Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miśka napisał(a):
wstawiaj numerami, rozszyfrujemy moze :-)

Wstawię dzisiaj wieczorem, bo katalog mam w domu ;)

DK napisał(a):
LINO skończył dzis Intrerchampionat :multi: :multi: :multi:

O! DK się odnalazł :razz:
Ciekawi mnie, czy doczekam się w końcu tych przeprosin za Radom.... :roll:

Bez względu na wszystko- gratuluję Interchampionatu.

jolka11 napisał(a):
My tak łatwo się nie poddajemy :evil_lol:. Teraz przerwa ,a po wakacjach znów nas zobaczycie :lol:

E! No pewnie! Trzeba iść do przodu, nawet w największe wichurzyska ;)

zpr napisał(a):
A powiedzcie mi jaki typ SH preferuje sędzia A. Szutkiewicz? :roll:

Z moich obserwacji wynika, że lubi psy eleganckie- tak po prostu ;)
Ale myśmy byli przez pana Szutkieiwicza sędziowani tylko raz i to na niewielkiej wystawie krajowej, więc moje obserwacje mogę być nazbyt uproszczone :roll:

pmmzz napisał(a):
Cóż... komentarze odnośnie organizacji chyba nie sa potrzebne...

odnośnie oceny na ringu... zastanawialem się czy sobie nie odpuścić... ale....

A ja zastanawiam się, jak odnieść się to tych zarzutów, bo:

pmmzz napisał(a):
trochę przykre że sekretarz ringowy (którego rola powinna sprowadzać się do samego pisania), ma tak duży wpływ na sędziego....

Gdybym miała duży wpływ na sędziego, to z pewnością niektóre zarówno oceny, jak i lokaty wyglądałyby inaczej.

pmmzz napisał(a):
i sorry... nie są to moje wymysły, czy też skutek urojeń wzrokowo-słuchowych na skutek porażenia słonecznego.......
a jak się jeszcze usłyszy kiedy sekretarz - zaraz po sprawdzeniu zębów i jąder psów a przed dokładnym obejrzeniem każdego psa, w momencie podejścia pierwszego numeru w stawce - mówi do sędziego (przysłaniając usta): "...to ten pies zostaje na lokacie..."

Wiesz, co pmmzz, perfidny jesteś (żeby nie napisać, że wredny).
Nie wiem, czy z premedytacją, czy z niewiedzy.
Bo to zdanie, ktore tu napisałeś, sugeruje, że to ja zadecydowałam o lokacie ów psa.
A prawda jest "troszeczkę" inna.
Po pierwsze, Twój cytat powinien wyglądać następująco: "...to ten pies zostaje na lokacie ?...".
Zapomniałeś o znaku zapytania- "drobne" przekłamanie.
(swoją drogą intrygują mnie dwie rzeczy- po pierwsze, o którym psie mowa, a po drugie- który pies należy do Ciebie pmmazz. Jakoś mnie ciekawość żrzera)

Po drugie, może niektórzy z Was o tym nie wiedzą (choć skoro tak dobrze słuchali, to pewnie i to również usłyszeli), pan Zygmunt nie raz i nie dwa, zobaczywszy wchodzącą stawkę mówił, które psy widzi na jakich lokatach.
To posunięcie, na które ja nie potrafiłabym się zdobyć, więc proszę pmmazz, nie wciskaj mi tu kitu. :mad:

A już wogóle dziwi mnie, że ludzie o tak świetnym słuchu, jak niektórzy, nie słyszeli, WIELOKROTNIE powtarzanego sędziemu, że nie chcę za bardzo ingerować w ocenę, ponieważ to nie ja jestem sędzią.

Po co ja się w sumie tłumaczę.... :cool1:
Optymistyczne pozdrowienia dla Wszystkich

Posted

A nam mimo upału się podobało, Pan Zygmunt jest jednym z nielicznych sędziów, opisujących szczegółowo wynik oceny, czy też potrafiącym zauważyć, czy dany pies trenuje bieganie. Nie stwierdziłem żadnego "ringowego kumoterstwa" - zasłużenie wylądowaliśmy na III a zarazem ostatnim miejscu z oceną bdb - Baffi nie chciało się biegać, pokazywać zębów czy też głaskać.

