu był zarezerwowany, ale ludzie się nie odezwali wcale:-( Puchatka od Erki ogłaszałabym jako mix szpica:p Co do biegunek - maluchy od Agi też ją miały na zmianę - dała zastrzyk na biegunkę i im przeszło i dzisiaj mają ładną kupkę. Natomiast Aga po węchu stwierdziła, ze jej śmierdzi ta kupa pedigree:crazyeye::evil_lol: więc moze ktoś jednak w schronie dał im saszetki dla juniorów właśnie tego...a ponieważ było mega zamieszanie wtedy to wszystko możliwe... mama maluchów wygląda tak: a generalnie wyglądała tak:( Quote
agnieszka24 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Co do moich malców i problemów jelitowych to sprawa wygląda tak: po przybyciu do mnie oba maluchy zrobiły luźną kupkę o zapachu pedigree :evil_lol: Wczoraj po południu Majeczka dostała mega sraczki, nie chciała jeść ani bawić się. Ponieważ do rana jej nie przeszło dostała zastrzyk p/biegunkowy. Teraz kupka jest ok :) Nero biegunki nie miał, tylko kupkę o luźnej konsystencji, więc nie robiłam mu zastrzyku. Zanim kupki się unormują musi minąć trochę czasu, pamiętajcie, że maluchy są dopiero odstawione od cyca. Nie wiemy czy dostawały wcześniej jakiś stały pokarm, czy tylko suka ich karmiła. Muszą się przyzwyczaić do nowej diety. Majka to straszna przytulanka, ciągle wspina się na kolana i chce żeby ją tulić. Wczoraj dwie godziny spała mi na kolanach, gdy się uczyłam :loveu: Nero jest spokojniejszy, nie lgnie tak do człowieka jak Majeczka, ale na powitanie również podbiega i cieszy się. Jest bardzo czujny - dzisaj oszczekał moja Hienę, gdy ta nagle wyszła z drugiego pokoju :evil_lol: Nero to straszny obżartuch , jak dziś dopadł do miski to nie chciał odejść i brzuch ma teraz wielki jak bębenek :p Lubi spać przytulony do mojego kapcia. Na kolankach nie czuje się zbyt komfortowo. Majeczka jest straszną pieszczoszką, jest odważniejsza i bardzo ją ciągnie do człowieka. Quote
erka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 To z pewnością nie po saszetkach, bez przesady, mamuśka do dzisiaj nic nie je, wymiotuje, z pewnością musiały zjeśc wcześniej jakieś świństwo, bo mam nadzieję,że nie podrute specjalnie. A jamnisiowata sunia cudna, kocham takie sunie:). Oby tylko była zdrowa. Te dzieciory wogóle do niej nie podobne, przynajmniej te co są u mnie. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 BAzarek imionkowy mam robić ? Tylko muszę namierzyć zdjęcia szczeniaków . Quote
agnieszka24 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Rudzi mogłabyś zrobić bazarek :) A dasz radę założyć maluchom wątek? Jutro wstawię fotki moich szkrabów, a parę postów wcześniej są foty szczylków od erki i Jaagi. Quote
ewab Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 ewelinka_m napisał(a):Ewab a Ninka nadal czeka na domek ? to taka cudna sunia, aż dziwne,że nikt jej nie chce? :roll: Ninka wpadła w oko chłopakowi, który pomaga w hoteliku tam gdzie jest suczynka. Pewnie ją zabierze. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Aga bazarek zrobię , wątek hmm mogę założyć ale podeślę Ci na pw link i od razu wpisz się w drugim poście żeby można modyfikować, bo ja obawiam się że nie zapanuję nad info o tylu szczeniakach . A później jest problem bo nie można edytować postów . Ale to dopiero jutro wieczorem , dziś muszę jeszcze rozliczyć bazarek i padam bo całą noc w pracy byłam. Quote
Recommended Posts