Onaa Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 A ja na dogomanii ciągle widze że są organizowane transporty dla wyadoptowywanych psiaków. Jeśli tylko dlatego pies ma spedzić całe życie w schronisku no to cóż. Quote
PapryczkaChili Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Dogo07 - masz rację, ale to nie chodzi o to, że tego się nie da zrobic. Zobacz, co wcześniej jest napisane. chodzi o podejscie. ale jak ludzie wogóle nie kombinują i widac, że im nie zależy, to nie takiego domu szukamy... Quote
Onaa Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Jest wiele np. starszych ludzi którzy nie maja możliwości albo sie nie orientują jak sobie zorganizować taki transport. Ale to nie znaczy że nie beda o psiaka dbać czy go kochać. Oczywiście powinni chociaż w części taki transport finansować. Można na ten temat rozmawiać i proponować takie rozwiązanie. Quote
Olga7 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Oczywiście ,że w przypadku ,gdy ktoś nie może albo nie potrafi sam odebrać psa ze schronu -to organizuje się temu psu transport.Jednak niech ci ludzie poczuwają się do poniesienia choćby polowy kosztów transportu danego psa-to nie są kwoty kilkuset zl raczej-na ogół. Jeśli jednak np.ktoś z Gdańska jest przerażony kosztem paliwa czy biletu pkp na trasie Gdańsk -Elbląg -to co będzie, jesli kiedyś zdarzy się konieczność leczenia czy operacji psa i będzie to nie tylko kilkaset zl a może sporo wiecej? Wtedy wyrzucą chorego psa na ulicę czy uwiążą przy schronie ? :( .Ludzie wyrachowani i bezduszni nie powinni adoptować psa w takim razie -bo życie tego psa będzie dla niego wegetacją -prawdopodobnie. Już bezdomność i pobyt w schronie-czy na ulicy - jest dla takich psów wystarczającą krzywdą . Swoją drogą -wielu ludzi myśli chyba ,że takie psy ze schronu czy z dt/hotelików mają bezplatny transport -a pobyt psa w hoteliku/dt też jest bezplatny -albo są na to fundusze specjalne. Quote
Charly Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Dostałam wiadomość od Kordoni, że ktoś z Gdanska jedzie po Xawerego dziś. Ja nic nie wiem na ten temat- czekam na relacje Gosi, która dziś pracuje w schronisku. Quote
Onaa Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 To może jednak ta pani z Gdańska sie zdecydowała. Quote
rita60 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Charly napisał(a):Dostałam wiadomość od Kordoni, że ktoś z Gdanska jedzie po Xawerego dziś. Ja nic nie wiem na ten temat- czekam na relacje Gosi, która dziś pracuje w schronisku. :crazyeye:ło matko,trzymam kciuku i czekam obgryzajac paznokcie:cool1: Quote
Vitka Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Ksawerek w domku! ;) Ja chciałabym zapytać, czy nikt nie mógłby pomóc Małpce w transporcie do hotelu? Bardzo prosimy! :) http://www.dogomania.pl/threads/134436-A-liczna-MaA-pka-po-raz-drugi-szuka-nowego-wspaniaA-ego-domu/page23 Quote
Charly Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 oj troszkę mało tych wieści, a Gosia ani kordonia dzis nie wchodzi na dogo ani gg. A tak w ogóle to z Waszych ogłoszen:) Wielkie dzięki. Jeszcze nie widziałam psa, który tak aktywnie prosił o pomoc. Mordka wcisnięta w kratę, łapa wyciągnieta na całą długość popychała i zaczepiała przechodzących. Niesamowity psiak. Ktokolwiek ma kontakt z nowym domkiem zdajcie relację:) Quote
Pliszka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Jaka wspaniała wiadomość :loveu::loveu::loveu: Super :) Czekamy na więcej szczegółów! :) Quote
Olga7 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ja tylko mam nadzieję,że ci ludzie i ten dom -to na pewno ludzie z sercem dla Ksawerka i będzie tam u nich członkiem rodziny -kochanym,przytulanym i zadbanym pod każdym względem.:) Quote
rita60 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Tez mam taka nadzieje:roll:dziewczyny napiszcie cos wiecej:cool1: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Wspaniała wiadomość ! Ksawerku, życzę Ci szczęścia w domku na zawsze ! Quote
fizia Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Wreszcie udalo mi sie wejśc na dogo i pierwsze co widzę to taka wspaniala wiadomość!!!! Niezmiernie się cieszę!! Quote
kordonia Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 No to tak- oczywiscie dom sie znalazł DZIĘKI WAM :* :* :* Bo był z ogłoszenia w "Metro" :) Dom za Gdańskiem, koło Kościerzyny. Pani powiedziała mi, ze maja dom z ogródkiem, wiec podchwytliwie zapytałam, czy ma już bude, a pani, ze nie, ze oni chcą go do domu, do ogródka to sobie na siku będzie wychodził :) :) :) Ogólnie sprawił bardoz miłe wrazenie, obejrzła dodatkowe zdjecia, które wysąłąm na maila i już zadzwoniła,z e wsiadaja do samochodu po niego :) Gosia ze schroniska potem napisała mi smsa, że na żywo tez przesympatyczna. Dwójka nastoletnich dzieci. Mnie nie było w Elblagu przez weekend, dopiero wróciłam, i przed sekundą zadzwoniłam do Xawerego. Odebrął syn nastoletni, hehe, powiedziął mi, ze pies jest zajebisty, hehhe, ze ciagle sie bawi,z e go wykąpali,z e nie chce [przyjsc do łożka,, bo chyba mu gorąco, tylko ciagle na kafelkach śpi. Ze nie sika w domu, tylko w nocy m jeden raz popyuscił w korytarzu, ale wczesniej piszczał. Ma teraz na imię IGI :) :) :) Dziękuję Wam dziewczyny, to dzieki Wam, dzięki Waszym ogłoszeniom, dzieki wspólnym dobrym msyłom i dobrej aurze, kótra wytworzyłyście, no i dzięki Basi0607, kótra go wypatrzyłą z tłumu psów, zalozyła ten niesamowity watek :* Powodzenia Xawerciu :) Quote
Poker Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ale się cieszę ,że Xawerek w domciu :multi::multi: Quote
Charly Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 cudownie:) Uwielbiam te Twoje podchwytliwe pytania ahahahahha Quote
malkawil Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Państwo, którzy adoptowali Xawerego byli bardzo sympatyczni. Pani opowiadała mi o ich poprzednim psie, po rozstaniu z którym myśleli, że nie zdecydują się już mieć nowego czworonożnego przyjaciela (tak było im ciężko), do chwili gdy ich córka zobaczyła Xawerego w gazecie. Przejechali po niego 200 km! Jak już pisała Kordonia, mają dom z ogrodem, ale nasz Xawery będzie mieszkał w z nimi w środku. Oto Xawery z nowymi właścicielami: Oraz robiąc pierwsze siku na nowej drodze życia ;) : Quote
Olga7 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Przyznam ,że odtechnęłam z ulgą :). Nasz Ksawer ma miłych ,dobrych ludzi i b.dobry dom chyba.Nie ich wszystkich wiedzie się szczęśliwie razem!:) Było to możliwe dzięki wszystkim ludziom dobrego serca i woli,którzy sprawili ,że ten wyjątkowy i piękny pies nie jest już samotny ,smutny i opuszczony-Dziękujemy WAM WSZYSTKIM !! :) Quote
PapryczkaChili Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 aż się wzruszyłam i rozbeczałam... ;) strasznie się cieszę. najgorzej, jak kilka 'moich' psiaków ma ogłoszenie i któremuś się nie udaje... a tym razem tak było, więc naprawdę bardzo się cieszę za Igiego, bo jak zobaczyłam to zdjęcie z łapką za kratami to wiedziałam, ze trzema mu pomóc otworzyć ten boks... cieszę się z całych sił :) Quote
leni356 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Kochany kudłaczek, tak bardzo się cieszę Quote
Charly Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Bardzo Wam kochane dziewczyny dziękujemy:) Bardzo:) I cudnej Pati, ktora pokonuje niesamowite odległości dzisiaj Quote
Charly Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Charly napisał(a):Bardzo Wam kochane dziewczyny dziękujemy:) Bardzo:) I cudnej Pati, ktora pokonuje niesamowite odległości dzisiaj No i pomyliłam Xawerka z Otosem hihih. Ale gratki jak najbardziej aktualne:) Quote
Recommended Posts