Posted

Uzupełniam wyniki:

Międzynarodowa wystawa w Warszawie, 8-9.07.2006

PSY
Klasa szczeniąt
LESHAN de Ciukci – 1, WO, Best Puppy (z tym, że nie było porównania z suką)
Arktogea QUICK DEMON - 2, WO
AJUSCO z Coyoacan (FCI) - 3, OB

Klasa młodzieży
LAREDO De Ciukci – 1, Zw.Mł., Najlepszy Junior w Rasie
SWIFT WOLF Fortunatus - 2, dosk.
EBONYSHADOW N SHAPALI'S DRAGON - 3, dosk.

Klasa pośrednia
TALIZMAN FOR FORTUNATUS Eskimoski Domek – 1, CWC, Res.CACIB
ANTON NIKE'S BLUE HURRICANE - 2, dosk.
BUDYŃ Luks Torpeda - 3, dosk.
A'DURANGO Eskimo River - 4, dosk.
ATAMAN Ninsun - bdb

Klasa otwarta
KORAL BLACK Eskimoski Domek – 1, CWC
FIRST EXPRESS Dwie Korony - 2, dosk.
LIDER NIKE'S z Pierwszej Ręki - 3, dosk.
ANORAK Leśna Ścieżka - 4, dosk.
RAMZES Russ Kennel - bdb
QUNITESSENCE Fortunatus - dosk.
Husqvarna FANTASTICK - bdb
DJ RED DAWID COPERFIELD Potęga Naturalności - bdb
CONNOR Fortunatus - dosk.
NABUKO Eskimoski Domek - bdb

Klasa championów
EASY RIDER Hydrargium – 1, CWC, CACIB, BOB
Arktogea BLACK DINMOND- nb

SUKI
Klasa szczeniąt
Arktogea QUEEN OF NIGHT – 1, WO, Best Puppy (z tym, że nie było porównania z psem)
AZTECA z Coyoacan (FCI) - 2, WO
Discovery POISON - 3, WO
BIANCA Śnieżne Psy - 4, OB
Arktogea QUEEN OF DREAMS- nb

Klasa młodzieży
HAPPY HILARY Eskimoski Domek – 1, Zw.Mł.
FAMA Sądeckie Pieszczochy - 2, dosk.
BAFFI Luks Torpeda - 3, bdb
MAAGIE MAE D.B Arctic - nb

Klasa pośrednia
TINA TURNER Eskimoski Domek – 1, CWC
Arktogea VIRTUAL VIRGO FOR HUSQVARNA - 2, dosk.
Arktogea VIXEN - 3, dosk.
PURE POISON Fortunatus - 4, dosk.
ŚNIEGUROCZKA Śnieżna Rakieta - bdb
MIRA CETI Srebro Północy - dosk.

Klasa otwarta
ULKA Eskimoski Domek – 1, CWC, Res.CACIB
TIFFANI Eskimoski Domek - 2, dosk.
ARIZONA DREAM Fortunatus - 3, dosk.
SEONA de Ciukci - 4, dosk.
Husqvarna CASABLANCA - dosk.
MAXIMA z Leśnego Traktu - bdb
Husqvarna HAWANA OF ARKTOGEA - dosk.
ASTRA Demar - bdb
EVERYTHING'S GONNA BE ALRIGHT Potęga Naturalności - bdb
DUTCHESS Arktyczna Piękność- nb

Klasa championów
Innisfree FLEUR DE LIS – 1, CWC, CACIB

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):
Gratulacje dla wszystkich poza i na ringu - praca w takich warunkach przy ocenie psów powinna byc podwójnie płacona

Ale Jacku...
0 x 2 nadal = 0 ;)

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

A ja zastanawiam się, jak odnieść się to tych zarzutów...

...a po drugie- który pies należy do Ciebie pmmazz. Jakoś mnie ciekawość żrzera)......

...więc proszę pmmazz, nie wciskaj mi tu kitu. :mad:

....
Po co ja się w sumie tłumaczę.... :cool1:
Optymistyczne pozdrowienia dla Wszystkich

:diabloti:
Jestem i perfidny i wredny...
doskonale wiem o tym... ale dziekuje... mile to slowa dla moich uszu... :evil_lol:

..........
ok.... moj blad, uznajmy ze jestem przygłuchy, mam bujną wyobraznie, itd...

..........
jednak w dalszym ciagu uwazam, ze sekretarz to sekretarz, a nie asystent wiec jego rola powinna sie ograniczyc tylko i wylacznie do tego co powinien robic.....bez urazy NigdyNigdy (to taka ogolna uwaga odnosnie wystaw i oceny na ringu)......
...........
mniejsza z tym.....
...........
moj kojot jest w katalogu z nr 1840...:razz:
...........
jak juz napisalem wczesniej, zgadzam sie niemalze w 100% z opisem sedziego, (mam jedynie malenka prosbe NigdyNigdy...pisz troszeczke czytelniej opisy...)..;)...........
................
................
pozdrowienia dla wszystkich.....

a w szczegolnosci NigdyNigdy :cool1:

pmmazz & el Coyote

Posted

pmmazz napisał(a):
:diabloti:
jednak w dalszym ciagu uwazam, ze sekretarz to sekretarz, a nie asystent wiec jego rola powinna sie ograniczyc tylko i wylacznie do tego co powinien robic.....bez urazy NigdyNigdy (to taka ogolna uwaga odnosnie wystaw i oceny na ringu)

Wiesz pmmazz niby masz rację, ale jak tu odmówić sędziemu, jeśli zaprasza cię na ring, by razem popatrzec na pieski... To nie Kasi wina, ze stała na ringu, choć na plakietce miała napisane SEKRETARZ. To sędzia co chwile prosił ją na środek ringu. Moim zdaniem, jeśli ktokolwiek zachował się w tej sytuacji niedelikatnie, to tylko sędzia, który byćmoże zapomniał, ze Kasia jest "tylko" sekretarzem i traktował ją jak asystentkę.
Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby Kasia miała twardo siedzieć na stołku i odmawiać sędziemu, kiedy ją wołał :cool1:

Dajcie już spokój, bo próbujecie dociec czyja była wina z powodu takich a nie innych lokat, a to jest bez sensu.
Od dawna wiadomo, jaki gust ma Pan Jakubowski i jego werdykt wcale mnie nie zdziwił ;).

Posted

Cyraneczka napisał(a):
:cool1:

Dajcie już spokój, bo próbujecie dociec czyja była wina z powodu takich a nie innych lokat, a to jest bez sensu.
Od dawna wiadomo, jaki gust ma Pan Jakubowski i jego werdykt wcale mnie nie zdziwił ;).

:cool1: a w sumie o gustach sie nie dyskutuje....wiec..... ;)
...

a uważam ze p.Jakubowski to sedzia, u ktorego chcialbym jeszcze kiedys kojota wystawic.....
......

ja na razie
odpuszczam sobie wystawy .... moze wroce na ringi gdzies w okolicach listoapada.... w ramach odpoczynku od szarej codziennosci....

do zobaczenia w listopadzie..... :razz:

Posted

pmmazz napisał(a):

do zobaczenia w listopadzie..... :razz:

No, no ;) do listopada masz sporo czasu, zeby Kojota odchudzić, bo trochę za tłuściutki był teraz na wystawie ;)

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Ale Jacku...
0 x 2 nadal = 0 ;)

No tak... więc sugeruję wprowadzic dodatek, nie wielokrotność. Będzie 0 + 1, co już lepiej wyglada ;-)

Posted

Cyraneczka napisał(a):
No, no ;) do listopada masz sporo czasu, zeby Kojota odchudzić, bo trochę za tłuściutki był teraz na wystawie ;)

.... zaraz tłuściutki, teraz nie używa się takich określeń.... raczej dobrze zbudowany.... lub "w bardzo dobrej kondycji bytowej"

......

a kojocisko waży teraz 24,8kg, czyli o 2,2kg mniej niż w Łodzi.... tyle ważył zaraz po zimie.....

..................

pozdrowienia

pmmazz & el Coyote (vel CIELAK)

Posted

pmmazz napisał(a):
(mam jedynie malenka prosbe NigdyNigdy...pisz troszeczke czytelniej opisy...)..;)...........

Jeszcze mu mało, no.... :roll:
Stój na pełnym słońcu przez pół dnia i pisz wypracowania na teczce, w tempie sekretarskim, mocno dociskając, co by się opisy dobrze kalkowały :diabloti: I niech będzie czytelnie.
Dla Twojej informacji- strałam się :evil_lol:

pmmazz napisał(a):
pozdrowienia dla wszystkich.....

a w szczegolnosci NigdyNigdy :cool1:

Dziękuję :razz:
Pozdrowienia o perfidnego i wrednego pmmazz przyjęte ;)

HUSKYTEAM napisał(a):
No tak... więc sugeruję wprowadzic dodatek, nie wielokrotność. Będzie 0 + 1, co już lepiej wyglada ;-)

A, no to dodatek był- woda pitna plus darmowy naleśnik, po którgo trzeba było stać w kolejce :diabloti:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
A, no to dodatek był- woda pitna plus darmowy naleśnik, po którgo trzeba było stać w kolejce :diabloti:

Ale nawet ten naleśnik (Katarzyna sekretarzowała w niedzielę) podobno był uboższy niż kupny :)

Posted

ktrebor napisał(a):
Ale nawet ten naleśnik (Katarzyna sekretarzowała w niedzielę) podobno był uboższy niż kupny :)

No był jakiś taki....
W niedzielę zabrakło tuńczyka :p
A Ty, ktrebor, skąd wiesz? :razz:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
No był jakiś taki....
W niedzielę zabrakło tuńczyka :p
A Ty, ktrebor, skąd wiesz? :razz:

A tak jak pisałem Katarzyna vel Hayne, sekretarzowała w niedzielę labradory i dostała kupon na naleśnika i zauważyła, że z kuponem dostała mniejszy wkład niż inni "normalni" klienci.

Posted

ktrebor napisał(a):
A tak jak pisałem Katarzyna vel Hayne, sekretarzowała w niedzielę labradory i dostała kupon na naleśnika i zauważyła, że z kuponem dostała mniejszy wkład niż inni "normalni" klienci.

Dokładnie tak, ale to dlatego, że po południu naleśniki robiła "przemiła" młoda panienka (córka?), a nie pani (mama?), której zależy na tym biznesie ;)
Panna była żywcem wyjęta z PRL'u :p
A pytałam, bo i ja w niedzielę też sekretarzowałam :lol:
Dobra, zejszlimy z tematu chyba :diabloti:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Dokładnie tak, ale to dlatego, że po południu naleśniki robiła "przemiła" młoda panienka (córka?), a nie pani (mama?), której zależy na tym biznesie ;)
Panna była żywcem wyjęta z PRL'u :p
A pytałam, bo i ja w niedzielę też sekretarzowałam :lol:
Dobra, zejszlimy z tematu chyba :diabloti:

E te kulinarne tematy to ciekawe ale chyba mało mają wspólnego z wystawami :mad:

Posted

zpr napisał(a):
E te kulinarne tematy to ciekawe ale chyba mało mają wspólnego z wystawami :mad:

A ja myślę , że jednak trochę mają .
Najedzony sędzia ciągnie oceny trochę w górę ,
głodny zdecydowanie w dół .

Posted

piotrjan napisał(a):
A ja myślę , że jednak trochę mają .
Najedzony sędzia ciągnie oceny trochę w górę ,
głodny zdecydowanie w dół .

A tak o tym nie pomyślałam! ;) ;) ;)

Posted

Stawka na GDYNIĘ

Pies
szczeniąt - ABRAXAS Fortunatus

młodzieży - DENVER Cheyenne
młodzieży - IWO Syberiada

pośrednia - A'DURANGO Eskimo River

otwarta - QUNITESSENCE Fortunatus

Suka
szczeniąt - HASKA Sunkmanitu-Tanka
szczeniąt - MISS SHAYANE Eskimoski Domek
szczeniąt - Arktogea QUEEN OF SNOW

pośrednia - Arktogea VIXEN
pośrednia - Arktogea OFELIA

otwarta - ARANKA Klan Bystrych
otwarta - HELOISE Józki
otwarta - KARLA Eskimo River
otwarta - MEGHAN of Siberian Lady

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...