LILUtosi Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 LILUtosi napisał(a):Przepraszam, ale nie będę miała czasu przebić się przez ponad 100 stron, dlatego podpisuję się pod postem Neigh. Wszystko co ważne w tym narastającym wątku proszę umieścić w pierwszym poście. Mam pytanie: gdzie teraz przebywała cała rodzina? Syn jest we Wrocławiu z tego co wyczytałam, a reszta? Już przeczytałam że u sąsiadki. Czy pani Jola musi chodzić do pracy? Dlaczego pytam? Jeśliby chciała z cała rodziną i psiakami to zapraszam do mnie. Mogłaby trochę zapomnieć o tym koszmarze. Quote
magda z. Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Ogarnęłam, ja też mam kilka ubrań, bo z kasa cieniutko. W Bogatyni jest jescze Beata i w razie jak coś będzie mniej potrzebne im na pewno znajdą kogoś, kto to przyjmnie - zalało najbiedniejsza część miasta, zresztą w tv widać, że tam ludzie raczej do bogaczy nie należą. Dla zwierzaków zbiera Fundacja SOS, bo UM pewnie na razie nie wyasygnuje na takie potrzeby Quote
furciaczek Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Zapisuje sobie pytania zeby nie zapomniec- zapytam o wszystko Pania Jole. Zebralam oferty pomocy ktore otrzymalismy do tej pory: Lista darow rzeczowych: Renia- dla P. Joli- kurtka, spodnie, sweterki, adidasy, kaloszki. Dla Bartka- bluzy, spodnie, koszule, polary- dla Eci worek karmy RC (otwarty ale malo zjedzone) Ada- karma dla psa i kota Roma - buty, koc, koldra Vena&Vivi - posciel Furciaczek- bluzka, spodnie + bluza dresowe, posciel , laptop Jest tez w pierwszym poscie. Punkt zbiorki darow w Warszawie - Agnieszka - 606 303 805 (moze podjechac po rzeczy, ja prosze o liste co zostalo przekazane na PW lub tutaj) Namiar do mnie - 606 361 293 Quote
Alicja Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Gosiu , jak będziesz rozmawiać z panią Jolą, dowiedz się jak ze wzrostem Bartka . Quote
furciaczek Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Alicja napisał(a):Gosiu , jak będziesz rozmawiać z panią Jolą, dowiedz się jak ze wzrostem Bartka . Zapisane, napewno zapytam. Mysle ze jesli chodzi o liste ksiazek do szkoly to bedzie trzeba poczekac...watpie aby znala na pamiec. Quote
agaga21 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 przegrzebię dom, tak myślę, że mam jakiś śpiwór, może im się przyda. Quote
Ra_dunia Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 jestem. Tragedia straszna :( Mam poszwy na pościel i ręczniki. Zobaczę jeszcze jak z butami. Proszę o adres do wysyłki. Quote
golf Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 ja się juz umówiłam z Agnieszka na przekazanie rzeczy. Musze zrobic przeglad co mam, ale sadze ze beda to reczniki, troche ubrań dla tej Pani. Mam nadzieje ze jakieś szklanki i talerze. Quote
LILUtosi Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Ja mam mnóstwo butów w rozmiarze 37, niestety większość wizytowych, ale do pracy się przyda. Czy Wrocław już ma osobę do zbiórki? Jakby ktoś się zgłosił do przyjmowania darów to ja mogłabym zorganizować transport i zawieźć te dary. Ja mieszkam 30 km po za Wrocławiem więc nie nadaje się na pkt odbioru. Wrocław zgłaszać się! Quote
clockwork Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 zapytaj o rozmiary bielizny.... jak szkodnik mi pozwoli wyskoczę zakupić cokolwiek. Quote
furciaczek Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Jesli chodzi o karme to jadly glownie gotowane, karme od czasu do czasu Bartek, 12 lat, 5 klasa, rozmiar butow 35-36 , dosc wysoki jak na swoj wiek rozmiar ubran 52 Bartek bedzie mieszkal u rodziny ze Wroclawiu, LiLUtousi - dziekuje raz jeszcze za propozycje, narazie Pani Jola niema zamiaru nigdzie jechac- stara sie ratowac co mozna i zalatwic na miejscu lokum itd Quote
magda z. Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Ja właśnie rozmawiałam z Mirkiem - pojadę z nim za kilka dni do Bogatyni, przy okazji zaopatrzymy lolkę w Leśnej - tam brak wszystkiego też, ludzie nie mają nawet siana dla zwierząt gospodarskich, jesli ktoś jest w tym temacie to prosze podac dalej - Leśnej i okolic w tv tak nei pokazują jak Bogatyni, a sytuacja tak samo dramatyczna. Zabiorę ciuchy dla Ecciowej familii, zaraz z Mirkiem drukujemy ogłoszenie i będzie u wetów zbiórka karmy dla zwierzaków - ona ma nawet przyczepę i zaraz tez rozgłasza info. tel do lolki, jak ktos ma wejścia do siana w okolicach 601 079 807 Quote
andzia69 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 masakra:(:( tak sobie myslę...w obecnej sytuacji, w której nie ma się nawet gdzie podziać ,nie wiem czy dobrym pomysłem jest zasypać ja w tej chwili masą rzeczy...nie będzie miała tego gdzie przechować...chyba...tak myślę... moze dobrze by było zorganizować gdzieś takie miejsce, gdzie możnaby te rzeczy składować...no nie wiem czy dobrze myślę:( mogę ew. przekazać 2 komplety nowej pościeli, ze 4 kołdry - takie cienkie,letnie (jeśli je wykopię)...jeśli by się przydały to dajcie znać...jestem w tej chwili poza domem i inaczej nie mam jak pomóc... Quote
magda z. Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Beata ma gdzie przechować, mieszka w Opolnie pod Bogatynią, to juz rozwiązaliśmy. Quote
andzia69 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 magda z. napisał(a):Beata ma gdzie przechować, mieszka w Opolnie pod Bogatynią, to juz rozwiązaliśmy. acha - no to dobrze:) Quote
furciaczek Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Dziekuje serdecznie za pomoc! W Warszawie Agnieszka zorganizowa zbiorke w 2 duzych korporacjach. U mnie tez sie zbiera po rodzinie i znajomych. Jesli bedzie za duzo rzeczy itp to mysle ze jest tam wiele rodzin ktore potrzebuja pomocy. Zobaczymy co uda sie zebrac i wtedy najwyzej bedziemy myslec. Quote
maciaszek Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Przelałam skromny grosz. Będę myśleć nad inną pomocą. Quote
grzenka Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Zapisuję, straszna tragedia.Mam ubrania w rozmiarze 36 i 38, chętnie prześlę-proszę o adres na Pw. Quote
furciaczek Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Mam adres, zaczynam wysylac PW. Bardzo prosze osoby wysylajace paczki o informacje co zostalo wyslane. Quote
Ra_dunia Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 adres dostałam - dzięki! Dzisiaj dokładnie sprawdzę co mogę wysłać i wszystko wpiszę. Jeśli dla Pani Joli będzie wszystkiego zbyt wiele, to na pewno będą mogły skorzystać inne osoby z tamtego regionu... a tak jak dziewczyny pisały, to nie tylko Bogatynię zalało :( Quote
furciaczek Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Ra_dunia napisał(a):adres dostałam - dzięki! Dzisiaj dokładnie sprawdzę co mogę wysłać i wszystko wpiszę. Jeśli dla Pani Joli będzie wszystkiego zbyt wiele, to na pewno będą mogły skorzystać inne osoby z tamtego regionu... a tak jak dziewczyny pisały, to nie tylko Bogatynię zalało :( Dziekuje raz jeszcze. Jesli za duzo rzeczy bedzie to Beata dopilnuje aby trafily do ludzi o dobrym serduchu, do psiazy, kociazy itd PW wyslane, jesli o kims zapomnialam prosze krzyczec!! Quote
magda z. Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Beata juz wie, że w razie gdyby coś nei pasowało, to ma szukać psiarzy z sercem, ma kilka takich osób, co też powódź ich dotknęła. Do Ecciowej rodziny postara sie jutro podejść, tam teraz cieżko się dostać, no i ograniczono przepływ gapiów. Szukam osoby z Jeleniej Góry, która mogłaby u siebie zrobić punkt na psie jedzenie dla Leśnej, bo tam jest też dramat, a z Jeleniej stosunkowo blisko, tam nie ma tv i pomoc dużo mniejsza idzie... Quote
Recommended Posts