Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZUZKA2 - byc moze bede miała chetna na kotka (raczej malucha).Znajoma znajomej wyprowadza sie na swoje od rodziców .W domu jest kot i ona u siebie tez by chciała.Dałam namiary na enede,bo kiedys czytałam,ze ma jakies kociaki,ale nie wiem czy teraz jest w posiadaniu.Masz podobno jakies namiary na kociarzy...
Domek aktualny miał byc od lutego...

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super!dzięki!:-)
Ja mam bazę danych kotów z regionu i stały kontakt z kociarzami.Poza tym dobrze mi idzie doradzanie ludziom kotów oraz walka ze stereotypami nt.zwierząt dorosłych;-)
Mamy koty od 4miesiąca wzwyż.Każde umaszczenie,każdy charakter-można zamawiać;-)Jak nie będzie takiego w Kielcach,to załatwię z dowozem z innego regionu.Choć pierwszeństwo daję zawsze naszym.
Wśród kociąt dominacja kocurków w regionie,ale mam możliwość ściągnięcia kociczek 5mies.do nas od osoby,która ma maluchy na DT pod Krakowem.Większość ludzi mi się jak na razie udało przekonać do dorosłych,a pisały,że chcą małe.Najlepszy dowód to 3letni Brutus-uznawany nawet przez kociarzy za niemłodego już kota.Na dniach jedzie do domu roczny kocur itd.:-)
Dużo kotów ma ewab,ale chyba powyżej 10m-ca życia.Eneda to nie wiem teraz jakie ma.

Posted

A możesz mi na pw namiar do Ciebie podać, to przekaże znajomej.Szczerze to nie wiem co z tego wyjdzie czy ona sobie gdzies nie nagrała juz kociaka, ale dostałam zapytanie od kolezanki, więc kto wie...;)

Posted

Ja jutro będę łapać tego ślicznego puchatego kotka, dla kórego mam dt w Krakowie. Ale tam podobno jest jeszcze kilka kociaków, tylko juz takie podrośniete.

Maluszkom moim jutro bedę chciała zbadac kupkę, bo Jaaga była z ich mamą u weta i badanie krwi wykazało podwyższona ilośc eozynofili, co wskazuje podobno na obecnośc pasozytów.
Czoko też bardzo często siusia, może to zakażenie dróg moczowych, daje jej żurawinę.

Na razie nie ma chetnych na szceniaczki jamnisiowate, ani u nas , ani u Jaagi.

Posted

Chciałam zagłosować, ale...jak to się robi...:oops:
A z kociakami, to do lutego jeszcze pare dni,wiec jak sie cos Erka z tymi z Sandomierskiej wykluje, to moge podesłać kolezance...

Posted

savahna napisał(a):
Chciałam zagłosować, ale...jak to się robi...:oops:
A z kociakami, to do lutego jeszcze pare dni,wiec jak sie cos Erka z tymi z Sandomierskiej wykluje, to moge podesłać kolezance...

musisz się zalogować:) a jak nie jesteś zarejestrowana to najpierw musisz to zrobic:)

Posted

Szczylusie - 5 suniek, które zostały podrzucone w plastikowym pudle nad ranem. O 6 godzinie zauważył pudełko dozorca:-(:-( Były zmarznięte, malutkie, chłodniutkie...mają ok. 4 tyg.:-(

Posted

Gdyby był ktoś chętny na szczeniaki docelowo duże,nawet bardzo,to w Starachowicach oszczeniła się bezdomna suka.Są 4suczki i 1piesek.Mają 5,5tyg.Ludzie je "biorą"-jak to bezdomniaki;kto chce ten bierze sobie psa i nikt go nie weryfikuje itd.Nie chcę myśleć co będzie za rok jak stado suk się zacznie szczenić...:shake:Matka jest średnia;owczarkowata trochę,ale to kundelek i też szuka domu.Sytuacja jak z kopalni Morawica-suczka szczeni się 2x do roku na terenie jakiejś budowy.
Wstawiam przykładową fotkę:

Tutaj ich wątek: http://www.dogomania.pl/threads/201094-STARACHOWICE-teren-budowy-O%C5%9A-Starachowice?p=16207653#post16207653

Posted

erka napisał(a):
Niestety o szczeniaczki jamnisi było dzisiaj takie telefony,ze myślałam,że jak jeszcze jeden taki, to ugryzę słuchawkę:diabloti:.

