Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jkp napisał(a):
Jestem , SZKODA SUNI !! dołoże do DT jesli macie jakis pomysł . Jak ona jest duża i czy jest grzeczna w domu ? mieszkała w mieszkaniu??, zostawała sama ??

to ważne pytania,czy ktoś zna odpowiedź?
przydałoby się zdjęcie przy człowieku, żeby było widać jej wielkość bo ze zdjęć to może mieć od 30 do 70 cm w kłębie, a to jest różnica;

jeszcze jedno - chita proponowała zapisanie suni w kolejkę do sterylizacji - co wy na to?

Posted

Sunia dostała teraz zastrzyki więc ta cieczka zabezpieczona będzie. Z tego co wiem to sunia się przybłąkała więc nie wiadomo jak zachowuje się w mieszkaniu ale jeszcze o to dopytam bo przez chwile miała dom tyle że nie wiem czy mieszkała w domu czy na dworzu.

Posted

Piromanka ja to Ci już gdzieś napisałam , że jesteś zaje.... fajna normalnie jak z automatu Ci te ogłoszenia idą . Dziękuję , że wpadłaś i to z taką niespodzianką :loveu:

Posted

[quote name='Glorien']Sunia dostała teraz zastrzyki więc ta cieczka zabezpieczona będzie. Z tego co wiem to sunia się przybłąkała więc nie wiadomo jak zachowuje się w mieszkaniu ale jeszcze o to dopytam bo przez chwile miała dom tyle że nie wiem czy mieszkała w domu czy na dworzu.
tak czy owak zgłosić ją można
zastrzyki załatwiają sprawę jedynie doraźnie;
zgłosiłam ją, zobaczymy jaki będzie odzew;

jeszcze jedno, ponawiam pytanie: jakiej wielkości jest suczka? to ma naprawde duże znaczenie zarówno przy szukaniu DT jak i ustalaniu orientacyjnej ceny za zabieg

Posted

[quote name='kakadu']tak czy owak zgłosić ją można
zastrzyki załatwiają sprawę jedynie doraźnie;
zgłosiłam ją, zobaczymy jaki będzie odzew;

jeszcze jedno, ponawiam pytanie: jakiej wielkości jest suczka? to ma naprawde duże znaczenie zarówno przy szukaniu DT jak i ustalaniu orientacyjnej ceny za zabieg

ja tez uwazam ze sterylka byc powinna:roll:

kakadu kope lat,od czasow Milka żem Cie nie "widziala":loveu:

Posted

[quote name='chita']ja tez uwazam ze sterylka byc powinna:roll:

kakadu kope lat,od czasow Milka żem Cie nie "widziala":loveu:

może się dziewczyny odezwą na tamtym wątku
póki co cisza, ale poczekamy - warto

czy ktoś wie jakiej wielkości jest Fredka? będę pytać do upadłego;

chita :lol:, tak mi sie wydawalo, ze to Ty, ale mnie zmylilo to zdjecie w avatarze - wczesniej mialas malego goldenka, a tu prosze - chyba juz Twoj pupilek, co ;)?

Posted

Fredzia hooopaj na pierwsze !

Deklaracji nadal mało , obecnie mamy 40 zł to raptem 3 doby u Megi . Prosimy o pomoc bardzo prosimy . Idzie zima zaraz zaczną sie mrozy i śnieg pod ciężarem śniegu ta prowizoryczna buda po prostu się zawali :placz:

Posted

Fredzia jest wielkości mniej więcej ONka. Mieszkałą przez pewien czas w domu i nie było problemu z brudzeniem. Trochę gryzła przedmioty ale związane to było zapewne z nudą bo ona jest jeszcze bardzo młodziutka ok 1,5 roku. Niestety zbyt krótko była w tym domu żeby można było więcej o niej powiedzieć :placz:
Fredzia do góry

Posted

Mamy dwie opcje DT :
Megi
Hotelik w Zalesiu

Jednak u Megii o niebo lepiej ja wierzę , że zbierzemy tę kasę udało się dla tylu psich nieszczęść to i dla Fredzi się uda inaczej być nie może .

