Nitor-Nivalis Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 Siberian Husky, pies, szczeniąt - GOLD WIZARD Nitor Nivalis - I, Best Puppy Siberian Husky, pies, młodzieży - MARS Arktyczny Przypływ - II Siberian Husky, suka, szczeniąt - Arktogea QUEEN OF NIGHT - II Siberian Husky, suka, pośrednia - Arktogea OFELIA Siberian Husky, suka, szczeniąt - MISS SHAYANE Eskimoski Domek - I, Best Puppy Siberian Husky, suka, otwarta - ARICA Mono-No Kimi Siberian Husky, suka, otwarta - AMI Fast Paws - I, CWC. NSwR BOB Siberian Husky, suka, otwarta - DUTCHESS Arktyczna Piękność - nb Siberian Husky, suka, pośrednia - DAPHNE Arctic Wind - bdb Siberian Husky, pies, otwarta - LIDER NIKE'S z Pierwszej Ręki - bdb Siberian Husky, pies, młodzieży - DA VINCI Eskimo River - I. Zw. Ml reszty nie wiem ale jak Lidka wroci to pewnie napisze :) Gratulacje :)
Nitor-Nivalis Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 w będzinie BOB - Oumiak Ambasador de France CWC SONY de Ciukci i to wszytsko co wiem. Gratulacje :)
Malvina Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Pewnie jak Flashka powróci z Będzina to nam zda większą relację:razz:
Nitor-Nivalis Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 pewnie tak :) Dragon - Zw.Mł Gratulacje :)
SH Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 BĘDZIN - sędzia Gabriela Ridarcikova (SK) psy kl. mł. DRAGON Ebonyshadow'n' Shapali's 1 dosk + Zw.Mł. Best Junior Vrangler CAYEN 2 dosk. Husqvarna NUGAT 3 dosk. pozostałe nb kl. pośr. Oumiak's AMBASSADEUR DE FRANCE 1 dosk + CWC + NPwR + BOB +BOG CAMEO Poranek Kojota 2 dosk PRINC Śniezna Rakieta 3 dosk ATAMAN Ninsun 4 dosk kl. otw. DUSTIN Sądeckie Pieszczochy 1 dosk +CWC ARMNI NIKE'S Wrota Beskidów 2 dosk XCELLENT VANILLA ICE Syberyjska Rapsodia 3 dosk. pozostałe nb kl. champ SOCHI de Ciukci 1 dosk + CWC pozost. nb suki kl. szcz. Husqvarna QUICK LOVE 1 WO Discovery POISON 2 WO kl. mł. Vrangler CAMEO 1 dosk +Zw.Mł. kl.pośr. Arktodea VIRTUAL VIRGO FOR HUSQVARNA 1 dosk + CWC DUMNA z Dzikiego Rancza 2 bdb kl. otw. Husqvarna CASABLANCA 1 dosk + CWC Latrans AMERICAN EXPRESS 2 dosk BIANKA Syberyjski Przyjaciel 3 bdb pozostałe nb kl. champ. BAJKA Lodowy Dotyk 1 dosk +CWC +NSwR
Nitor-Nivalis Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 SH a moze jakies male dygresje odnosnie sędziny :roll: bo w Bratyslawie sedziuje jednego dnia :) :Rose:
SH Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 No cóż... wolałabym nie komentować, ale... :p Sędzina ta hoduje dobermany. Mam wrażenie, że "nie czuje" szpiców - nie tylko husky, ale w ogóle szpiców. Jest to wyłącznie moje subiektywne odczucie a nie próba podważenia werdyktu. Wygrywały psy, które mają komplet zębów, dobre kątowanie, mocny grzbiet i wydajny ruch, ale niekoniecznie w tzw typie rasy (i znów dotyczy to wszytkich sędziowanych dziś ras, a nie tylko sh). Ważne było też dobre przygotownie do prezentacji w ringu, ale nie decydujące. Nieco inaczej wyglądała praca tej sędziny na międzynarodówce w Łodzi. Nie widzę zbyt wielkiej korelacji pomiędzy tamtymi a dzisiejszymi ocenami :roll:
Nitor-Nivalis Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 SH napisał(a):No cóż... wolałabym nie komentować, ale... :p Sędzina ta hoduje dobermany. Mam wrażenie, że "nie czuje" szpiców - nie tylko husky, ale w ogóle szpiców. Jest to wyłącznie moje subiektywne odczucie a nie próba podważenia werdyktu. Wygrywały psy, które mają komplet zębów, dobre kątowanie, mocny grzbiet i wydajny ruch, ale niekoniecznie w tzw typie rasy (i znów dotyczy to wszytkich sędziowanych dziś ras, a nie tylko sh). Ważne było też dobre przygotownie do prezentacji w ringu, ale nie decydujące. Nieco inaczej wyglądała praca tej sędziny na międzynarodówce w Łodzi. Nie widzę zbyt wielkiej korelacji pomiędzy tamtymi a dzisiejszymi ocenami :roll: Troche to obraz rozjaśnia - mam nadzieje ze za miesiac bedzie z nia lepiej :)
zpr Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Nitor-Nivalis napisał(a):Troche to obraz rozjaśnia - mam nadzieje ze za miesiac bedzie z nia lepiej :) Szczerze wątpię :shake:
Savannah Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Nitor-Nivalis napisał(a):Siberian Husky, pies, szczeniąt - GOLD WIZARD Nitor Nivalis - I,w.o, Best Puppy in Breed Siberian Husky, pies, młodzieży - MARS Arktyczny Przypływ - II dosk Siberian Husky, suka, szczeniąt - Arktogea QUEEN OF NIGHT - II w.o Siberian Husky, suka, pośrednia - Arktogea OFELIA - bdb Siberian Husky, suka, szczeniąt - MISS SHAYANE Eskimoski Domek - I, Best Puppy Siberian Husky, suka, otwarta - ARICA Mono-No Kimi - nb Siberian Husky, suka, otwarta - AMI Fast Paws - I, CWC. NSwR BOB Siberian Husky, suka, otwarta - DUTCHESS Arktyczna Piękność - nb Siberian Husky, suka, pośrednia - DAPHNE Arctic Wind - bdb Siberian Husky, pies, otwarta - LIDER NIKE'S z Pierwszej Ręki - CWC,NPwR Siberian Husky, pies, młodzieży - DA VINCI Eskimo River - I. Zw. Ml reszty nie wiem ale jak Lidka wroci to pewnie napisze :) Gratulacje :) dodałam jedynie ocene Arktogea Ofelii na dokładkę dorzuciłam z AMI Fast-Paws BOG 3:multi: A tutaj fotka z BOG i Zwycięzca Rasy z Sędzią panem Pawłem Szemrajem. BOG V Zwycięzca Rasy Chojnice 2006 AMI Fast Paws Pozdrawiam
Savannah Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Malvina napisał(a):Gratulacje ;) dziękuje, choc ja tylko je wystawiałam, gratulacje należą sie dla właścicieli;)
Savannah Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Mam jeszcze fotki 2 psiaków, wiecej jakos nie udało mi sie zrobic:roll: DA VINCI Eskimo River - Zw.Mł. GOLD WIZARD Nitor Nivalis - Best Puppy Pozdrawiam
Cyraneczka Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 GRATULACJE dla Zwycięzców!! A przegranym życzymy powodzenia w kolejnych zmaganiach ringowych!!
flashka-g Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Będzin jako pierwsza wystawa bardzo mi sie spodobala, chociaz bylo troche małych potyczek. Marsik widocznie przypadl pani Ridarcikovej do gustu. Z reszta dużo sedziów go chwaliło na BIS i typowalo na pudlo:) Pan Zvi Kupfenberg wybrał same małe pieski...jamnika, mopsa i whippeta - ktorego rowniez sam wybral na BOG. Ale tak bardzo sie ciesze z sukcesu Marsa, bo po poczatku sedziowania myslalam ze na tym sie skonczy...pozniej na szczescie troche sie porozumielismy:cool3: Na niezłą stawke jak na krajówce 1100 psów byc w najlepszej dziesiątce- super;)
zpr Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Śpieszę donieść, iż w Chojnicach LIDER NIKE'S Z Pierwszej Ręki FCI otrzymał CWC i NPwR :multi: a tylko przez niuewagę właściciela nie był w porównaniu o BOB, stąd chyba wynikła pomyłka w ocenie bdb przypisanej temu psy :mad:
Savannah Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 zpr napisał(a):Śpieszę donieść, iż w Chojnicach LIDER NIKE'S Z Pierwszej Ręki FCI otrzymał CWC i NPwR :multi: a tylko przez niuewagę właściciela nie był w porównaniu o BOB, stąd chyba wynikła pomyłka w ocenie bdb przypisanej temu psy :mad: no prosze:razz::razz: to mnie zaskoczyłas. zwłaszcza że myślałam że dostał bdb, bo stał sobie z psem przy ringu jak my wchodzilismy o BOB:roll::roll: Pozatym sekretarz ringowy wywołał o BOB tylko psa z kl. młodzieży - Da Vinci i mnie z AMI - NSwR. Ale to nie jest problem, sprawdze jeszcze w oddziale jaka faktycznie ocene dostał LIDER ZPR.
Savannah Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 flashka-g napisał(a):Legnica stawka - sędzia: p.Szutkiewicz Psy szczenięta GOLD WIZARD Nitor Nivalis OSKAR Z PIERWSZEJ REKI FCI ASISTASZI-DEMON Savea-Usmiech Klaudii młodzież SNOOPY Mithrandir Szry Wędrowiec DA VINCI Eskimo River pośrednia MAGIC z Pierwszej Reki FCI ARES Wilcze dziedzictwo DEXTER z debickiej kepy championów INT.CH Arktogea BLACK WIZARD suki szczeniąt QUEEN OF NIGHT Arktogea AKSA-ARNIA Savea-Uśmiech Klaudii otwarta DUTCHESS Arktyczna Pięknosc AMERICAN EXPRESS Latrans JURA Z Grodzkiego Zakątka championki CH.AFERA FORTUNATUS z Pierwszej Ręki FCI pełna stawka na LEGNICE
zpr Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Savannah napisał(a):no prosze:razz::razz: to mnie zaskoczyłas. zwłaszcza że myślałam że dostał bdb, bo stał sobie z psem przy ringu jak my wchodzilismy o BOB:roll::roll: Pozatym sekretarz ringowy wywołał o BOB tylko psa z kl. młodzieży - Da Vinci i mnie z AMI - NSwR. Ale to nie jest problem, sprawdze jeszcze w oddziale jaka faktycznie ocene dostał LIDER ZPR. Właśnie dostałam od właściciela Liderka kartę oceny wraz z dyplomem zeskanowaną i widnieje tam ocena doskonała wraz z wnioskiem CWC i NpwR, wysłałam to Lidce, która może wstawić na dogo:cool3:
Savannah Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 zpr napisał(a):Właśnie dostałam od właściciela Liderka kartę oceny wraz z dyplomem zeskanowaną i widnieje tam ocena doskonała wraz z wnioskiem CWC i NpwR, wysłałam to Lidce, która może wstawić na dogo:cool3: to dobrze ze się wyjaśniło. Swoją drogą ciekawe czy doszło do niekompetencji sekretarza (swoja drogą miły był:diabloti:) że nie wezwał w porownaniu o BOB tez NPwR jesli sedzia takowy tytuł przyznał.. Tego się już nie dowiemy:roll:
Savannah Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Jeszcze pare fotek z Chojnic dzięki uprzejmości Seven Heaven :p LIDER NIKE'S Z PIERWSZEJ RĘKI FCI MARS Arktyczny Przypływ AMI Fast Paws i tu na BOG V
Recommended Posts