erko... dzisiaj facet kłócił się ze mną przez telefon na koniec strasząc mnie, że on sobie sam przyjedzie i mnie znajdzie i ma w du.pie sterylizacje i te moje wszystkie umowy! :cool1:

dawno nikt mi tak cisnienia nie podniósł:angryy:

Posted

DuDziaczek napisał(a):
erko... dzisiaj facet kłócił się ze mną przez telefon na koniec strasząc mnie, że on sobie sam przyjedzie i mnie znajdzie i ma w du.pie sterylizacje i te moje wszystkie umowy! :cool1:

dawno nikt mi tak cisnienia nie podniósł:angryy:

I zapewne był to osobnik z naszego regionu?:shake:Stąd głównie tacy dzwonią:angryy:

Posted

Zaniosłam dzisiaj kupke szczeniorków do badania, wynik będzie w poniedziałek, ale juz nie ma biegunki.
Szczeniory rozrabiaja okrutnie , nie moge wyjść na chwile, bo zaraz kompletna demolka, a na dywanie zwykle porozgniatana kupa :diabloti:.

Czoko szalona,żywioł niesamowity, Pusio też rozrabia, ale jak się go bierze na ręce , to sie uspakaja i robi cudne minki:lol:.
Moje zwierzaki poruszają sie w górnych partiach , bo jak zejdą na podłogę , to szarańcza rzuca się do skakania na nie i obgryzania nóg. Kot ucieka przerażony i nawet nie próbuje się bronić:evil_lol:.

Posted

Zuzka2 napisał(a):

Dużo kotów ma ewab,ale chyba powyżej 10m-ca życia.

U mnie na DT jest tylko jedna kotka (dorosła). W nadchodzącym tygodniu zostanie wyciachana i może szukać domu. Dwa młode czarne kotki z białymi skarpetkami zgłaszała Jola ze Skarżyska. Poszukuje dla nich DT. Póki co zdjęć niet.

Co do szczeniaków z worka - są to dwie suczki i dwa psiaki.

Posted

Wstawiam Paszka, jakby ktoś dał radę zrobic ogłoszenia o jamnikowate maluchy. Zrobiłam im allegro, wiecej raczej nie dam rady.

Szukam domów dla szczeniąt po jamnikowatej matce. Maluszki mają ok. 2 mies.
Oddam jedynie w odpowiedzialne rece. Sa dwa czarne pieski i ruda suczka.
Szczeniaczki zostaną wyadoptowane po podpisaniu umowy adopcyjnej. Suczka jedynie po zobowiązaniu się przyszłego opiekuna do sterylizacji suczki w przyszłości.
Domowe, odrobaczone, troskliwie odchowane.
Aktualnie przebywaja w domu tymczasowym.
Do adopcji jest równiez ich mama. Ruda, mix jamnika. Miła, kontaktowa, łagodna. Zachowuje czystość, nie niszczy w domu.

Zastrzegam sobie prawo wyboru kupujacego.

Kontakt w sprawie szczeniąt: (32) 3533135, 660124623

Posted

Jaga ja im prawie zrobiłam komplet ogłoszeń. Wprawdzie ogłaszałam 4 psiaki, ale to chyba nie szkodzi?
Czekałam na nowe zdjecia o których pisałas,że masz,zeby im na kilku serwisach zrobic z nowymi.
Jutro rano im dokończe.

Posted

Dzisiaj straciłam suszarkę do włosów:diabloti:. Piętnaście zabawek leży na podłodze, ale oczywiście nie sa interesujące, tylko trzebać ściagać wszystko, co sie da, wygrzebywać z kątów, to jest dopiero zabawa:mad::evil_lol:.

Pusio już troszkę bardziej pojętny się robi, nauczył sie w końcu siusiać na gazetki, choć wpadki sie jeszcze obojgu zdarzają:eviltong:.

O Czoko był jeden mail, prosiłam o tel, ale cisza.

Dzwoniła też dziewczyna o czarnego jamnisia.

Posted

dzisiaj do schronu pan przywiózł 3 szczeniorki...cud urody:) 2 zabrał z powrotem - powiedziałam, że postaramy się im znaleźć domki - sunia ala spanielka, przybłąkała się do niego na działkę i oszczeniła...pan pieski wydał a sunieczki zostały....nie mogłam się oprzeć i jedną zabrałam do biura...niestety długo się nią nie nacieszyłam...przyjechali radni i posłowie i jedna radna też nie oparła się jej urodzie:) doszłam do wniosku, że to jeden z najbardziej obfoconych szczylków:):) no i choć wam pokażę urodnicę:)

i z nową pancią: