agaga21 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 fur, ja dorzucę jeszcze puchę dla eci ale wyślę dopiero pojutrze, bo jutro na wsi jestem uziemiona. gdzie znajdę adres do wysyłki? Quote
Grosziwo Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Długo myślałam jak pomóc i chyba z mojej strony najlepszym rozwiązaniem będzie wysłanie pieniążków, które P. Joli z pewnością się przydadzą. Wpłacę jutro na poczcie na konto podane w pierwszym poście. Nie będzie to duża wpłata ale ile mogę to pomogę. Quote
furciaczek Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 agaga21 napisał(a):fur, ja dorzucę jeszcze puchę dla eci ale wyślę dopiero pojutrze, bo jutro na wsi jestem uziemiona. gdzie znajdę adres do wysyłki? Juz wysylam PW i lece dopisac do listy. Grosziwo napisał(a):Długo myślałam jak pomóc i chyba z mojej strony najlepszym rozwiązaniem będzie wysłanie pieniążków, które P. Joli z pewnością się przydadzą. Wpłacę jutro na poczcie na konto podane w pierwszym poście. Nie będzie to duża wpłata ale ile mogę to pomogę. Dziekuje raz jeszcze :) malibo57 napisał(a):Magda, wysyłam Ci na PW telefon do mojej siostry do Jeleniej Góry. Na pewno coś zorganizuje. Udalo sie znalezc osobe z Jeleniej ale mysle ze razem bedzie im latwiej podzialac :) Normalnie dziewczyny wiecie co...w takich chwilach czuje ze to nasze dogo pomimo tych klutni, ostrych dyskusji ma naprawde sens...ze jestesmy jedna wielka rodzina.... Quote
fioneczka Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 odnośnie paczek z Polski to mam pomysł firma w której pracuję ma podpisaną umowę z Kolporterem - paczka do 30 kg o wymiarach których trzy boki nie przekraczają 210 cm to koszt ok 19 zł z tym że paczki musiałyby trafić do mnie do firmy a dopiero ja zawiozłabym je do Bogatyni znaczy do Beaty i Sławka bo taki jest chyba plan jesli to dobrre rozwiązanie to możemy tak zrobić dowiadywałam się ostatnio jakie są ceny przesyłek w innych firmach ... najtaniej to 50 zł, wiekszość firm kurierskich nie współpracuje z osobami prywatnymi Edit : wyglądałoby to mniej więcej tak podałabym adres str na której składa się zamówienie osoby chętne do wysłania paczki musiały by złożyć zamówienie podając adres doręczenia do miejsca w którym pracuję / na moje konto wysłać kwotę za paczkę żebym mogła później za nie wszystkie zapłacić ja zebrane paczki zawiozę osobiście do Beaty (nieodpłatnie, tylko w ten sposób póki co mogę pomóc) na wątku wstawiłabym rozliczenie z transportu przesyłek (szef zadeklarował że część płatności za paczki może wziąć na siebie, tak więc jakaś suma by została z pieniędzy przelanych na płatność) można by przekazać te pieniądze na karmę dla psów np Quote
grzenka Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Świetny pomysł, jeżeli tylko to możliwe to chętnie skorzystam, zresztą pewnie nie tylko ja.W maju wysyłałam paczkę do Sandomierza dla pani po powodzi i ledwo udało mi się znależć firmę (kuriera) z kosztem przesyłki poniżej 60 zł. Quote
magda z. Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 dzięki fioneczka:) malibo dzięki, juz przekazuję lolce, aby nie tworzyć łańcuszków, bo ja zaczynam się gubić Quote
fioneczka Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 wyglądało by to jednak tak osoba chętna do wysłania paczki "przeze mnie" musiałaby złożyć zamówienie jednak na mój adres mailowy (nie przez str firmy) informacje w mailu: 1. Osoba nadająca 2. przybliżona waga (paczki do 30 kg mają cenę ok 19 zł cięższe są dużo droższe) 3. Paczka musi mieścić się w wymiarach 210 cm (dodajemy trzy boki) powyżej cena wzrazta bo gabaryt sobie liczą 4, kiedy paczka będzie gotowa do odbioru 5. co znajduje się w paczce : art. spozywcze, art przemysłowe, odzież na paczce adres nadawcy i odbiorcy (moja firma) w mailu zwrotnym podam adres firmy i nr konta do wpłaty za przesyłkę mój adres mailowy [email protected] Madziu jeśli będzie akceptacja z Waszej strony napisz oficjalnie na wątku że akceptujecie moją propozycję może w pierwszym poście umieścicie wówczas info Quote
Kroook Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Wysłałam przelew na konto podane w 1 poście, z nickiem z Dogo. Quote
furciaczek Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dziekuje krook i fioneczko:loveu: Quote
magda z. Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Pewnie, ze jest zaraz Asienko wklejam na wątki nasz i pomocowy:) dzieki jeszce raz Quote
__Lara Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 [quote name='fioneczka']wyglądało by to jednak tak osoba chętna do wysłania paczki "przeze mnie" musiałaby złożyć zamówienie jednak na mój adres mailowy (nie przez str firmy) informacje w mailu: 1. Osoba nadająca 2. przybliżona waga (paczki do 30 kg mają cenę ok 19 zł cięższe są dużo droższe) 3. Paczka musi mieścić się w wymiarach 210 cm (dodajemy trzy boki) powyżej cena wzrazta bo gabaryt sobie liczą 4, kiedy paczka będzie gotowa do odbioru 5. co znajduje się w paczce : art. spozywcze, art przemysłowe, odzież na paczce adres nadawcy i odbiorcy (moja firma) w mailu zwrotnym podam adres firmy i nr konta do wpłaty za przesyłkę mój adres mailowy [email protected] Madziu jeśli będzie akceptacja z Waszej strony napisz oficjalnie na wątku że akceptujecie moją propozycję może w pierwszym poście umieścicie wówczas info fioneczka, a Twoja firma jest na Śląsku? Ty odbierzesz np. ode mnie tą paczkę do zawiezienia dla P. Joli? Quote
agaga21 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 prawdopodobnie razem z anią z poznania podjedziemy do bogatyni z zebranymi rzeczami dla rodziny eci i innych w potrzebie. jeśli drogi bedą przejezdne oczywiście. Quote