Posted

Glorien napisał(a):
Fredzia jest wielkości mniej więcej ONka. Mieszkałą przez pewien czas w domu i nie było problemu z brudzeniem. Trochę gryzła przedmioty ale związane to było zapewne z nudą bo ona jest jeszcze bardzo młodziutka ok 1,5 roku. Niestety zbyt krótko była w tym domu żeby można było więcej o niej powiedzieć :placz:
Fredzia do góry

glorien, dziękuję za odpowiedź; czyli to duży piesek; a powiedz mi czemu ona jest uwiązana? czy uciekłaby bez łańcucha? czy jest takim psim powsinogą, który po prostu na miejscu nie usiedzi tylko ciągle gdzieś go nosi?
czy wiadomo jaki ona ma stosunek do kotów? wiadomo - juz znalazłam - lubi koty - to dobrze;
i chyba już znam odpowiedz na ten łańcuch - teren nieogrodzony,więc to właściwie dla jej dobra;

Posted

Witam cioteczki na wątku.
Niestety nie jestem w stanie teraz pomóc finansowo suni :shake:
Ale trzymam b. mocno kciuki, kibicuje i pytam znajomych. Może ktoś by ją chciał.

Posted

Witam , musicie sie dowiedziec bo z tego co czytam to wyczytalam ze u Meggi nie ma miejsca
Sa inne psiaki ktore juz sporo czekaja na miejsce .
Ja tez zadeklaruje 100 jak znajdziecie jakis Hotelik dla niej

Posted

Dzięki dziewczyny że jesteście :loveu: Każda złotówka jak zawsze jest na wagę złota. najlepiej byłoby gdyby suńka znalazła swój własny domek i to jak najszybciej. jak pomyślę że ona tam na łańcuchu w takie zimne noce :placz: Ale wierzę że jak tyle dobrych serc jest z nią to musi się udać.

Posted

spajkus74 napisał(a):
Witam , musicie sie dowiedziec bo z tego co czytam to wyczytalam ze u Meggi nie ma miejsca
Sa inne psiaki ktore juz sporo czekaja na miejsce .
Ja tez zadeklaruje 100 jak znajdziecie jakis Hotelik dla niej

W ramach wyjasnienia:) Na dzień dzisiejszy miejsca nie ma ale u mnie są dwie kolejki - jedna dla suczek, druga dla psiaków ponieważ dwa kojce dla większych psiaków wyposazone są w dwie budy i jeżeli już dwa psiaki są w kojcu to są to zawsze pies i suka. Także przykładowo:) Floyd czeka na miejsce po Brutusie lub Verterze i jest pierwszy w kolejce (za nim w kolejce jest Kibic) a Fretka czeka az Kluska, znajdzie domek i jest pierwsza w kolejce większych suczek;)

Posted

Deklaracje od:
beka51 - 10 zł/miesięcznie
AgusiaP - 30 zł/miesięcznie
spajkus74 - 100 zł
madziq - 10 zł
jkp - 50 zł
Jeśli coś pomyliłam to proszę poprawcie mnie.
Biedna Fredzia tak zimno a ona bez dachu nad głową :placz:

Posted

Weszlam troche na koncu watku, i moze zadam glupie pytania ale napiszcie prosze jaka kwota miesiecznie jest potrzebna na hotelik/DT - ile brakuje, w jakim czasie po uzbieraniu potrzebnej kwoty sunia bedzie w hoteliku lub DT ?

Posted

czyli jesli dobrze licze byłoby poki co 200 zlotych to znaczy na sterylke by wystarczylo (no prawie bo to duzy pies wiec koszt wahalby sie mniej wiecej w granicach 250 pewnie, plus antybiotyki i jakis "klosz" pooperacyjny); moze poki co mozna by jej po porstu polepszyc warunki? zrobic podloge i wrzucic jakis koc - juz by nie bylo zle; no moze ciagle zle, ale tez i lepiej niz niz jest; w koncu ze zdjecia widac, ze ona spi na golej ziemi; moze jestem czowiekiem malej wiary, ale do 380 miesiecznie za hotel jeszcze duzo brakuje i cos mi sie nie wydaje, zeby sie to dalo uzbierac; jedynym wyjsciem jest po porstu dt, ktory przechowa psa za wyzywienie - to juz bedzie o niebo taniej niz hotel; to koszt pewnie ok. 100 zlotych za niezła karme (tyle kosztuje 15-kilowy worek np.dog chow); nie wiem, ale wydaje mi sie ze w tym kierunku nalezy pojsc; ludzie boja sie kosztow utrzymania, ale jesli uslysza, ze pies bedzie 'z michą' to moze sie zdecyduja? a wtym czasie bedzie mozna czegos szukac bez noza na gardle, ze pies przymarza do ziemi; za to co juz jest zadeklarowane, byłyby 2 miesiace jedzenia;