furciaczek Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 agaga21 napisał(a):prawdopodobnie razem z anią z poznania podjedziemy do bogatyni z zebranymi rzeczami dla rodziny eci i innych w potrzebie. jeśli drogi bedą przejezdne oczywiście. Super, mam nadzieje ze sie uda :) Kiedy bedziecie jechac mniej wiecej?? Quote
fioneczka Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 __Lara napisał(a):fioneczka, a Twoja firma jest na Śląsku? Ty odbierzesz np. ode mnie tą paczkę do zawiezienia dla P. Joli? to nie jest moja firma, to firma kurierska ktora swiadczy usługi dla firmy w ktorej pracuję my jestesmy ze Zgorzelca ok 40 km od bogatyni jeśli podasz mi na maila wszystkie dane o których pisałam to wyślę kuriera do Ciebie po przesyłkę Quote
agaga21 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 furciaczek napisał(a):Super, mam nadzieje ze sie uda :) Kiedy bedziecie jechac mniej wiecej?? dopiero jakoś za tydzień, także to raczej będzie taki drugi rzut pomocy, bo na wczoraj trzeba im pomóc. w każdym razie ania wraca w sobotę do pl, więc podejrzewam, że ok.wtorku/środy pojedziemy. zorganizujemy jakąś karme, troche ciuchów, może cos z kosmetyków, być może uda mi się załatwić trochę damskich bucików 36-37 prawie nieużywanych. zobaczymy co jeszcze. Quote
__Lara Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 fioneczka napisał(a):to nie jest moja firma, to firma kurierska ktora swiadczy usługi dla firmy w ktorej pracuję my jestesmy ze Zgorzelca ok 40 km od bogatyni jeśli podasz mi na maila wszystkie dane o których pisałam to wyślę kuriera do Ciebie po przesyłkę Ok, teraz rozumiem :) Ja muszę jeszcze jakieś duże pudło poszukać. Quote
Ellig Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Witam, dziekuje Agnieszce za odebranie rzeczy dla "Eci":2 poduszki, 3 koce,2 reczniki, 3 sciereczki do naczyn,gabka do mycia,proszek do prania-9kg, mydla w kostce, szczoteczka do mycia zebow,plyn do kapieli Dove, krem Dove, chusteczki higieniczne i jednorazowe,wata, szampon,gabki zmywaki do kuchni, sciereczki zmywaki do kuchni, Domestos,karma sucha 15 kg , sucha karma Hill'sa 12 kg, obroza, smycz, przysmaki, zabawka. Kawa, herbata sypka i ekspresowa,chalwa w puszce, czekolada... Quote
furciaczek Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dziekuje Elig :) jesli ktos z wroclawia chce cos przekazac prosze kontaktowac sie z Asia (Demi) 726905566 Quote
golf Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 ze sporymi komplikacjami transportowymi z mojej strony -sorry Agnieszko udało mi się przekazać -kozaki jesienno zimowe zalozone kilka razy,torebke damska na ramie , kilka polarów i swetrów, wiekszość załozona raz, kilka par jeansów,t-shirty,sweterki,koszulę nocna,dwie pary nowych majtasow itp itd..Dodatko dwie kurtki na sezon jesienny,apaszki, reczniki,firanke,dwa komplety zasłon, poszewki na jaśki,nowy zapakowany komplet kawowy, i nowy zapakowany komplet szklanek,mop bez kija:evil_lol: i kilka sznurów do suszenia bielizny. Quote
Asiaczek Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Jestem po rozmowie z Agnieszką (606 303 805) i mam dzwonić w środę wieczorem, aby jakoś umówić się na czwartek na odbiór rzeczy. Na razie siedzę z kartka w ręku i piszę, co mogłabym przekazać. karma dla psów - 3 kg Profilum smyczka, obróżka długopisy płyn do mycia naczyń mydło w płynie t-shirt komplet do kawy olej przedłużacz/rozgałęziacz ... i na pewno jeszcze coś. zobaczymy. Pzr. Quote
Alicja Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 [FONT=Arial]Wysłałam na konto Fioneczki 50 zł z przeznaczeniem na zwierzaki p. Joli od Eci paczuszkę zrobię troszeczkę później , wtedy napisze co naszykowałam [/FONT] Quote
furciaczek Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Dziekuje dziewczyny z calego serca!!! troszke pozniej wrzuce zaktualizowana liste rzeczy i wplat. Napisalam do moda prosbe o dodanie postow moich na pierwsej stronie...pewnie pare dni bedzie trzeba poczekac. Mam tez maila, ktorego mozna rozsylac po znajomych- jesli ktos chce pisac podesle:) Quote
Asiaczek Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Ja do siebie do Galerii wkleiłam po prostu link do tego tematu.:) Pzdr. Quote
xmartix Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 a gdzie pani Jola obecnie mieszka? ma gdzie "gromadzić" te rzeczy? czy potrzeba jedzenia? chyba tak, prawda? chyba najważniejsze to wyrobienie dokumentów. ja też coś wygrzebię z szafek z domu, tylko muszę się zastanowić Quote
Igiełka Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Ja cały czas kombinuje coś z transportem i nic i myślę co tu jeszcze zrobić. :roll: Quote
Recommended Posts